Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:4 (2:2, 2:0, 2:2)
Dinamo Riga
Středa 05.01.2022, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního hokeje. Středeční oběd vám už snad stihl slehnout a vy se můžete bavit touto skvělou hrou. KHL dnes pokračuje dalšími deseti zápasy. Společně budeme sledovat duel, ve kterém Salavat Julajev Ufa hostí na svém ledě Dinamo Riga.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Ufa se drží na 4. příčce Východní konference se ziskem šedesáti bodů. Míří tak poměrně jistě do play-off, protože na 9. Chabarovsk má náskok osmnácti bodů. Rovněž bude doufat, že první sérii vyřazovacích bojů začne na svém ledě, na 5. místo Omsku má k dobu šest bodíků. Tým Salavatu Julajev tak navazuje na předchozí ročník, kdy rovněž obsadil ve Východní konferenci 4. pozici po základní části.

    Forma Ufy není vůbec špatná. Její hokejisté zvládli bodovat v posledních čtyřech utkáních. Nejprve vyhráli na svém kluzišti souboj s Jekatěrinburgem, který porazili 4:2, následně sice padli na ledě Novosibirsku 2:3, ale brali alespoň bodík za to, že duel dospěl do prodloužení. Poté přišla další výhra, kterou zařídil Sergej Šmeljov, jenž v Kazachstánu dvakrát skóroval, což znamenalo vítězství jeho celku nad Barysem Nur-Sultan 2:1. V pondělí před tribunami Salavatu Julajev uspěl Magnitogorsk, který zde sebral dva body po výsledku 4:3 v prodloužení. Zvládnou svěřenci Tomiho Lamsy bodovat i dnes?
     
    Dinamo Riga

    Lotyšský celek už by měl nejradši letošní sezónu za sebou. V Západní konferenci je na poslední, 12. pozici, když na své konto zatím zvládl navalit sedmatřicet bodů. Na postupové příčky do play-off ztrácí Riga propastných patnáct bodů a je téměř jisté, že vyřazovací boje se jí týkat nebudou. Přesto je nutno říct, že se Dinamo oproti loňskému ročníku zlepšilo, v šedesáti duelech minulé sezóny totiž zvládlo nasbírat jen osmadvacet bodů a bylo o parník nejhorším celkem celé soutěže.

    Forma Rigy také není nejhorší, Dinamo bodovalo ve třech z posledních čtyř utkání. Nejprve na vlastním ledě porazilo po nájezdech Kunlun 3:2, poté opět před svými fandy padlo 3:4 v prodloužení s Omskem. Následně se mu podařilo opět zvítězit, když uspělo na ledě Novgorodu 4:3 v prodloužení. V pondělí ovšem obdrželo tvrdou lekci, když v Kazachstánu podlehlo Barysu Nur-Sultan výrazně 1:7. Dokáží se z tohoto výsledku svěřenci Vladimira Krikunova otřepat?
     
    Sestavy z posledních ligových utkání:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (27. Šaryčenkov) – P. Larsen, Panin, Koledov, Naumenkov, Chafizullin, Viktor Antipin, Zubarev, J. Birjukov – V. Tichonov, Hartikainen, Markus Granlund – N. Kuljomin, Šmeljov, Kadějkin – Baškirov, Chochrjakov, R. Amirov – Kartajev, Sannikov, Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Dinamo Riga: J. Hudáček (48. V. Gross) – Zile, Ozolš, Freibergs, Southorn, Tumanovs – Radil, Skvorcovs, Jelisejevs – E. Poirier, Karsums, E. Kulda – Lorito, Buncis, Meija – Červený, Chisamutdinov, Švanenbergs.
    Trenér: Vladimir Krikunov.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Oba celky se naposledy utkaly téměř před rokem, tehdy Ufa slavila vítězství na ledě Dinama 3:1. Celek Salavatu Julajev se dostal v prvním dějství do dvoubrankového vedení, Riga sice zvládla v druhé dvacetiminutovce korigovat na 1:2, jenže finální výsledek stanoval Dmitrij Kugryšev, který v třetí třetině zvýšil náskok ruského celku právě na stav 3:1.

    23.2.21 Dinamo Riga – Salavat Julajev Ufa 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Panin (C), P. Larsen, Chafizullin, Viktor Antipin, J. Birjukov, Zubarev, Mjasiščev – V. Tichonov, Markus Granlund, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Chochrjakov, Pustozjorov – Alalykin, G. Kuzmin, Kartajev – Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Dinamo Riga: Vitols (J. Hudáček) – Zile, Skvorcovs, Freibergs, Ozolš, Tumanovs, Southorn, Andzans – Jelisejevs, Červený, Meija (A) – Karsums (C), E. Poirier, Chisamutdinov – Buncis, Radil (A), Lorito – E. Kulda, Millers, Švanenbergs.
    Trenér: Vladimir Krikunov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kulakov – Galimov, Maximovsky.
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý den všem příznivcům ledního hokeje. Za malý okamžik začne souboj Ufy s Rigou, níže si již můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Před samotným zahájením utkání znějí hymny Lotyšska a Ruska.
     
