Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Toronto – Tampa 3:5 (kon.) | Columbus – Anaheim 1:2 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | St. Louis – Detroit 6:2 (kon.) | Calgary – Carolina 1:2 (po pr.)
Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Seattle – Winnipeg 0:3 (kon.) | Los Angeles – Dallas 4:0 (kon.)
San Jose – Minnesota 2:5 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 10.12.2021, 01:07 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Torontem a Tampa Bay.
     
    Tampa Bay Lightning

    Obhájce Stanley Cupu z posledních dvou let i letos podává solidní výkony. V pětadvaceti duelech získala Tampa třicet šest bodů a drží pátou pozici Východní konference. Na vedoucí Floridu navíc ztrácí pouhé dva body. Na kluzištích soupeřů navíc Tampa patří mezi nejlepší týmy v celé NHL. Poslední čtyři utkání v řadě navíc Tampa vyhrála. Naposledy se radovala z triumfu 3:2 na ledě Montrealu. Nejproduktivnějším hráčem Lightning je s dvaceti osmi body Steven Stamkos.
     
    Toronto Maple Leafs

    Domácí Toronto je na tom ještě o něco lépe. Kanadský celek odehrál dvacet sedm zápasů a získal v nich třicet osm bodů. S tímto bodovým ziskem se Toronto drží na třetí pozici Východní konferenci. Oproti Floridě a Washingtonu má ale odehráno zápasy navíc. Na svém ledě je navíc Toronto velmi silné. Z posledních šesti duelů zde ztratilo body jen s Pittsburghem. V posledním duelu Toronto přehrálo 5:4 Columbus.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali na začátku listopadu. Toronto doma zvítězilo 2:1 v prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Woll) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin, Liljegren, Rubins – Simmonds, Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares, Kerfoot – O. Kaše, Kämpf, N. Ritchie – Steeves, Engvall, Clifford.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Bogosian, McDonagh, C. Foote, Sergačjov – M. Joseph, Stamkos, Palát – Perry, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Bellemare, Maroon, Riley Nash..
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování dnešního souboje a okamžitě se vydala do útoku. První výpad obrana Toronto bez problémů ustála
     
    00:30
    Toronto se pokusilo zrychlit hru přihrávkou na levé křídlo, nicméně příliš dlouhá pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před domácí klecí.
     
    01:12
    Tampa se opět hnala do zajímavé akce, ale Steven Stamkos přihrávkou na útočnou modrou čáru nenašel spoluhráče v modrém.
     
    01:31
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Taylor Raddysh – 2 min., podrážení).
     
    01:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí celek bleskově využívá přesilovou hru a hned v úvodu utkání se dostává do vedení! Domácí po vyhraném vhazování vytvořili tlak do branky. K odraženému puku se před brankou dostal ONDŘEJ KAŠE a z těsné blízkosti poslal puk do horního rohu! Asistence: John Tavares, Morgan Rielly.
    01:44 Ondřej KAŠE - 1:0
     
    02:20
    Toronto pokračuje v ofenzivním snažení. Své defenzivní povinnosti si však naopak splnil důrazný Jan Rutta, který puk získal pro Tampu.
     
    03:03
    Mathieu Joseph se stáhl do rohu obranného pásma, kde získal odražený kotouč a pod tlakem jej bekhendem vyhodil za modrou čáru.
     
    03:25
    Vasilevskij musel po dlouhé době zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na zakončení z pravého kruhu a jednoduše ukryl kotouč do lapačky.
     
    04:00
    Zasahovat musel také domácí brankář. Na gólmana Toronta se z pravé strany hnal Joseph, ale jeho projektil zápěstím postrádal potřebnou razanci.
     
    04:23
    David Kämpf se u modré čáry chytře otočil s kotoučem a zápěstím jej nahodil na soupeřovu branku. Vasilevskij jeho pokus viděl a schoval puk do lapačky.
     
    05:06
    Boris Katchouk sice dostal přihrávku do středního pásma, ale rozhodčí akci Tampy přerušil, protože viděl přihrávku rukou. Hra se vrátí před klec hostů.
     
    05:36
    Michael Bunting zavezl puk po levém křídle do útočného pásma, ale prudkou přihrávkou před branku od hrazení znovu odevzdal puk soupeři.
     
