Charlton – Norwich 0:1 (kon.) | Liverpool – Shrewsbury 4:1 (kon.) | Tottenham – Morecambe 3:1 (kon.)
West Ham – Leeds 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Nottingham – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
3:0 (1:0)
Sheffield United
Neděle 09.01.2022, 15:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Wolverhampton potvrdil roli favorita a nakonec po zásluze zvítězil 3:0. Blades mohou litovat, že David McGoldrick na začátku zápasu neproměnil jednu ze svých dvou vyložených šancí, protože pak už hráli hlavně domácí. Dvakrát se gólově prosadil Portugalec Daniel Podence, který v Premier league letos ještě neskóroval a třetí gól přidal jeho krajan Nelson Semedo. Do čtvrtého kola tak postupuje celek z nejvyšší anglické soutěže. (16:55:13)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Trincao si teď udělal dobrý den z několika hráčů soupeře včetně Gordona, kterému nasadil jesle. Jeho střela ale nestála za řeč.
     
    90+2
    Wolves chtějí dohrát zápas s míčem na svých kopačkách.
     
    90+1
    Centr z pravé strany přeletěl úplně všechny a skončil až u domácího brankáře, který jej v klidu chytil do rukavic.
     
    90
    Paul Tierney nastavuje 3 minuty.
     
    90
    United ještě chtějí vstřelit korigující branku, ale zoufale jim chybí kvalita v poslední třetině hřiště. Na konci zápasu ještě ale dostanou šanci na zajímavou standardní situaci.
     
    89
    Ndiaye se chtěl ukázat a proháčkoval se ke střele z velké dálky. Ta ale opět zamířila vysoko nad bránu, takže se Ruddy nemusel namáhat.
     
    87
    Raúl Jiménez se tlačil po levé straně do další příležitosti, ale ztroskotal na dobrém obranném zákroku soupeře. Mexičan ale po svém příchodu na hřiště hru notně oživil.
     
    85
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Podence, přichází Cundle.
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Neves, přichází Jordao.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Freeman (Sheffield United FC).
     
    82
    Raúl Jiménez teď táhl další brejk a předal na Trincaa do pravé strany. Portugalec mohl pálit, ale vrátil míč pod sebe zpět a Jiménezovu ránu musel přizvednout Foderingham.
    80. PODENCE - 3:0
     
    80
    Wolves právě vstřelili branku!
    Šílená hrubka Foderinghama zapříčinila další gól Vlků. Hostující gólman vyběhl z brány, ale na hraně vápna ho přelstil Jiménez a míč mu ukradl. Všiml si, že na ose hřiště číhá DANIEL PODENCE, který z kroku zamířil do prázdné brány, kde sice stáli dva bránící hráči, ale ani jeden neměl šanci zasáhnout. Asistence: Raúl Jiménez.
     
    79
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Sharp, přichází Ndiaye.
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Berge, přichází Norwood.
     
    77
    Ait-Nouri to zkusil patičkou, která ale byla přečtená, takže z šance nic nebylo. Sheffield ale působí už trochu unaveně a míč jen odevzdal zpátky Wanderers.
     
    76
    Tak Blades se ještě snaží se zápasem něco udělat. Bogle teď byl důraznější ve vápně Wolves a získal míč, ale střílel z ostrého úhlu a branku přestřelil.
     
    75
    Billy Sharp měl šanci okamžitě snížit, když se velmi dobře opřel do centru z pravé strany. Jeho volej ale nešel úplně k tyči, čehož využil Ruddy a pohotovým zákrokem se alespoň rozehřál.
    72. SEMEDO - 2:0
     
    72
    Wolves právě vstřelili branku!
    Nádherná rychlá akce Wolves končí druhým gólem. Sheffield vysunul pressing, který ale domácí překonali a Podence vysunul Ait-Nouriho po levé straně. Záložník Vlků poslal krásný pas napříč celým vápnem na NELSONA SEMEDA a ten neměl problém poslat míč do protipohybu Foderinghama. Asistence: Rayan Ait-Nouri.
     
    70
    Nově příchozí hráči Wolves se okamžitě zapojili do útočení, ale hned několik pokusů bylo zablokováno. Foderingham nakonec tedy zasahovat vůbec nemusel.
     
    69
    Sander Berge se opřel do míče kousek za vápnem a v první chvíli to vypadalo na nádhernou ránu, jenomže míč se vznesl do výšky a bránu přeletěl poměrně o hodně.
     
