Magnitogorsk – Ufa 2:7 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:4 (kon.) | N.Novgorod – Novosibirsk 0:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:7 (0:1, 0:2, 2:4)
Salavat Julajev Ufa
Úterý 07.09.2021, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy dalšího kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Metallurg Magnitogorsk a Salavat Julajev Ufa.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hokejisté Ufy mají zatím za sebou dva odehrané duely a během nich si dokázali připsat čtyři body, což znamená druhou pozici východní konference. Ufa v rámci prvního duelu dokázala uspět na ledě kazašského Barysu, který od začátku utkání tahal za kratší konec provazu, a nakonec prohrál poměrem 1:5. Ufa i své druhé letošní vystoupení odehrála na venkovním stadionu, tentokráte proti Jekatěrinburgu. I v tomto případě jsme sledovali šest branek, čtyři z nich přitom vstřelila právě Ufa, která si tak drží neporazitelnost.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Na opačné straně ovšem bude stát těžký oříšek, kterým je Metallurg Magnitogorsk. Ten rovněž během úvodních dvou duelů dokázal získat čtyři body a momentálně mu patří třetí pozice východní konference. Metallurg Magnitogorsk v prvním duelu jednoznačným výsledkem 6:2 dokázal vyzrát na trápící se Jekatěrinburg. Metallurg Magnitogorsk posléze sehrál hodně vyrovnaný duel proti kazašskému Barysu, tento duel nakonec rozhodla branka až z 59. minuty, o kterou se nakonec postaral Čibisov, který Magnitogorsku vystřelil dva body.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne žádný český ani slovenský hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, Pašnin (A), Nikolajev – Nikoncev (A), Currie, Čibisov – Korosteljov, Maillet, Goldobin – Karpov, Zernov, Leipsic – Akolzin, Několenko, Košelev – Jurov.

    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt, Alalykin, Sannikov – Pašin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal do svého pásma, odkud rozehrával Larsen.
     
    00:41
    Na opačné straně se za pukem dostával domácí Čibisov, který nakonec na něj nedosáhl.
     
    01:13
    Metallurg Magnitogorsk se musel znovu bránit. Do útočného pásma totiž zavítal hostující Šmeljov, který pouze nahazoval podél zadního mantinelu.
     
    02:22
    Domácí Zernov se svižným způsobem protlačil až do zakončení, se kterým si brankář Šaryčenkov poradil a hra je tak znovu přerušena.
     
    03:15
    Nyní se k puku dostal domácí Maillet, který po přechodu přes modrou čáru nakonec spadl na zem, jenomže dle sudích se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    04:03
    Metallurg Magnitogorsk nyní v obraně propadl a do zajímavé šance se po pravém křídle dostával hostující Hartikainen, který mířil slabě doprostřed branky.
     
    05:22
    Nahrávka směřující na pravou stranu sice našla domácího Karpova, jenomže ten byl ukázkově zastaven a posléze byla hra znovu nuceně přerušena.
     
    06:10
    Metallurg Magnitogorsk nyní nedokázal ideálně rozehrát, následně si totožně počínal také soupeř, který zahrál pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:37
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Koledov hned dvakrát pálil od modré čáry, ve druhém případě se kotouč odrazil od zadního hrazení přímo ke vzdálenější tyči, kde dezorientovaného brankáře dokázal překvapit NIKOLAJ KULJOMIN. Asistence: Pavel Koledov, Michail Naumenkov.
    06:37 Nikolaj KULJOMIN - 0:1
     
    07:07
    Na nahrávku nyní nedosáhl domácí Currie a soupeř tak stačil vystřídat. O rozehrávku se posléze staral Larsen, který zavezl kotouč až do útočného pásma.
     
    08:03
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Koledov, kterému se nepovedlo rozehrát nejlépe a trefil pouze brusli napadajícího Korosteljova.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Pavel Akolzin – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., sekání).
     
    09:33
    Za brankou nyní operoval hostující Kadějkin, který pouze předkládal k modré čáře. Tam si o nahrávku řekl Naumenkov, který se neodvážil zakončit.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu. Před malým momentem nebyl daleko od vyrovnání Currie, který nevyzrál na brankáře.
     
    11:13
    Do protiútoku se nyní vydal hostující Granlund, který se v mezikruží málem protlačil do zakončení, jenomže na poslední chvíli ho zastavila dvojice protihráčů.
     
    12:10
    Ufa to zkoušela nahozením k domácí brance, kde se jako první dostal k odraženému kotouči forvard Pimenov, který ho ihned napálil směrem na branku.
     
    12:43
    Kapitán Panin rozehrával z obranného pásma. Na jeho předávku si sice sjel kolega Pustozorjov, který se u červené čáry nedokázal dostat kolem Jakovleva.
     
