Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Viťaz Moskevská oblast
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 05.01.2022, 15:00 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne u ruské KHL! Ta má dnes na programu velmi slušnou porci zápasů, přičemž tento duel už bude jedním z posledních. Společně se mnou tak budete moci sledovat utkání mezi Viťazem a Minskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast
    Viťaz se v posledních zápasech konečně zvedá a odlepuje se od dna Západní konference. Rozhodně by se měl i nadále snažit, protože do play off může stále proklouznout, i když ztráta třinácti bodů už je celkem velká. Podolsk však pořád bojuje, nyní tak zaznamenal dvě výhry v řadě, a to když těsnými výsledky zdolal Čerepovec a Soči. I dnes to bude velice důležitý souboj, protože běloruský soupeř také bojuje o play off.

    Poslední tři utkání
    Soči vs. Viťaz – 3:4
    Čerepovec vs. Viťaz – 2:3
    Viťaz vs. Magnitogorsk – 3:5

    Nejproduktivnější hráči
    Niko Ojamaki 41 bodů (27+14)
    Miro Aaltonen 36 bodů (9+27)
    Daniel Audette 34 bodů (16+18)
     
    HC Dinamo Minsk
    Minsk se aktuálně nachází v celkem komfortní pozici, ale rozhodně nesmí usínat na vavřínech. V Západní konferenci mu patří osmá příčka, která tedy ještě zaručuje vyřazovací část a navíc na devátý Nižnij Novgorod má náskok pěti bodů. Pořád ale potřebuje vyhrávat, což se mu v poslední době daří. Z poslední pěti duelů tak ovládl tři, navíc také nyní drží vítěznou sérii, která čítá dva zápasy. V ní si překvapivě vyšlápl na Magnitogorsk a v přestřelce obstál i proti Čerepovci. Na led Podolsku tak přijíždí jako favorit, dva body ale rozhodně nemá jisté.

    Poslední tři zápasy
    Čerepovec vs. Minsk – 3:5
    Minsk vs. Magnitogorsk – 1:0
    CSKA vs. Minsk – 6:4

    Nejproduktivnější hráči
    Taylor Beck 37 bodů (8+29)
    Malte Stromwall 32 bodů (19+13)
    Mattias Tedenby 32 bodů (13+19)
     
    Československá stopa v utkání

    Patrik Rybár (MIN)
    Jakub Krejčík (MIN)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (I. Ježov) – Kemiläinen, Jegor Voronkov, Lisovec, D. Musin, Golovkov (A), Borodkin, K. Ljamin – Starkov, M. Aaltonen (A), Ojamäki – Audette, V. Popov, Smolin – Arkalov, Malychin (C), N. Gončarov – Urulin, Rasskazov, I. Zinčenko.

    HC Dinamo Minsk: Rybár – D. Korobov (C), L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, A. Lindholm, V. Jerjomenko – Tedenby, Usov, T. Beck (A) – Bujnickij, M. Kempe, Strömwall – R. Gorbunov, L. Hudáček, Děmkov (A) – Alistrov, Graovac, Mosaljov..
     
    Pro oko československého diváka je skvělou zprávou, že dnes znovu bude hájit hostující brankoviště zkušený brankář Patrik Rybár jenž letos nastoupí už po třiadvacáté, svůj druhý start v novém působišti si připíše Libor Hudáček, který si pokusí rozšířit svou bodovou sbírku z prvního střetnutí kdy hned asistoval. Natoupí na centru druhého útoku mezi Romanem Gorbunovem a asistentem kapitána Arťomem Děmkovem!

    Naopak chybět dnes bude český zadák a reprezentant Jakub Krejčík!
     
    Ještě jednou Vás srdečně vítám při sledování dnešního odpoledního střetnutí v rámci hokejové KHL! Oba celky už jsou na ledě, za chvíli startujeme.

    Přeji příjemnou zábavu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    První útok si na starost vzali hosté z Běloruska a Igor Saprykin zapisuje první zákrok.
     
