Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Ham – Brighton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
1:4 (1:2)
Liverpool FC
Středa 01.12.2021, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Jota krátce poté byl Kloppem stažen ze hry, na scénu se dostane japonský talent Takumi Minamino.
     
    85
    Střelec doposud jediné branky Toffees, Demarai Gray, odchází z trávníku. Pokud bychom měli jmenovat nejlepšího hráče Evertonu za dnešek, pak to bude jednoznačně Gray. Místo něj jde Cenk Tosun.
     
    83
    Jeden z nejlepších hráčů derby, Jordan Henderson, má pro dnešek splněno. Alex Oxlade-Chamberlain odehraje zbylých zhruba 12-13 minut zápasu.
     
    80
    Virgil van Dijk (LFC) nezachytil náběh Gordona mezi dva stopery, proto jej musel podrazit, aby nešel mladý domácí útočník do tutovky. Proto jednoznačná žlutá karta.
    79. Diogo JOTA - 1:4
     
    79
    Liverpool právě vstřelil branku!
    V Goodison Parku je jednoznačně hotovo, Liverpool má z derby tři body! Henderson poslal z osy míč na levé křídlo pro Robertsona, který se neunáhlil, zpracoval si míč a přistrčil do vápna na DIOGO JOTU. Portugalský útočník prokázal velké sebevědomí, proti Keanovi si vytáhl míč až do zdánlivě nesmyslného úhlu, aby následně napálil prudce balon Pickfordovi pod břevno – 1:4! Asistence: Andrew Robertson.
     
    75
    Thiago Alcântara má dnes po šichtě, na závěrečných 15 minut nabíhá do hry prakticky veterán liverpoolského týmu James Milner.
     
    73
    Očekávané střídání se stalo skutečností, ze hry jde Andros Townsend, na jeho místo nastupuje žolík Fabian Delph.
    70. Godfreyův dobrý obranný zákrokk
     
    70
    Godfrey nebyl daleko od vlastní branky, Henderson umotal na metru u lajny Graye a nacentroval do vápna, kde šel do míče Pickford. Těsně předním se však zjevil již zmíněný domácí obránce a skluzem poslal míč těsně nad břevno!
    64. Mohamed SALAH - 1:3
     
    64
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Očekávalo by se, že po rohovém kopu Evertonu budou spíše blíže brance domácí, ale opak je pravdou! Coleman po jednoduché přihrávce od Graye na středovou lajnu zaváhal, velký tlak na něj totiž vyvinul napadající MOHAMED SALAH a nepřesné zpracování domácího kapitána dalo příležitost Egypťanovi jít do brejku. To se také stalo, padajícího Pickforda překonal přesným zakončením pod ruku a na hřišti je dokonce dýmovnice vhozená z hostujícího sektoru na důkaz oslavy – 1:3! Bez asistence.
     
    63
    Andrew Robertson (LFC) schytává žlutou kartu, nechytl zcela náběh Gordona a Everton má velmi podobnou standardku, jakou měl Liverpool zhruba před osmi minutami.

    Udělení žluté karty ale hostující obránce rozporuje, dle jeho názoru se Gordona nedotkl a televizní záběry mu dávají spíše za pravdu.
     
    59
    Salah byl rozběhnutý na pravé straně a už měl zájem utrhnout útok na sebe, avšak nakonec zvolnil a přešel v útok postupný. Po přijmutí přihrávky van Dijkem je navíc jasné, že Rondón dnes dohrál. Kvůli zranění musel opustit hřiště, na jeho místo jde rychlonohý Gordon.
    49. Maného ránu zblokoval obránce Godfrey
     
    49
    Mané byl v další tutové šanci, neboť Liverpool předvedl smrtící kontr a Alexander-Arnold předvedl bleskové zrychlení, které uvolnilo ve vápně Maného. Po příjmu míče měl Mané parádní šanci na třetí gól týmu, do střely ale vletěl Godfrey a připsal si úspěšný blok!
     
    45+3
    Doucouré poslal po přiťuknutí od Allana do vápna přízemní centr, který byl tečovaný a nabídl se odrazem pro jednoho z domácích, míč ale v brance nekončí, na hranici malého vápna byl zablokován van Dijkem!
    45+1. Maného hlaviičku Pickford vyrazil
     
    45+1
    Na začátku tříminutového nastavení to mohlo být zpátky o dvě branky! Opět to byl centr téměř z úrovně brankové čáry, který si našel na opačné straně malého vápna Maného. Ten tak hlavičkoval k bližší tyči, Pickford však se výborně pozičně srovnal a střelu hlavou k tyči vyráží!
     
