KHL
Vladivostok – Magnitogorsk 0:5 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 0:5 (kon.)
Kazaň – Viťaz 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 1:4 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HK Soči
Pondělí 20.09.2021, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Klok (NIZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:26
    Ronald Knot (NIZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:11

    Martin Bakoš (SOC) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:55 (20:31:02)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    36:18
    Zásahy brankářů: 17:36
    Vyhraná vhazování: 36:24
    Hity: 21:10
    Trestné minuty: 8:14
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. I třetí třetina nabídla převahu domácího celku, kterému se dnes ve finální fázi prostě nedařilo. Soči se snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku. Protiútoky navíc přinesly domácí obraně velké nebezpečí, avšak žádné další branky jsme se již nedočkali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Knot nahazoval od modré čáry, před brankou ale nikdo netečoval.
     
    58:30
    Ivannikov je na střídačce!
     
    58:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Točickij protečoval do středního pásma, domácí se posléze usadili na druhé straně, jenomže soupeř poměrně rychle otočil hru směrem kupředu.
     
    57:03
    Po delší době si s pukem zahrál také domácí brankář Ivannikov, kterému se povedlo rozehrát na Sidorova, jehož nástřel přinesl pouze zakázané uvolnění.
     
    56:28
    Do rychlého kontru se pokoušel dostat Pilipenko, který si ovšem nedokázal obhodit protihráče na modré čáře a domácím se povedlo usadit se kolem Hellberga.
     
    55:20
    Oba celky nyní dokázaly vystřídat. S rozehrávkou měl ovšem velké problémy hostující Rundblad, který procedil kotouč na Vichareva, jenž zakončil.
     
    54:10
    Do zakončení se na druhé straně dostával Čiviljov, kterému se ovšem nepovedlo vyzrát na dnes fantasticky chytajícího Hellberga, který znovu přerušil hru.
     
    53:39
    Hodně prostoru měl na pravém křídle hostující Zorkin, který se ovšem neprotáhl kolem protihráče, který ho u pravého mantinelu dokázal čistě zastavit.
     
    52:08
    Domácí celek nyní nahrnul kotouč před Hellberga, který ho přesto nepustil za svá záda. Následovala protiakce, při které zakončoval Ruděnkov.
     
    51:37
    Po dalším přerušení se znovu vhazovalo před brankářem Hellbergem. Soči se ovšem rychle dostalo na opačnou stranu, kde nebezpečně pálil Miščenko.
     
    50:24
    Daleko s pukem se poté nedostal hostující Lipon, který ho zkouší vybojovat zpět.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Soči stále vede o jednu branku, což pochopitelně je hodně zrádný výsledek.
     
    49:33
    O napadání se posléze pokoušel domácí Chafizov, který dokonale narušil rozehrávku soupeře a hodně nepřesně tak nahrával hostující zadák Kamalov.
     
    48:10
    V mezikruží měl poměrně dost času na své zakončení hostující Petkov, který trefil pouze vyjetého brankáře Ivannikova, který pro jistotu přerušil hru.
     
    47:21
    Neftěchimik Nižněkamsk nyní nedokázal rozehrát zrovna ideálním způsobem, po icingu se tak bude poprvé vhazovat před brankářem Ivannikovem.
     
    46:30
    Následuje komerční přestávka.
     
    46:13
    Bakoš to zkoušel nahrávkou na zadní tyč, kde se sice nacházel Vicharev, avšak před ním se povedlo betonem zakročit Ivannikovovi.
     
    45:50
    Do protiútoku se mohl dostat domácí Šafigullin, který ovšem nechal kotouč pouze za sebou a jako první se tak k němu dostal pozorný obránce Baldajev.
     
    44:07
    Domácím se nyní povedlo vyhodit kotouč až na druhou stranu, kde se ho ujal obránce Rundblad, který ho zavezl zpět do útočného pásma.
     
    43:36
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Puzanov – 2 min., držení).
     
    43:16
    Jednoduchým způsobem se za opačnou čáru nyní dostal domácí Miťakin. Na pomoc mu ještě přispěchala dvojice spoluhráčů, která se ke střele nedostala.
     