    00:50
    Mario Kempe se pokoušel prosadit individuálně, byl ale zabržděn a v rohu dokonce o puk přišel úplně. Poprvé útočí domácí.
     
    01:21
    Viťaz právě vstřelil branku!
    První střela na Rybára a hned první gól! Nikita Gončarov ukořistil puk na modré čáře, málem jej znovu ztratil, ale ujal se jej ILJA ARKALOV, jenž se kusu černé gumy ujal v rohu a trochu překvapivě vypálil! Brankáře Dinama tato akce zaskočila, navíc mu bylo bráněno ve výhledu a kotouč tak za svá záda skutečně propustil. Arkalov nadšeně oslavuje vstřelenou branku a domácí Viťaz vede 1:0! Asistence: Nikita Gončarov.
    01:21 Ilja ARKALOV - 1:0
     
    Tak pozor, Minsk si ještě bere trenérskou výzvu! Dinamo chce reklamovat postavení Fjodora Malychina v brankovišti, což znamená že gól ještě není vůbec jistý a to i přes to, že stadionem v Podolsku se mohutně rozléhá populární pokřik "Šajbu"!
     
    Gól platí!
     
    01:21
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry ).
     
    04:24
    Přesilovka domácím další branku nepřinesla, nedočkali jsme se ani větší příležitosti. Teď je po více jak třech minutách přerušená hra.
     
    07:04
    Mario Kempe to dnes podruhé velmi šikovně zkoušel individuálním průnikem, vystřelil a zařídil tak spoustu práce pro Igora Saprykina, jenž kotouč jen vyrazil a musel tak hasit i doťerné dorážky!
     
    07:05
    Přichází krátká komerční přestávka.
     
    07:47
    Skákající puk teď pro změnu zkrotil Patrik Rybár.
     
    08:03
    No, tak špičkových šancí na straně hostů z Běloruska je v začátku zápasu skutečně mnoho. Taylor Beck se prezentoval skvělým pohybem, proskočil mezi obránci, vylákal brankáře Saprykina z brány a už zbývalo jen zakončit do poloprázdné klece. Kanadskému šikulovi, ale puk sjel a tak skončil jen a pouze v rohu! Stále je to 1:0!
     
    10:19
    Domácí se vrhli do napadání a to nese své ovoce! Lukas Bengtsson byl v rohu nešikovný s hokejkou a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    10:19
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Lukas Bengtsson – 2 min., sekání).
     
    10:43
    Minsk vyhazuje a šetří cenné vteřinky mimo svou zónu.
     
    11:07
    Viťaz právě vstřelil branku!
    2:0! Finský obránce VALTTERI KEMILÄINEN se ujal role distributora puků na modré čáře, v povedené přesilovkové kombinaci dostal v pravý čas přihrávku zpoza branky, otevřel se před ním prostor, napřáhl se a ukázkově vypálil mezi betony bezmocného slovenského brankáře Patrika Rybára! Produktivní bek dávýá svou pátou branku v ročníku, získává jubiljní pětadvacátý bod a posílá svůj tým do dvoubrankového vedení! Asistence: Daniel Audette a Miro Aaltonen .
    11:07 Valtteri KEMILÄINEN - 2:0
     
    Přichází další komerční přestávka.
     
    12:45
    Další vzruch před hostující klecí! Kotouč se překvapivě odrazil vysoko do vzduchu a spustila se tak "šermovačka" o jeho získání. Nakonec byli úspěšnější bránící se hokejisté, kteří zakládají nový útok.
     
    13:28
    Výborná práce útočníka Malte Strömwalla, který si s pukem na holi sjel až do brankoviště a svou ostrou střelou se pokusil snížit na 2:1! Igor Saprykin zasáhl maskou a hned se také přihlásil o přerušení jelikož se mu na helmě pravděpodobně uvolnil popruh.
     
