Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Vladivostok 9:2 (kon.)
Soči – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kunlun – Riga 5:6 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
5:4 (2:0, 1:1, 1:3 - 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Pondělí 06.09.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:37 Kalle KOSSILA - 5:4
     
    61:37
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Lukáš Sedlák dostane v šatně vyhubováno. Při výjezdu z vlastního pásma podcenil souboj s Teemu Turunenem, který i v pádu dokázal puk přihrát na KALLEHO KOSSILU. Tomu patřil celý dnešní večer a svou one-man show zachránil celý Jokerit od velké blamáže. Nejenže právě jeho přispěním Helsinky vybudovaly náskok 3:0, ale také sám Kossila druhým gólem v utkání rozhoduje o držiteli dvou bodů za vítězství. S pukem před Willem několikrát zakvedlal, český brankář neudržel krok a z forhendové strany inkasoval pátou trefu duelu. Asistence: Teemu Turunen.
     
    52:17
    Ano, Anders Lindbäck je skutečně zpátky a Janne Juvonen zřejmě opustí tento zápas bez jediného zásahu na svém kontě. Zlomený nůž Lindbäckovy brusle se podařilo vyměnit.
     
    49:39
    A domácí musí dokonce vystřídat brankáře! Oprava potrvá delší dobu, než by si sudí přáli. Do brankoviště nastupuje Janne Juvonen a Anders Lindbäck musí naopak na střídačku.
    49:00 Teemu PULKKINEN - 4:4
     
    49:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Rázem je srovnáno! Na takový hokej je radost pohledět. Hostům se povedla další rychlá akce, kdy Albert Jarullin jednoduchou přihrávkou přehrál celou obranu soupeře a TEEMU PULKKINEN ráznou střelou do horního víka překonal brankáře. Uvidíme, jaké bude mít tato show nakonec vyvrcholení. Asistence: Albert Jarullin, Sergej Kalinin.
    47:16 Tomáš HYKA - 4:3
     
    47:16
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak se nám týmy rozjely k ofenzivním hodům. Tentokrát úřaduje česká spojka. Lukáš Sedlák dovršil krásnou kombinaci Traktoru diagonální přihrávkou na TOMÁŠE HYKU, který překonal rozhozeného Lindbäcka nadvakrát. Pro Hyku je to druhý bod v sezoně a také premiérový gól. Asistence: Lukáš Sedlák, Nikita Těrtyšnyj.
    45:29 Marko ANTTILA - 4:2
     
    45:29
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže když se Jokeritu nedaří, vezme zodpovědnost do rukou kapitán MARKO ANTTILA. I v 36 letech ukazuje, že má v poslední formaci Helsinek stále svou platnost. Jeho střela sice nebyla nechytatelná a Roman Will asi nebude mít zrovna čisté svědomí, ale takové góly občas z rychlých protiútoků jednoduše padají. Finský útočník ho nyní zařídil a přináší svému týmu extrémně podstatné uklidnění. Asistence: Niklas Friman.
    43:09 Andrej STAS - 3:2
     
    43:09
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí si nemile komplikují život. Inkasují krátce po startu třetiny, to když ANDREJ STAS zavezl puk do pásma, přenechal jej Kirillu Kapustinovi a došel si pro zpětnou přihrávku, přičemž tvrdým příklepem přibil touš pod břevno. Anders Lindbäck byl v rozkleku příliš krátký a měl by vyburcovat spoluhráče k důslednějšímu bránění. Asistence: Kirill Kapustin.
     
    38:02
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Teemu Turunen – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
    38:02 Vitalij ABRAMOV - 3:1
     
    38:02
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je tu první slabší chvilka brankáře Anderse Lindbäcka. Z levé strany k němu přijížděl VITALIJ ABRAMOV, ovšem trefu vytěžil hlavně zásluhou špatného postavení Švéda v brankovišti. Domácí ještě reklamovali nesprávné střídání či ofsajd Čeljabinsku, ale sudí po konzultaci s videem neshledali problém. Pochvalu zaslouží i Lawrence Pilut, který se bleskově zorientoval a přihrávkou na modrou čáru umožnil Abramovův únik. Asistence zatím nepřipsána českému brankáři Romanu Willovi, který zastavil kotouč za vlastní klecí. Asistence: Lawrence Pilut.
     
    35:53
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:38
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Markus Hännikäinen – 2 min., podrážení).
    27:37 Kalle KOSSILA - 3:0
     
    27:37
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinky využívají třetí přesilovku v tomto utkání, jsou z nich tedy neuvěřitelně efektivní. Kotouč nedokázal odpálit do bezpečné vzdálenosti zřejmě Lawrence Pilut, před brankou panovala velká mela. Puk pak zametl na místo určení KALLE KOSSILA, který tak stál u všech tří branek svého týmu v tomto utkání. Jokerit dnes nedopouští žádné komplikace. Bez asistence.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Jevgenij Kulik – 2 min., hákování).
     
    23:08
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., vysoká hůl).
    16:14 Iiro PAKARINEN - 2:0
     
    16:14
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Co se dvojici Kalle Kossila – IIRO PAKARINEN nepovedlo před chvílí, to napravuje nyní. Přihrávka z rohu hřiště ještě prošla přes hůl Teemua Turunena a přichystaný ostrostřelec už věděl, jak s pukem naložit. Rána rychlým švihem se dostává za záda Romana Willa a Jokerit vede už 2:0. Asistence: Teemu Turunen, Kalle Kossila.
    15:41 Na Pakarinena zívala prázdná brána, ale Will mu skórovat nedovolil.
     
    15:41
    V brankovišti je obrovský zmatek, ale Roman Will zřejmě bleskovým přesunem uhájil svou levou tyč proti střele Iira Pakarinena. Na druhý gól si tento namlsaný střelec ještě musí počkat. Znovu přihrávku do ohně zasílal Kalle Kossila, tito dva si tedy skutečně rozumí.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., sekání).
     
    01:53
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., faul kolenem).
    01:20 Iiro PAKARINEN - 1:0
     
    01:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Puk poprvé musí lovit z branky Roman Will. Domácím se podařila zužitkovat početní převaha po technickém přestupku Čeljabinsku. Důležitou roli u modré čáry sehrál Kalle Kossila, který se vyhnul dvojici soupeřů a nachystal palebnou pozici pro IIRA PAKARINENA. Ten se trefil náramně – přímo k levé tyči. Asistence: Kalle Kossila, Markus Hännikäinen.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Teemu Pulkkinen – 2 min., příliš mnoho hráčů).

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Pakarinen (Kossila, Hännikäinen), 17. Pakarinen (Turunen, Kossila), 28. Kossila, 46. M. Anttila (Friman), 62. Kossila (Turunen) – 39. V. Abramov (Pilut, Will), 44. Stas (Kapustin), 48. Hyka (Sedlák, Těrtyšnyj), 49. Pulkkinen (Jarullin, Kalinin)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (50., 53. Juvonen) – Lindbohm (A), Holm, Friman, A. Grant, Kivistö, D. Sklenička, Tuhkanen – Joensuu, Schroeder, O'Neill (A) – Kossila, Hännikäinen, Turunen – Savinainen, Norman, Pakarinen – M. Anttila (C), Björninen, Halme.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin – Sedlák, Hyka, Těrtyšnyj – Osnovin, Byvalcev, V. Abramov – Fatějev, Stas, Gorjunov-Rolgizer – Kapustin.

    Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Černyšjov, Šeljanin
    bahis siteleri