Bordeaux – Lille 2:3 (kon.) | Lorient – PSG 1:1 (kon.) | Lyon – Méty 1:1 (kon.)
Marseille – Remeš 1:1 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.) | Montpellier – Angers 4:1 (kon.)
Nice – Lens 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Nantes 0:1 (kon.) | Troyes – Brest 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (1:0)
Paris Saint-Germain
Středa 22.12.2021, 21:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Poslední kolo tohoto roku v rámci Ligue 1 je za námi. Brzy u on-line přenosů na shledanou. (23:01:57)
     
    Možná že PSG bylo lepší ve statistice držení míče, fakticky je ale vlastně výsledek tohoto klání zasloužený. Lorient předvedl opravdu sympatický, bojovný výkon, za který si kýžený bod alespoň zasloužil. Byť k senzačnímu vítězství, podobně jako z konce ledna tohoto roku, neměl daleko, jenže na trefu Thomase Monconduita dokázal ještě reagovat v samém nastavení do té chvíle málo průrazný Mauro Icardi.
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:10. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. poslední šance zápasu, na svědomí ji měl Di María
     
    90+3
    Di María ještě mohl v poslední minutě utkání rozhodnout! Opět se na pravé straně skvěle ukázal Hakimí, jenž Argentincovi nabyl, nicméně zakončení muže s jedenáctkou na zádech nakonec u bližší tyčky lapil brankář Nardi.
    90+2. tentokráte se Monconduit na střelekou listinu znovu nezapsal
     
    90+2
    Monconduit mohl přidat také druhý přesný zásah! Ihned poté, co Lorient inkasoval, se vydal směrem dopředu. A ze střední vzdálenosti napřáhl právě domácí křídelník. Avšak o kousek pařížskou bránu svou pravačkou minul.
    90+1. Mauro ICARDI - 1:1
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Parádní zápas, opravdu parádní zápas, a to s dramatickou zápletkou. PSG zkrátka dokazuje, že letos umí skórovat během posledních fázích utkání. Hakimí ještě udržel míč na hrací ploše, jemným obloučkem vyzval MAURA ICARDIHO, který byl do této chvíle prakticky neviditelný, a Argentinec hlavou srovnal stav. Asistence: Ašraf Hakimí.
     
    90
    Pouze tři minuty nastaví Pignard ke druhému poločasu.
     
    88
    PSG zbývá už jen málo času na zisk alespoň jednoho bodu. Navíc v deseti proti poměrně slušně bránícímu Lorientu. Nezáviděníhodná pozice, bezpochyby ano.
    86. červená karta po druhé žluté pro Sergia Ramose
     
    86
    Další velká komplikace pro PSG! Sergio Ramos (PSG) zastavil slibně se rozvíjející akci Moffiho, inkasoval během krátké chvíle druhou žlutou kartu a následnou červenou, a pakoval se tak předčasně pod sprchy.
     
    85
    Sergio Ramos fauloval. A to nevypadá s pařížským obráncem dobře, sudí Pignard vytahuje jak žlutou kartu, tak červenou. Wijnaldum (PSG) přitom proti jeho verdiktu začal protestoval, a tak byl potrestán od cesty před klíčovým rozhodnutím.
     
    84
    Sergio Ramos si nyní ve vápně naskakoval na centr z levé strany, jenže míč byl nad jeho hlavou příliš vysoko. A nakonec ho sebral do náruče Nardi.
    83. po Messiho přihrávce pálil hodně mizerně Gueye
     
    83
    Messi je prostě stále při chuti. Začíná opravdu pořádně trápit obránce Lorientu. Teď připravil svým umem palebnou pozici pro Gueyeho, jenže ten pravačkou cílil opravdu hodně nepřesně.
     
    81
    Sergio Ramos (PSG) si hned po Messiho střele počínal nedovoleně a vyfasoval za ostřejší zákrok žlutou kartu.
    81. střela Messiho zlikvidována Nardim
     
    81
    PSG dostává svého soupeře pod opravdu velký tlak! Di María rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam ho Marquinhos sklepl hlavou pro Wijnalduma, ten ho prostrčil na Messiho, jenž okamžitě vypálil. Argentinec se stále vehementně snaží o vyrovnání. Jenže nyní vytasil perfektní zákrok Nardi.
    80. z blízkosti Messi na Nardiho nevyzrál
     
    80
    Di María vyslal do hodně slušné střelecké pozice Messiho. Jeden z nejlepších hráčů planety se opravdu začíná dostávat do pořádné ráže. Hráči Lorientu úplně nevědí, jak ho bránit. Avšak celou situaci nakonec zachránil vyběhnuvší Nardi, který tvář v tvář svému soupeři zabránil v nějakém zásadnějším podnikání.
     