    14:44
    Hosté se otřepali a opět jsou aktivnějším celkem, Viťaz se teď osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    15:13
    Mario Kempe se šikovně snažil svou přihrávkou skrz brankoviště najít Libora Hudáčka, puk se ale zasekl v obranném valu červených dresů před vlastní brankou a Poddolsk může také zaútočit.
     
    15:38
    Igor Saprykin podklouzl v brankovišti což se nelíbilo domácím příznivců, kteří v tom viděli nekalé záměry soupeře. Rozhodčí zůstávají ledově klidní.
     
    16:41
    Fantastická šance pro domácí na další gól! Podlosk se zjevil v přečíslení 3 na 1, které však překombinoval a Minsk se s velkou pomocí Patrika Rybára nadále drží!
     
    17:07
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ivan Zinčenko – 2 min., faul kolenem).
     
    17:55
    Hosté dlouho kombinovali v pásmu leč nevystřelili a Podolsk se teď hned několikrát osvobodil.
     
    18:41
    Efektní vyrážečka Igora Saprykina proti střele Malte Strömwall z levého kruhu teď roztleskala domácí příznivce.
     
    19:01
    Už probíhá poslední minuta úvodní pasáže hry.
     
    19:08
    Domácí v plném počtu.
     
    19:56
    Vladislav Jerjomenko se v poslední akci třetiny nedokázal natáhnout tak daleko aby dosáhl na puk my tak končíme za stavu 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka utkání mezi Podolskem a Minskem je úspěšně za námi!

    Dosavadní průběh zápasu jednoznačně svědčil hostům, což mimochodem potvrzují také nejrůznější statistiky a je tak s podivem, že Dinamo prohrává o dvě branky!

    Domácí dávají svému soupeři lekci z efektivity, nabídnuté šance nebo třeba přesilovky dokáží proměňovat a zaslouženě tak vedou 2:0!

    Svůj herní projev však bude Podolsk muset jednoznačně zlepšit, tempo dokázal diktovat jen a pouze v pasážích krátce po vstřelené brance – do doby než otěže znovu přebral soupeř...

    Za chvíli pokračujeme.
     
    Střely na branku v první třetině: 6 – 14
    Bloky: 6 – 2
    Vyhraná vhazování: 7 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 15:54 .
     
    Oba celky už jsou na ledě, rozhodčí ještě krátce pohovořili s trenéry a teď už si staví formace na úvodní buly.

    Zápas pokračuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Ilja Arkalov se snažil na modré čáře uniknout soupeřů, nakonec byl zastaven a tak plácl do puku a tím vyslal své spoluhráče na steč do rohu.
     
    21:48
    Nikita Gončarov se pokusil o pěknou zadovku kotouč mu ale sjel a z této slibné akce nebude nic.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Fjodor Malychin – 2 min., sekání).
     
    22:43
    Dmitrij Korobov nahrával zpoza branky na svého spoluhráče, kde však vartoval soupeř a domácí se tedy ujmuli puku.
     
    22:45
    Viťaz překvapivě nedokázal vyhodit.
     
    23:25
    Teď bylo v brankovišti Igora Saprykin a hodně vedro! Ruský brankář jednou dokonce zastavil puk až na brankové čáře, před chvílí se pak vytasil s luxusním zákrokem proti Adamu Almqvistovi od modré.
     
    23:43
    Domácí vyhazují.
     
    23:55
    Domácí v plném počtu.
     
    24:22
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Tak praví staré hokejové pravidlo, které teď znovu vzešlo v platnost! Viťaz se hnal do svižné akce, Patrik Rybár šikovně zasáhl a hosté hned otočili hru. Puku se ujal další Slovák – snajpr LIBOR HUDÁČEK, projel se po pravé straně, dostal trochu prostoru, vypálil a především vsítil svůj první gól po návratu do KHL, respektive první gól v modrobílém běloruském dresu!
    24:22 Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    Přichází další krátká pauza.
     