    06:05
    Ondřej Palát si sjel na Josephovu přihrávku, zavezl puk do útočného pásma a pobídkou na modrou čáru našel Jana Ruttu. Jeho pokus domácí brankář Campbell kryl.
     
    06:38
    Brodie se stáhl do rohu obranného pásma, kde v tvrdém souboji odstavil soupeře od kotouče a puk vyhodil podél hrazení do středního pásma.
     
    07:05
    Killorn projel s pukem do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů. Domácí defenzivě naopak vypomohl autor dosud jediné branky Ondřej Kaše.
     
    07:36
    Corey Perry se dostal k přihrávce do rohu útočného pásma, nicméně neoslovil lépe postaveného spoluhráče. Toronto může otočit směr hry.
     
    08:06
    Ross Colton uklidnil rozehrávku Tampy v obranném pásmu. Hostující hráč počkal na dostřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led i domácí kouč.
     
    08:25
    Obrovská šance Toronto! Na počátku akce byl Matthews, jehož ránu zablokoval obránce. K odraženému kotouči se dostal Bunting, ale Vasilevskij se famózně roztáhl a udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    09:20
    Riley Nash od modré čáry nahodil puk na branku Toronta, nicméně pokus z pravé strany skončil na betonu pozorného brankáře.
     
    09:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa vyrovnává jako blesk z čistého nebe! Domácí přišli o kotouč při přechodu do útočného pásma. Perry poté krásnou přihrávkou poslal kotouč mezi kruhy a osamocený PIERRE-EDOUARD BELLEMARE už měl snadnou pozici! Asistence: Corey Perry.
    09:57 Pierre-Édouard BELLEMARE - 1:1
     
    10:20
    Tampa se po vstřelení vyrovnávací branky znovu tlačí do útoku. Od modré čáry zkoušel štěstí obránce Sergačjov, ale Campbell jeho ránu vykopl.
     
    10:48
    Rielly na opačné straně zavezl puk do útočného pásma, ale nakonec se nedokázal zbavit svého strážce. Defenziva Tampy je hodně důrazná.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:13
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Wayne Simmonds – 2 min., sekání).
     
    12:00
    Stamkos poslal přihrávku na modrou čáru, odkud pálil Hedman, ale Campbell na poslední chvíli vykopl pravý beton, který puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    12:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovou hru a otáčí vývoj dnešního souboje! Domácí nedokázali vyhodit puk z obranného pásma. K volnému kotouči se naopak dostal STEVEN STAMKOS, který příklepem nedal Campbellovi nárok! Bez asistence.
    12:16 Steven STAMKOS - 1:2
     
    13:06
    Perry dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde v rohu ledové plochy ustál souboj, ale pod tlakem dotírajícího soupeře nerozehrál přesně.
     
    13:30
    Domácí brankář Campbell vyjel za svou klec, kde pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Tampa ale po vstřelení druhé branky hýří aktivitou a napadá rozehrávku Maple Leafs.
     
    14:06
    Toronto po delší době předvedlo výpad po pravé straně, ale nahození do rohu ledové plochy neoslovilo nikoho v modrém. Tampa puk vyhodila.
     
    14:35
    Jan Rutta získal volný kotouč v obranném pásmu a z otočky jej poslal za odrou čáru. Do útoku se naopak hnal Stamkos, ale proti přesile soupeřů nemohl uspět.
     
    15:00
    Tampa se z tlaku domácího Toronta vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před klecí hostů.
     
    15:21
    Tampa se znovu dostala do útočného pásma. Mathieu Joseph projel po levém křídle do zakončení, ale domácí brankář Campbell jeho ránu s přehledem lapil.
     
    16:03
    Matthews projel po levé straně do útočného pásma, krásně si kotouč stáhl kolem soupeře a vypálil zápěstím. Jeho rána skončila na betonu brankáře.
     
    16:29
    Auston Matthews ve středním pásmu v souboji získal volný kotouč, který pod tlakem nahodil po mantinelu do pásma útočného. Tam ale Toronto o puk přišlo.
     
    17:03
    Tavares táhl akci Toronta po pravé straně. Přihrávkou na střed ještě našel Nylandera, který vypálil bez přípravy, ale nasměroval puk mimo tři tyče.
     