    78
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Igor Silva.
     
    77
    ... Messi se chopil přímého volného kopu, ale tohle počínání bylo opravdu hodně nepovedené. Jeho centr pouze přeletěl všechny hráče ve vápně a nepředstavoval pro Lorient absolutně žádné nebezpečí.
     
    76
    Di María se na levé straně prostě neprosadil. Celkem slušně spolupracoval s Kimpembem, nakonec ho však zastavil jeden ze soupeřů. O pár chvil později každopádně Sergio Ramos vybojoval standardku pro PSG u levé lajny...
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Sekou Oumar Yansané.
    74. nebezpečné zakončení Messiho
     
    74
    Messi v akci! Z pravé strany si seběhl blíže do středu pole, technicky se snažil zakončit ke vzdálenější tyčce, jeho střela ale skončila těsně vedle. Na tribunách Stade Yves Allainmat – Le Moustoir to vážně jenom zahučelo.
     
    73
    PSG zase podnikalo výpad směrem dopředu, vybojovalo každopádně jen rohový kop. K němu se postavil Messi, Lorient se každopádně opětovně dokázal ubránit.
     
    71
    Oba stratégové zatím nesáhli po střídání, tedy pokud nepočítáme to poločasové na straně PSG, kdy se do hry dostal Sergio Ramos. Možná že hlavně Pařížané by přitom potřebovali čerstvou krev.
     
    70
    Dvacet minut do konce zbývá do tohoto klání a PSG stále nenašlo odpověď na Monconduitovu trefu. Šance si vytvořilo, to bezpochyby ano. Jenže mnohdy jeho hráče zradila zkrátka koncovka.
    68. solidní pumelice Abergela
     
    68
    Také kapitán Abergel umí slušně vypálit, byť jeho povinnosti jsou vždy spíše defenzivního rázu. Ze středu pole napřáhl svou pravačkou, nakonec jeho pokus skončil nad Navasovou bránou.
    66. zase se Di Maríovi nedařilo během střelby
     
    66
    Di María v tomto zápase v koncovce opravdu strádá. Další jeho zakončení skončilo pouze nad břevnem. Nardi se mezi třemi tyčemi nemusel po jeho nepřesném zakončení znovu vůbec stresovat.
     
    65
    Kimpembe se snažil na levé straně operovat na své nové pozici, avšak bez kýženého úspěchu. PSG zaznamenává po obrátce zlepšení, zatím však na solidní ani ten nestačí.
    63. ani Wijnaldumovi se během střelby nedařilo
     
    63
    Di María rozehrál rohový kop, chvilku se ještě balón pohyboval kolem šestnáctky, až ho napálil Wijnaldum, jenže ten zamířil jen na tribuny.
     
    61
    Les Merlus se zase řítili do protiútoku, PSG si ale tentokráte v obraně poradilo. Opravdu příliš ztrácí míče pařížský celek. A zrovna proti Lorientu, který je silný v brejcích, je tahle skutečnost dost trestuhodná.
    60. tečovaný pokus Laurientého
     
    60
    Dobrá rána ze střední vzdálenosti! Lorient opět zahrozil z brejku. Laurienté procedil míč mezi nohama Kimpembeho a od něj míč začal velmi nepříjemně poskakovat. Navas nakonec musel mezi třemi tyčemi vytasit úspěšný zákrok.
     
    58
    Hosté začínají v útoku přece pracovat podle vlastních představ. Možná že střídání v podobě Nuna Mendese za Sergia Ramose přinese kýžené ovoce. Přece se Lorientu nyní po pravé straně nedaří prosazovat.
    56. tutovka Di Maríy
     
    56
    Teď už zřejmě všichni na stadionu i u televizních obrazovek viděli budoucí změnu skóre. Jenže Di María ji trestuhodně odmítl. Messi na pravé straně perfektně zapracoval, zbavil se bránícího Jenze, a ačkoli svou přihrávkou nenašel Icardiho, ze druhé vlny si sbíhal jeho kolega z reprezentace. Argentinec ale tutovku neproměnil, selhal a napálil míč jen nad bránu.
     