    26:15
    Ani jeden z týmů se teď neprezentuje souvislou akcí... Puk se stěhuje z hole na hůl jako horký brambor.
     
    26:27
    Kotouč v ochranné síti nařizuje vhazování před Patrikem Rybárem.
     
    26:34
    Icing hostujícího Dinama.
     
    26:37
    A další zakázané uvolnění borců v modrobílém.
     
    27:23
    Šikovný pokus Mattiase Tedenbyho. Šikovný švédský forward nabral rychlost, vybruslil si do mezikruží a mohl pálit. Nakonec ještě zvolil kombinaci což nebyla nejlepší volba jelikož nahrál jen a pouze na paty svému soupeeři
     
    29:09
    Mattias Tedenby podruhé! Tentokrát z levé strany protáhl Igora Saprykina, jenž se štěstím kryje.
     
    29:19
    A další šance, tentokrát z druhé strany. Igor Saprykin vyráží do ochranné sítě.
     
    30:18
    Dvě veliké šance domácích v krátkém sledu! Nejdříve se jeden z forwardů pokusil v přečíslení o stahovačku, kterou ale na Patrika Rybára nevyzrál, o malou chvíli později se do samostatného úniku cpal Ivan Zinčenko. Ten byl dokonce podražen, ale zdá se že čistě jelikož se pokračuje ve hře.
     
    31:10
    Rozhodčí přezkoumávají zda teď ve skrumáži Vladimir Alistrov neprotlačil puk do sítě!

    Počkejme si co prozradí video!
     
    K radosti domácího publika žádný gól nepadl!
     
    31:26
    Ilja Usov vjel do souboje ve středním pásmu jako velká voda, získal puk a založil kombinaci Dinama. Minsk se usazuje v pásmu.
     
    31:53
    Domácí se osvobozují a jdou střídat.
     
    32:25
    Štiplavou střelu z dálky v podání Arťoma Děmkova udržel Igor Saprykin v náručí.
     
    32:51
    Mario Kempe se projížděl pásmem jako by se nechumelilo, byl drobně zahákován, ale vylučovat se nebude. Jediným efektem této situace tak zůstává, že Viťaz získává puk.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Taylor Beck.
     
    33:33
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! NIKO OJAMÄKI dostal po ukázkové kombinaci nabito na vrchol levého kruhu, napřáhl se a ukázkovou bombou propálil bezmocného Rybára. Je z toho krásný gól a především stav 3:1 pro Viťaz! Asistence: Valtteri Kemiläinen a Miro Aaltonen.
    33:33 Niko OJAMÄKI - 3:1
     
    37:09
    Domácí teď velmi ostře šli do slovenského muže v masce, což se však nelíbí jeho spoluhráčům v modrobílé a vzniká menší strkanice.
     
    37:57
    Velmi slibná technická střela v podání Malte Strömwalla, překvapený Igor Saprykin i tak kryje.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Valtteri Kemiläinen – 2 min., sevření puku rukou).
     
    38:29
    Ilja Arkalov se snažil vyhodit, ale nepovedlo se mu to a Dinamo tak už nějakých 15, 20 vteřin utahuje šrouby!
     
    39:02
    Rozběhla se poslední minuta třetiny, hosté stále v tlaku.
     
    39:23
    Viťaz vyhazuje.
     
    39:40
    Adam Almqvist dokázal předat zadovkou na střed, ale jeho parťák se netrefil do puku.
     
    39:57
    Ještě jedna skrumáž a druhá třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak i druhá třetina dnešního zápasu je za námi.

    Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako perioda první dovolím si, ale tvrdit, že tentokrát měli domácí ze hry o kus více. Především v určitých fázích si dokázali vytvořil skvělé šance a je trochu s podivem, že jsme viděli pouze dvě branky.

    Nutno ale zmínit, že jednomu dalšímu gólu jsme byli blízko, stopku zápisu do zápasové listiny vystavilo Vladimiru Alistrovi až video!

