Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.) | Maďarsko – Japonsko 1:4 (kon.) | Rusko – Finsko 0:4 (kon.)
konec
Rusko
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Finsko
Středa 25.08.2021, 20:10 • Calgary WinSport Arena • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. V rámci mistrovství světa žen budeme sledovat duel mezi Ruskem a Finskem.
     
    Ve skupině A jsou Finky na čtvrtém místě a zatím nezískaly ani bod. Nejprve narazily na Kanadu, která vyhrála 5:3. Následně pak nestačily na další zámořský celek. Hráčky USA zvítězily 3:0. Zapíší dnes finské hokejistky první úspěch?
     
    Rusky jsou na tom lépe. Mají na třetím místě tři body. V prvním utkání na šampionátu zvítězily nad Švýcarskem 3:1. Pak ale přišla prohra 1:5 s Kanadou. A následně pak Rusky padly i s USA, a sice 0:6. Dnes budou hráčky Ruska chtít zvítězit, ale to i finský tým. Uvidíme, kdo ze zápasu vzejde jako vítěz.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Merkuševová (Morozovová) – Pirogovová (A), Šibanovová (A), Provorovová, Savoninová, Ganejevová, Batalovová, Gončarenková – Pavlovová, Sosinová (C), Vafinová – Markovová, Dobrodějevová, Rodnovová – Šaškinová, Kadirová, Koržakovová – Bratiševová, Lifatovová, Faljachovová – Kulišovová

    Finsko: Keisalaová (Raisanenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Lindstedtová, Viitasuová, Karjalainenová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Hakalaová, Nylundová, Niskanenová – Vanhanenová, Vesaová, Sundelinová – Liikalaová

    Rozhodčí: Manthaová (CAN), Rapinová (USA) – Hanleyová (USA), Toddová (CAN).
     
    Hráčky obou celků už nastupují na hrací plochu, za chvíli samotné utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Rusky nyní zahrozily v pásmu soupeřek, ale jejich střela šla mimo branku Anni Keisalaové.
     
    01:24
    Elisa Holopainenová si nabruslila na pravý kruh, poté švihla do kotouče, ale ten se odrazil jen od obránkyně Rusek. Ty tak rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    02:20
    Nyní byl závar před ruskou klecí, zblízka zakončovala Noora Tulusová, ale Merkuševovou nepřekonala. Navíc poté inkasovala zřejmě úder pukem a nyní šla otřesena do útrob místní arény.
     
    03:06
    Další pohledá akce ruského celku, na pravé straně to zkoušela Jekatěrina Dobrodějevová, ale rána šla jen nad finskou klec.
     
    04:13
    Anni Keisalaová nyní zakročila proti další ruské střele a raději nechala hru přerušit. Vhazovat se bude před její brankou.
     
    04:48
    Od vlastní branky zakládaly další akci finské hráčky, ale následně pak se nemohly dostat do zakončení před Valerií Merkuševovou. Nicméně nadále trvá souvislá akce finských barev.
     
    06:20
    Rusky se dostaly do další akce, ale ta byla nepřesná.
     
    07:09
    Nyní zase šly do akce Finky, ale jejich pokus byl také z kategorie těch nepřesných.
     
    08:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce finského týmu a ten jde do vedení. Michelle Karvinenová z pravé strany našla přihrávkou najíždějící SUSANNU TAPANIOVOU, která poté pohotovou střelou překonala brankářku Ruska mezi tělem a rukou – 0:1. Asistence: Michelle Karvinenová a Ronja Savolainenová.
    08:07 Susanna TAPANIOVÁ - 0:1
     
    10:39
    Finsky vstřelená branka nakopla a znovu se natlačily před ruskou klec, kde ale byla pozorná obrana ruského výběru.
     
    11:17
    Po pravém křídle poslala puk do útočného pásma Noora Tulusová, ale tam si kotouč převzaly ruské hráčky, které okamžitě pádí na opačnou stranu kluziště.
     