    54
    PSG tlačí na své soupeře, tlak je to ovšem spíše pouze platonický, jak by řekli ti největší klasici fotbalového komentování. Lorient prostě i nadále fantasticky funguje směrem dozadu.
    52. nepřesná střela Wijnalduma
     
    52
    PSG podniklo první nebezpečný výpad v rámci druhé půle. Hakimí z pravé strany poslal přes bránícího Le Goffa přízemní pas do šestnáctky, do míče se opřel Wijnaldum, měl ovšem smůlu, že mu míč nedobře sednul na kopačku. A ten se tak dostal jen do zámezí.
    51. aktivní je Faissal Ouattara, ale v koncovce se mu nedaří
     
    51
    Faissal Ouattara zase ve slušném podnikání. Les Merlus vyprodukoval další protiútok, najednou se křídelník Burkiny Faso objevil ve vápně ve slušné pozici, včas se ale vrátil Wijnaldum, jenž jeho pokus zablokoval.
     
    50
    Poněkud ospale začíná druhý poločas. PSG mí míč na svých kopačkách, snaží se vymyslet kloudnější akci, ovšem bez potřebného úspěchu.
     
    48
    Velmi zajímavé složení obranných linií má nyní PSG. Poté, co hru opustil Nuno Mendes, se na jeho místo přesunul obvyklý stoper Kimpembe, do středu defenzívy se pak postavil nový muž na trávníku Sergio Ramos.
     
    47
    Le Fée se nyní ocitl na zem po kontaktu s jedním z protihráčů, byl to snad Hakimí. A zvedat se mu vlastní úplně nechce. Uvidíme, jestli autor asistence u trefy Monconduita bude nakonec pokračovat ve hře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Nuno Mendes, přichází Sergio Ramos.
     
    Lorient si nastavil moc dobrou taktiku. PSG zkrátka nechává hrát, to musí útočit do plných a taková skutečnost mu vůbec nevoní. Suma sumárum byli domácí možná vážně o něco lepší. Byť třeba Messi, jedna z největších hvězd hostů, trefil brankovou konstrukci. Čeká nás bezpochyby hodně zajímavá druhá půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    43
    Faissal Ouattara (LOR) si opravdu nevybíravě počínal ve skluzu vůči Nunovi Mendesovi. A první žlutá karta, zcela po právu, je na světě.
     
    42
    PSG bude muset zabrat. I pokud se mu nezdaří vyrovnat alespoň do přestávky, po ní bude zapotřebí předvést daleko lepší výkon. Celé hře chybí jakási finální přihrávka či lepší zakončení.
    40. Thomas MONCONDUIT - 1:0
     
    40
    Lorient právě vstřelil branku!
    Koledovali si Pařížané, koledovali. Lorient, možná i po právu, jako první v tomto posledním vystoupení roku 2021 skóroval. THOMAS MONCONDUIT se trefil opravdu ukázkově do šibenice poté, co mu za vápnem nabyl na střelbu Le Fée. Opravdu moc povedená kombinace bretaňského výběru, která vedla v potřebný úspěch. Asistence: Enzo Le Fée.
    39. vedle tyčky mířil Moffi
     
    39
    Nevypadala sice možná zprvu tak nebezpečně, přece ale neminula bránu o zásadní kus. Navas každopádně situaci kontroloval po zakončení Moffiho.
     
    39
    Moffi si nyní v souboji s Messim nedovoleně počínal. Bylo pískání, sudí Pignard si přizval hříšníka na pohovor a vyčinil mu, že takhle dál pokračovat nebude.
     
    38
    ... Moffi se jakousi patičkou snažil standardní situaci využít, za sebou však měl Nuna Mendese, od něhož se míč odrazil do zámezí. Z následného rohového kopu bretaňský výběr také neudeřil.
     
    37
    Utkání zatím není nijak tvrdé, sudí Pignard moc situací řešit nemusí. Gueye každopádně nyní dvakrát v krátkém sledu fauloval Abergela, přičemž napodruhé nabídl Lorientu slušnou standardku z pravé strany...
     
    36
    Pařížané ztratili míč ve středu pole. Najednou se zase snažil na pravé straně podnikat neustále hladový Faissal Ouattara, reprezentant Burkiny Faso, přes Nuna Mendese ale nyní neprošel.
     
    34
    Obrázek hry se prakticky stále nemění. PSG na vytvoření nějaké větší příležitosti potřebuje spoustu času, Lorient vyčkává. A když má prostor, umí zaútočit.
    32. po centru Hakímího nedobře cílil Di María
     
    32
    PSG si vytvořilo další moc dobrou možnost! Hakimí z pravé strany hledal svým pasem zprava nabíhajícího si Icardiho, ten každopádně hlavou míč netrefil. Ještě se na zadní tyči snažil cílit Di María, avšak svou levačkou pouze namířil merunu na tribunu za bránou.
     
