Levante – Valencia 3:4 (kon.)
konec
Levante UD
3:4 (2:1)
Valencia CF
Pondělí 20.12.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký pondělní večer. Španělská La Liga má dnes na programu dohrávku 18. kola. V té se spolu utkají v rámci městského derby týmy Levante UD a Valencia CF.
     
    Levante je po sedmnácti odehraných kolech jediným týmem, který se v letošním ročníku ještě neradoval z vítězství. Na kontě má pouze osm bodů za stejný počet remíz, z nichž šest získal na domácí půdě. V tabulce je tým přikován na poslední příčce, z níž ztrácí na předposlední Cádiz šest bodů a na nesestupovou sedmnáctou příčku sedm. Při svém posledním vystoupení Levante dvakrát vedlo na stadionu Espanyolu, z Katalánska ale nakonec odjelo po porážce 3:4 s prázdnou. S 32 inkasovanými góly disponuje klub z Valencie vůbec nejhorší obranou v lize. Směrem dopředu je nejpilnějším střelcem zkušený čtyřiatřicetiletý záložník José Luis Morales, jenž se od začátku ročníku prosadil pětkrát.
     
    Valencia se momentálně pyšní výbornou formou, když v La Lize už šestkrát v řadě neprohrála. Poslední dvě klání zvládli "netopýři" uhrát za plný počet bodů, kterých mají celkem 25. Ve dvacetičlenné tabulce se šestinásobný mistr Španělska nachází na osmé příčce. V minulém kole rozhodla Valencia o výhře 2:1 nad Elche až trefou z 86. minuty utkání. Nejlepšími střelci jsou pětigóloví hráči Carlos Soler a Hugo Duro.
     
    Oba týmy se naposledy utkaly v přípravě před letošní sezonou. Z hubené výhry 1:0 se radovala Valencia. Na jaře pak v rámci ligové soutěže triumfovalo doma stejným výsledkem Levante. Půjde i tentokrát o zápas, který rozhodne jediná branka? Nechme se překvapit, co si pro nás oba celky přichystají.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Cárdenas – Pubill, Ó. Duarte, Vezo, C. Clerc – De Frutos, Pepelu, Campaña, Morales (C) – Martí, Goméz.
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Blesa, Cantero, Coke, Franquesa, Martínez, Melero, Miramón, Pier, Soldado, N. Vukčević.
    Trenér: Alessio Lisci

    Valencia CF: Cillessen – Piccini, Diakhaby, Guillamón, Gayá (C) – Costa, Soler, Račić, Čeryšev – Guedes, Duro.
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – A. Blanco, Iranzo, Jason, M. André, Musah, Tarrega, M. Vallejo, J. Vázquez, Aleman, Sangare.
    Trenér: Jose Bordalas Jímenéz

    Rozhodčí: P. González – D. Medié, M. Ortiz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Levante nastoupilo do zápasu v pruhovaných modro-červených dresech. Valencia hraje v bílo-černé kombinaci.
     
    2
    Domácí zadáci kombinují s balonem na vlastní polovině. Do hry zapojili zpětnou přihrávkou i brankáře Daniho Cárdenase.
     
    4
    Úvod je zatím hodně opatrný. Více na míči je Levante. Valencia začala zatažená.
     
    5
    Roger Martí hledal dlouhým pasem Daniho Goméze. Myšlenka dobrá, provedení ale pokulhávalo. Míč skončil v zámezí. Rozehrávat bude Jasper Cillessen.
     
    7
    Sledujeme stále totožný obrázek. Pruhovaní kombinují s míčem a hosté čekají, co se bude dít.
     
    8
    José Gayá zasáhl na pravém okraji hrací plochy před rozběhnutým Marcem Pubillem. Ten uvede do hry autové vhazování.
     
    9
    Roger Martí nezvládl ve vápně zpracovat prudkou přihrávku z levé strany. Míč mu utekl do zámezí.
     
    10
    Tentokrát se Roger Martí zapomněl při pasu z půlící čáry za posledním obráncem. Akci Levante tak hatí ofsajd.
     
    12
    Roger Martí už si chystal na levé straně šestnáctky míč na střelu. Na poslední chvíli skvěle zasáhl Mouctar Diakhaby, jenž mu skočil pod nohy a odehrál balon do bezpečí.
     