    Grigorij Panin a Martinš Karsums si už jako kapitáni obou celků podali ruce, utkání bude za malou chvilku zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly bylo vhozeno, puk získali hokejisté Ufy, kteří se s kotoučem stáhli do své třetiny a následně už spěchá po pravé straně kupředu Teemu Hartikainen.
     
    00:28
    Filips Buncis je okamžitě vyloučen na dvě minuty za držení, visel na zádech Hartikainena jako ozdoba na vánočním stromečku v rohu kluziště, zasloužený trest ho nemine.
     
    01:10
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je bleskově využita a Ufa vede 1:0! Jak je hokej snadný, nám nyní předvedli hráči Salavatu Julajev! Markus Granlund už mohl na pravém kruhu střílet do poloprázdné brány, ale akci ještě vyšperkoval přihrávkou na brankoviště, kde kotouč pohodlně doklepl za rozhozeného Vitolse TEEMU HARTIKAINEN, nádherná akce téměř na jeden dotek! Asistence: Markus Granlund, Alexandr Kadějkin.
    01:10 Teemu HARTIKAINEN - 1:0
     
    01:58
    Riga se probila do útočného pásma, Kristaps Zile se dostal ke střele z levého kruhu, ale ta minula vzdálenější tyč svatyně Ufy o půl metru.
     
    02:25
    Salavat Julajev jde kupředu osou hřiště, v rohu kluziště ale dobře zabojovali obránci soupeře a Janis Švanenbergs vyváží kotouč na opačnou stranu hrací plochy.
     
    02:58
    Andrej Zubarev udělal otočku za svou brankou a zbavil se napadajícícho hráče, následně může pohodlně rozehrát zpoza vlastní svatyně.
     
    03:24
    Jordon Southorn nyní ve středu kluziště jednoznačně podrazil pronikajícího protivníka a Ufa si tak zahraje druhou přesilovou hru. Dokáže ji znovu využít?
     
    03:49
    Dinamu se povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry. Ufa se nedokázala vrátit do pásma, kotouč letí k Šaryčenkovovi podruhé.
     
    04:09
    Nyní už je Salavat Julajev usazen v předbrankovém prostoru a Viktor Tichonov se snažil motat kolem klece soupeře, Patriks Ozolš jej trochu stáhl zezadu na led, takže je mezi nimi hned trochu zlé krve.
     
    04:23
    Riga se opět dokázala vysvobodit vyhozením přes všechny čáry, další akci musí zpoza vlastní klece založit Dinar Chafizullin.
     
    04:49
    Křižná přihrávka se hokejistům Ufy nepovedla, Viktor Antipin musí sbírat kotouč ve středu hrací plochy, Riga brání lépe než v prvním oslabení.
     
    05:24
    Danil Baškirov se dostal na kotouč v rohu kluziště, Kristaps Zile se mu okamžitě přilepil na záda a útočník Ufy musel puk rychle odehrát.
     
    05:43
    Dinamo už je kompletní, navíc si zahraje přesilovku. Nikolaj Kuljomin je vyloučen na dvě minuty za faul kolenem, když ve středu hřiště trochu podrazil nohou navrátivšího se Jordona Southorna.
     
    06:05
    Buly před Šaryčenkovem vyhráli hokejisté Salavatu Julajev a okamžitě poslali hrací předmět přes všechny čáry. Riga se ovšem vrací do třetiny, kotouč má na holi Emile Poirier.
     
    06:34
    Dinamo obléhá prostor před bránou Ufy, Emile Poirier dostal přihrávku do mezikruží a z otočky pálil na klec ruského celku, kterou však těsně minul!
     
    07:08
    Ruský celek se osvobozuje snadným vyhozením přes všechny čáry, Eriks Vitols zastavuje kotouč svou hokejkou a připravuje ho k rozehrávce Ralfsi Freibergsovi.
     
    07:37
    Střelu z osy hřiště od modré čáry nyní zkusil Kristaps Zile, Alexandr Šaryčenkov zvládl jeho pokus betonem vyrazit a následně přikryl kotouč svou lapačkou.
     
    07:49
    Buly před Alexandrem Šaryčenkovem vyhráli hráči Rigy, kteří se ale v třetině nedokázali udržet a Salavat Julajev už hraje v plném počtu.
     
    08:01
    Hokejisté Ufy možná zapomněli na to, že už nehrají v oslabení, na každý pád končí prudký pas Dinara Chafizullina po levé straně zakázaným uvolněním.
     
    08:18
    Jordon Southorn rozdává kotouč do levého křídla, odkud nyní pálil Emile Poirier, jeho ránu však Alexandr Šaryčenkov vyráží na zadní hrazení.
     
    08:48
    Riga rozehrává středem kluziště a následně jde za pukem napadat do rohu hrací plochy Rudolf Červený, jenž však puk nezískal.
     
    09:15
    Ruský celek se po delší době dostal přes útočnou modrou, dobře však zapracoval Nikolajs Jelisejevs, který za svou klecí kotouč získal pro Rigu.
     
    09:50
    Dinamo se dokázalo přesunout do útočného pásma, Kristaps Zile však byl na levé straně u modré čáry pod velkým tlakem a jeho nahození končí po teči bránícího hokejisty jen v ochranné sítě.
     
