NY Rangers – Vegas 2:3 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Buffalo 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Washington 2:5 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:1 (kon.) | Chicago – Nashville 2:3 (po pr.) | Anaheim – Arizona 5:6 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Washington Capitals
Sobota 18.12.2021, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Alexandr OVEČKIN - 2:5
     
    59:09
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN se nakonec dočkal gólu, když od útočné modré čáry poslal puk do opuštěné branky! Asistence: Daniel Sprong, John Carlson – 2:5!
    57:20 Michael SGARBOSSA - 2:4
     
    57:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí odvolali brankáře, jenže z následného protiútoku po neúspěšně zakončené akci se prosadil střelou do prázdné branky MICHAEL SGARBOSSA! Asistence: Brett Leason, Nick Jensen – 2:4!
    49:09 Conor SHEARY - 2:3
     
    49:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals rozjeli v útočném pásmu kolotoč, Oshie přihrál na modrou Cholowskimu, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu k levé tyči, odkud Schultz kopl puk do brankoviště a tam se nejrychleji zorientoval CONOR SHEARY, který dohrál puk do prázdné branky! Asistence: Justin Schultz, Dennis Cholowski – 2:3!
     
    47:38
    Ovečkin mohl poslat Washington do vedení, zpoza branky mu přihrál Sprong, ale Ovečkin trefil jen betony domácího brankáře.
     
    43:47
    Těžké chvíle nyní zažil Hellebuyck! Před domácím gólmanem to hodně hořelo! Hagelin našel zpoza branky volného Leasona, který z první vystřelil na domácí branku. Hellebuyck si poradil s první střelou i s dalšími pokusy hráčů Washingtonu.
     
    43:03
    Vaněček vytáhl fantastický zákrok. Nahození od modré čáry tečoval před českým brankářem Scheifele, puk se od něj odrazil znovu k domácímu hráči, který však nedokázal doklepnout kotouč do odkryté branky.
    42:03 Josh MORRISSEY - 2:2
     
    42:03
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dvě velké šance Vaněček přežil, Stastneho střelu z pravé strany zblokoval bránící hráč, stejně jako pokus Ehlerse od levého mantinelu. Ehlers nakonec našel za kruhy JOSHE MORISSEYE, který prudkou střelou propálil Vaněčka! Asistence: Nikolaj Ehlers, Nate Schmidt – 2:2!
     
    40:46
    Ehlers rozjel rychlý protiútok z vlastního pásma, ale na obranné modré byl při kličce podražen Orlovem. Domácí pokračovali v útoku, který vyústil v nepřesnou střelu z levé strany. Orlova čeká dvouminutový trest.
    34:32 Brenden DILLON - 1:2
     
    34:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! BRENDAN DILLON dostal křížný pas od Ehlerse a prudkou střelou zpoza levého kruhu napálil puk pod horní tyčku! Asistence: Nikolaj Ehlers – 1:2! Pro Dillona to je první gól v sezóně.
     
    32:12
    Fehérváry fauloval zezadu domácího Ehlerse, kterého zahákoval. Rozhodčí si toho všimli a slovenského obránce vyloučili na dvě minuty.
     
    29:52
    Vaněček si připsal další výborný zákrok, když se před ním zjevil zcela sám Lowry, který zkusil poslat puk do horní poloviny branky, ale trefil jen hruď bývalého mládežnického reprezentanta.
    28:43 Daniel SPRONG - 0:2
     
    28:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals z protiútoku přidali druhý gól! Po přihrávce z pravého kraje modré čáry se zjevil v levém kruhu DANIEL SPRONG, zamíchal s pukem a rychlou střelou nedal Hellebuyckovi šanci! Asistence: Alexej Protas – 0:2!
    28:33 Vítek Vaněček (WSH)
     
    28:33
    Vaněček se znovu předvedl! Parádní zákrok! Gustafsson si dojel před brankou volný kotouč, otočkou se zbavil soupeře a přihrál k levé tyči rozjetému Scheifelemu, který bleskovou střelou nechal vyniknout Vaněčka!
     
    25:51
    Zbytečné vyloučení McMichaela, který v souboji o puk vysekl Dillonovi hokejku z ruky. Washingtonského hráče čeká dvouminutový trest, Winnipeg první přesilová hra.
    23:11 Brett LEASON - 0:1
     
    23:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Z gólu se radují Capitals a konkrétně čtvrtá řada. Irwin nepřesným nahozením orazil puk o zadní mantinel, u pravého mantinelu se zmocnil puku Sgarbossa, přihrál rozjetému BRETTU LEASONOVI, který si najel mezi kruhy do střelecké pozice a prudkou střelou zápěstím prostřelil Hellebuycka! Asistence: Michael Sgarbossa, Matt Irwin – 0:1!
    19:56 Vítek Vaněček (WSH)
     
    19:56
    Domácí měli ještě šanci v poslední vteřině zápasu. Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Copp přihrál z levé strany na pravou Toninatovi, který vypálil z pravého kruhu přímo do přesouvajícího se Vaněčka.
     
    17:47
    Toninato si chtěl vybruslit v obranném pásmu od mantinelu, puk mu ujel od hokejky k Ovečkinovi, kterého následně zahákoval. Toninato tak podruhé v zápase míří na trestnou lavici.
     
    10:25
    Hosté z ničeho nic ujeli do přečíslení dva na jednoho, Protas se odhodlal z pravé strany ke střele, jenže brankář Hellebuyck byl pozorný a puk vyrazil vedle branky.
     
    08:58
    Krásná akce Washingtonu, ale Ovečkin selhal před prázdnou brankou, když nedorazil do branky křížnou přihrávku Ellera z pravé strany.
     
    03:34
    Washington si zahraje první přesilovou hru. Toninato zahákoval Carlsona a musí si odsedět dvouminutový trest.
     
    00:59
    První zákrok si připsal Vaněček, který hasil velkou šanci Ehlerse po přihrávce z pravé strany. Ehlers střílel z první, ale fantastický zákrok českého brankáře uchránil hosty od ztráty gólu.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 35. Dillon (Ehlers), 43. Morrissey (Ehlers, N. Schmidt) – 24. Leason (Sgarbossa, Irwin), 29. Sprong (Protas), 50. Sheary (J. Schultz, Cholowski), 58. Sgarbossa (Leason, Nick Jensen), 60. Ovečkin (Sprong, Carlson)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Stanley, DeMelo – Ehlers, Scheifele (A), P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Toninato, A. Lowry (A), Copp – Vesalainen, D. Gustafsson, Harkins.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Cholowski, Irwin – Oshie, Eller, Ovečkin (C) – Sprong, McMichael, Sheary – Malenstyn, Hagelin, Protas – Sgarbossa, Leason (A).
    Trenér: Dave Lowry.

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Rody, Smith

    Diváci: 14039
    bahis siteleri