    69
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Traoré, přichází Trincao.
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Silva, přichází Jiménez.
     
    66
    Norrington-Davies přijel na sáních a sestřelil opět Traorého. Tierney však ze zvláštních důvodů tentokrát pro žlutou kartu nesáhl.
     
    65
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází McGoldrick, přichází Burke.
     
    64
    Roh ale byl rozehrán na krátko a následný centr do vápna byl zablokován. Sheffield trestuhodně zahodil svoji ojedinělou šanci na srovnání skóre.
     
    64
    David McGoldrick teď šikovně vybojoval rohový kop pro hostující tým.
     
    63
    Wolverhampton drží momentálně otěže zápasu pevně v rukou. Útoky Sheffieldu jsou většinou zastaveny už v zárodku.
     
    61
    Max Kilman teď výborně zapracoval v defenzivě a odhlavičkoval míč u rohového kopu. Traoré se vydal vstříc soupeřově bráně a nevybíravě ho sestřelil Chris Basham, za což viděl žlutou kartu.
     
    58
    Rayan Ait-Nouri to udělal až na finální fázi skvěle. Před vápnem se zbavil dvou soupeřů fikanou kličkou, ale jeho následná střela letěla zhruba do 19. řady.
     
    56
    Málokdy se Traorému stane, že by někoho nepřekonal ve hře jeden proti jednomu. Tentokrát ho ale soupeřící bek ubránil. Traoré si tak za trest dost možná bude muset večer odepřít pár zbylých vánočních perníčků, aby ještě více zrychlil.
     
    55
    Conor Coady velmi zkušeně ukázal, že je právem kapitánem svého týmu a odvedl dobrou práci v defenzivě.
     
    54
    Neves posílal do vápna z pravé strany prudký centr, ale stopeři Šavlí se nakonec dohodli a míč odklidili. Následný Semedův centr z pravé strany proletěl malým vápnem bez povšimnutí.
     
    53
    Ait-Nouri byl sražen k zemi a viděli jsme jeden z mála faulů v dnešním zápase. Wolves tak mají míč u půlící čáry.
     
    52
    Daleko z brány teď musel Foderingham, protože domácí to opět zkoušeli pasem za obranu. Brankář Blades ale byl připraven.
     
    50
    Fabio Silva byl výborně pokrytý, takže ho nenašla přihrávka za obranu. Konečně se nám ale zase zvedlo tempo a hra se podobá té z první půlky.
     
    49
    Teď se přecejenom hosté osmělili a dostali se do vápna Vlků, jenomže vůbec nevypálili. Freeman tot možná měl zkusit bez přípravy.
     
    47
    Druhý poločas zatím začal hodně opatrně. Wolves drží míč na své půlce a Sheffield zatím vůbec nenapadá.
     
    46
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Robinson, přichází Freeman.
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Marcal, přichází Moutinho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Začátek druhé půlky už se pomalu blíží a doufejme, že budeme sledovat podobnou šmakuládu. Fotbal to byl totiž velmi dobrý a šancí bylo spoustu, jenom by mohlo přibýt také více branek.
     
    První poločas je u konce a sledovali jsme velmi zajímavou podívanou. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si vypracovali několik solidních příležitostí a dvě jasné tutovky. V obou ale selhal David McGoldrick, takže se urodilo na opačné straně. Robinson totiž dnes působí tak, že by mohl hrát maximálně tetris na gameboyi, neboť udělal asi tři kardinální hrubky. K jeho štěstí hráči Wolves potrestali jen jednu, konkrétně Daniel Podence, jehož střela po zemi se jako jediná zastavila až v síti.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Paul Tierney přidává nakonec pouze jedinou minutku.
     
    44
    Na konci poločasu se Šavle zase trochu probraly, protože zhruba polovinu první pětačtyřicetiminutovky působily spíše jako malinké nože. Na začátku zápasu je zdobila rychlost a přímočarost, ale pak už Wolves přebrali otěže a mohli vyhrávat o mnohem více branek.
     
    41
    Sheffield se gólu dočkal, ale Paul Tierney ho neuznává! Billy Sharp se po sérii odrazů dostal k bráně a skákající míč špičkou dostal do sítě, ale údajně měl nohu příliš vysoko a ohrozil Dendonckera, který šel do míče hlavou. Překvapivě do akce nešli ani pánové rozhodčí, kteří sedí v křesle u videa.
     