    13:05
    Už se nepřerušovalo zhruba čtyři minuty.
     
    13:05
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Michail Pašnin – 2 min., sekání).
     
    14:22
    Ufa se nyní konečně usadila v útočném pásmu. Larsen operoval s kolegou Granlundem, zatím na první vážnější střelecký pokus stále čekáme.
     
    15:01
    Košečkin měl nyní velké štěstí, puk se mu nakonec povedlo vyrazit vedle branky. Metallurg Magnitogorsk pokračoval v bránění, zatím ale odolává...
     
    16:25
    Ufě se nepovedlo využít první početní výhodu. Po jejím skončení jsme sledovali nahrávku od Kuljomina na Kadějkina, Košečkin ale dokázal znovu zakročit.
     
    17:07
    Jakovlev vyvezl touš na druhou stranu, kde ho za vlastní brankou dokázal zachytit brankář Šaryčenkov, který rozehrával do bezpečnějšího prostoru.
     
    17:36
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jegor Jakovlev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:17
    Hostující brankář si po delší době připsal zákrok, a sice levým betonem. Do protiútoku se poté dostával hostující Pustozjorov, který se ale daleko nedostal.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:16
    Šmeljov se u pravého kruhu nakonec nedočkal nahrávku, domácím se přesto nepovedlo vyhodit a kombinace tak pokračuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Kuljomin. Ufa byla v první periodě směrem dopředu výrazně nebezpečnější a rozdíl ve skóre mohl být klidně daleko větší. Metallurg Magnitogorsk se do šancí zrovna moc často nedostával, stále však prohrává pouze o jednu branku.
     
    Střely na branku: 8 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který rozehrával z vlastního pásma nahozením na druhou stranu.
     
    20:37
    K puku se tak dostal hostující brankář Šaryčenkov, kterému se povedlo přesně rozehrát na Manninena.
     
    21:01
    Do pásma se u pravého kruhu dostával domácí Currie, který to nakonec zkoušel střeleckým pokusem na branku soupeře, kde ale na brankáře nevyzrál.
     
    22:01
    Metallurg Magnitogorsk vstoupil do této periody hodně aktivně. Nyní jsme pro změnu sledovali nahození od modré čáry, které ovšem putovalo vedle branky.
     
    23:23
    U mantinelu se k puku dostal hostující Muchamadullin, který ho vyhodil pouze do protihráče. Hostující celek se konečně dostal na opačnou stranu.
     
    24:03
    Nyní jsme pro změnu sledovali strkanici v hostujícím brankovišti. Šaryčenkov přesto puk sevřel do své náruče a bude se tak vhazovat v pásmu Ufy.
     
    25:11
    Košečkin neměl žádnou práci, jeho celek se totiž úspěšně dostal z vlastního obranného pásma. Nahrávka na Čibisova byla přesto hodně nepovedená.
     
    25:24
    Ufa právě vstřelila branku!
    Z následného protiútoku je tu druhá branka zápasu! Metallurg Magnitogorsk totiž přišel o kotouč a sledovali jsme protiútok soupeře. Na nahrávku si do tandemu sjel ALEXEJ PUSTOZJOROV, kterému se povedlo vyzrát na brankáře. Asistence: Danil Baškirov.
    25:24 Alexej PUSTOZJOROV - 0:2
     
    26:20
    U pravého kruhu se do zakončení dostával právě domácí Čibisov, jehož pokus nebyl povedený. O pár vteřinek později pro změnu zakončoval Zernov.
     
    26:50
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Philippe Maillet – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Pavel Koledov – 2 min., hrubost).
     
    27:12
    Metallurg Magnitogorsk znovu přidal na aktivitě. U levého mantinelu se k puku dostával Maillet, kterému se ale nepovedla spolupráce s Goldobinem.
     
    28:08
    Hulström to zkoušel nahrávkou o mantinel na svého kolegu Korosteljova. Druhý jmenovaný se sice dostal k brance, jenomže tam přišel o hrací předmět.
     
    29:25
    Domácí Karpov místo zakončení zvolil nahrávku za branku soupeře, kde chvíli s kotoučem operoval Minulin, který ale nedokázal vypálit na Šaryčenkova.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby. Ta nám zatím nabídla dva přesné zásahy, přičemž se o obě trefy postarala hostující Ufa.
     
    30:24
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Josh Currie – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Šakir Muchamadullin – 2 min., držení).
     
    31:33
    Metallurg Magnitogorsk se usadil v pásmu soupeře, kde se k dělovce nakonec dostal Goldobin, jehož rána vymrštila kotouč daleko ven z pásma.
     