    17:32
    Alex Steeves vymyslel přihrávku na levou stranu útočného pásma, kde však neměl nikoho ze spoluhráčů v modrém dresu. Toronto brání na jedničku.
     
    18:03
    Po výměně kotouče na modré čáře se do zakončení dostal Justin Holl, ale hostující brankář Vasilevskij jeho ránu čistě viděl a vykopl puk betonem.
     
    18:36
    Ondřej Kaše se hnal za odraženým kotoučem v útočném pásmu, ale Boris Katchouk před ním na poslední chvíli vypíchl puk do bezpečí.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:06
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., krosček).
     
    19:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Toronto v samotném závěru první třetiny využívá přesilovku. Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se domácí dostali do útočného pásma. Přihrávku dostal WILLIAM NYLANDER a příklepem poslal puk pod břevno! Asistence: Auston Matthews.
    19:54 William NYLANDER - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali parádní hokej. Hned v úvodu utkání poslal Toronto do vedení Ondřej Kaše. Za hosty ale vyrovnal Bellemare a v přesilovce poslal Tampu do vedení Steven Stamkos. V samotném závěru třetiny však v přesilovce vyrovnal William Nylander.
     
    Střely na branku: 12 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Toronto uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Kanadský celek se ihned vydal do útočného pásma, ale nikdo v modrém nezakončil.
     
    20:42
    Perry získal volný kotouč ve středním pásmu a zavezl jej do pásma útočného. Jeho nahození skončilo v rohu ledové plochy, kde kralovala domácí obrana.
     
    21:12
    Tampa uklidňuje rozehrávku ve svém obranném pásmu. Nikdo v modrém dresu domácího Toronto teď rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    21:36
    Sergačjov měl problémy se zpracováním kotouče na modré čáře, kde mu puk přeskočil přes čepel do středního pásma. Puk získává Toronto.
     
    22:10
    Morgan Rielly projel po levé straně do útočného pásma, kde střílel z těžké pozice. Jeho nahození ale prolétlo kolem vzdálenější tyčky.
     
    22:35
    Nylander se otočil kolem obránce a pod tlakem přenesl hru na pravou stranu. Ani jeho rozehrávka však nenašla nikoho v modrém dresu.
     
    23:04
    Bogosian si sjel na sklepnutí na modrou čáru a pohotově se do kotouče opřel příklepem. Jeho dělovku domácí brankář Campbell viděl a připsal si snadný zákrok.
     
    23:20
    Další obrovská šance Tampy! Jeden z hostů se na pravém kruhu dostal k dorážce, ale jeho pokus prolétl brankovištěm, aniž by zapadl do branky!
     
    24:00
    Toronto se z tlaku Tampy vymanilo jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před klec Maple Leafs.
     
    24:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se znovu dostává do vedení! Nylander pokazil rozehrávku ve středním pásmu. K puku se dostal Steven Stamkos, který poslal přihrávku před branku a ONDŘEJ PALÁT našel mezírku mezi Campbellovými betony! Asistence: Steven Stamkos, Taylor Raddysh.
    24:02 Ondřej PALÁT - 2:3
     
    25:00
    Patrick Maroon napadal rozehrávku Toronta v jeho obranném pásmu a dostal se ke kotouči. Zadovkou následně hledal Killorna, ale ten byl dobře bráněn.
     
    25:22
    Tentokrát už se Killorn dostal do zakončení, nicméně Campbell jeho ránu schoval do lapačky. Hostující hráč se ještě pustil do menší potyčky se Simmondsem, ale sudí kohouty rychle odtrhl.
     
    26:00
    Toronto se snaží rychle odpovědět. Do útočného pásma si s kotoučem nabruslil Alexander Kerfoot, jehož ránu Vasilevskij raději vyrazil.
     
    26:40
    Nylander si v útočném pásmu sjel na přihrávku do střelecké pozice a bez váhání zakončil. Rána domácího hráče jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    27:15
    Mathieu Joseph ustál souboj ve středním pásmu a bekhendem poslal puk na útočnou modrou čáru. Ani jeho rozehrávka ale spoluhráče nenašla.
     