    44
    Rozhodčí Tierney se s tím dnes moc opravdu nemaže. Demarai Gray (EVE) se na půlkruhu snažil vymodlit faul na přímák, který by z této pozice byl velkým nebezpečím. Proto před soubojem s Fabinhem skočil do prázdna, což arbitr viděl a uděluje střelci jediného gólu Toffees žlutou kartu.
     
    40
    Lucas Digne (EVE) putuje do seznamu napomínaných hned záhy. Po ztrátě míče přejel jednoho ze soupeřů a po další várce emocí slízl žlutou i on.
     
    39
    Thiago Alcântara (LFC) se víceméně vyfauloval ke žluté kartě. Třetí tvrdší zákrok na středu pole mu rozhodčí Tierney přičetl k prvním dvěma, tudíž je Alcantara prvním trestaným z hostující strany.
    38. Demarai GRAY - 1:2
     
    38
    Everton právě vstřelil branku!
    Prakticky z první akce Evertonu máme sníženo! Ztráta Liverpoolu u lajny měla za následek přesnou nahrávku na Richarlisona, který se neunáhlil a posunul pod sebe na DEMARAIE GRAYE. Přestože mu v prvním momentu míč uskočil a vypadalo to, že vracející se Trent Alexander-Arnold stihne zahrát balon jako první, Gray šel nakonec do střelby a prostřelil Alissona – 1:2! Asistence: Richarlison.
     
    31
    Přichází druhá žlutá karta pro Everton v dnešním duelu. Allan (EVE) sice ve skluzu hrál jako první míč, spodkem kopačky ale nepříjemně na kotník trefil nadskakujícího Jotu. Rozhodčí Tierney uděluje žlutou kartu a začíná to mezi hráči pomalu vřít.
    19. Mohamed SALAH - 0:2
     
    19
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A pro Everton je to pořádná facka hned v úvodu utkání! Po neúspěšném centru na Richarlisona do vápna zaváhal Godfrey, z čehož rezultovala ztráta míče a bleskový přechod do útoku, na jehož konci byla přesná přihrávka Jordana Hendersona do běhu na MOHAMEDA SALAHA. Egyptský král měl hodně prostoru na pravém křídle a s náskokem doběhl až do vápna, kde z velmi těžkého úhlu zkušeně překonal Pickforda technickým zakončením na zadní tyč – 0:2! Asistence: Jordan Henderson.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Andros Townsend (Everton FC).
    9. Jordan HENDERSON - 0:1
     
    9
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Za svůj vstup do utkání je tu pro Liverpool zasloužená odměna v podobě branky! Robertson zatáhl hru před branku Toffees po levém křídle a v ideální moment vrátil pod sebe na osu hřiště pro JORDANA HENDERSONA, který z jedničky technickým obstřelem překonal Pickforda, ten vzduchem plachtil marně – 0:1! Asistence: Andrew Robertson.
     
    4
    Další příležitost Liverpoolu! Jota prošel po levé straně do blízkosti šestnáctky, odcentroval na malé vápno, kde dotíral Salah, ale míč poslal nad břevno.
     
    2
    Hned v úvodu utkání měli hosté velkou šanci! Alexander-Arnold kroutil míč do vápna, kde se k zakončení dostal Matip, ale minul branku.

    Tomáš Kalas

    Branky: 38. D. Gray (Richarlison) – 9. J. Henderson (Robertson), 19. M. Salah (J. Henderson), 64. M. Salah, 79. Diogo Jota (Robertson)

    Karty:   16. A. Townsend (EVE), 31. Allan (EVE), 40. Digne (EVE), 44. D. Gray (EVE) – 39. Th. Alcântara (LIV), 63. Robertson (LIV), 80. V. van Dijk (LIV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:16.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend (73. Delph), A. Doucouré, Allan, D. Gray (85. Tosun) – Richarlison, Rondón (59. Gordon).
    Náhradníci: Begović – Kenny, Branthwaite, Delph, Gbamin, Dobbin, Iwobi, Tosun, Gordon.

    Trenér: Rafael Benítez

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (83. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Th. Alcântara (75. Milner) – M. Salah, Diogo Jota (88. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Tsimikas, N. Williams, Morton, Milner, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Nunn
    bahis siteleri