    Jeden zářez na obou stranách znamená, že situace se po 40 minutách nemění. Viťaz – Minsk 3:1!
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na banku ve druhé třetině: 9 – 15
     
    Střely na branku v celém utkání: 22 – 46
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Začínáme ofsajdem hostů.
     
    40:57
    Dmitrij Bujnickij nahazuje do pásma a vysílá Maria Kempeho na steč.
     
    41:26
    Tyler Graovac tak tak zachránil situaci na modré čáře, zamezil samostatnému úniku a odpálil puk do bezpečí.
     
    42:13
    Patrik Rybár viděl, že zakázané uvolnění se pískat nebude a pomůže tak svému celku s rozehrávkou.
     
    43:43
    Výborný Patrik Rybár! Nejdříve si poradil s ostrou střelou Stěpana Starkova a po chvíli i s dorážkou Nika Ojamäkiho. Minsk kritickou chvíli přežil a může si ještě dělat nárok na bodový zisk.
     
    43:57
    Domácí zazmatkovali v rozehrávce, puk získal Taylor Beck, který ještě kombinoval s u tyče nikým nehlídaným spoluhráčem. Chyběly centimetry a puk skončil v síti!
     
    44:01
    Igor Saprykin uklidňuje svou lapačkou hru.
     
    45:04
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak dnes to zatím je One man show v modrobílém dresu v podání LIBORA HUDÁČKA! Slovenský forward skvěle pracoval v brankovišti, spojil síly s Adamem Almqvistem, jenž jej milimetrově našel, lehce sáhnul do puku a překonává gólmana soupeře! 3:2! Asistence: Adam Almqvist a Sergej Sapego.
    45:04 Libor HUDÁČEK - 3:2
     
    Počet hitů v dosavadním průběhu zápasu: 18 – 11
     
    47:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Stěpan Urulin – 2 min., podrážení).
     
    47:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá přesilovka a světe div se – Minsk vyrovnává! Adam Almqvist se s ničím nemazal, zamíchal s pukem na modré čáře a poslal kus černé gumy směr Igor Saprykin a tečí se prosadil ARŤOM DĚMKOV. Brankář Viťazu měl plnou hlavu clonících hráčů a s dalším problémem v podobě letícího kotouče, který ještě změnil směr už si nebyl schopen poradit! Stěpan Urulin s kamenným výrazem opouští trestnou lavici, aréna v Podolsku ztichla a nás čeká ještě pořádně zajímavý závěr! 3:3. Asistence: Adam Almqvist a Taylor Beck.
    47:50 Arťom DĚMKOV - 3:3
     
    50:07
    Hosté jsou na koni! Vladimir Alistrov si výborně sjel na levé straně, obrana soupeře na něj zapoměla, dostal spoustu času a mohl ohrozit brankáře Igora Saprykina jenže netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    51:26
    Minsk utahuje šrouby, čtvrtý gól je momentálně ve vzduchu!
     
    51:59
    Mario Kempe vyděsil domácí příznivce ostrou bombou, Igor Saprykin pro teď kryje.
     
    52:28
    Tohle je obrovský tlak, hosté mačkají Podolsk v pásmu, navíc je čeká přesilovka a hrají v šesti!
     
    Až teď je hra přerušena, Viťaz toho má obrazně řečeno plné zuby!
     
    52:57
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min.).
     
    53:26
    Jedovka Adama Almqvista končí shodou šťastných náhod pro domácí jen na zadním mantinelu.
     
    53:58
    Taylor Beck vyslal pobídku do brankoviště kde se strhl pořádný boj o puk. Igor Saprykin se roztáhl jak široký tak dlouhý a kotouč za svá záda jednoduše nepustil.
     
    54:16
    Fantastický přesun Igora Saprykina! Tohle byl skluz jak z hokejové učebnice, brankář Viťazu se v rekordním čase dostal od jedné tyčky k druhé a zastavil bombu Malte Strömwalla po Beckově nahrávce z první!
     