    27:34
    Vasilevskij v dnešním souboji hýří jistotou. Hostující brankář si dal pozor na dělovku od modré čáry a jednoduše schoval puk do lapačky.
     
    28:06
    Hostující brankář Vasilevskij se dobře přesunul k levé tyči své branky a bez problémů vyrazil kotouč do rohu ledové plochy. Ruský brankář dnes podává dobrý výkon.
     
    28:37
    Jan Rutta nahodil puk do útočného pásma, ale jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Hra se přestěhuje zpátky před klec Tampy.
     
    29:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa poprvé v utkání odskakuje na rozdíl dvou branek! Dnes skvěle hrající Steven Stamkos znovu získal puk v útočném pásmu, z otočky přihrál mezi kruhy a TAYLOR RADDYSH prostřelil brankáře! Asistence: Steven Stamkos, Ondřej Palát.
    29:11 Taylor RADDYSH - 2:4
     
    29:37
    Tampa se dostala do útočného pásma, nicméně zakončení hostů tentokrát nemělo potřebnou kvalitu. Odražený puk získali hráči soupeře.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a hostující Tampa zatím vládne dění na ledové ploše. Toronto se navíc ve druhé části nedokáže prosadit.
     
    30:32
    Muzzin střílel zápěstím od modré čáry, ale Vasilevskij měl znovu čistý výhled a vykopl kotouč levým betonem mimo svou klec.
     
    31:06
    Ross Colton si sjel na přihrávku do rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, ale jeho projektil skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    31:23
    Vasilevskij už byl po dalším útoku Toronta překonán, ale na brankové čáře za něj odvedl obrovský kus práce obětavý Jan Rutta!
     
    32:10
    Matthews uspěl v souboji za brankou, odkud se následně vytočil a chtěl zasunout k přední tyči. Pozorný brankář Vasilevskij ale mezírku utěsnil betonem.
     
    32:26
    Tavares dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez váhání zakončoval příklepem, ale těsně minul přední tyč! Toronto ale pomaličku stupňuje svůj tlak!
     
    33:05
    Toronto se dostalo ven z obranného pásma, nicméně další akci domácího celku skončila nepřesnou přihrávkou na útočnou modrou.
     
    33:34
    Zach Bogosian poslal přihrávku na pravou stranu, kde měl Perryho, ale druhý jmenovaný ve vysoké rychlosti zapomněl kotouč za sebou.
     
    34:02
    John Tavares se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči, který stačilo přizvednout nad ležícího brankáře. Domácí útočník ale optimální chvíli prováhal!
     
    34:21
    Foote dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vystřelil zápěstím, nicméně domácí brankář Campbell měl čistý výhled a připsal si jeden ze snadnějších zákroků.
     
    35:05
    Tampa pokračuje ve vynikajícím bránění. Hosté skvěle napadají rozehrávku Toronto už od červené čáry a nenechávají domácím prostor.
     
    35:26
    Ondřej Kaše našel rozjetého Tavarese, který se dostal do útočného pásma, ale v rychlosti zápěstím o kousek minul zadní tyčku.
     
    36:12
    Campbell musel znovu zasahovat. Domácí brankář ránu od odré čáry dobře viděl a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    36:42
    Na opačné straně zkusil štěstí Alex Killorn, ale rána hráče Tampy skončila sražená v ochranné síti. Vhazovat se bude před klecí Toronta.
     
    37:10
    Ryan McDonagh našel přihrávkou na pravou stranu rozjetého Josepha, který se dostal ke střele, ale zápěstím vůbec netrefil branku.
     
    37:41
    Ryan McDonagh poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Boris Katchouk, jenže jeho rána z ostrého úhlu skončila na betonu brankáře.
     
    38:08
    Muzzin se na modré čáře opřel do odraženého kotouče, nicméně jeho rána skončila vedle pravé tyčky. Odražený puk získala defenziva Tampy.
     
    38:32
    Vasilevskij vyjel za svou branku, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Tampa se v závěru druhé třetiny nikam nežene.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:22
    Ondřej Kaše se individuálním průnikem zkoušel probít do střelecké pozice v útočném pásmu, jenže důrazný soupeř jej poziční hrou odstavil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední část dnešního souboje se lépe podařila hostující Tampě. Celek z Floridy poslal do vedení Ondřej Palát. Na zásah českého hráče navíc navázal Raddysh. Toronto pak mělo několik zajímavých možností, ale Vasilevskij se stačil rozchytat k dobrému výkonu. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:4.
     