    12:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rusky neudržely útočné pásmo, puk vyletěl do neutrální zóny a do akce šly okamžitě Finky. Poté vystřelila z levé strany Michelle Karvinenová, její pokus Merkuševová vyrazila před sebe a na dorážku PETRY NIEMINENOVÉ byla krátká – 0:2. Asistence: Michelle Karvinenová a Susanna Tapaniová.
    12:33 Petra NIEMINENOVÁ - 0:2
     
    14:33
    Rusky byly chvíli opět pod finským tlakem, ale ustály ho a dostaly puk do středního pásma.
     
    15:15
    Elisa Holopainenová clonila před brankovištěm Ruska, ale nedokázala puk sklepnout.
     
    15:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další přesný zásah Finek a ty vedou už 3:0. Na levé straně dostala přihrávku od Noory Tulusové JENNINA NYLUNDOVÁ, která pak svižnou střelou zamířili k bližší tyči. Asistence: Noora Tulusová.
    15:21 Jennina NYLUNDOVÁ - 0:3
     
    15:21
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Valeria Merkuševová, přichází Naděžda Morozovová.
     
    17:12
    V ruském brankovišti se už musela činit náhradní brankářka Morozovová, která zakročila holí po střele Finek z pravé strany.
     
    17:55
    Suomi nemají dost a znovu se narodila akce před ruskou klecí. Nakonec ale žádná z Finek nezakončila tak, aby Morozovovou ohrozila.
     
    18:31
    Nyní to po delší obě rozjely Rusky v pásmu Finek, ale jejich pokusy se mezi tři tyče nevešly.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu Finsko (Sini Karjalainenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:45
    Ve vlastním oslabení se Finky dostaly do akce a tu zakončila Karvinenová. Ovšem Naděžda Morozovová si poradila a pokus chytila. Následně nechala hru raději přerušit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Ruskem a Finskem je minulostí. Ta rozhodně vyšla lépe finskému celku, který se postupně dostal až do tříbrankového trháku. Rusky zatím nedokázaly odpovědět a musejí tak dohánět velké manko. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně ve 20:55. Rusky v něm budou dohrávat svou přesilovou hru.
     
    Střely na branku: 4 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Rusky se hned usadily v útočném pásmu a kombinují před finskou klecí. Zatím se jim nedaří využít zbytek přesilové hry. Nakonec pak vystřelila Jekatěrina Dobrodějevová, ale pokus srazila obrana Finska.
     
    21:09
    Finsko je v plném počtu.
     
    21:41
    Jelizaveta Rodnovová napřáhla na levém kruhu, ale její pokus šel hodně vedle branky Keisalaové. Finský tým po zisku puku okamžitě přenáší hru před branku Ruska.
     
    22:40
    Sini Karjalainenová zachytila puk před vlastní klecí, nedokázala ho však včas dostat do neutrální zóny a Rusky nadále operují před brankou Keisalaové.
     
    23:25
    Vhazovalo se v pásmu Ruska, puk získala Šaškinová, ale hned ho Finsky získaly zpět a opět se dostávají do prostoru před brankou Naděždy Morozovové.
     
    24:18
    Liana Ganějevová se natáhla pro kotouč k levému hrazení a získala ho zpět na hokejky spoluhráček. Nicméně další pokus už nešel vůbec směrem na branku finského týmu.
     
    25:11
    Z ničeho nic se před Morozovovou zjevila Elisa Holopainenová, která sklepla nahození z úhlu Sofianny Sundelinové. Kotouč prošel mezi betony ruské brankářky, ale za brankovou čáru se nedostal.
     
    26:05
    Svižná rána z pravé strany, kterou vyslala Pirogovová skončila na vyrážečce finské brankářky Anni Keisalaové.
     
    26:34
    Po krátké reklamní přestávce se pokračuje dále, na kotouči jsou Finky a už se snaží projít před klec soupeřek.
     