    55:04
    Dinamo dobývá soupeřovu klec, teď však čarují Saparykinovy kouzelné betony, které zastavily další dvě tutovky!
     
    Domácí v plném počtu.
     
    55:26
    Po delší době se připoměl i Patrik Rybár, jenž zastavil nájezd Podolsku a přerušil hru.
     
    55:59
    Vitalij Popov se málem dostal k přihrávce a mohl se hnát do samostatného úniku, obrana hostů z Běloruska však stála na svých místech!
     
    Kotouč se odstěhoval mimo hrací plochu a rozhodčí tak hvízdli do píšťalky a zastavili všechny bruslaře na ledě.
     
    58:11
    Viťaz se zase spíše brání a vyhzuje puky do středního pásma.
     
    58:44
    Dělovka od modré čáry nakonec mine tři tyče Saprykinovy brány.
     
    59:18
    Fjodor Malychin převzal kotouč od aktivního spoluhráče a vypálil, Rybár kryje.
     
    59:53
    Lehounké nahození Mattiase Tedenbyho končí jen na betonu Igora Saprykina.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina nerozhodla a my stále nemáme vítěze!

    Dinamo během poslední dvacetiminutovky přeřadilo na ještě vyšší rychlostní stupeň, vyrovnalo a celé pasáži hry dominovalo!

    Viťaz může být po výkonu (nejen) ze třetí třetiny spokojen s jakýmkoli bodovým ziskem, nicméně ztráta dvougólového vedení během dvaceti minut musí domácí opravdu hodně mrzet!

    Čeká nás atraktivní prodloužení 3 na 3
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Adam Almqvist s Mariem Kempem si vytvořili několik slibných šancí, zatím však ne gólových! Minsk stále drží puk.
     
    61:40
    Stěpan Starkov se dostal ke střele z úhlu, ale neměl podporu spoluhráčů a tak nemohl pokračovat.
     
    Ou tak tohle nevypadá vůbec dobře! Mario Kempe se střetl právě s Stěpanem Starkovem, drží se za levé koleno a zůstává na ledě!
     
    Mario Kempe za pomoci spoluhráčů a zdravotníků odkulhal do kabiny.

    Ještě se sluší zmínit, že se nebude vylučovat.
     
    62:32
    Taylor Beck se snažil vyháčkovat do nějaké slibné pozice, puk však ztratil a dopředu se vrhl soupeř! Niko Ojamäki šel přímo do brankoviště, dostal do jízdy přihrávku na teč a Patrik Rybár měl teď plné ruce práce!

    Jedoznačně nejlepší šance prodloužení.
     
    63:07
    Libor Hudáček se protáhl až do brankoviště, ale nezakončil a na druhé straně se vytáhl jeho krajan Patrik Rybár, který přerušil hru.
     
    64:14
    Domácí ostřelují soupeřovu klec!
     
    64:14
    Viťaz chce rozhodnout a riskuje bez brankáře!
     
    64:23
    Miro Aaltonen ostře vypálil, Rybár kryje.
     
    64:59
    Hosté se trefili do odkryté sítě, ale z gólu se nemohou radovat zastavil je totiž zvuk sirény ohlašující konec prodloužení!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavený čas nerozhodl o vítězi.

    Není však důvod smutnit máme totiž v záloze ještě samostatné nájezdy, které za chvíli začnou.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Fjodor MALYCHIN vymíchal Rybára, ale nedokázal puk zasunout jak bylo třeba.
     
    1. série
    0:1
    Precitzní backhandový blafák – Libor HUDÁČEK 1:0!
     
    2. série
    0:1
    Kirill RASSKAZOV neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Mattias TEDENBY neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Niko OJAMÄKI neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Taylor BECK neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Vitalij POPOV proměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Dmitrij BUJNICKIJ neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Miro AALTONEN neproměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Arťom DĚMKOV proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dinamo Minsk.
    ARŤOM DĚMKOV má šikovné ruce! Vymíchal Igora Saprykina a zakončil kolem jeho levého betonu! Viťaz – Minsk 3:4 .
    Arťom DĚMKOV - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec!

