Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Ham – Brighton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
1:4 (1:2)
Liverpool FC
Středa 01.12.2021, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
    79. Diogo JOTA - 1:4
     
    79
    Liverpool právě vstřelil branku!
    V Goodison Parku je jednoznačně hotovo, Liverpool má z derby tři body! Henderson poslal z osy míč na levé křídlo pro Robertsona, který se neunáhlil, zpracoval si míč a přistrčil do vápna na DIOGO JOTU. Portugalský útočník prokázal velké sebevědomí, proti Keanovi si vytáhl míč až do zdánlivě nesmyslného úhlu, aby následně napálil prudce balon Pickfordovi pod břevno – 1:4! Asistence: Andrew Robertson.
    64. Mohamed SALAH - 1:3
     
    64
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Očekávalo by se, že po rohovém kopu Evertonu budou spíše blíže brance domácí, ale opak je pravdou! Coleman po jednoduché přihrávce od Graye na středovou lajnu zaváhal, velký tlak na něj totiž vyvinul napadající MOHAMED SALAH a nepřesné zpracování domácího kapitána dalo příležitost Egypťanovi jít do brejku. To se také stalo, padajícího Pickforda překonal přesným zakončením pod ruku a na hřišti je dokonce dýmovnice vhozená z hostujícího sektoru na důkaz oslavy – 1:3! Bez asistence.
    38. Demarai GRAY - 1:2
     
    38
    Everton právě vstřelil branku!
    Prakticky z první akce Evertonu máme sníženo! Ztráta Liverpoolu u lajny měla za následek přesnou nahrávku na Richarlisona, který se neunáhlil a posunul pod sebe na DEMARAIE GRAYE. Přestože mu v prvním momentu míč uskočil a vypadalo to, že vracející se Trent Alexander-Arnold stihne zahrát balon jako první, Gray šel nakonec do střelby a prostřelil Alissona – 1:2! Asistence: Richarlison.
    19. Mohamed SALAH - 0:2
     
    19
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A pro Everton je to pořádná facka hned v úvodu utkání! Po neúspěšném centru na Richarlisona do vápna zaváhal Godfrey, z čehož rezultovala ztráta míče a bleskový přechod do útoku, na jehož konci byla přesná přihrávka Jordana Hendersona do běhu na MOHAMEDA SALAHA. Egyptský král měl hodně prostoru na pravém křídle a s náskokem doběhl až do vápna, kde z velmi těžkého úhlu zkušeně překonal Pickforda technickým zakončením na zadní tyč – 0:2! Asistence: Jordan Henderson.
    9. Jordan HENDERSON - 0:1
     
    9
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Za svůj vstup do utkání je tu pro Liverpool zasloužená odměna v podobě branky! Robertson zatáhl hru před branku Toffees po levém křídle a v ideální moment vrátil pod sebe na osu hřiště pro JORDANA HENDERSONA, který z jedničky technickým obstřelem překonal Pickforda, ten vzduchem plachtil marně – 0:1! Asistence: Andrew Robertson.

    Tomáš Kalas

    Branky: 38. D. Gray (Richarlison) – 9. J. Henderson (Robertson), 19. M. Salah (J. Henderson), 64. M. Salah, 79. Diogo Jota (Robertson)

    Karty:   16. A. Townsend (EVE), 31. Allan (EVE), 40. Digne (EVE), 44. D. Gray (EVE) – 39. Th. Alcântara (LIV), 63. Robertson (LIV), 80. V. van Dijk (LIV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:16.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend (73. Delph), A. Doucouré, Allan, D. Gray (85. Tosun) – Richarlison, Rondón (59. Gordon).
    Náhradníci: Begović – Kenny, Branthwaite, Delph, Gbamin, Dobbin, Iwobi, Tosun, Gordon.

    Trenér: Rafael Benítez

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (83. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Th. Alcântara (75. Milner) – M. Salah, Diogo Jota (88. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Tsimikas, N. Williams, Morton, Milner, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Nunn
    bahis siteleri