    40
    Rohový kop si teď vybojovali také Blades, takže mají šanci srovnat.
     
    38
    Podence teď náramně patičkou našel rozběhnutého Traorého, který se vrhl mezi dva obránce, kteří ho vzali do kleští. Ke dvěma střelám se ale dostal Neves – první byla zblokována a druhá šla nad bránu hostů.
     
    37
    Podence rozjížděl další slibný útok, ale přihrávka na Traorého mezi dvěma beky šla až příliš dopředu. Opět se ale útok Wanderers odehrál po šílené chybě United.
     
    35
    Ruben Neves teď byl přišlápnut Osbornem uprostřed hřiště. Zkušený zadák Vlků se chvíli držel za nohu, ale vypadá to, že bude moct pokračovat dál.
     
    33
    Po delší době zase několik šancí v řadě pro domácí tým. Celek z Premier League zatím využívá toho, že Robinson hraje opravdu velmi špatný zápas. Tentokrát přes něj lehce přešel Traoré, jehož střela byla sražena, což následně potkalo také ránu Nevese.
     
    31
    Foderingham vyběhl na centr a rukavicemi ho odpravil pryč. Rúben Neves se pokusil míč rychle vrátit do vápna, ale centr se mu hodně nepovedl a skončil v zámězí.
     
    30
    Fabio Silva zase dotíral na obranu soupeře, čímž vybojoval třetí roh v zápase pro Wolves.
     
    30
    Sheffield přidal na pressingu a získal míč u půlící čáry, a to dokonce dvakrát. Blades ale musí přidat i dopředu, protože už delší dobu si nevypracovali žádnou šanci.
     
    27
    Vlci rozjeli obrovský kolotoč a hrají si se svým soupeřem. Aby je ale nemrzelo, že v další šanci ztroskotal Rayan Ait-Nouri, který z pravé strany střílel levačkou na vzdálenější tyč, kterou minul.
     
    25
    Pokračuje přehlídka spálených šancí. Fabio Silva hraje senzační zápas, tentokrát vyvezl míč až ze své poloviny, narazil si s Podencem a mířil osamocený na Foderinghama se skákajícím míčem. Pokusil se o lob, ale hostující gólman míč konečky prstů vyškrábl vedle.
     
    23
    Adama Traoré teď ukázal, proč není pravidelně v základní sestavě. Robinson vyrobil druhou šílenou hrubku v zápase a namazal Fabiu Silvovi, který vysunul právě svalnatého Španěla. Traoré si solidně zpracoval balón, ale jeho střela z úrovně penalty letěla několik metrů nad bránu. Byť byl křídelník Wolves dostupován, měl zakončit určitě lépe.
     
    22
    Podence teď rozjížděl další slušný útok Wolverhamptonu, ale místo přihrávky na pravý okraj vápna chtěl hrát kolmo, kde bylo zavřeno. Velká škoda pro domácí.
     
    20
    Držení míče zatím jednoznačně vyznívá pro Blades, kteří jsou na 67 %. Měli také více vyložených šancí, ale nevyužili ani jednu, čehož svěřenci Bruna Lageho využili.
     
    19
    Tierney teď ponechal hostům hodně spornou výhodu, ze které tedy Sheffield opravdu nic nevytvořil. Hlavní rozhodčí se však k faulu ani následně nevrátil.
     
    18
    Další útok Sheffieldu měl vyústit v šanci po průnikovce na Billyho Sharpa, ale ten se nacházel v ofsajdu.
     
    16
    Blades okamžitě posílali do vápna soupeře centr, kterým chtěli srovnat, ale Ruddy vyboxoval míč daleko od své brány.
     
    14
    Wolves právě vstřelili branku!
    Vlci ukázali Šavlím, jak se proměňují šance. Fabio Silva pronikl po pravé straně a využil zaváhání obrany hostů, podíval se nalevo, kam si naběhl DANIEL PODENCE a ten po zpracování vypálil prudce po zemi, kam Foderingham nemohl dosáhnout. Asistence: Fabio Silva.
     
    13
    Co teď spálil McGoldrick?! Zkušený forvard dostal míč do vápna mezi penaltu a malé vápno, zpracoval si ho a následně střílel na Ruddyho, který míč dostatečně zpomalil, aby ho před brankovou čárou ukopl Coady. Obrovská šance Sheffieldu.
     
    11
    Teď byl Traoré velmi dobře zdvojen, takže nakonec jeho útok nevyšel. Robinson míč nekompromisně odpálil do autu.
     
    9
    Rohový kop ale od Podence skončil na prvním bránícím hráči a nepodařilo se ani následné vrácení do vápna od Silvy. Červeno-bílí mohou jít dopředu.
     