    Střely na branku: 27 – 18
     
    Další třetina začne přibližně v 3:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Obhájce Stanley Cupu z posledních dvou let si bude chtít pohlídat náskok a dojít si pro cenné dva body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:41
    Perry projel po křídle do útočného pásma, ale nepodpořil jej nikdo další v bílém dresu. Obrana Toronta tak vybojoval kotouč pro sebe.
     
    41:10
    Raddysh se v mezikruží před vlastní brankou dostal k volnému puku, dobře se otočil a rozehrál na pravou stranu. Jeho akce skončila nepřesností.
     
    41:41
    Muzzin si sjel na přihrávku na levou stranu, zavezl puk přes modrou čáru do útočného pásma, ale Kaše po prudké přihrávce netrefil branku Tampy.
     
    42:10
    Joseph svedl bruslařský souboj o nahozený kotouč, ale defenziva Toronta se stačila výborně vrátit a nepustila Josepha do zakončení.
     
    42:23
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Kristians Rubins – 2 min., podrážení).
     
    43:00
    William Nylander se při vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, který zakončení střelou zápěstím, ale vůbec netrefil prostor klece soupeře.
     
    43:35
    Tampa se dostala do útočného pásma, ale Maroon o puk ihned přišel. Obránci Toronta puk bez problémů vyhodili přes celé kluziště za klec Tampy.
     
    44:04
    Perry dostal nabito na pravý kruh, odkud zakončil příklepem, ale jeho ránu domácí brankář dobře viděl. Campbell zakročil s velkým přehledem.
     
    44:23
    Domácí v plném počtu.
     
    45:10
    Kerfoot dostal přihrávku na levou stranu, ale nedostal se s pukem do střelecké pozice. Defenziva Tampy se bleskově stačila srovnat.
     
    45:39
    Torontu se vůbec nepovedla rozehrávka. Přihrávka na levé křídlo byla příliš prudká a kotouč propadl na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Campbella.
     
    46:04
    Ondřej Kaše se na levé straně útočného pásma dostal k volnému kotouči, ale pod tlakem jej nedokázal usměrnit za záda soupeřova brankáře.
     
    46:32
    Andrej Vasilevskij si dal pozor na nahození ze středního pásma a puk bez problémů sklepl do rohu kluziště, kde si jej vzal dojíždějící Joseph.
     
    47:10
    Ondřej Palát dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, ale český hokejista pod tlakem nenašel nikoho v bílém dresu Tampy.
     
    47:29
    Bogosian v rohu obranného pásma ustál souboj s napadajícím soupeřem a pod tlakem si pomohl rozehrávkou podél hrazení.
     
    48:03
    Riley Nash se hnal za přihrávkou do útočného pásma, ale neustál souboj s obráncem a poroučel se k ledu. Odražený puk pak získalo Toronto.
     
    48:27
    Výborné utkání dnes hraje český obránce Jan Rutta. Zadák Tampy dnes několikrát šikovným vypíchnutím zastavil slibně se rozvíjející útok Toronta.
     
    49:06
    Cal Foote v rohu obranného pásma dobře dohrál obránce, který po souboji zůstává pořádně otřesený. Sudí nebudou vylučovat ani po tomto souboji.
     
    49:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto dramatizuje závěrečné minuty dnešního souboje! Kanadský celek se dostal do útočného pásma, kde si domácí celek vypracoval tlak. Muzzinova rána hostujícímu brankáři vypadla a pohotový ONDŘEJ KAŠE doklepl puk do sítě! Asistence: Jake Muzzin, John Tavares.
    49:36 Ondřej KAŠE - 3:4
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a podle všeho nás čeká hodně dramatická desetiminutovka. Toronto se tlačí za vyrovnáním.
     
    50:36
    Muzzin se dostal do útočného pásma, kde vypálil od mantinelu, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky. Tampa zatím brání pozorně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:06
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ondřej Kaše – 2 min., hákování).
     