    10:13
    Buly před Alexandrem Šaryčenkovem vyhráli hokejisté Ufy, kteří se ihned vydali kupředu, Gleb Kuzmin však v rohu kluziště nebyl dostatečně důrazný, Kristaps Zile se na chvíli dostal k puku.
     
    10:28
    Janis Švanenbergs se snažil na pravém hrazení rozehrát akci lotyšského celku, jeho přihrávka však končí jen na střídačce, buly před Vitolsem.
     
    10:49
    Jevgenij Birjukov rychle předává bekhendem kotouč za svá záda, Ufě se daří zklidnit hru a Geoff Platt startuje své rychlé nohy u vlastní klece v další akci.
     
    11:19
    Salavat Julajev se drží v útočném pásmu u hrazení, Teemu Hartikainen předal kotouč Viktoru Tichonovovi, který jej zase poslal na Markuse Granlunda.
     
    11:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa vede již 2:0! Z levé strany se kotouč od hrazení dostal z čepele Markuse Granlunda do předbrankového prostoru, kde s pukem zamíchal PHILIP LARSEN, jenž ho zasunul Vitolsovi mezi betony a zdvojnásobil tak náskok Salavatu Julajev! Asistence: Markus Granlund, Teemu Hartikainen.
    11:41 Philip LARSEN - 2:0
     
    11:52
    Ufa si navíc zahraje další početní výhodu, Emile Poirier ve středu kluziště trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů a už sedí na trestné lavici, kde bude chtít setrvat celé dvě minuty. Gints Meija mezitím vysvětluje spoluhráčům, jak si představuje hru v oslabení.
     
    12:09
    Buly před Vitolsem vyhráli hokejisté Ufy, Teemu Hartikainen okamžitě posunul kotouč na beky a Salavat Julajev stahuje těsnou smyčku kolem obrany Dinama.
     
    12:27
    Markus Granlund už byl sám na ose hřiště a mohl z mezikruží pálit ve stoprocentní šanci, jenže kotouč mu v posledním okamžiku přeskočil čepel hokejky!
     
    12:49
    Riga vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Salavat Julajev tak musí začít od své klece, za nahozením spěchá Nikolaj Kuljomin.
     
    13:15
    Ufa se opět usadila před Vitolsem, jenže tentokrát ne na dlouho, byl to Rudolf Červený, kdo dokázal puk z obranného pásma Rigy vyhodit.
     
    13:43
    Nikolaj Kuljomin má kotouč na pravé straně útočného pásma a drží se u hrazení, následně předává touš na Dinara Chafizullina.
     
    14:14
    Riga už je kompletní, přesto se ještě Gleb Kuzmin dostal ke střele z pravého kruhu, která však byla sražena k hrazení.
     
    14:41
    Daniil Alalykin se od zadního hrazení natlačil do brankoviště společně s Geoffe Plattem a dohromady chtěli zamést puk pod Vitolsem do sítě. Brankář Rigy ale zvládl zasáhnout.
     
    15:02
    Jevgenij Birjukov se nedokázal ve středu hřiště vyhnout soupeři, takže nyní musí zpoza klece Ufy rozehrávat další obránce Andrej Zubarev.
     
    15:22
    Alexandr Šaryčenkov si připisuje další zákrok, tentokrát proti střele Filipse Buncise z levého kruhu. Útočník Rigy pálil přes beka, brankář Ufy si puk ale zvládl najít.
     
    15:49
    Salavat Julajev se dral po pravém křídle kupředu, Alexej Pustozjorov byl zastaven na hranici pravidel a padl na led, sudí vylučovat nebude.
     
    16:15
    Rudolf Červený nahodil kotouč z rohu kluziště na klec Ufy, Alexandr Šaryčenkov však jeho pokus velice snadno vyráží na zadní hrazení.
     
    16:36
    O kotouč se nyní bojovalo na zadním mantinelu za klecí Ufy, Filips Buncis jej od zadního mantinelu nabízel do předbrankového prostoru, tam však Arsen Chisamutdinov nebyl dost důrazný.
     
    17:18
    Sergej Šmeljov posílá kotouč po pravém mantinelu za klec Dinama. Riga zvládla soupeře vytlačit z pásma, puk na holích však nemá.
     
    17:42
    Kristaps Zile přimáčkl soupeře za svou bránou na mantinel, Dinamu se konečně povedlo získat kotouč a obránce Rigy tak může rozehrávat.
     
    18:13
    Po levém křídle pádil kupředu Daniil Alalykin, šikovně se vyhnul Zilemu a na přední tyči se kličkou snažil obelstít Vitolse, jenž mu však do zakončení vložil hůl!
     
    18:28
    Geoff Platt ještě navezl kotouč do brankoviště od zadního hrazení, když ho marně stíhal Miks Tumanovs, následně ještě Arturs Andzans strčil do Alalykina, nejspíš se bude vylučovat.
     
    18:42
    Je to tak, Daniil Alalykin v předbrankovém prostoru lehce šťouchl čepelí do Millerse a dostává 2+2 minuty za bodnutí špičkou hole do soupeře!
     
