Bordeaux – Lille 2:3 (kon.) | Lorient – PSG 1:1 (kon.) | Lyon – Méty 1:1 (kon.)
Marseille – Remeš 1:1 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.) | Montpellier – Angers 4:1 (kon.)
Nice – Lens 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Nantes 0:1 (kon.) | Troyes – Brest 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (1:0)
Paris Saint-Germain
Středa 22.12.2021, 21:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. poslední šance zápasu, na svědomí ji měl Di María
     
    90+3
    Di María ještě mohl v poslední minutě utkání rozhodnout! Opět se na pravé straně skvěle ukázal Hakimí, jenž Argentincovi nabyl, nicméně zakončení muže s jedenáctkou na zádech nakonec u bližší tyčky lapil brankář Nardi.
    90+2. tentokráte se Monconduit na střelekou listinu znovu nezapsal
     
    90+2
    Monconduit mohl přidat také druhý přesný zásah! Ihned poté, co Lorient inkasoval, se vydal směrem dopředu. A ze střední vzdálenosti napřáhl právě domácí křídelník. Avšak o kousek pařížskou bránu svou pravačkou minul.
    90+1. Mauro ICARDI - 1:1
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Parádní zápas, opravdu parádní zápas, a to s dramatickou zápletkou. PSG zkrátka dokazuje, že letos umí skórovat během posledních fázích utkání. Hakimí ještě udržel míč na hrací ploše, jemným obloučkem vyzval MAURA ICARDIHO, který byl do této chvíle prakticky neviditelný, a Argentinec hlavou srovnal stav. Asistence: Ašraf Hakimí.
    86. červená karta po druhé žluté pro Sergia Ramose
     
    86
    Další velká komplikace pro PSG! Sergio Ramos (PSG) zastavil slibně se rozvíjející akci Moffiho, inkasoval během krátké chvíle druhou žlutou kartu a následnou červenou, a pakoval se tak předčasně pod sprchy.
     
    85
    Sergio Ramos fauloval. A to nevypadá s pařížským obráncem dobře, sudí Pignard vytahuje jak žlutou kartu, tak červenou. Wijnaldum (PSG) přitom proti jeho verdiktu začal protestoval, a tak byl potrestán od cesty před klíčovým rozhodnutím.
    83. po Messiho přihrávce pálil hodně mizerně Gueye
     
    83
    Messi je prostě stále při chuti. Začíná opravdu pořádně trápit obránce Lorientu. Teď připravil svým umem palebnou pozici pro Gueyeho, jenže ten pravačkou cílil opravdu hodně nepřesně.
     
    81
    Sergio Ramos (PSG) si hned po Messiho střele počínal nedovoleně a vyfasoval za ostřejší zákrok žlutou kartu.
    81. střela Messiho zlikvidována Nardim
     
    81
    PSG dostává svého soupeře pod opravdu velký tlak! Di María rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam ho Marquinhos sklepl hlavou pro Wijnalduma, ten ho prostrčil na Messiho, jenž okamžitě vypálil. Argentinec se stále vehementně snaží o vyrovnání. Jenže nyní vytasil perfektní zákrok Nardi.
    80. z blízkosti Messi na Nardiho nevyzrál
     
    80
    Di María vyslal do hodně slušné střelecké pozice Messiho. Jeden z nejlepších hráčů planety se opravdu začíná dostávat do pořádné ráže. Hráči Lorientu úplně nevědí, jak ho bránit. Avšak celou situaci nakonec zachránil vyběhnuvší Nardi, který tvář v tvář svému soupeři zabránil v nějakém zásadnějším podnikání.
     
    78
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Igor Silva.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Sekou Oumar Yansané.
    74. nebezpečné zakončení Messiho
     
    74
    Messi v akci! Z pravé strany si seběhl blíže do středu pole, technicky se snažil zakončit ke vzdálenější tyčce, jeho střela ale skončila těsně vedle. Na tribunách Stade Yves Allainmat – Le Moustoir to vážně jenom zahučelo.
    60. tečovaný pokus Laurientého
     
    60
    Dobrá rána ze střední vzdálenosti! Lorient opět zahrozil z brejku. Laurienté procedil míč mezi nohama Kimpembeho a od něj míč začal velmi nepříjemně poskakovat. Navas nakonec musel mezi třemi tyčemi vytasit úspěšný zákrok.
    56. tutovka Di Maríy
     
