Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 03.09.2021, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (18:25:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 29 zásahů, 2 inkasované góly, úspěšnost 93,55%
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 2 střely na bránu, čas na ledě 18:38
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 3 střely na bránu, čas na ledě 19:02
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 31
    Zblokované střely: 11 – 25
    Tresné minuty: 8 – 6
    Využití: 1/3 – 0/4
    Vyhrané buly: 24 – 23
    Hity: 13 – 6
    Čas v útočném pásmu: 11:55 – 8:46
     
    Čeljabinsk nakonec vyhrává své úvodní domácí utkání v sezoně po skvělém obratu z 0:2 na 3:2! Dlouho to sice vypadalo, že Sibir udrží těsné vedení z první třetiny, ale nakonec tři minuty před koncem základní hrací doby inkasoval, což ho nakonec fatálně položilo. Traktor si totiž v prodloužení vytvořit nespočet příležitostí, přičemž tu poslední čtrnáct sekund před koncem využil Nick Bailen, který svému týmu zajistil druhý bod!
     
    Konec zápasu.
    64:46 Nick BAILEN - 3:2
     
    64:46
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor se v prodloužení přece jen prosazuje a sbírá druhý bod! Domácím hrdinou se stane NICK BAILEN, kterému před odkrytou branku naservíroval kotouč Lukáš Sedlák. Střelec branky to už následně nemohl pokazit. Asistence: Lukáš Sedlák, Teemu Pulkkinen.
     
    64:18
    Traktor se ještě opatrně vrhá dopředu, ale zblokovaný pas znamená konec útočné akce.
     
    63:25
    Jevgenij Česalin podnikl sólovou akci, kterou i zakončil, ale střele scházeli potřebné parametry, takže to pro českého brankáře neznamenala žádný problém.
     
    62:59
    I hosté měli pořádnou příležitost, Roman Will však podržel svůj tým parádním zákrokem betonem!
     
    62:18
    Lukáš Sedlák se individuálně našel cestu až ke střele, která byla velmi nebezpečná, ale Harri Säteri ji i přesto dokázal zlikvidovat!
     
    61:47
    Domácí mají po dvou velkých šancí navrch a hledají další příležitosti. Sibir se ale po dvou chybách mnohem více soustředí na obranu.
     
    61:16
    Další únik měl na svědomí Vladimir A. Tkačov, ale ten také nic nevymyslel, místo toho puk poslal přímo do rukavice gólmana!
     
    60:43
    Sergej Kalinin měl na hokejce rozhodující gól! Díky dobrému vypíchnutí uháněl sám na Harriho Säteriho, ale proti němu nedokázal nic vymyslet a nakonec zakončil jen do jeho betonu!
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení patří Čeljabinsk, který se přesouvá do svého pásma a vymýšlí, jak povede svůj první útok.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zápas tedy nakonec dospěl do prodloužení! Čeljabinsk se o druhý gól snažil dlouhých 46 minut, až následně se do puku opřel Albert Jarullin, který přesnou střelou z dálky zajistil svému týmu aspoň bod. Oba celky navíc mohou získat ještě bod druhý, musí ale ovládnout prodloužení či případné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    O puk se ještě bojuje ve středním pásmu, ale dopředu se stejně nikomu moc nechce. Vítěz souboje je tedy celkem bezpředmětný.
     
    58:33
    Domácí drží většinu času kotouč pod kontrolou, ale dopředu se jim moc nechce. Jsou rádi, že nejspíš budou mít z utkání minimálně bod.
     
    57:54
    Traktor se opatrně snaží i o druhou branku, ale nevěnuje tomu potřebné úsilí. Zápas tak pomalu směřuje do prodloužení.
    56:29 Albert JARULLIN - 2:2
     
    56:29
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí se vyrovnání dočkali, navíc ještě stihli využít první početní výhodu a budou pokračovat v klasické přesilovce! ALBERT JARULLIN se po přihrávce Lawrence Piluta napřáhl na u modré čáry a mířil přesně k pravé tyči. Pálil navíc do protipohybu Harriho Säteriho, který toho moc neviděl. Asistence: Lawrence Pilut, Vladimir A. Tkačov.
     
    55:48
    Sibir stále drží protivníka mimo své pásmo, takže víceméně bez problémů zvládl skoro celou první polovinu oslabení.
     