    52:00
    Domácí získali puk v obranném pásmu a bez váhání jej poslali přes celé kluziště. Vasilevskij ale vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    52:26
    Další povedené vyhození domácího Toronta. Tampě se v další přesilové hře zrovna nedaří. Ani Perry nedokázal udržet pro Lightning útočné pásmo.
     
    53:06
    Domácí v plném počtu.
     
    53:29
    Tampa se tlačí do útočného pásma i po skončení přesilové hry. Domácí fanoušci se probudili a skandováním ženou Toronto za vyrovnáním.
     
    54:06
    Hedman se v rohu obranného pásma probil k odraženému kotouči a pod tlakem jej dokázal vyhodit podél hrazení. Toronto se nikam nežene.
     
    54:26
    Taylor Raddysh se po pravém křídle dostal do útočného pásma, nicméně jeho projektil zápěstím skončil v lapačce připraveného brankáře.
     
    55:00
    Brodin na pravé straně útočného pásma dostal přihrávku a naznačil zakončení. Místo střely ale přihrál na modrou čáru, čímž akci Toronta zhatil.
     
    55:19
    Ondřej Palát se s pukem otočil na pravé straně útočného pásma, ale jeho nahození prolétlo kole vzdálenější tyčky. Defenziva soupeře byla pozorná.
     
    56:02
    Vasilevskij si pro změnu poradil s dělovkou od hrazení a vyrážečkou vychálil kotouč z dráhy letu. Tampa v závěru zatím nepouští domácí Toronto do tlaku.
     
    56:32
    Tavares si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se dobře otočil a přenesl hru na levou stranu. Defenziva Tampy se znovu stačila rychle srovnat.
     
    57:03
    Perry spěchal za nahozením do rohu útočného pásma, ale obránci v modrém se před něj včas natlačili. Defenziva Toronta si věděla rady.
     
    57:34
    Ondřej Kaše dostal přihrávku do středního pásma, ale nedokázal se kličkou zbavit obránce, který jej čistým hitem poslal k ledu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:20
    Campbell je na střídačce a Toronto zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:10
    Ondřej Palát zkoušel žabičkou nahodit puk do prázdné branky, ale jeden z domácích obránců se na poslední chvíli vrátil a zastavil puk.
     
    59:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to hostům vyšlo! Tampa získala kotouč v obranném pásmu a potrestala risk Toronta. Z těsné blízkosti sklepl puk do branky ONDŘEJ PALÁT! Asistence: Steven Stamkos, Alex Killorn.
    59:32 Ondřej PALÁT - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tampa Bay poráží Toronto na jeho ledě 5:3. Ve třetí třetině sice za domácí celek snížil Ondřej Kaše, který přidal svou druhou branku v utkání, ale Toronto poté marně hledalo recept na defenzivu Tampy. Naopak za hosty se do prázdné branky trefil Ondřej Palát, který je v dnešním souboji rovněž dvoubrankový. Tampa tak zvítězila popáté v řadě.
     
    Střely na branku: 38 – 27
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (TOR) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 58:07
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 59:30
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Ondřej Kaše (TOR) – 2+0, +1 účast, 4 střely na branku, TM 2, čas na ledě 18:11
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 13:39
    Ondřej Palát (TBL) – 2+1, +3 účast, 5 střel na branku, TM 0, čas na ledě 21:22
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 19:57
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Steven Stamkos (TBL) – 1+3
    2. Ondřej Palát (TBL) – 2+1
    3. Ondřej Kaše (TOR) – 2+0
     
    Ještě doplním, že utkání sledovalo 18 919 diváků. (03:50:53)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. O. Kaše (Tavares, Rielly), 20. W. Nylander (Matthews), 50. O. Kaše (Muzzin, Tavares) – 10. Bellemare (Perry), 13. Stamkos, 25. Palát (Stamkos, Raddysh), 30. Raddysh (Stamkos, Palát), 60. Palát (Stamkos, Killorn)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Woll) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Liljegren, Rubins – Simmonds, Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – O. Kaše, Kämpf, N. Ritchie – Steeves, Engvall, Clifford.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – M. Joseph, Stamkos (C), Palát – Perry, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Bellemare, Maroon, Riley Nash.

    Rozhodčí: Chmielewski, Pollock – Marquis, Alphonso

    Diváci: 18 919
    bahis siteleri