    42:22
    Znovu se vhazovalo před hostujícím brankářem Hellbergem. Sidorov poté dokázal předat kotouč na Galimova, který z velké blízkosti trefil pouze beton.
     
    41:13
    Do protiútoku se po pravém křídle dostával domácí Šafigullin, který měl před sebou smečku protihráčů, proto se raději vracel směrem dozadu.
     
    40:37
    Knot se s pukem dostal do útočného pásma, kde to zkoušel nahrávkou podél hrazení na Čiviljova.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení, proto jsme sledovali vyhození až za branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 26 – 10.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, přičemž oba celky hrály přesilové hry. Nejblíže k druhému zásahu mělo Soči, které při své největší šanci trefilo tyč. Do akce se dostalo také video, které ale nepotvrdilo branku domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Již nám běží poslední minuta druhé třetiny. Domácím se v posledních minutách nedaří v kombinaci, Hellberg tak poměrně dlouho nezasahoval.
     
    38:17
    Vyloučení v týmu HK Soči (Vladislav Valencov – 2 min., hákování).
     
    37:49
    Klokovi uskočil kotouč do středního pásma a domácí celek rozjel další útočnou akci. Chajrullin oslovil na modré čáře Berezina, který se ke střele nedostal.
     
    36:23
    Za volným kotoučem se posléze dostával hostující Pilipenko, před kterým ale dokázal rozehrát soupeř. Hellberg si připsal další zásah po ráně od Galimova.
     
    36:02
    Vyloučení v týmu HK Soči (J. C. Lipon – 2 min., podrážení).
     
    35:13
    Neftěchimik Nižněkamsk se znovu nastěhoval do pásma soupeře, kde nakonec Hellberg nemusel zasahovat a Valencov dokázal rychle vyhodit.
     
    34:20
    Domácí Šutov dokázal zablokovat nahrávku soupeře, načež domácí celek rozehrál pouze na icing a hra se tak znovu vrátí před brankáře Ivannikova.
     
    33:17
    Směrem dozadu posléze dokázal zapracovat domácí Sidorov, kterému se povedlo odpálit kotouč do středního pásma, kde se nacházel Točickij.
     
    32:00
    Je za námi více než polovina řádné hrací doby. Soči stále vede o jednu branku, domácím se v zakončení zkrátka vůbec nedaří.
     
    30:52
    Vyloučení v týmu HK Soči (J. C. Lipon – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Bulat Šafigullin – 2 min., hrubost).
     
    30:17
    Hosté se nyní dokázali s pukem usadit u branky soupeře. Do kombinace se zapojil také Bakoš, který u pravého kruhu hledal Ruděnkova, po jehož nabídce netrefil prázdnou branku Vicharev.
     
    29:29
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Rafael Bikmullin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    29:10
    Nahrávka před branku měla najít hostujícího Lipona, který ovšem na nahrávku nedosáhl. Soči se konečně po delší době usadilo v pásmu soupeře.
     
    28:10
    Krátce po vhazování to z otočky zkoušel domácí Chafizov, který ovšem nastřelil pouze beton hostujícího brankáře, kterému se povedlo zakročit.
     
    27:40
    Puk za čárou nebyl, branka neplatí!
     
    27:40
    Hellberg nyní nechal kotouč někde pod sebou, bude se volat.
     
    27:23
    Sledovali jsme přetahovanou o puk u pravého hrazení, kde se k němu nakonec dostal hostující zadák Jaks, který nedokázal vyhodit ven ze třetiny.
     
    26:10
    Neftěchimik Nižněkamsk zřejmě nedokáže využít ani tuto přesilovou hru. Domácí celek se znovu dostal do zakončení, tentokráte ale netrefil branku Bikmullin.
     
    25:28
    U pravého kruhu se k volnému touši dostal domácí Chajrullin, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Poté se málem do úniku dostal Petkov.
     
    24:35
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Kamalov – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:24
    Soči přečkalo i další početní nevýhodu. Po jejím skončení to na sebe vzal domácí Šafigullin, který to zkoušel na přední tyč, kde brankář nechal beton.
     