    Byla to dnes tedy pořádná hokejová bitva a musím konstatovat, že hosté z Běloruska dnes vyhráli zaslouženě. Většinu zápasu byli aktivnější a jediný kdo držel příznivý stav pro Viťaz byl brankář Igor Saprykin .

    Nesmíme, ale domácí zatracovat. Především v první třetině se prezentovali výbornou efektivitou v zakončení, ve třetině druhé byly zase pasáže kdy byli dokonce lepším týmem!
    Hrubě se jim však nepovedla třetina třetí ve které naprosto nestačili a mimo jiné ztratili svůj vydřený dvoubrankový náskok.

    Prodloužení sice pár zajímavých momentů přineslo, kromě několika střel a nešťastnému zranění Maria Kempeho se ještě sluší zmínit, že Podolsk to více jak minutu zkoušel za vyrovnaného stavu s odkrytými zády! Neúspěšně a tak přišly na řadu nájezdy, ve kterých tedy výhru urvali hosté.

    Vychválit musíme především slovenského útočníka Libora Hudáčka, jenž se po krátké štaci ve Švýcarsku vrátil do KHL, v prvním zápase hned asistoval a v tom dnešním zapsal dva góly a suverénní nájezd k tomu!

    No a zpravodajská povinnost na závěr: Viťaz – Podolsk 3:4 sn.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 23 – 49
    Vyloučení: 5 – 3
    Využití přesilovek: 2 – 1
    Buly: 28 – 37
    Hity: 25 – 12
    Bloky: 11 – 6
    Držení puku: 15:20 – 27:42
    Čas v útoku: 7:31 – 13:17
     
    Československá stopa v utkání:

    Patrik Rybár (MIN) brankář – 65 minut ve hře, 20 zákroků, 1 inkasovaný gól.

    Libor Hudáček (MIN) útočník – 2 góly, 0 asistencí, 4 střely, 83% úspěšnost vhazování, ice time 15:53
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se zase těšit, například právě při sledování toho nejlepšího evropského hokeje

    Hezký zbytek dne. (18:33:33)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Arkalov (N. Gončarov), 12. Kemiläinen (Audette, M. Aaltonen), 34. Ojamäki (Kemiläinen, M. Aaltonen) – 25. L. Hudáček, 46. L. Hudáček (Almqvist, Sapego), 48. Děmkov (Almqvist, T. Beck), rozh. náj. Děmkov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Fjodor Malychin (VTZ)
    0:1   Libor Hudáček (MIN)
    2. série:
    0:1   Kirill Rasskazov (VTZ)
    0:1   Mattias Tedenby (MIN)
    3. série:
    0:1   Niko Ojamäki (VTZ)
    0:1   Taylor Beck (MIN)
    4. série:
    1:1   Vitalij Popov (VTZ)
    1:1   Dmitrij Bujnickij (MIN)
    5. série:
    1:1   Miro Aaltonen (VTZ)
    1:2   Arťom Děmkov (MIN)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (I. Ježov) – Kemiläinen, Jegor Voronkov, Lisovec, D. Musin, Golovkov (A), Borodkin, K. Ljamin – Starkov, M. Aaltonen (A), Ojamäki – Audette, V. Popov, Smolin – Arkalov, Malychin (C), N. Gončarov – Urulin, Rasskazov, I. Zinčenko.
    HC Dinamo Minsk: Rybár – D. Korobov (C), L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, A. Lindholm, V. Jerjomenko – Tedenby, Usov, T. Beck (A) – Bujnickij, M. Kempe, Strömwall – R. Gorbunov, L. Hudáček, Děmkov (A) – Alistrov, Graovac, Mosaljov.

    Rozhodčí: Ovinikov, Ravodin
    bahis siteleri