    30
    Půlhodinka utkání za námi. A vůbec se nedá říct, že by PSG nějakým způsobem zářilo. Lorient je mu zatím rovnocenným partnerem, byť se prakticky po celou dobu spíše brání a vyráží pouze do brejků.
    27. další neúspěšné zakončení Faissala Ouattary
     
    27
    Na druhé straně se snažil otevřít gólový účet tohoto souboje stále aktivní Faissal Ouattara, avšak mířil jen doprostřed brány, kde byl připravený brankář Navas. Sympaticky, opravdu moc sympaticky se zatím prezentuje bretaňský výběr.
    26. tyčka Messiho
     
    26
    Tyčka zvonila za domácím brankářem Nardim! Doteď byl v podstatě Messi neviditelným mužem na hrací ploše. Ale stačila chvilka, aby dostal o něco více prostoru, a už se snažil měnit skóre tohoto utkání. Ke své smůle trefil pouze brankovou konstrukci zpoza šestnáctky.
     
    25
    Lorient se nyní přece stáhl na vlastní polovinu. PSG útočí do plných a taková skutečnost mu moc nevoní. Domácí působí v defenzívě opravdu moc dobrým dojmem.
     
    22
    Ofsajd, první v zápase na straně Lorientu. Náběh na dlouhý pas si nyní nepohlídal jeden z jeho hráčů, konkrétně Moffi.
     
    21
    Oba kraje pařížské obrany jsou poměrně slušně zaměstnávány. Lorient jako by začal ztrácet ostych. Ostatně připomeňme, že letos na konci ledna Les Merlus pařížského giganta doma oloupili o všechny body!
     
    20
    Hodně nepřesně nyní vypálil Gueye. Pařížská ofenzíva zatím vykazuje velké známky zádrhelů.
     
    19
    Úvodní dvacetiminutovka byla rozhodně živou pasáží tohoto utkání. PSG sice drží více míč na svých kopačkách, ale šance si prostě tvoří jeho soupeř. Zatím na první přesný zásah tohoto souboje, pro oba posledního roku 2021, stále čekáme.
    17. střela Laurientého
     
    17
    Domácí jsou při chuti! Na bližší tyčku nyní vypálil svou levačkou Laurienté, Navas se ale nachytat na švestkách nenechal. Každopádně je třeba konstatovat, že nebezpečněji dosud působil aktuálně předposlední celek Ligue 1.
    16. tutovka Moffiho
     
    16
    Obrovská tutovka Lorientu! Tohle měl Moffi prostě proměnit. Možná že více možností ke skórování mít již nebude. Objevil se zcela sám za pařížskou obranou po parádní kolmici, jenže tak dlouho váhal se zakončením, až ho Navas pozorně vychytal.
     
    15
    Lorient nyní zakládal akci po pravé straně, konkrétně zásluhou Faissala Ouattary, nicméně včas k němu nakonec dokázal přistoupit Nuno Mendes, dnes již dvorní levý bek PSG.
    13. nepřesnou střelu vyprodukoval zpoza vápna Le Fée
     
    13
    Les Merlus umějí zaútočit, ne že ne. Nicméně tohle zakončení Le Féeho nebylo prostě přesné. Svou pravačkou zacílil jen vedle pařížské brány.
    12. zablokovaný pokus Faissala Ouattary
     
    12
    Faissal Ouattara byl hnán domácím publikem na levé straně, už už se chystal ohrozit svou střelou brankáře Navase, nakonec ale pařížský kapitán Marquinhos přispěchal s úspěšným zákrokem. Ve skluzu svého soka zastavil.
    10. špatné zakončení Moffiho
     
    10
    Lorient poprvé vystrčil růžky. Po levé straně se řítil Moffi, rovnal si míč na levačku a z ostrého úhlu vypálil, jenže opravdu tak mizerně, že ani náhodou nemohl čekat, že bude úspěšný. Navas vůbec zasahovat nemusel.
     
    9
    Ofsajd nyní zastavil Pařížany v podnikání, konkrétně útočníka Icardiho, který mimochodem zatím prostoru v základní jedenáctce letos moc nedostal. Rád by chytil svou šanci za pačesy.
     
    8
    Les Merlus se stále spíše dívají na skutečnost, kterak jeho protihráči kombinují mezi sebou. Každopádně až na úvodní možnost Icardiho na další větší stále čekáme.
     
    6
    Pařížané se znovu chopili iniciativy, mají nyní míč pod vlastní kontrolou. Je jasné, že Lorient spíše bude vyčkávat, co že jeho soupeř vymyslí, a pokusí se atakům ubránit. Brejky budou něco, na co se bude rozhodně spoléhat více.
    5. zablokovaný pokus a skvělá technická práce Di Maríy
     
    5
    Di María skvěle zakličkoval v blízkosti pokutového území, následně vypálil, jeho pokus byl ale zablokovaný obráncem Laportem. Následný rohový kop, zahrávaný Messim, nebezpečí Les Merlus nezpůsobilo.
     