    18:56
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga snižuje na 1:2! Krátce po vhazování vytvořili hokejisté Dinama obrovský závar před brankou Šaryčenkova. V něm se dobře zorientoval Gints Meija, jenž přihrál doleva na NIKOLAJSE JELISEJEVSE, který prudkou ranou z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Ufy! Náskok Salavatu Julajev je tak už jen jednobrankový. Asistence: Gints Meija, Rudolf Červený.
    18:56 Nikolajs JELISEJEVS - 2:1
     
    19:30
    Přesilovka Dinama pokračuje, protože se Alalykinovi zrušil jen první trest, Emile Poirier se dostal ke střele z vrcholu kruhů, ale tu Alexandr Šaryčenkov ukryl ve své lapačce.
     
    19:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Tři sekundy před první sirénou je srovnáno! Riga vyhrála zásluhou Rudolfa Červeného buly před Šaryčenkovem, kotouč šel od Jelisejevse z levého mantinelu na modrou čáru, kde z osy hřiště vypálil ránu jako z kanónu KRISTAPS ZILE! Bomba z jeho hole, kdy se napřáhl až ke stropu haly, letěla nízko nad ledem a zapadla přesně k levé tyči – 2:2! Asistence: Nikolajs Jelisejevs, Rudolf Červený.
    19:57 Kristaps ZILE - 2:2
     
    19:59
    Následné buly už je jen formalitou, ani jeden z celků už nestihl zaútočit. První třetina končí překvapivou remízou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu mezi Ufou a Rigou tak skončilo za stavu 2:2. Salavat Julajev v prvních devatenácti minutách jasně dominoval. Brankami to potvrdili Teemu Hartikainen a Philip Larsen. Na konci dějství však Alalykin lehce šťouchl holí do Millerse a sudí mu za píchnutí do soupeře udělil trest na 2+2 minuty. Obě přesilovky pak Dinamo využilo. Nejprve se po závaru před klecí Šaryčenkova prosadil Nikolajs Jelisejevs a o 61 sekund později srovnal ranou od modré čáry Kristaps Zile, jehož trefa prošla do sítě 3 vteřiny před první sirénou. Druhá třetina tak začne za nerozhodného stavu.
     
    Střely na bránu v první třetině (celkem):

    Salavat Julajev Ufa – 9
    Dinamo Riga – 12
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 13:25.
     
    Hokejisté jsou zpět, začíná druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa odpovídá na vyrovnání Rigy z konce první třetiny nejlepším možným způsobem, brankou po šestnácti vteřinách! Markus Granlund šel na ose hřiště kupředu, jeho ránu zastavil bruslí Patriks Ozolš, jenže puk se tak dostal na čepel PHILIPA LARSENA, jenž ranou z bezprostřední blízkosti a svým druhým zásahem v utkání vrací Salavatu Julajev vedení – 3:2! Asistence: Markus Granlund, Grigorij Panin.
    20:16 Philip LARSEN - 3:2
     
    20:58
    Dinamu se vstup do druhého dějství nepovedl, zlomit se to snaží Emile Poirier, který proniká po levém hrazení do třetiny soupeře.
     
    21:26
    Po buly před Vitolsem dokázali hokejisté Dinama vytlačit ruský celek z pásma a i podruhé se jim podařilo kotouč vyhodit. Nyní ho má na čepeli Jordon Southorn.
     
    21:58
    Lotyšský celek aktivně napadá až za klecí Ufy, kde se mu však nepodařilo získat kotouč a na pravé straně jde kupředu Geoff Platt.
     
    22:28
    Salavat Julajev kombinuje na levé straně, Dinar Chafizullin se však dostal pod tlak Edgarse Kuldy a jeho postup kupředu je tak zpomalen.
     
    22:59
    Lotyšský celek znovu rychle vyhazuje kotouč ze své třetiny, nic naplat, Teemu Hartikainen se s ním bleskově vrací a zaváží jej do rohu kluziště.
     
    23:38
    Alexandr Kadějkin se za svou klecí dostal na puk a ometl jej o hrazení, Ufa se tak bleskově přesunula do středu hrací plochy.
     
    23:59
    Salavat Julajev se usazuje v útočném pásmu, Andrej Zubarev posílá kotouč z levé strany na modré čáře za klec protivníka.
     
    24:29
    Ruský celek drží svého soupeře pod tlakem, na levém hrazení startuje kupředu Daniil Alalykin, jenž se s pukem dostává do rohu hrací plochy.
     
    24:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat Julajev se vrací do dvoubrankového vedení! Krásnou individuální akci předvedl DANIIL ALALYKIN, jenž z levé strany sjel za bránu soupeře, kde se zbavil dvou bránících hráčů, následně vyjel před klec Rigy a bekhendem poslal kotouč do brusle obránce Tumanovse, od níž se kotouč odrazil do sítě! Ufa vede 4:2! Asistence: Danil Baškirov.
    24:52 Daniil ALALYKIN - 4:2
     
    24:52
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Eriks Vitols, přichází Július Hudáček.
     
    25:28
    V bráně Rigy tak už nyní působí slovenský brankář Július Hudáček, aktuálně před ním kontroluje puk Arturs Andzans, jenž nechá oba celky vystřídat.
     