    28:37
    Alexandra Vafinová nyní střílel na pravé straně a kotouč po její svižné střele skončil na lapačce finské brankářky. Hra je zastavena, buly po její levé ruce.
     
    29:37
    Nyní se dostaly do akce zase hráčky Finska, ale ruská obrana si poradila a dokázala včas dostat puk pod kontrolu a hlavně do bezpečí.
     
    30:30
    Jsme za polovinou základní hrací doby a Finky stále vedou rozdílem tří branek. Rusky ovšem zvýšily tempo hry a více se tlačí před finskou klec a snaží se o snížení.
     
    31:20
    Vyloučení v týmu Rusko (Anna Savoninová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    32:14
    Rusky se zatím v oslabení dobře brání a vyhazují puky daleko od své branky.
     
    32:59
    Ronja Savolainenová pálila z pravého kruhu a její pokus zamířil jen vedle protější tyče. Rusky se záhy po zisku puku zase osvobozují.
     
    33:20
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    34:10
    Tanja Niskanenová si sjela do prostoru mezi kruhy, klepla si o přihrávku, ale marně. Nedočkala se jí.
     
    34:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Jelena Provorovová – 2 min., krosček).
     
    34:47
    Finky rozvíjejí akci v další přesilové hře, ale nakonec se nedostaly do zakončení. Následně pak Rusky získaly kotouč a ten bez čekání odpálily až před branku Anni Keisalaové.
     
    35:34
    Další vyhození kotouče až před finskou klec. Hráčky Suomi tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    36:13
    Rusko je v plném počtu. Další oslabení zvládlo bez úhony.
     
    37:23
    Rusky se znovu snažily o nějakou akci, která by mohla vést ke snížení, ale stále se jim to nedaří. Naopak finský celek nadále drží bezpečný náskok a Anni Keisalaová zase čisté konto.
     
    38:33
    Slibně se rodící akci Finek zastavilo postavení mimo hru a u puku jsou opět Rusky. Jejich průchod do útočného pásma ale zmařila finská obrana, která byla hodně pozorná.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Vyloučení v týmu Finsko (Ronja Savolainenová – 2 min., podrážení).
     
    39:36
    Maria Batalovová si nabruslila do prostoru mezi kruhy, ale nedostala se ke střele. Následně pak Finky dostaly kotouč do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se tentokráte nedočkali žádné přesné trefy a Finky stále drží slibný náskok. Rusky se snažily několikrát snížit, ale nepovedlo se jim to. Na začátku třetí třetiny budou dohrávat přesilovou hru a uvidíme, zda se poprvé trefí. Třetí dějství začne přibližně ve 21:43.
     
    Střely na branku: 7 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Olga Sosinová si nabruslila na pravý kruh a svižnou ranou zamířila střelu k protější tyči, která ji ale minula. Hned na to se Finky osvobozují.
     
    41:22
    A už jsou v plném počtu.
     
    41:56
    Ilona Markovová zakončila svižnou ranou, ale opět z toho není vůbec nic. Její střela končí jen na pozorné finské brankářce Anni Keisalaové.
     
    42:32
    Michelle Karvinenová se neprosmýkla ruské obránkyni a ztratila kotouč. S ním otočily Rusky hru, ale poté byly vykázány z útočného pásma.
     
    43:27
    Tanja Niskanenová z prostoru mezi kruhy svižně zakončila, ale trefila jen nohu jedné z Rusek. Nicméně stále Finky operují před ruskou klecí.
     
    44:32
    Pavlovová ve středním pásmu zachytila puk, ale dále se s ním nedostala. Ovšem následně pak už vystřelila Viktoria Kulišovová.
     