    23:07
    Do protiútoku se v oslabení dostával hostující Glotov, kterému se povedlo dotáhnout kotouč do útočného pásma, kde na něj vyzrála dvojice protihráčů.
     
    22:17
    Miťakin to zkoušel nahrávkou o mantinel, který se zrovna moc nepovedla. Na opačné straně jsme sledovali přečíslení, při kterém Lipon orazítkoval tyč.
     
    21:31
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    21:13
    Vhazovalo se před brankářem Hellbergem. U modré čáry to ale moc nevyšlo domácímu Klokovi, kterému kotouč přeskočil hokejku až na střídačku.
     
    20:47
    Knot měl na zádech hned dvojici protihráčů, proto musel rozehrávat bekhendem o mantinel.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se vydal do svého obranného pásma, odkud rozehrával Knot.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 6.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Žabrejev. Více ze hry ovšem měl domácí Neftěchimik Nižněkamsk, který dokonce hrál dvojnásobnou přesilovou hru, avšak ani při této převaze se mu nepovedlo vyzrát na švédského brankáře Hellberga.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Domácí v závěru zamkli svého soupeře v jeho vlastním pásmu, nahrávka ovšem byla zablokována.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:03
    Domácí celek se musel pro puk vracet do svého obranného pásma, kde skvěle napadal rozehrávku Petkov, který prodlužoval na hokejku Lipona.
     
    17:16
    Po pravém křídle se do pásma dostal domácí Galimov, který za sebou nechal protihráče, avšak jeho nahrávka do tandemu mu moc nevyšla.
     
    16:13
    Hostující obránce znovu vyhodil kotouč až na druhou stranu. Nižněkamsku se tak nepovedlo využít dlouhou přesilovou hru pět na tři a stále tedy prohrává.
     
    15:10
    Tlak domácího celku byl opravdu velký. Nakonec se k pořádně dělovce dostal český obránce Knot, který zamířil pouze do lapačky brankáře.
     
    14:17
    Knotova rozehrávka nebyla ideální a hostující celek s tak nastěhoval zpět do útočného pásma. Ivannikov musel zasahovat proti nahození od modré čáry.
     
    13:55
    Vyloučení v týmu HK Soči (Denis Vicharev – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    13:33
    Jako první se k odraženému puku dostal hostující Baldajev, kterému se nepovedlo konstruktivně rozehrát a od modré čáry nahazoval kotouč Berezin.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu HK Soči (J. C. Lipon – 2 min., sekání).
     
    12:09
    Po druhé komerční přestávce se vhazovalo před brankářem Ivannikovem. Soči se k ničemu nedostalo, na opačné straně pro změnu zahrozil aktivní Čiviljov.
     
    11:11
    Zadovka od domácího Čiviljova na Porjadina byla hodně nečitelná, druhý jmenovaný s tímto úmyslem nepočítal. Soči se ovšem nedostalo z pásma.
     
    10:24
    Hostující Feoktistov pouze nahazoval podél mantinelu směrem za domácí branku.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka. Ta nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se z první vyložené šance postaral hostující Žabrejev.
     
    09:04
    Hellberg si po delší době vyzkoušel práci s pukem. Soči poté nahazovalo směrem za branku soupeře, kde se o rozehrávku pokoušel domácí Sidorov.
     
    08:11
    Neftěchimik Nižněkamsk se naopak pouštěl do rychlého protiútoku, při kterém Galimov sjel s pukem až za branku soupeře, kde nasbíral cenné vteřinky.
     
    07:24
    Soči se usadilo v pásmu soupeře, kde jsme sledovali poměrně krátkou kombinaci. Do zakončení si sjel Bakoš, který trefil pouze beton Ivannikova.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ruslan Petriščev – 2 min., držení).
     
    06:02
    Domácí celek nebyl daleko od vyrovnání! K zakončení se totiž dostal Petrisčev, jehož rána směřovala do břevno. Dorážka pro změnu nad branku.
     