    13
    Hugo Duro naskočil ve vzdušném souboji do Jorgeho De Frutose a uštědřil mu nějaký ten políček.
     
    14
    Carlos Soler se snažil procedit míč do pokutového území. Obranný modro-červený val Levante byl pevný jako skála.
     
    15
    Na konci úvodní čtvrthodiny má Valencia k dispozici autové vhazování na útočné polovině.
     
    16
    Po jeho uvedení do hry se zrodila první střelecká možnost tohoto utkání. Z hranice šestnáctky se do balonu opřel Carlos Soler. Balon kroutil přesně na střed branky, kde číhal pozorný Dani Cárdenas.
     
    17
    Teď se o ohrožení branky pokoušel José Gayá. Hostující kapitán ale nezasáhl míč vůbec dobře a poslal ho vysoko nad zařízení.
     
    18
    José Luis Morales se z levé strany prodral přes Cristiana Picciniho a hledal před brankou Rogera Martího. Do cesty se vložil Mouctar Diakhaby, jenž odvracel míč na roh.
     
    19
    Po centru z levé strany hlavičkoval Óscar Duarte na hranici malého vápna o ruku Mouctara Diakhabyho do břevna! Zkoumá se video, následovat by měla penalta!
     
    20
    Mouctar Diakhaby vyfasoval za svůj zásah rukou žlutou kartu. Další trest může pro Valencii přijít vzápětí. Míč si staví na penaltový puntík José Campaña.
     
    21
    Levante právě vstřelilo branku!
    JOSÉ CAMPAÑA posílá Levante se štěstím do vedení! Jasper Cillessen jeho prvotní střelu k levé tyči vyrazil zpět k prvně jmenovanému, který pohodlně dorážel do odkryté části branky. Teď se brankář Valencie hodně zlobí na spoluhráče, kteří totálně zaspali.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Pepelu (Levante UD).
     
    24
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají po rychlém brejku druhý zásah! José Luis Morales našel přihrávkou z levé strany na středu vápna ROGERA MARTÍHO a ten zamířil chladnokrevně po zemi podél Cillessena ke vzdálenější levé tyčce.
     
    26
    Akce Valencie ztroskotala na útočném faulu, kterého se na okraji šestnáctky dopustil Denis Čeryšev.
     
    28
    Připomínám, že Levante dosud v předešlých sedmnácti kolech ani jednou nezvítězilo. Dnes má na premiérový triumf zaděláno vskutku parádně. A zrovna v derby proti městskému rivalovi.
     
    29
    Valencia je teď častěji u míče. Pobývá s ním na polovině Levante, na dostřel pokutového území se ale zatím nedostává. Dá se očekávat, že domácí se budou s postupem času čím dál více soustředit především na pevnou defenzivu.
     
    30
    José Gayá vybíhal z levého křídla na pas za obranu. Do vzduchu vylétl praporek pomezního sudího, jenž spatřil drobný ofsajd.
     
    31
    José Luis Morales podražen na útočné polovině Hugem Guillamónem. Domácí se dožadovali žluté karty, sudí González ale tentokrát do kapsičky nesáhl.
     
    32
    Denis Čeryšev vysouval přihrávkou do uličky Carlose Solera. Proti němu pohotově vyběhl Dani Cárdenas.
     
    33
    Na protějším konci hrací plochy střílel z levé strany pokutového území na bližší tyč Jorge De Frutos. Jasper Cillessen míč lapil. Vše už bylo navíc, pískán byl ofsajd.
     
    34
    Na polovině hřiště se s bolestivou grimasou octl na trávníku Cristiano Piccini. Zasáhl ho nevybíravým skluzem Roger Martí.
     
    36
    José Luis Morales vybojoval míč na polovině hřiště a potáhl ho po levé straně až do pokutového území. Tam si zasekl balon na levačku a nepříjemně vystřelil. Mouctar Diakhaby tečoval jeho pokus do Cillessenova protipohybu jen kousek vedle pravé tyčky na roh!
     
    37
    Na Campañův centr od rohového praporku si naskočil Óscar Duarte. Hlavičkoval ovšem jen nad branku.
     
    38
    Valencia vybojovala standardku na útočné polovině. Střílený centr doplachtil z kopačky Carlose Solera jen k připravenému Danimu Cárdenasovi.
     
    40
    José Luis Morales je ve svém živlu. Cristianovi Piccinimu nasadil v krátkém sledu hned dvoje jesličky.
     
    41
    Jorge De Frutos přihrával z pravé strany po zemi před malé vápno, kam si nabíhal Dani Goméz. Do zakončení se po zásahu hostující obrany nakonec nedostal.
     