    55:09
    Traktor má tedy výhodu čtyřminutové přesilovky a nyní má největší příležitost k vyrovnání. Zatím se ale nemůže dostat ani z vlastního pásma.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Timur Achijarov – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    54:30
    Tlak ale ukončil nešťastný zásah hokejkou Timura Achijarova do obličeje Andreje Stase, který hned zahodil rukavice, hokejku i helmu a míří na střídačku. Faul to ale každopádně byl.
     
    54:04
    Už se zase více než tři minuty nepřerušovalo. Traktor se mezitím konečně dostal do kýženého tempa a nyní tlačí na soupeře v útočném pásmu.
     
    53:33
    Sibir se sice po většinu utkání jenom brání, ale kupodivu má stejný počet střel jako Čeljabinsk. V závěru zápasu však určitě budou více střílet domácí.
     
    52:53
    Čeljabinsku se v posledních minutách nedaří přechod do útoku a ztrácí tak cenný čas. Do konce třetí třetiny zbývá už jen sedm minut.
     
    52:21
    Jevgenij Česalin se při napadání prezentoval relativně tvrdým hitem, ale u rozhodčích mu to prošlo. Nakonec tak zdržel útok protivníka o pár sekund.
     
    51:44
    Hosté brání svou modrou čáru v pěti hráčích a chvíli tak nepustili soupeře do svého pásma. Ten se tam ale po chvíli přece jen dostal.
     
    50:38
    Traktor se tak opět bez větších potíží usadil v útočném pásmu, ale tam nevyprodukoval ani jednu střelu.
     
    50:07
    Sibir zvládl vhazování před vlastním gólmanem, díky čemuž může získávat nějaký čas mimo svou třetinu. Moc dlouho toho ale nevyužíval.
     
    49:40
    Harri Säteri pokračuje ve výborném výkonu. I přes nižší viditelnost bez problémů lapil další střelecký pokus, do konce základní hrací doby tak zbývá už jenom deset minut a Novosibirsk pořád vede.
     
    48:49
    Sibir nezvládl rozehrávku a musí tak odolávat dalšímu náporu soupeře. Při něm nebezpečně pálil Sergej Tělegin, ale ten se netrefil mezi tři tyče.
     
    48:13
    Čas velmi rychle ubíhá, protože se zatím snad jenom jednou přerušovalo. Čeljabinsku to vůbec nevyhovuje, protože se nemůže dostat do tempa.
     
    47:29
    Albert Jarullin se pokusil o dost překvapivou přihrávku, protože celou dobu naznačoval, že bude střílet. Jeho blafování však bylo tak efektivní, že to nečekal ani spoluhráč.
     
    46:48
    Novosibirsk se snaží kupovat co nejvíce času napadáním, od zisku kotouče je ale vždy daleko. Pár cenných sekund ale získá.
     
    46:13
    Roman Will chytá další nahození a tentokrát rozehrává na nejbližšího spoluhráče, protože Čeljabinsk nemá žádný čas nazbyt.
     
    45:38
    Vitalij Abramov stěží udržel kotouč v rohu kluziště, následně ho tak posunul na modrou čáru, odkud následovala rána, která však ani nedošla ke gólmanovi.
     
    45:12
    Český brankář se opět musí činit, i tentokrát to pro něj byla jednoduchá práce. Proti nahození jen nastavil svou rukavici a přerušil hru.
     
    44:43
    Denis Bodrov se šikovně protlačil před branku a poté se pokusil o překvapivé zakončení z otočky. To ale bylo moc pomalé, takže Roman Will v klidu zasáhl.
     
    44:11
    Lukáš Sedlák zvládl souboj s dvěma protihráči a následně poslal kotouč do brankoviště, kde byl ale připraven pozorný Harri Säteri, který raději přerušil hru.
     
    43:49
    Traktor obranu také bez problémů zvládá. Následně se hned vrhl do protiakce Vladimir A. Tkačov, ale ten byl přichycen v ofsajdu.
     
    43:07
    Ve třetím dějství se ještě nepřerušovalo, čas tak ubíhá velmi rychle. Sibir se tak logicky soustředí hlavně na defenzivu, ale nyní podniká také útočný výpad.
     
    42:24
    Alexandr Šarov zkusil protihráče obejít obhozením, ale do toho vložil příliš velkou razanci, takže puk nemohl dostihnout.
     