    4
    PSG po dvou standardkách soupeře znovu u míče. Postupně hledá cestu do otevřených prostorů, nicméně těch mu zatím jeho protivník moc nenabídl.
     
    3
    Hned dva rohové kopy měl nyní k dispozici Lorient. Avšak ani jeden z nich nepřetavil v nějakou závažnější možnost. Úvodní chvilky utkání jsou poměrně živé.
    2. zakončení Icardiho
     
    2
    Pařížané se okamžitě po úvodním hvizdu sudího Pignarda ujali inciativy a po pár desítkách sekund poprvé zahrozili. Nuno Mendes zleva hledal v nebezpečném prostoru Icardiho, který se najednou zjevil v dobré pozici, protečoval ovšem míč jen do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Nardi – H. Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Le Fée, Abergel, Monconduit – Lauriente, Moffi, Ouattara.
    Náhradníci: Dreyer – Grbic, Hergault, Soumano, Petrot, Boisgard, Mouazan, Igor Silva, Le Bris.
    Trenér: Pélissier

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Hakimí, Marquinhos, Kimpembe, N. Mendes – Wijnaldum, A. Herrera, I. Gueye – Messi, Icardi, Di María.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Ramos, A. Diallo, Bitshiabu, Bitumazala, Danilo Pereira, Simons, Michut, Yansané.
    Trenér: Pochettino

    Rozhodčí: Pignard – Benkemouche, Lang.
     
    Když se naposledy oba celky střetly naposledy, došlo k velké senzaci. PSG na konci ledna letošního roku svého soupeře v mnoha ohledech podcenilo a ten nakonec po menší přestřelce zvítězil o branku. Právě takové podobné ztráty loni vlastně znamenaly pro hosty ztrátu ligového titulu na úkor Lille. Dlouhodobě každopádně nemá pařížský gigant s Lorientem větší problémy, už dvanáctkrát za sebou ho napříč domácími soutěžemi porazil.
     
    Suspendovaní Kylian Mbappé či Marco Verratti, stále zraněný Neymar či Julian Draxler, ti všichni by se ve hře objevit neměli. A možná že na úkor Lionela Messiho dostane v sestavě přednost třeba Xavi Simons, mladík, který se o minulém víkendu objevil vůbec poprvé v základní sestavě. Těchto absencí PSG by Lorient mohli bezpochyby využít. Je však otázkou, jak moc si bude za svého současného stavu věřit. Tahle skutečnost vlastně může být tou rozhodující.
     
    Oba celky si nedávno vedly odlišně v Coupe de France. Nutno podotknout, že Pařížané měli proti sobě daleko slabšího protivníka, konkrétně klub z Feigniesu, působící až na páté nejvyšší úrovni, jehož na neutrální půdě ve Valenciennes skolili o tři branky. Les Merlus naopak vyzvali svého lokálního rivala z Rennes a v bretaňském derby prohráli o branku.
     
    Dvanáct zápasů, ani jedno vítězství, hned devět porážek, z toho osm v řadě. Lorient prožíval opravdu moc dobré období během první poloviny podzimní části sezóny, nicméně v té druhé pořádně strádal. A že by si zrovna na závěr roku 2021 měl napravovat reputaci, to se říci nedá. Vyzve totiž soupeře možná největšího z největších, a to PSG. Byť hosté na Bretaňský poloostrov nezavítají v nejsilnějším složení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 40. Monconduit (Le Fée) – 90+1. Icardi (Hakimí)

    Karty:   43. Ouattara (LOR) – 81. Ramos (PSG), 85. Wijnaldum (PSG)   86. Ramos (PSG)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:10. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:8.
    FC Lorient: Nardi – H. Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Le Fée, Abergel, Monconduit – Lauriente (78. Igor Silva), Moffi, Ouattara.
    Náhradníci: Dreyer – Grbic, Hergault, Soumano, Petrot, Boisgard, Mouazan, Igor Silva, Le Bris.

    Trenér: Pélissier

    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Marquinhos, Kimpembe, N. Mendes (46. Ramos) – Wijnaldum, A. Herrera (75. Yansané), I. Gueye – Messi, Icardi, Di María.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Ramos, A. Diallo, Bitshiabu, Bitumazala, Danilo Pereira, Simons, Michut, Yansané.

    Trenér: Pochettino

    Rozhodčí: Pignard – Benkemouche, Lang
    bahis siteleri