    42
    José Gayá adresoval merunu znovu jen do rukavic Daniho Cárdenase. Ten dnes ještě nemusel řešit žádný složitější problém.
     
    43
    Hélder Costa se snažil zleva prodrat do pokutového území. Nakonec byl vytlačen až mimo hrací plochu. Valencii dnes nefunguje téměř nic.
     
    44
    Valencia právě vstřelila branku!
    Jako by hosté chtěli vyvrátit má předešlá slova a krátce před pauzou snižují! Hezkou souhru na jeden dotek zakončoval GONÇALO GUEDES krásnou křižnou ranou levačkou ke vzdálenější pravé tyči. Dani Cárdenas se po balonu natahoval marně.
     
    45
    Úvodní poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    José Gayá centroval z levé strany před branku. K hlavičce se nedostali Uroš Račić ani Hugo Duro.
     
    45+1
    V závěru dějství zahrávala Valencia svůj vůbec první roh. Centr zleva na zadní tyč byl prodloužen až do zámezí. Více už se toho nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po ospalejší úvodní čtvrthodině nabralo městské derby mezi Levante UD a Valencií CF ty správné grády! Domácí šli ve 21. minutě do vedení. Diakhaby zahrál po Duarteho hlavičce rukou a rozhodčí nařídil po krátké konzultaci s kolegou u videa penaltu. Její exekuce se ujal José Campaña, a byť nechal první střelou k levé tyči vyniknout Cillessena, z dorážky už měl snadnou úlohu. Jen o tři minuty později se zrodil rychlý domácí brejk, na jehož konci byl chladnokrevně zakončující Roger Martí. Po skvělém pasu Moralese si Cillessena vychutnal přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči. Nevýrazná Valencia se krátce před pauzou přeci jen přihlásila o slovo. Hezkou souhru zakončoval krásnou ranou levačkou do brankářova protipohybu Gonçalo Guedes. Za stavu 2:1 je tak před druhým dějstvím stále vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    José Luis Morales odcentroval z levé strany na hlavu Jorgeho De Frutose. Ten míč jen tak lehce "lízl" a nasměroval ho slabě výrazně za pravou tyč.
     
    47
    Rúben Vezo si teď neporozuměl s brankářem Danim Cárdenasem. Druhý jmenovaný musel na poslední chvíli odkopávat míč před dotírajícím protihráčem.
     
    48
    Střelu Daniho Goméze přizvedl Jasper Cillessen konečky prstů na břevno! Následně likvidoval hostující strážce na brankové čáře i dorážku Jorgeho De Frutose!
     
    48
    Rúben Vezo zajel v pokutovém území nesmyslným skluzem do Huga Dura. Uvidíme druhou penaltu – tentokrát na straně Valencie!
     
    50
    Valencia právě vstřelila branku!
    CARLOS SOLER zachoval chladnou hlavu a poslal míč neomylně do levé části branky. Dani Cárdenas se vrhl na druhou stranu, náskok Levante je definitivně minulostí!
     
    51
    Dani Goméz dostal na střed vápna krátkou přihrávku z pravé strany. Prostoru ke vstřelení branky nevyužil, když mířil po zemi za levou tyč. Následně byl ale stejně pískán ofsajd.
     
    53
    Aktuálně se nehraje. Nějaký zdravotní problém má Rúben Vezo, kterému se příliš nechce na nohy.
     
    54
    Hra pokračuje. Na domácí straně se zároveň chystá první střídání. Uvidíme, zda půjde dolů Vezo, či někdo jiný.
     
    56
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Pepelu, přichází Gonzalo Melero.
     
    57
    Gonçalo Guedes faulován na okraji středového kruhu. Rozehrávky se ujal Carlos Soler.
     
    58
    José Luis Morales nabral rychlost na levé straně. Prosmýkl se kolem Picciniho, jeho přihrávku před branku ale odkopl na roh Mouctar Diakhaby.
     
    58
    S centrem z levé strany na přední tyč si obrana Valencie poradila. Rozvíjející se protiútok hostů zastavil žlutým faulem na Čeryševa José Luis Morales.
     
    59
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Marcos André.
     
    60
    Na hřišti se pořádně přiostřilo. Hlavní arbitr Pablo González Fuertes musel v krátkém sledu podruhé tasit žlutou kartu. Tentokrát je jejím adresátem hostující Uroš Račić.
     