    05:02
    Těžká nahrávka poté směřovala na domácího Šafigullina, kterému se bruslí nepovedlo ideálně zpracovat. Domácí celek se musel vracet, aby rozehrál.
    04:47 Alexandr ŽABREJEV - 0:1
     
    04:47
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Soči se snad poprvé usadilo kolem branky soupeře, kde si ALEXANDR ŽABREJEV si sjel před branku, kde se mu povedlo reagovat na nahrávku střelou přesně k levé tyči. Asistence: Arťom Nikolajev.
     
    04:24
    Nesledujeme vůbec plynulou podívanou. Znovu se muselo přerušovat po Hellbergově zákroku. Posléze Baldajev nedokázal dostat kotouč do bezpečí.
     
    03:17
    Směrem kupředu to poté zkoušel hostující Lipon, který nahazoval směrem na druhou stranu, kde se jeho celek vystavil do postavení mimo hru.
     
    02:10
    Bikmullin dokázal předat kotouč k modré čáře na hokejku Šafigullina, který nahazoval směrem na branku soupeře, kde Hellberg znovu zasahoval.
     
    01:47
    Soči se nyní nepovedla rozehrávka, po icingu se bude vhazovat před Hellbergem.
     
    01:11
    Knotovi se povedlo u modré čáry najít Porjadina, který nahazoval směrem na branku, kde švédský brankář Hellberg musel hned dvakrát zasahovat.
     
    00:40
    Neftěchimik Nižněkamsk se musel poprvé bránit, zakončení od Ruděnkova bylo hodně nepřesné.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se musel vracet ke své brance, kde si s pukem zahrál také Ivannikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Klok, Berezin, Knot, Sidorov, K. Vorobjov, Puzanov, Petriščev – Porjadin, Čiviljov, Chajrullin – Chafizov, Šafigullin, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – Popov, J. Popov, Beljajev.

    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Vicharev (C), Ruděnkov (A), Bakoš – Lipon, Peťkov, Pilipenko – Feoktistov, Glotov, Žabrejev – Nikolajev, Garajev, Bakanov..
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Klok (NIZ)
    Ronald Knot (NIZ)
    Libor Hudáček (NIZ)

    Marek Bakoš (SOC)
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Na opačné straně tak stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Neftěchimik Nižněkamsk. Ten pro změnu okupuje šestou pozici východní konference a povedlo se mu nasbírat osm bodů za čtyři výhry a tři porážky. Neftěchimik Nižněkamsk v minulém kole ukončil třízápasovou sérii bez zisku bodu, povedlo se mu totiž na domácím stadionu uspět proti předposlednímu Viťazu poměrem 5:2. Neftěchimik Nižněkamsk ještě ani jednou po řádné hrací době neremizoval, bude tomu tak i po tomto zápase?
     
    HK Soči

    Hokejisté Soči se po osmi odehraných zápasech nacházejí na desáté pozici západní konference, přičemž se jim povedlo nasbírat šest bodů. Soči má na svém kontě dvě výhry a šest porážek. Forma z posledních duelů není vůbec dobrá, Soči má totiž na svém kontě hned pět porážek v řadě. Naposledy se Soči povedlo bodovat před šesti dny na domácím stadionu proti Kazani, která přesto uspěla po samostatných nájezdech. Soči v posledních dvou duelech nedokázalo získat ani jeden bod, naposledy díky jediné brance nestačila právě na Kazaň.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kontinentální hokejová liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Neftěchimik Nižněkamsk a HK Soči.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Žabrejev (Nikolajev)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Klok, Berezin (A), Knot, Sidorov, K. Vorobjov (A), Puzanov, Petriščev – Porjadin, Čiviljov, Chajrullin (C) – Chafizov, Šafigullin, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – Popov, J. Popov, Beljajev.
    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Vicharev (C), Ruděnkov (A), Bakoš – Točickij (A), Lipon, Peťkov – Pilipenko, Feoktistov, Glotov – Žabrejev, Nikolajev, Garajev – Bakanov.

    Rozhodčí: Beljajev, Spirin – Parikov, Stroganov

    Diváci: 1803
    bahis siteleri