    41:43
    Hosté výborně střeží prostor před svou bránou. Tam se opět odrážel puk, ale pozorní beci ho okamžitě poslali pryč.
     
    41:05
    Sibir z protiútoku nic nevymyslel, takže se zase musí bránit. Harri Säteri se musel poprvé činit, a to když likvidoval lehké nahození od kruhů.
     
    40:25
    Čeljabinsk byl na buly opět úspěšnější a hned se tlačí dopředu, kde chvíli kombinoval, ale na víc už se nezmohl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě snad platilo ještě vyšší tempo, než v té první, ale přesto jsme se nedočkali ani jednoho gólu. Oba brankáři totiž ukazují svůj um v plné kráse a připsali si několik parádním zákroků. Větší tlak je určitě na Harrim Säterim, který musí pro svůj tým držet těsné vedení. Jeho práce však zdaleka nekončí a domácí hráči mu určitě nedopřejí klid ani v závěrečné části.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:39.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Sibir už hraje v klidu, plně se soustředí na obranu a čeká na závěrečnou sirénu. Čekání nyní uteče o něco rychleji, protože se osvobodil.
     
    38:33
    Čas ve druhé části se rychle krátí, domácí tak čím dál více touží po vyrovnaní. Na soupeře tedy opravdu tlačí, ale zatím to nepřináší kýženou branku.
     
    38:00
    Vysokému tempu pomáhá také to, že se opět dlouho nepřerušovalo. Většina hráčů je tedy v jednom kole a drží si dobré tempo.
     
    37:27
    Vysoké tempo pořád platí. Do další střelecké pozice se řítil Vjačeslav Osnovin, kterému ale na poslední chvíli sklouzl puk z hole, takže nakonec ani nevypálil.
     
    36:28
    Také Novosibirsk velmi aktivně napadá, což mu přineslo velkou příležitost! Kotouč vydoloval Valentin Pjanov, který si nejprve vylámal zuby na Romanu Willovi, kterého tak alespoň dostal ze hry. Následně ale trefil jen tyčku!
     
    35:36
    Sibir je naopak mírně otřesen, což se nyní ukázalo při rozehrávce! Přišel totiž o kotouč a vzápětí se tak v pořádné šanci ocitl Vitalij Abramov po přihrávce Alexeje Byvalceva, ale Harri Säteri skvěle na poslední chvíli vytasil svůj beton!
     
    35:04
    Několik velkých šancí dost oživilo dění na ledové ploše. Lépe se díky tomu cítí Čeljabinsk, který najednou hraje s mnohem větší lehkostí.
     
    34:21
    Hned po vhazování se domácí dostali do další velké příležitosti, tentokrát byl střelcem Lukáš Sedlák, který ale mířil jen těsně nad horní tyč!
     
    34:06
    Na druhé straně se blýskl parádním zákrokem také Harri Säteri, který si proti ujíždějícímu Jegoru Fatějevovi skvěle vyjel a nedal mu tak volné místo mezi tyčemi!
     
    33:55
    Vjačeslav Litovčenko skvěle vypíchl kotouč gólmanovi a okamžitě ho zkoušel překvapit střelou po ledě, ale Roman Will včas utěsnil díru mezi betony!
     
    33:23
    Traktor dobře zapracoval při napadání a mohl tak krátkou chvíli kombinovat vepředu, střelecký pokus z toho ale nezískal.
     
    32:53
    Novosibirsk má v posledních minutách kotouč mnohem častěji pod kontrolou. Poslední dobou si ale příliš velké šance nevytváří.
     
    32:18
    Vjačeslav Litovčenko si šikovně uvolnil do dobré střelecké pozice a okamžitě pálil, jenže kotouč netrefil ideálně, takže skončil jen vedle brány.
     
    31:51
    Nyní už ale rozhodčí pískají, jelikož se hosté vystavili do ofsajdového postavení. Následuje buly ve středním pásmu.
     
    31:29
    Už zase se poměrně dlouho hraje bez přerušení, hra tedy celkem odsýpá.
     
    30:58
    Hra se tedy pomalu vyrovnaná, i když pořád má trochu navrch Sibir. Ten se svým dalším nahozením však nebyl úspěšný.
     
    30:23
    Domácí se tak po delší době vrhají do útoku, jako první pálil Lawrence Pilut, ale ten branku přestřelil o dobrý metr.
     