    62
    Přihrávka na rozběhnutého Héldera Costu byla příliš prudká. Situaci si pohlídal Dani Cárdenas, jenž vzápětí rozehrává.
     
    63
    Dani Goméz si na levé straně vápna obhodil Diakhabyho. Následnou střelu mu ovšem stejně zablokoval Hugo Guillamón.
     
    64
    Levante získalo svůj čtvrtý rohový kop v utkání. Valencia je na polovičním počtu.
     
    65
    Přímo po centru z pravé strany domácí nezahrozili. Zakrátko si ale míč na střelu pravačkou zpoza šestnáctky navedl Roger Martí. Mířil na střed branky, kde číhal Jasper Cillessen.
     
    66
    Na protějším konci hrací plochy si zasekl míč na střelu z levé strany střídající Marcos André. Zajímavý pokus skončil v boční síti.
     
    67
    A další nepřesná střela v podání Valencie. Konkrétně to byl Gonçalo Guedes, jenž pálil z kroku vysoko nad branku.
     
    68
    Obránci Valencie kombinují s míčem na vlastní polovině. Zápas se překlápí do své závěrečné čtvrtiny.
     
    69
    Jorge De Frutos zezadu mírně postrčil Josého Gayu, jenž si ustlal na trávníku. Bylo pískáno.
     
    71
    Hélder Costa posunul míč na pravé straně vápna do běhu Gonçalu Guedesovi. Jeho ránu na bližší tyč vyrazil Dani Cárdenas na rohový kop!
     
    71
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Cristiano Piccini, přichází Rubén Iranzo.
     
    72
    Valencia právě vstřelila branku!
    Nenápadná akce Valencie končí třetím gólem! Gonçalo Guedes vysunul CARLOSE SOLERA a ten napálil balon z pravé strany zpoza Veza přesně pod břevno. Dani Cárdenas si na míč sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil.
     
    74
    O rychlou odpověď se pokoušel Marc Pubill. Naběhl si na přihrávku a z pravé strany vypálil. Jasper Cillessen míč pod břevno nepustil a vyrazil ho na roh.
     
    75
    Po rohovém kopu byl pískán útočný faul na brankáře Cillessena. Hrát tak může Valencia, která před chvílí dokonala obrat z 0:2 na 3:2 a rázem má k výhře v derby podstatně blíže.
     
    77
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Dani Goméz, přichází Enis Bardhi.
     
    77
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Roberto Soldado.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 18 851 diváků.
     
    79
    Nepřesná střela Levante z pravé strany. Míč doputoval až za postranní čáru, odkud ho vhodí do hry Rubén Iranzo.
     
    80
    Trenér Valencie Jose Bordalas Jímenéz chystal krátce před vstřelenou brankou dvojité střídání s cílem posílit útok. Ze svého záměru posléze vcelku logicky upustil.
     
    80
    Střídající Rubén Iranzo udeřil u postranní čáry do obličeje Enise Bardhiho. Při své ligové premiéře vyfasoval osmnáctiletý zadák žlutou kartu.
     
    81
    Jasper Cillessen teď podběhl centrovaný balon z levé strany. Naštěstí pro něj byl pískán ofsajd, v němž se zjevil Óscar Duarte.
     
    84
    Carlos Soler nasadil k průniku a přihrával do vápna na Huga Dura. Zdálo se, že byl hostující útočník potažený za dres, hra ale pokračuje.
     
    85
    Valencia právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Valencia se dostala do akce dva na dva. Hugo Duro přihrál do běhu na pravou stranu velkého vápna GONCALU GUEDESOVI, který si krásnou kličkou položil Clerca i Cárdenase a pohodlně poslal míč do zcela odkryté branky.
     
    87
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Álex Cantero.
     
    88
    Loket Héldera Costy se octl ve tváři Carlose Clerca. Zasloužená žlutá karta.
     
    89
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Yunus Musah.
     
    89
    Uroš Račić si svůj odchod ze hřiště náležitě užil. Srbský záložník si neodpustil nesportovní provokativní gesta.
     
    90
    Dalším karetně potrestaným hráčem je domácí Roberto Soldado.
     
    90+1
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě v úvodu tříminutového nastavení vykřesávají naději! ENIS BARDHI zakončoval z pravé strany šestnáctky souhru na jeden dotyk přízemním pokusem ke vzdálenější tyči. Hraniční situaci zkoumal VAR, branka ale platí. Střídající Makedonec po Soldadově posunutí balonu v ofsajdu nebyl.
     
