Ottawa – Calgary 0:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 4:5 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 4:3 (4:3 po s.n.)
Washington – Pittsburgh 6:1 (kon.) | Boston – Montreal 5:2 (kon.) | Anaheim – Vancouver 5:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 15.11.2021, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:35 Tom WILSON - 6:1
     
    49:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra Capitals. Kuzněcov vysunul přihrávkou za obranu rozjetého TOMA WILSONA. Ten si přehodil puk na bekhend a nasadil Jarrymu jesličky. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., krosček).
     
    48:04
    Blízko snížení byl Evan Rodrigues, jenž pokusem z prostoru mezi kruhy rozezvonil brankovou konstrukci Vaněčkovy svatyně. Tomu proklouzl puk pod lapačkou.
    44:43 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:1
     
    44:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington střílí pátou branku. Ovečkin našel přihrávkou z rohu kluziště mezi kruhy úplně volného krajana JEVGENIJE KUZNĚCOVA a ten mířil do pravého horního růžku nad Jarryho lapačku. Asistence: Alexandr Ovečkin.
    38:36 Conor SHEARY - 4:1
     
    38:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Sprong po přihrávce z levé strany nejprve netrefil odkrytou branku. Akce Washingtonu ale pokračovala. McMichael přihrál od zadního mantinelu na hůl CONORA SHEARYHO a ten mířil zprava přesně na vzdálenější tyč mimo Jarryho vyrážečku. Asistence: Connor McMichael a Daniel Sprong.
    36:11 Daniel SPRONG - 3:1
     
    36:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals jdou znovu do vedení o dvě branky. Dumoulinovi se nepovedlo vyvézt kotouč a po jeho ztrátě se domácí dostali do přečíslení. Eller si na pravé straně kličkou položil Letanga a poté předložil kolmici na zadní tyč, odkud skóroval dělovkou DANIEL SPRONG. Asistence: Lars Eller a Conor Sheary.
     
    27:06
    Jevgenij Kuzněcov to znovu zkoušel zprava. Jeho rána mířila mimo. Následně stejný hráč podklouzl a do úniku se dostal Brock McGinn. Z pravé strany rozezvonil horní tyč!
     
    25:26
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jeff Carter – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:07
    Obrana Pittsburghu znovu propadla a do samostatného úniku se dostal Jevgenij Kuzněcov. Své sólo zakončil bekhendem mezi Jarryho betony. Kotouč zamířil jen těsně vedle vzdálenější levé tyčky. Teď měli hosté takříkajíc štěstí v neštěstí.
     
    23:05
    Alexandr Ovečkin oslovil přihrávkou zpoza branky Carla Hagelina. Jeho křižnou střelu zápěstím z levé strany zneškodnil Tristan Jarry parádním švihem lapačkou. To byla dobrá možnost!
     
    20:12
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Connor McMichael – 2 min., hákování).
    18:40 Jake GUENTZEL - 2:1
     
    18:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci krátce před pauzou snižují. Letangovo nahození od modré čáry zachytil před brankou JAKE GUENTZEL. Ten se blýskl parádní prací holí, když na malém prostoru nasadil ke kličce a zasunul kotouč podél Vaněčkova pravého betonu až za jeho záda. Asistence: Kris Letang a John Marino.
     
    15:43
    Na protějším konci hrací plochy se vyznamenal rovněž Tristan Jarry, jenž ve velké šanci vychytal Larse Ellera.
     
    15:05
    Jeff Carter se zjevil před Vaněčkem! Kotouč si kličkou přehodil na bekhend, místo mezi betony českého gólmana ale nenalezl.
    14:05 Garnet HATHAWAY - 2:0
     
    14:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácího celku! Van Riemsdyk našel přihrávkou o mantinel na modré čáře Ovečkina. Ten poté naznačil střelu a přihrál nalevo na volného GARNETA HATHAWAYE, který střelou do protipohybu přesouvajícího se Jarryho našel skulinku mezi jeho betony. Asistence: Alexandr Ovečkin a Trevor van Riemsdyk.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kasperi Kapanen – 2 min., hákování).
    04:25 Martin FEHÉRVÁRY - 1:0
     
    04:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení ve vlastním oslabení! Přečíslení dva na jednoho zakončoval po Wilsonově přihrávce z pravé strany MARTIN FEHERVÁRY. Slovenský bek střílel zápěstím k pravé tyči nad Jarryho vyrážečku. Asistence: Tom Wilson a Garnet Hathaway.
     
    03:08
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Daniel Sprong – 2 min., držení).
     
    01:59
    Po chybě Féhérvaryho se ke střele z pravého kruhu dostal nikým neatakovaný Kasperi Kapanen. Jeho dělovka příklepem skončila na zadním hrazení.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 5. Fehérváry (T. Wilson, Hathaway), 15. Hathaway (Ovečkin, T. van Riemsdyk), 37. Sprong (Eller, Sheary), 39. Sheary (McMichael, Sprong), 45. Kuzněcov (Ovečkin), 50. T. Wilson (Kuzněcov, Carlson) – 19. Guentzel (Letang, Marino)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – Hathaway, Eller, Jonsson Fjällby – Sprong, McMichael, Sheary – Leason, Protas, Hagelin.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – Rodrigues, Boyle, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodčí: Rooney, MacDougall – Deschamps, Daisy

    Diváci: 18573
    bahis siteleri