    29:38
    Novosibirsk se nakonec usadil vepředu a rozvíjí závěrečný tlak v přesilovce. Ten ale ukončil výborným zákrokem Roman Will.
     
    29:03
    Traktor pokračuje ve výborné defenzivě, nějakou chvíli už ani nepouští soupeře do svého pásma.
     
    28:18
    Alexandr Šarov si vylámal zuby na pozorném brankáři. Spoluhráč mu následně nabíjel ještě jednou, ale to už vůbec nečekal.
     
    27:24
    Sibiru se však nakonec nevyplatila riskantní přihrávka, která byla sražena až k Harri Säterimu. Čeljabinsk tak přežil polovinu oslabení bez větší úhony.
     
    26:48
    Novosibirsk si dával dost na čas s přechodem do útočného pásma. Tam se nakonec přece jen dostal a už staví svou přesilovkovou strukturu.
     
    26:16
    Domácí hokejisty nyní čeká opravdu těžká pasáž, protože budou rovnou čtyři minuty trávit v oslabení. Dobrou zprávou pro ně je, že početní nevýhody zatím zvládají velmi dobře.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Kalinin – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    25:14
    Domácí nebezpečně kombinují v útočném pásmu, ale nakonec se k zakončení neodhodlali. Sibir se tak osvobodil.
     
    24:27
    Traktor má za sebou první početní nevýhodu v druhé periodě, vzápětí se chopil kotouče a už vymýšlí úspěšnou ofenzivu.
     
    23:54
    Kotouč opět poskakoval před Romanem Willem, tentokrát za něj ale odvedli veškerou práci obránci, kteří ho nakonec poslali z pásma.
     
    23:27
    Čeljabinsk se opět dostal do útoku v oslabení, jakoukoliv šanci ale zhatil rychlý návrat obránců Novosibirsku.
     
    22:53
    Hosté zvládli důležité buly a hned se tedy usadili vepředu, kde nebezpečně pálil Nick Shore, ale Roman Will na jeho pokus dosáhl.
     
    22:20
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., podrážení).
     
    21:55
    Novosibirsk našel tlak v útočném pásmu a dokonce nepříjemně prozkoušel českého gólmana, který měl co dělat, aby dokázal zasáhnout.
     
    21:08
    Roman Will musí vyrážet nahození Denise Golubeva ze střední třetiny, neměl to tedy vůbec složité, ale aspoň se lehce protáhl.
     
    20:38
    Domácí vyhráli vhazování i před vlastním gólmanem a rychle se prodrali dopředu, ale tam se moc dlouho neudrželi.
     
    20:13
    Čeljabinsk zahajuje druhé dějství zakázaným uvolněním, protože si vůbec nerozuměl při rozehrávce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou poměrně rychlé úvodní dějství, po kterém jednobrankové vedení drží Novosibirsk, který je střelecký mnohem úspěšnější. Vedení drží i přes dvakrát menší počet střel, protože již z jedné z prvních se prosadil Nikita Korotkov, následně velkou příležitost využil Nick Shore. Aktivnější Traktor však nakonec našel aspoň snížení, o které se postaral Nikita Těrtyšnyj, takže je to pořád dost otevřený zápas.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Albert Jarullin se ještě dostal ke tvrdé střele příklepem, ale ta skončila pouze na jednom z obránců.
     
    19:04
    Hosté se ale bez větších problémů osvobodili a nyní už jenom brání. Jednobrankové vedení si chtějí odnést do druhé části.
     
    18:28
    Už zase se opravdu dlouho hraje bez přerušení, což opět vyhovuje hlavně domácímu celku. Ten se nakonec usadil v útočném pásmu.
     
    17:43
    Sibir ještě něco zkouší vymyslet aktivním napadáním, ale přesto se domácí bez problémů dostávají. O kotouč však přišli při přechodu modré čáry.
     
    17:04
    Teemu Pulkkinen šikovně schoval střelu za bránícího hráče, ale Harri Säteri si i přesto věděl rady. Dnes tak zatím předvádí velmi dobrý výkon.
     
    16:08
    Traktor i přes blížící se konec první části neubírá na aktivitě, do šaten chce odcházet za vyrovnaného stavu. Na branku Sibiru tak mířili další dvě střely, ale obě zlikvidoval Harri Säteri.
     
    15:28
    Novosibirsku zbývá v přesilové hře už jen pár sekund, takže se ještě na chvíli usadil v útoku. Tam ale nic nebezpečného nevymyslel.
     