    90+3
    Již běží třetí nastavená minuta. Levante má k dispozici standardní situaci na útočné polovině. Aktéři jsou nastěhování na hranici hostující šestnáctky.
     
    90+3
    Po Bardhiho centru z pravé strany přišla zajímavá hlavička Rúbena Veza. Ke smůle Levante skončila jen v rukavicích Jaspera Cillessena.
     
    90+4
    Zřejmě poslední šance Levante na vyrovnání. Na rohový kop z levé strany si nabíhá do vápna i brankář Dani Cárdenas.
     
    90+4
    Jasper Cillessen vyboxoval centr daleko z pokutového území. Následně sudí González naposledy foukl do píšťalky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Městské derby mezi Levante UD a Valencií CF nabídlo strhující podívanou. Domácí otevřeli ve 21. minutě skóre, když Cillessena překonal z pokutového kopu nadvakrát dorážkou vlastní střely Campaña. Když pak jen o tři minuty později zvyšoval chladnokrevnou přízemní střelou Martí na 2:0, vypadalo to s premiérovým vítězstvím Levante v sezoně hodně nadějně. Jenže do té doby nevýrazní hosté krátce před pauzou snížili, když se krásnou křižnou ranou levačkou ke vzdálenější pravé tyči prosadil Guedes. Pět minut po změně stran se kopala druhá penalta – tentokrát proti brance Levante. A Soler si počínal náramně, když míč poslal do opačné strany, než kam se hodil Cárdenas. V 72. minutě se stejný hráč prosadil podruhé a dokonal velký hostující obrat. Soler využil kvalitní Guedesovy přihrávky a napálil balon tvrdě pod břevno. Pět minut před koncem řádné hrací doby přišla pojistka z kopačky Guedese, jenž se kličkou zbavil Clerca i brankáře Cárdenase a nasměroval míč do odkryté klece. Domácí ještě v úvodu nastavení vykřesali naději, když se po kombinaci na jeden dotyk prosadil z hranice ofsajdu střídající Bardhi, na bod ale poslední tým soutěže nedosáhl.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 21:11.
     
    Valencia si výhrou 4:3 polepšila v tabulce La Ligy na sedmou pozici, kde ztrácí jen jediný bod na pohárové pozice. Levante se nedočkalo premiérového triumfu v sezoně ani na osmnáctý pokus a s pouhými osmi body je nadále beznadějně poslední.
     
    Další zápas čeká na Valencii na Silvestra. V poslední den končícího roku 2021 budou "netopýři" hostit barcelonský Espanyol. Levante se představí až 3. ledna na stadionu v dobré formě hrajícího Villarrealu.
     
    Z tohoto atraktivního a nervy drásajícího duelu je to vše. Děkujeme za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (23:08:28)

    Filip Lefenda

    Branky: 21. Campaña, 24. Martí (Morales), 90+1. E. Bardhi (Soldado) – 44. Guedes (Duro), 50. Soler (pen.), 72. Soler (Guedes), 85. Guedes (Duro)

    Karty:   23. Pepelu (LVN), 58. Morales (LVN), 90. Soldado (LVN) – 20. Diakhaby (VAL), 60. Račić (VAL), 80. Iranzo (VAL), 88. Costa (VAL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 21:11.
    Levante UD: Cárdenas – Pubill, Ó. Duarte, Vezo, C. Clerc – De Frutos (87. Cantero), Pepelu (56. Melero), Campaña, Morales (C) (77. Soldado) – Martí, Goméz (77. E. Bardhi).
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Blesa, Cantero, Coke, Franquesa, Martínez, Melero, Miramón, Pier, Soldado, N. Vukčević.

    Trenér: Alessio Lisci

    Valencia CF: Cillessen – Piccini (71. Iranzo), Diakhaby, Guillamón, Gayá (C) – Costa, Soler, Račić (89. Musah), Čeryšev (59. M. André) – Guedes, Duro.
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – A. Blanco, Iranzo, Jason, M. André, Musah, Tarrega, M. Vallejo, J. Vázquez, Aleman, Sangare.

    Trenér: Jose Bordalas Jímenéz

    Rozhodčí: P. González – D. Medié, M. Ortiz

    Diváci: 18851
    bahis siteleri