    44:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po vhazování v pásmu Rusek zůstal kotouč na kruhu, kde si ho vyzvedla PETRA NIEMINENOVÁ, dostala se s ním do těsné blízkosti ruské brankářky Morozovové a poté bekhendem dostala kotouč mezi jejími betony za její záda – 0:4. Bez asistence.
    44:50 Petra NIEMINENOVÁ - 0:4
     
    47:44
    Rusky se ne a ne dostat k přesnějšímu zakončení, naopak Finky hrají v pohodě a ještě se tlačí před ruskou klec. Mají už velmi dobře našlápnuto ke třem bodům.
     
    48:27
    Elisa Holopainenová ztratila puk a ten získala jedna z Rusek. Zakončit před Keisalaovou se jí ale nepodařilo.
     
    49:21
    Olga Sosinová z pravého kruhu vystřelila a její pokus štípl Keisalaovou do kalhot. Následně pak k odraženému puku přijela Savolainenová a otáčí hru.
     
    50:53
    Anna Šibanovová sebrala soupeřce puk, nabruslila si až před Keisalaovou, ale následně pak její pokus mezi betony finské gólmanky neprošel.
     
    52:20
    Finky ve středním pásmu získaly puk a dostaly se před Morozovovou, ale nakonec se před ní nedostaly k žádné povedené střele.
     
    52:52
    Jekatěrina Dobrodějevová se dostala do ofsajdového postavení a hra je vykázána do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    53:22
    Elisa Holopainenová si šikovně sjela do prostoru mezi kruhy a poté napřáhla ke střele. Ta ale byla sražena mimo ruskou klec a do bezpečí.
     
    54:05
    Po zásahu finské brankářky je hra přerušena, buly po její pravé ruce.
     
    55:06
    Vypadá to, že Finky se už příliš nikam neženou a hru jen kontrolují. Do akce své soupeřky vůbec nepouštějí a drží dlouho puk ve svém obranném pásmu.
     
    55:55
    Po buly před Keisalaovou získaly puk finské obránkyně a hned s ním zamířily na druhou stranu.
     
    56:42
    Olga Sosinová to ještě zkusila opět před finskou brankářkou, její nebezpečný pokus ale kryje Keisalaová pod lapačku a raději zastavuje hru.
     
    57:20
    Sofianna Sundelinová dostala přihrávku od Petry Nieminenové a z levého kruhu pak chtěl zakončit, ale kotouč sjel z čepele a nakonec branku Ruska vůbec neohrozil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:02
    Viivi Vainikkaová se prosmýkla k brance Ruska a byla faulována. Finky si ještě v poslední minutě zápasu zahrají přesilovou hru.
     
    59:02
    Vyloučení v týmu Rusko (Olga Sosinová – 2 min., hákování).
     
    59:50
    Finky mají kotouč v obranném pásmu a jen ho vyvážejí do středního pásma a zápas se už pouze a jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Finky ve třetí třetině přidaly ještě jednu branku a svůj náskok navýšily. A protože už žádná jiná branka nepadla, došly si hráčky Finska pohodlně ke třem bodům do tabulky.
     
    Střely na branku: 13 – 18
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:18:16)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Tapaniová (Karvinenová, Savolainenová), 13. Nieminenová (Karvinenová, Tapaniová), 16. Nylundová (Tulusová), 45. Nieminenová


    Rusko: Merkuševová (16. Morozovová) – Pirogovová (A), Šibanovová (A), Provorovová, Savoninová, Ganejevová, Batalovová, Gončarenková – Pavlovová, Sosinová (C), Vafinová – Markovová, Dobrodějevová, Rodnovová – Šaškinová, Kadirová, Koržakovová – Bratiševová, Lifatovová, Faljachovová – Kulišovová
    Finsko: Keisalaová (Raisanenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Lindstedtová, Viitasuová, Karjalainenová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Hakalaová, Nylundová, Niskanenová – Vanhanenová, Vesaová, Sundelinová – Liikalaová

    Rozhodčí: Manthaová (CAN), Rapinová (USA) – Hanleyová (USA), Toddová (CAN)
    bahis siteleri