    15:04
    Domácí také nebyli daleko od gólu v početní nevýhodě. Harri Säteri se ale nezaváhal a střelu Vjačeslava Osnovina udržel pod betony.
     
    14:48
    Traktor zatím první oslabení zvládá s přehledem, nyní poslal kotouč za branku soupeře a může vyměnit svou čtveřici na ledě.
     
    14:04
    Domácí brankář si zvedá zpátky ztracené sebevědomí, nyní si pokryl nebezpečný pokus Alexandra Šarova a následně schoval puk do své lapačky.
     
    13:44
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lawrence Pilut – 2 min., podrážení).
     
    13:32
    Alexej Kručinin zkusil zaskočit Romana Willa z velkého úhlu, ten to ale čekal a hokejkou vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    12:52
    Valentin Pjanov sice našel cestu do útočného pásma, ale následně přihrával dost nepřesně, takže se puku chopili domácí, kteří se okamžitě ženou dopředu.
     
    12:33
    Hromadný souboj ve středním pásmu dopadl lépe pro Sibir, který se ale následně provinil ofsajdem, takže se bude pokračovat ve střední třetině.
     
    11:54
    Traktor je nyní na nohou a velmi aktivně se žene za vyrovnávací branku. Další útok soupeře ale hosté ustáli.
    10:54 Nikita TĚRTYŠNYJ - 1:2
     
    10:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Začínají se nám tady rýsovat pořádné gólové hody! Také Harri Säteri inkasuje v prvním dějství, a to když domácí směřovali do útoku dva na dva. Tomáš Hyka při něm vymyslel pěknou žabičku na hůl NIKITY TĚRTYŠNYJE, který puk poslal přímo nad rameno klekajícího gólmana. Asistence: Tomáš Hyka, Sergej Tělegin.
     
    10:19
    Sergej Tělegin se nenechal obrat ve vlastním pásmu a mohl tak hledat najíždějícího spoluhráče, ale puk následně napálil jen do hole protihráče.
     
    09:53
    Čeljabinsk sice většinu času drží kotouč, ale zatím mu je to k ničemu. Sibir využil obě své příležitosti a soupeři tedy může v klidu odolávat.
    09:04 Nick SHORE - 0:2
     
    09:04
    Sibir právě vstřelil branku!
    Český gólman inkasuje už podruhé! Alexandr Šarov výborně zapracoval v souboji u mantinelu, při kterém poslal kotouč do mezikruží, kam si dokonale sjel NICK SHORE, který bleskovým zakončením mezi betony zaskočil Romana Willa. Asistence: Alexandr Šarov, Jegor Milovzorov.
     
    08:51
    Harri Säteri je v jednom kole, nyní tak raději přeruší hru, aby si mohl aspoň na chvíli odpočinout.
     
    08:12
    Nikita Těrtyšnyj byl opět ve střelecké pozici, ale ideální možnost prováhal, takže šel do přihrávky, která však byla nepřesná.
     
    07:48
    Nikita Těrtyšnyj se poměrně snadno dostal až k zakončení, které ale Harri Säteri čekal, a tak ho bez problémů lapil.
     
    07:13
    Domácí jsou úspěšnější také na vhazování, ale z této výhody nedokázali zatím nic získat. Jejich další útok navíc končí neúspěchem.
     
    06:35
    Traktor je pořád jednoznačně aktivnější, ale v zakončení už tolik úspěšný není. Obranu Novosibirsku zatím funguje velmi dobře.
     
    05:49
    Brankář hostů nakonec přece jen musí zasahovat. To zvládl velmi dobře a jeho spoluhráči tak následně poslali puk z pásma.
     
    05:27
    Nakonec z toho nic nebylo, protože Harri Säteri zkušeně vyjel za svou branku, kde zastavil nahození soupeře.
     
    04:55
    Hraje se ve vysokém tempu, protože se už dlouho nepřerušovalo. Čeljabinsk tak toho zkouší využít a podniká útočný výpad přes levou stranu kluziště.
     
    04:28
    Novosibirsk se sice dopředu dostal, ale tam o kotouč okamžitě přišel. Vzápětí ho ale získal zpátky díky dobrému forčekinku.
     
    03:55
    Nyní už mohou hosté kombinovat díky nepřesné přihrávce soupeře, chvíli tedy oddechují ve vlastním pásmu.
     