    56
    Teď už zřejmě všichni na stadionu i u televizních obrazovek viděli budoucí změnu skóre. Jenže Di María ji trestuhodně odmítl. Messi na pravé straně perfektně zapracoval, zbavil se bránícího Jenze, a ačkoli svou přihrávkou nenašel Icardiho, ze druhé vlny si sbíhal jeho kolega z reprezentace. Argentinec ale tutovku neproměnil, selhal a napálil míč jen nad bránu.
    52. nepřesná střela Wijnalduma
     
    52
    PSG podniklo první nebezpečný výpad v rámci druhé půle. Hakimí z pravé strany poslal přes bránícího Le Goffa přízemní pas do šestnáctky, do míče se opřel Wijnaldum, měl ovšem smůlu, že mu míč nedobře sednul na kopačku. A ten se tak dostal jen do zámezí.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Nuno Mendes, přichází Sergio Ramos.
     
    43
    Faissal Ouattara (LOR) si opravdu nevybíravě počínal ve skluzu vůči Nunovi Mendesovi. A první žlutá karta, zcela po právu, je na světě.
    40. Thomas MONCONDUIT - 1:0
     
    40
    Lorient právě vstřelil branku!
    Koledovali si Pařížané, koledovali. Lorient, možná i po právu, jako první v tomto posledním vystoupení roku 2021 skóroval. THOMAS MONCONDUIT se trefil opravdu ukázkově do šibenice poté, co mu za vápnem nabyl na střelbu Le Fée. Opravdu moc povedená kombinace bretaňského výběru, která vedla v potřebný úspěch. Asistence: Enzo Le Fée.
    32. po centru Hakímího nedobře cílil Di María
     
    32
    PSG si vytvořilo další moc dobrou možnost! Hakimí z pravé strany hledal svým pasem zprava nabíhajícího si Icardiho, ten každopádně hlavou míč netrefil. Ještě se na zadní tyči snažil cílit Di María, avšak svou levačkou pouze namířil merunu na tribunu za bránou.
    26. tyčka Messiho
     
    26
    Tyčka zvonila za domácím brankářem Nardim! Doteď byl v podstatě Messi neviditelným mužem na hrací ploše. Ale stačila chvilka, aby dostal o něco více prostoru, a už se snažil měnit skóre tohoto utkání. Ke své smůle trefil pouze brankovou konstrukci zpoza šestnáctky.
    16. tutovka Moffiho
     
    16
    Obrovská tutovka Lorientu! Tohle měl Moffi prostě proměnit. Možná že více možností ke skórování mít již nebude. Objevil se zcela sám za pařížskou obranou po parádní kolmici, jenže tak dlouho váhal se zakončením, až ho Navas pozorně vychytal.
    2. zakončení Icardiho
     
    2
    Pařížané se okamžitě po úvodním hvizdu sudího Pignarda ujali inciativy a po pár desítkách sekund poprvé zahrozili. Nuno Mendes zleva hledal v nebezpečném prostoru Icardiho, který se najednou zjevil v dobré pozici, protečoval ovšem míč jen do zámezí.

    Patrik Sandev

    Branky: 40. Monconduit (Le Fée) – 90+1. Icardi (Hakimí)

    Karty:   43. Ouattara (LOR) – 81. Ramos (PSG), 85. Wijnaldum (PSG)   86. Ramos (PSG)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:10. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:8.
    FC Lorient: Nardi – H. Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Le Fée, Abergel, Monconduit – Lauriente (78. Igor Silva), Moffi, Ouattara.
    Náhradníci: Dreyer – Grbic, Hergault, Soumano, Petrot, Boisgard, Mouazan, Igor Silva, Le Bris.

    Trenér: Pélissier

    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Marquinhos, Kimpembe, N. Mendes (46. Ramos) – Wijnaldum, A. Herrera (75. Yansané), I. Gueye – Messi, Icardi, Di María.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Ramos, A. Diallo, Bitshiabu, Bitumazala, Danilo Pereira, Simons, Michut, Yansané.

    Trenér: Pochettino

    Rozhodčí: Pignard – Benkemouche, Lang
    bahis siteleri