    32:07
    Dobrou střeleckou pozici posléze měl další domácí hráč. Tentokráte se jednalo o Čibisova, jehož rána směřovala daleko vedle brankové konstrukce.
     
    33:15
    Z velkého úhlu poté zkoušel své štěstí domácí Korosteljov, který trefil pouze oblouk branky. Ufa přečkala nápor soupeře, stále tedy vede o dva zásahy.
     
    34:10
    Před malým momentem se po nahození na domácí branku pokoušel před Košečkinem zorientovat Hartikainen, kterému se nepovedlo touš dorazit.
     
    34:59
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek se znovu raduje! V mezikruží měl totiž hodně prostoru ARŤOM PIMENOV, který to zkoušel střelou zápěstím. Tu dokázal poslat přesně do pravé šibenice, kam se Košečkin nedokázal lapačkou natáhnout. Asistence: Danil Baškirov.
    34:59 Arťom PIMENOV - 0:3
     
    35:18
    Ufa posléze pouze nahazovala na druhou stranu, načež se jí povedlo vystřídat. Domácí se ovšem daleko nedostali, včas se totiž vrátil zadák Panin.
     
    36:19
    Po odrazu od jedné z hokejek se kotouč dostal ven z hrací plochy a hra je proto znovu přerušena.
     
    37:01
    Do pásma soupeře se posléze dostával hostující Granlund, který ovšem narazil do hokejky protihráče a poté se domácím povedlo vyhodit kotouč pryč.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Josh Currie – 5 min., vražení na hrazení + 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., bitka).
     
    38:14
    Ufa se až nyní konečně dokázala usadit ke kombinaci. Hartikainen obdržel nahrávku do mezikruží, odkud pálil vysoko nad domácí branku.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám nabídla dva zásahy. Znovu se střelecky prosadila pouze Ufa, která udeřila z rychlého protiútoku a poté z hezké kombinace. Metallurg Magnitogorsk se dlouhou dobu nemohl dostat do žádných šancí, k tomu nepomohly ani přesilové hry. Domácí to budou mít hodně složité, stále je před námi celá třetí třetina.
     
    Střely na branku: 19 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ještě pokračuje v poměrně dlouhé přesilové hře.
     
    40:40
    K puku se posléze dostal domácí Hulström, kterému se povedlo ho vyhodit daleko na druhou stranu.
     
    41:17
    Domácí zadák Jakovlev před vlastní brankou přišel o kotouč, jenomže se žádné zakončení soupeře nekonalo. Ufa se každopádně usadila v útočném pásmu.
     
    42:07
    Menší závar před Košečkinem nakonec nepřinesl čtvrtou branku zápasu. Posléze od modré čáry tvrdě pálil Larsen, jeho pokus ale minul branku soupeře.
     
    43:01
    Salavatu se tuto přesilovou hru nepovedlo využít a Metallurg Magnitogorsk konečně hraje v plném počtu. Stále ale ztrácí tři branky, což je složitá práce.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Šakir Muchamadullin – 2 min., krosček).
     
    44:14
    Jakovev dokázal u modré čáry zachytit vyhození soupeře a jeho celek tak mohl pokračovat v kombinaci, která ovšem přinesla další nepřesnou nahrávku.
     
    44:27
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí dokonce inkasují při vlastním oslabení! DANIL BAŠKIROV číhal na špatnou nahrávku soupeře, z vlastního obranného pásma se poté dostal do samostatného úniku, při kterém vyzrál na Košečkina.
    44:27 Danil BAŠKIROV - 0:4
     
    44:52
    Metallurg se nyní radoval z kontaktní branky, jenomže sudí okamžitě rozpažil. Jednalo se o postavení útočícího hráče v brankovišti, na řadu přijde video.
     
    44:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Branka nakonec platí! Puk se totiž snášel do hostujícího brankoviště, kde se nacházel NIKITA KOROSTELJOV. Tomu se snad ramenem povedlo tečovat padající puk za bezmocného brankáře Šaryčenkova. Asistence: Linus Hultström, Maxim Karpov.
    44:56 Nikita KOROSTELJOV - 1:4
     
    45:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., podrážení).
     
    46:37
    Domácí celek se nyní usadil kolem branky soupeře, načež jsme sledovali nahrávku do brankoviště, kde Šaryčenkov dokázal zakročit svým betonem.
     
    47:06
    Domácí Čibisov dokázal potáhnout puk zpět do pásma soupeře, kde jsme sledovali další závar u brankoviště. Ufa se nyní dostává pod pořádný nápor.
     