    25:58
    Dinamo se snažilo rozehrát po levé straně, jenže jeho prudká přihrávka po levém křídle byla příliš prudká, píská se zakázané uvolnění.
     
    26:18
    Salavat Julajev se chvíli zdržel v předbrankovém prostoru, moc dlouho tam ale nepobyl. Na druhé straně pálil od pravého hrazení z modré čáry Edgars Kulda, jeho pokus zblokoval Grigorij Panin.
     
    26:49
    Lotyšský celek strávil nějaký čas za útočnou modrou, ale nic velkého zde nevytvořil, rána Filipse Buncise z pravého kruhu je sražena do ochranné sítě.
     
    27:19
    Buly před Alexandrem Šaryčenkovem vyhráli hokejisté Salavatu Julajev. Rudolf Červený před vhazováním vysvětloval spoluhráčům, jakým způsobem se po buly mají pohybovat. Nyní toho ale nemohou využít.
     
    27:29
    Tohle je tyč! V předbrankovém prostoru se nyní zcela osamocený vynořil Sergej Šmeljov, jenž ranou z bezprostřední blízkosti orazítkoval brankovou konstrukci Rigy!
     
    28:04
    Krásně se na pravé straně vymotal kolem soupeře Ralfs Freibergs, jenž předvedl nádhernou otočku, následně si ale zezadu nechal přizvednout hůl a ztratil puk.
     
    28:28
    Pjotr Chochrjakov se snažil po levém křídle probít přes dva bránící hráče, Július Hudáček však před ním ukryje kotouč pod svou lapačku.
     
    29:04
    Riga vyváží kotouč z obranného pásma, Gustavs Millers jej však na pravém hrazení nechal za sebou a Vladislav Kartajev již spěchá k brance Dinama.
     
    29:25
    Salavat Julajev musí začít ze středního pásma, kde rukou sklepl vysokou přihrávku Teemu Hartikainen, jenž předává na Panina.
     
    30:08
    Ruský celek se po pravé straně dostal rychle kupředu a Markus Granlund pálil z kruhu hned dvakrát, oba jeho pokusy dokázal Július Hudáček vyrazit!
     
    30:27
    Ufa se drží za brankou Rigy, kotouč má pod svýma nohama Nikolaj Kuljomin, který přikopl touš na čepel Alexandru Kadějkinovi.
     
    30:49
    Salavat Julajev svírá svého soupeře jako v kleštích, Danil Baškirov nyní sice nezpracoval dobře v mezikruží, ale poctivě se vrátil a kotouč získal zpět pro svůj tým. Následně jej zavezl až do brankoviště Hudáčka, který přikryje puk lapačkou.
     
    31:04
    Buly před Hudáčkem vyhrál ruský celek, který ale kotouč na hokejkách neudržel, Gints Meija prodlužuje vyhození z obranného pásma až na zadní hrazení.
     
    31:36
    Alexandr Šaryčenkov krotí holí nahození ze středního pásma a pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, následně spěchá napadat Viktor Antipin.
     
    32:04
    Lotyšské mužstvo je opět po nějaké době před Šaryčenkovem, Janis Švanenbergs však ztratil puk a kupředu se žene Markus Granlund.
     
    32:37
    Grigorij Panin dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře, vybruslil si na vrchol kruhu a jeho rána orazítkovala brankovou konstrukci za Hudáčkem!
     
    32:47
    Riga si zahraje přesilovou hru. Markus Granlund se provinil hákováním ve středu hrací plochy, kde u hrazení poslal háčkem k zemi Gustavse Millerse.
     
    33:03
    Buly před Šaryčenkovem vyhrál nad Plattem Rudolf Červený, takže se Dinamo usadilo v útočném pásmu, střela českého forvarda z levého kruhu však byla obranou Rigy sražena.
     
    33:38
    Riga se opět usadila před Šaryčenkovem jen na pár chvil, Kristaps Zile už zase musí rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    34:04
    Kotouč opět letí přes všechny čáry, tahle přesilová hra se lotyšskému celku zatím hrubě nedaří, novou akci zakládá Ralfs Freibergs.
     
    34:28
    Stále ještě pokračuje přesilovka Rigy, Ralfs Freibergs pálil z pravé strany od modré čáry, Alexandr Šaryčenkov s ní však neměl vážnější potíže.
     
    35:05
    Ufa je kompletní a Philip Larsen se po spolupráci s Markusem Granlundem dostává za svou klecí k puku, který následně vyhazuje z obranného pásma
     
    35:19
    Gunars Skvorcovs by se už už hnal úplně sám na Alexandra Šaryčenkova, jenže ho zastavuje hvizd sudích, píská se totiž ofsajd!
     
    35:38
    Ufa vyhrála buly před Hudáčkem, Nikolaj Kuljomin se šikovně vytočil na levém hrazení a může s pukem pokračovat za klec slovenského gólmana.
     
    36:09
    Sergej Šmeljov krotí kotouč na své čepeli ve středu hrací plochy. Následně přešel útočnou modrou, kde však touš ztratil.
     