    03:10
    Traktor se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší odpověď, ale další střelecký pokus je zablokován. Sibir však zase nezískal kotouč pod kontrolu.
    02:15 Nikita KOROTKOV - 0:1
     
    02:15
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk začíná sezonu famózně, protože skóruje hned ve svém prvním oslabení! Celý úspěšně protiútok začal Denis Golubev, který vystihl přihrávku a následně poslal NIKITU KOROTKOVA do úniku, který i v těžké pozici dokázal vypálit mezi ruku a tělo Romana Willa, jenž jen těsně neudržel kotouč před brankovou čárou. Asistence: Denis Golubev.
     
    01:32
    Na druhé straně pálil v oslabení Konstantin Alexejev, ale Roman Will měl dobrý výhled, takže bez problémů zasáhl.
     
    01:01
    Teemu Pulkkinen jako první pálil v přesilové hře a jeho pokus vypadal opravdu nadějně, ale Harri Säteri ho stejně dokázal zlikvidovat.
     
    00:35
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Denis Bodrov – 2 min., hákování).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Pockrebalin) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – Osnovin, Byvalcev, Abramov – Fatějev, Stas, Gorjunov-Rolgizer – Kapustin.

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – D. Bodrov (A), Jefremov, Jermakov, Achijarov, Ilja Morozov, T. Murphy, K. Alexejev – Pjanov, Litovčenko, O. Li (C) – N. Korotkov, Česalin, Golubev – N. Shore, Milovzorov (A), Šarov – V. Komarov, Setdikov, Kručinin – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Kučava, Sivov.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ)
    Tomáš Hyka (CLJ)
    Lukáš Sedlák (CLJ)
     
    HC Sibir Novosibirsk
    Novosibirsk se loňské sezoně neprobojoval do play off se ztrátou devíti bodů, takže přes léto nezahálel. Přípravný zápasům dokonce odehrál rovnou deset, přičemž si v nich připsal pět výher a pět porážek. Důležité vítězství zaznamenal proti Magnitogorsku nebo Kazani, Chabarovsku dokonce nadělil výsledek 8:0. To ukazuje, že Sibir určitě může myslet na postup mezi šestnáct nejlepších, tak uvidíme, jak se mu letos bude dařit.

    Poslední tři utkání
    Novosibirsk vs. Jaroslavl – 0:1
    Jaroslavl vs. Novosibirsk – 2:3
    Čeljabinsk vs. Novosibirsk – 4:3
     
    Traktor Čeljabinsk
    Čeljabinsk se loni dostal pouze do osmifinále, kde nestačil na Ufu 1:4 na zápasy, což letos bude chtít rozhodně vylepšit. Svou chuť do nové sezony ukazoval již v přípravě, kde si připsal čtyři výhry a dvě porážky. Ty zaznamenal proti Jekatěrinburgu, který také jednou porazil, vítězství pak zapsal také proti Petrohradu, Jaroslavli a Novosibirsku, se kterým načne nový soutěžní ročník. Na tuto výhru tak bude chtít určitě navázat.

    Poslední tři utkání
    Čeljabinsk vs. Jekatěrinburg – 1:3
    Čeljabinsk vs. Jekatěrinburg – 3:2pp
    Čeljabinsk vs. Novosibirsk – 4:3
     
    Dobré odpoledne u ruského hokeje! KHL už se pomalu dostává do tempa, dnes odehrají zápas všechny celky, které na své první utkání ještě čekají. Mezi nim je Čeljabinsk společně s Novosibirskem, tyto mančafty spolu započnou sezonu. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 11. Těrtyšnyj (Hyka, Tělegin), 57. Jarullin (Pilut, V. A. Tkačov), 65. Bailen (Sedlák, Pulkkinen) – 3. N. Korotkov (Golubev), 10. N. Shore (Šarov, Milovzorov)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Pockrebalin) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – Osnovin, Byvalcev, Abramov – Fatějev, Stas, Gorjunov-Rolgizer – Kapustin.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – D. Bodrov (A), Jefremov, Jermakov, Achijarov, Ilja Morozov, T. Murphy, K. Alexejev – Pjanov, Litovčenko, O. Li (C) – N. Korotkov, Česalin, Golubev – N. Shore, Milovzorov (A), Šarov – V. Komarov, Setdikov, Kručinin – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Kučava, Sivov
    bahis siteleri