    47:16
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A rázem je to o dvě branky! Metallurg Magnitogorsk totiž pokračoval v kombinaci, při které se BRENDAN LEIPSIC dostal u pravého kruhu k parádní dělovce, kterou poslal přesně do pravé šibenice hostující branky. Asistence: Semjon Košelev, Jegor Jakovlev.
    47:16 Brendan LEIPSIC - 2:4
     
    48:37
    Domácí Makljukov rozehrával zpoza vlastní branky. Jeho celek nakonec pouze nahazoval na druhou stranu, jenomže se jednalo o zakázané uvolnění.
     
    49:15
    Na levém křídle se dostal k volnému puku domácí Leipsic, který se pokoušel dostat za záda protihráče, jenž ho zastavil čistým způsobem.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Ufa v tuto chvíli vede už jen o dvě branky a ono to bude ještě hodně zajímavé.
     
    51:07
    Hodně času na rozehrávku poté měl domácí Minulin, který na levém křídle dokázal najít svého kolegu Zernova, jenž se s pukem dostal na druhou stranu.
     
    51:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává k pátému zásahu! TEEMU HARTIKAINEN si sjel na nahrávku k pravému kruhu, odkud příklepem dokázal prostřelit brankáře Košečkina, jenž se s lapačkou nedokázal ideálně natáhnout. Asistence: Markus Granlund, Sakari Manninen.
    51:38 Teemu HARTIKAINEN - 2:5
     
    52:47
    Na řadu přichází poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    53:11
    Krátce po ní se nepovedlo kvalitně rozehrát domácím Jakovlevovi, který nahrávku poslal daleko mimo dosah Currieho a hra se stěhuje na druhou stranu.
     
    53:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    A je tu ještě jedna branka! Metallurg Magnitogorsk se znovu pouze bránil a po zakončení od Hartikainena se domácím nepovedlo vyvézt kotouč. Naopak se k němu dostal MARKUS GRANLUND, který zamířil přesně mezi betony.
    53:52 Markus GRANLUND - 2:6
     
    54:29
    O další útočnou akci se pro změnu staral hostující Chafizullin, který zkoušel odrazem o mantinel najít Hartikainena, před kterým zasahoval zadák Makljukov.
     
    55:30
    Čibisov se dostal s pukem za branku soupeře, tam ho čistým způsobem dokázal zastavit Koledov, který se ale daleko se pukem nedostal.
     
    56:17
    Následně si u modré čáry našel puk domácí Minulin. Ten trefil pouze napadajícího protihráče, od kterého se hrací předmět odrazil do středního pásma.
     
    57:30
    Situaci u své branky dokázal vyčistit domácí Nikolajev, který se pokoušel o rozehrávku podél mantinelu, avšak k puku se dostal pouze Koledov.
     
    58:20
    Posléze jsme sledovali další nepřesnou nahrávku, po které se do protiútoku dostával hostující Chafizullin, který ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů.
     
    58:57
    Hostujícímu celku se povedlo s pukem dokráčet až na druhou stranu, jenomže se jednalo o zakázané uvolnění a hra se bude znovu stěhovat.
     
    59:02
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Košečkin si s první šanci poradil, posléze si před branku sjel ALEXANDR KADĚJKIN, který švihem dokázal vyzrát na domácího brankáře. Asistence: Nikolai Kuljomin, Sergej Šmeljov.
    59:02 Alexandr KADĚJKIN - 2:7
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Ufa nakonec z tohoto zápasu bere dva body, vítězí totiž poměrem 7:2. Metallurg Magnitogorsk dokázal v krátkém časovém sledu vstřelit dvě branky, díky čemuž snížil na rozdíl dvou tref. Ufa ovšem rázem zapnula na vyšší stupeň aktivity a svého soupeře dokázala překonat ještě třikrát. Dnešní utkání tak nabídlo hned devět branek, což se moc často nestává.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    25:32
    Zásahy brankářů: 25:23
    Vyhraná vhazování: 28:19
    Hity: 18:18
    Trestné minuty: 22:19
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (18:21:29)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 45. Korosteljov (Hultström, Karpov), 48. Leipsic (Košelev, J. Jakovlev) – 7. N. Kuljomin (Koledov, Naumenkov), 26. Pustozjorov (Baškirov), 35. Pimenov (Baškirov), 45. Baškirov, 52. Hartikainen (M. Granlund, Manninen), 54. M. Granlund, 60. Kadějkin (N. Kuljomin, Šmeljov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, Pašnin (A), Nikolajev – Nikoncev (A), Currie, Čibisov – Korosteljov, Maillet, Goldobin – Karpov, Zernov, Leipsic – Akolzin, Několenko, Košelev – Jurov.
    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), J. Birjukov, Zubarev – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt, Alalykin, Sannikov.

    Rozhodčí: Soin, Judakov – Viljugin, Sadovnikov

    Diváci: 1000
    bahis siteleri