    36:37
    Daniil Alalykin aktivně napadal rozehrávku Dinama, které bylo pod tlakem nuceno zahrát na zakázané uvolnění, Filips Buncis naznačuje spoluhráčům, že neměl jinou alternativu.
     
    36:49
    Další vhazování před Hudáčkem vyhrál Salavat Julajev, kotouč dostal na osu hřiště k modré čáře Andrej Zubarev, jeho rána však jen pleskla o zadní mantinel za klecí Rigy.
     
    37:09
    Ufa se opět natlačila před Hudáčka, ale tentokrát jen na chvíli. Rudolf Červený obrací hru a po pravém hrazení se žene kupředu.
     
    37:27
    Ralfs Freibergs vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus ale také trefil jen zadní hrazení za klecí Alexandra Šaryčenkova.
     
    38:04
    Salavat Julajev je na zadním hrazení za klecí Dinama, skoro to vypadá jako přesilovka, Teemu Hartikainen a Viktor Tichonov si doslova pohrávali s obranou Rigy jako kočka s myší.
     
    38:38
    Vhazování po levici slovenského brankáře skončilo úspěchem Viktora Tichonova, jenž poslal puk za sebe, kde může hrát Grigorij Panin.
     
    38:49
    Salavat Julajev okupuje třetiny Rigy, Teemu Hartikainen se krásno ukličkou vyhnul napadajícímu Nikolajsi Jelisejevsovi.
     
    39:04
    Ufa drží kotouč pod kontrolou, v obranném pásmu ho vyváží kupředu Dinar Chafizullin, jenž rozehrává na pravé hrazení.
     
    39:28
    Alexandr Kadějkin neviděl ve středu hrací plochy cestičku kupředu, takže vrátil touš dozadu na své beky, kteří po pravé straně vysouvají kupředu Nikolaje Kuljomina.
     
    39:55
    Od zadního mantinelu se snažil před bránu natlačit Alexandr Kadějkin, jemuž ale vystavil stopku Gunars Skvorcovs, který mu zastoupil cestu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka souboje ruského celku s lotyšským týmem skončila za stavu 4:2 pro Ufu. Salavat Julajev v druhém dějství dominoval a to zejména v jeho úvodu, kdy se prosadil dvěma rychlými trefami, které určují vývoj utkání. Domácím nejprve vrátil náskok Philip Larsen, jenž pohotovou ranou z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým opět do vedení. V čase 24:52 pak vyhnal Vitolse z brány Daniil Alalykin, jenž s trochou štěstí poslal kotouč o brusli bránícího Tumanovse do sítě. Od té doby je v kleci Rigy Július Hudáček, který zatím žádný puk za svá záda nepustil. Dinamo však bude i tak na startu třetí třetiny ztrácet dvě trefy.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Salavat Julajev Ufa – 6 (15)
    Dinamo Riga – 2 (14)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 14:13.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli hokejisté Ufy, kteří rozehrávají z obranného pásma. Za nahozeným pukem spěchá do rohu útočného pásma Viktor Tichonov, píská se však zakázané uvolnění.
     
    40:49
    Ruský celek se dostává z obranného pásma, kotouč vyváží po levém hrazení kupředu Nikolaj Kuljomin, jenž s ním postupuje až k půlící čáře.
     
    41:27
    Obrovskou šanci měl nyní Alexandr Kadějkin, jenž se z pravé strany natlačil sám před Hudáčka, kterému dělal forhendovou kličku podél brankoviště, beton slovenského gólmana však přehodit nedokázal!
     
    41:58
    Danil Baškirov neudržel kotouč na čepeli v rohu útočného pásma. O chvilku později tak musí Andrej Zubarev podržet puk u své klece, aby oba celky mohly vystřídat.
     
    42:27
    Ufa se opět bude snažit rozehrát z obranného pásma, Viktor Antipin nezpracoval ideálně přihrávku na půlící čáru.
     
    42:51
    Dinamo jde středem hřiště kupředu, Arturs Andzans zaváží kotouč až do rohu kluziště, kde je však odstaven od puku beky Ufy.
     
    43:05
    Teemu Hartikainen si nyní vyjel na pravý kruh a tvrdou ranou poslal puk na bránu Dinama, Július Hudáček předvádí jistý zákrok a jeho střelu chytá.
     
    43:18
    Dinamo vyhrálo vhazování před vlastním brankářem, Nikolajs Jelisejevs však neměl dostatečně rychlé nohy a píská se zakázané uvolnění. Situace se tak bude opakovat.
     
    43:44
    Lotyšský tým se na chvilku zabydlel před Šaryčenkovem, ke střele se však nedostal, na druhé straně posílá Teemu Hartikainen kotouč podél hrazení za klec Hudáčka.
     
    44:09
    Kristaps Zile spěchá za nahozeným kotouč za vlastní klec, Ufa vytvořila před bránou Rigy závar, Nikolaj Kuljomin však chumel hráčů před sebou nepropálil.
     
    44:45
    Arturs Andzans dostal kotouč na levé hrazení a okamžitě ho chtěl poslat na svatyni Ufy, kterou však minul asi o metr.
     
    45:14
    Ruský celek se dostává s hracím předmětem do rohu hrací plochy. Tam o něj však přišel a Gustavs Millers vyráží po levém křídle na opačný konec kluziště.
     
    45:45
    Geoff Platt zpracoval prudký pas kupředu a okamžitě chtěl střílet z vrcholu pravého kruhu, cestu jeho střele zastoupil Filips Buncis.
     
    46:14
    Patriks Ozolš sbírá kotouč v rohu kluziště za svou bránou a předává ho Filipsi Buncisovi, který bude od své svatyně rozehrávat.
     
    46:42
    Akce lotyšského celku neměla dlouhého trvání, na druhé straně má kotouč pod kontrolou Andrej Zubarev, jenž sleduje najíždějící spoluhráče.
     
    47:16
    Dnes poprvé hrajeme delší dobu bez přerušení, Ufa má kotouč na svých čepelích za klecí Hudáčka a snaží se dostat do palebné pozice.
     
    47:45
    Gustavs Millers se po levém křídle dostal přes útočnou modrou, o chvilku později zaváží puk do rohu Jordon Southorn.
     
    48:09
    Na druhé straně se přetlačovaly oba celky v rohu kluziště, až vzal puk na hůl Emile Poirier, jenž jej zavezl do třetiny Ufy.
     
    48:49
    Grigorij Panin se po pravém hrazení prodral za klec Dinama, kde však neměl žádnou nabídku a musí držet kotouč pod svýma nohama.
     
    49:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hrálo se téměř šest minut bez přerušení a pak přišel další gól Ufy! Danil Baškirov našel přihrávkou z levého hrazení v mezikruží najetého DANIILA ALALYKINA, jenž ostrou ranou na vyrážečku propálil Hudáčka a zvyšuje náskok Ufy na tři zásahy, skóre je 5:2! Asistence: Danil Baškirov.
    49:05 Daniil ALALYKIN - 5:2
     
    49:54
    Hokejisté Rigy se s pukem stahují k vlastní kleci, Miks Tumanovs řve na Hudáčka, aby rozehrával sám, protože to má ke kotouči daleko.
     
    50:23
    Teemu Hartikainen se u pravého hrazení dostal k puku, který v rohu kluziště udržel na čepeli, takže nyní může hrát Viktor Tichonov.
     
    50:49
    Salavat Julajev svírá svého soupeře v kleštích, Viktor Tichonov společně s Teemu Hartikainenem motají soupeře v jejich třetině.
     
    51:00
    Ufa právě vstřelila branku!
    A už je to 6:2! Markus Granlund vybruslil s pukem až na osu hřiště k modré čáře, odkud vyslal přízemní projektil, jenž v předbrankovém prostoru lehkou tečí usměrnil do sítě Dinama VIKTOR TICHONOV! Náskok Ufy je tak nyní už čtyřbrankový! Asistence: Markus Granlund.
    51:00 Viktor TICHONOV - 6:2
     
    51:27
    O touš se oba celky přetahují za klecí brankáře Júlia Hudáčka, nakonec jej vydolovali obránci Rigy a vyhazují jej z pásma.
     
    51:59
    Ufa je tu s dalším výpadem, po pravém hrazení spěchá kupředu Pjotr Chochrjakov, jenž však po přechodu útočné modré ztratil touš.
     
    52:27
    Salavat Julajev nahodil hrací předmět do rohu hrací plochy, kde kotouč vydoloval Geoff Platt, jenž ho drží za klecí Rigy.
     
    52:58
    Sám Geoff Platt se o malou chvilku později dostal do šance, kdy se z předbrankového prostoru snažil procedit Hudáčka, jenž však jeho pokus vyrazil!
     
    53:27
    Ufa se po pravé straně dostává za půlící čáru, následně ale Daniil Alalykin volí zpětnou přihrávku a obránci Salavatu Julajev rozehrají zpoza vlastní klece.
     
    53:58
    Teemu Hartikainen spěchá za pukem do rohu hrací plochy, kde však byl šikovný Rudolf Červený, jenž puk vypíchl směrem k Nikolajsi Jelisejevsovi.
     
    54:33
    Nikolajs Jelisejevs vystartoval na pravé straně kupředu jako vrtule a zavezl kotouč až pod betony Šaryčenkova, jenž hrací předmět schoval pod sebou. Buly po jeho levé ruce.
     
    54:50
    Buly před Alexandrem Šaryčenkovem vyhráli hokejisté Dinama, Edgars Kulda se s pukem snažil vyjet od zadního hrazení před bránu, ale obránci soupeře jej od kotouč odstavili.
     
    54:53
    Ufa se hnala do přečíslení tři na jednoho, jenže Alexandr Kadějkin srazil ve středu hřiště vracejícího se Gustavse Millerse a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    55:27
    Dinamo tak ještě může lehce zdramatizovat závěr zápasu. Jenže Kristaps Zile musí za pukem až na vlastní obrannou modrou.
     
    55:56
    Riga se drží před klecí Salavatu Julajev, Kristaps Zile vystřelil z osy hřiště od modré čáry a dorážel Emile Poirier, Alexandr Šaryčenkov však situaci bravurně ustál.
     
    56:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle je gól! Dinamo snižuje na 3:6! V předbrankovém prostoru tečoval střelu Zileho z osy hřiště od modré čáry EMILE POIRIER a Dinamo ztrácí na svého soupeře už jen tři branky! Asistence: Kristaps Zile, Nikolajs Jelisejevs.
    56:10 Emile POIRIER - 6:3
     
    56:23
    Grigorij Panin podrazil na obranné modré pronikajícího Gustavse Millerse a už sedí na trestné lavici, kde by měl při nejlepším pobýt dvě minuty.
     
    56:49
    Zpoza vlastní klece musí začít s další akcí hokejisté Dinama, na pravý kruh si vybruslil Gints Meija, jeho rána však vzdálenější tyč minula o metr.
     
    57:09
    Nikolajs Jelisejevs se tlačí podél levého hrazení do rohu hrací plochy, následně vrací kotouč na modrou čáru Kristapsi Zilemu.
     
    57:40
    Nikolajs Jelisejevs vystřelil z levého kruhu a po zákroku Šaryčenkova vznil velký závar v brankovišti Salavatu Julajev, brankář Ufy zvládl situaci ustát.
     
    57:55
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga snižuje na rozdíl dvou branek! Nikolajs Jelisejevs narýsoval krásnou křižnou přihrávku na pravý kruh, odkud se tvrdou střelou na přední tyč prosadil EMILE POIRIER, jenž snižuje na 4:6! Alexandr Šaryčenkov se tentokrát nestihl přesunout. Asistence: Nikolajs Jelisejevs, Ralfs Freibergs.
    57:55 Emile POIRIER - 6:4
     
    58:27
    Salavat Julajev kontroluje kotouč v obranném pásmu, je vidět, že ruský celek je trochu zaskočen snahou Rigy ještě zvrátit vývoj duelu.
     
    58:59
    Ufa se vůbec nikam nežene, snad půl minuty držela kotouč za svou klecí, kde ho měl pod kontrolou Andrej Zubarev.
     
    59:10
    Vhazuje se ve středním pásmu, buly vyhráli hokejisté Rigy a Edgars Kulda se žene za nahozením na zadní hrazení, kde je první.
     
    59:16
    Gunars Skvorcovs předal kotouč na modrou čáru na Matthewa Lorita, jehož pokus se po odrazu od bruslí Skvorcovse dostal pod lapačku Šaryčenkova. Další buly před gólmanem Ufy.
     
    59:37
    Danil Baškirov se prohnal po pravé straně a na zadním mantinelu přihrával Nikolaji Kuljominovi, jenž poslal kotouč za sebe do předbrankového prostoru, kde Alexandr Kadějkin nepropálil v obrovské šanci Kristapse Zileho, jenž padl obětavě do rány a nyní bolestivě kulhá za pomoci spoluhráčů na střídačku!
     
    59:58
    Kotouč ještě letí do pásma Salavatu Julajev, kde si ho hokejisté ruského celku, konkrétně Andrej Zubarev, chvilku užijí.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj Ufy s Rigou tak končí výhrou Salavatu Julajev v poměru 6:4. Ruský celek šel do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem, který zvládl v 51. minutě zvýšit na čtyři zásahy. Dinamo se ale nevzdalo a bojovalo až do konce, zvládlo snížit na 4:6, pak mu ale došel čas. Divoká přestřelka tak končí očekávanou výhrou domácího mužstva.

    Ufa si tak vylepšuje pozici v bojích o play-off, zdá se stále pravděpodobnější, že začne sérii na domácím kluzišti.

    Riga naopak potvrzuje, že stále ztrácí hodně na ostatní týmy KHL a ve své snaze bude muset ještě hodně přidat.
     
    Československá stopa v utkání

    Rudolf Červený (RIG) – 0+2, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:33
    Lukáš Radil (RIG) – nenastoupil na led
    Július Hudáček (RIG) – 2 OG, odchytal 35:08
     
    Utkání sledovalo 5 304 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (15:13:27)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Hartikainen (Markus Granlund, Kadějkin), 12. P. Larsen (Markus Granlund, Hartikainen), 21. P. Larsen (Markus Granlund, Panin), 25. Alalykin (Baškirov), 50. Alalykin (Baškirov), 51. V. Tichonov (Markus Granlund) – 19. Jelisejevs (Meija, Červený), 20. Zile (Jelisejevs, Červený), 57. E. Poirier (Zile, Jelisejevs), 58. E. Poirier (Jelisejevs, Freibergs)


    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Panin (C), P. Larsen, Chafizullin, Viktor Antipin, J. Birjukov, Zubarev, Mjasiščev – V. Tichonov, Markus Granlund, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Chochrjakov, Pustozjorov – Alalykin, G. Kuzmin, Kartajev – Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Dinamo Riga: Vitols (25. J. Hudáček) – Zile, Skvorcovs, Freibergs, Ozolš, Tumanovs, Southorn, Andzans – Jelisejevs, Červený, Meija (A) – Karsums (C), E. Poirier, Chisamutdinov – Buncis, Radil (A), Lorito – E. Kulda, Millers, Švanenbergs.
    Trenér: Vladimir Krikunov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kulakov – Galimov, Maximovsky.

    Diváci: 5 304
    bahis siteleri