    9
    Podence tentokrát ukázal také fotbalové umění a šikovně si naběhl na dlouhý nákop. Bude z toho první rohový kop zápasu, který budou mít Wolves.
     
    7
    Daniel Podence se teatrálně skácel k zemi, ale Tierney měl celou situaci zhruba dva metry před sebou. Okamžitě ukazoval Portugalci, aby se zvedl. VAR na utkání sice přítomen je, ale pravděpodobně zasahovat nebude.
     
    7
    Zatím se hraje dost slušný fotbal. Oba týmy útočí hlavně po krajích a snaží se centrovat na své útočníky do vápna.
     
    5
    Vůbec poprvé se dostal k míči Adama Traoré a publikum na Molineaux okamžitě ožilo. Domácí křídelník přehrál dva soupeře a nacentroval do malého vápna, kde se k hlavičce dostal Silva, ale jeho pokus neměl razanci, takže Foderingham nakonec bez větších potíží zasáhl.
     
    4
    Ani Fabio Silva nepotáhl útok příliš dobře a ztroskotal na obranné linii Sheffieldu. Hostující celek tak míří opět do útoku.
     
    2
    United začali hodně aktivně a ještě nepustili Vlky z jejich obranné poloviny. Navíc přišla druhá tutovka, tentokrát ještě větší než ta první. David McGoldrick se opřel do hlavičky po centru z levé strany a míč letěl jen těsně vedle!
     
    1
    Ait Nouri udělal obrovskou chybu v rozehrávce a Billy Sharp okamžitě střílel z vnitřku vápna a jen těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    1
    Paul Tierney už foukl do píšťalky. Po tradičním pokleknutí zahajují výkopem hráči Sheffieldu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba dva celky už jsou nastoupeny na fotbalovém hřišti. Právě probíhají pokřiky a hecování před samotným začátkem, který tu bude co nevidět.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Kilman, Coady, Marcal – Semedo, Dendoncker, Neves, Ait Nouri – Traore, Silva, Podence.
    Náhradníci: Moulden – Cundle, Giles, Jimenez, Jordao, Lembikisa, Moutinho, Sanderson, Trincao.
    Trenér: Bruno Lage.

    Sheffield United FC: Foderingham – Bogle, Basham, Gordon, Robinson, Norrington-Davies – Berge, Hourihane, Osborn – McGoldrick, Sharp
    Náhradníci: Eastwood – Brewster, Burke, Freeman, Ndiaye, Norwood, Slater, Starbuck.
    Trenér: Paul Heckingbottom.

    Rozhodčí: Tierney.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se oba celky střetly v rámci Premier League loni v dubnu. Zde na Molineux Stadium tehdy zvítězili Vlci 1:0, když jedinou trefu celého utkání zaznamenal Willian Jose v 59. minutě po přihrávce Adamy Traoreho.
     
    Sheffield United FC

    United se aktuálně pohybují na 13. místě Championship a v duelu s Wolverhamptonem budou jasným outsiderem. V podstatě to nevypadá, že by měl Sheffield nějaké větší úmysly druhou nejvyšší soutěž v Anglii opustit, ať už směrem nahoru či dolu, protože je pevně usazen ve středu tabulky. Na příčky zajišťující boj v play-off o Premier League ztrácí osm bodů.

    Forma Čepelí je však skvělá! Vyhrály poslední čtyři ligové zápasy! Nejprve udolaly Reading na jeho trávníku 1:0, doma pak porazily Bristol City 2:0. Následně zvítězily 3:2 v Cardiffu a nakonec se jim podařilo znovu nejtěsnějším možným rozdílem (1:0) uspět na půdě Fulhamu.
     
    Wolverhampton Wanderers

    Wolves se v současné chvíli nachází na 8. příčce Premier League a v tomto souboji jsou jednoznačným favoritem. Vlci by rádi prohnali elitní sedmičku anglických celků, kde se mezi tradiční týmy v poslední době zařadil West Ham. Na postupové pozice do pohárové Evropy však Wanderers ztrácí šest bodů a pokus o jejich dobytí nebude vůbec snadný.

    Svěřenci trenéra Bruna Lageho však nemají špatnou formu, poslední tři ligové zápasy neprohráli. Nejprve porazili na Amex Stadium Brighton 1:0, následně před vlastními fandy dokázali ukopat bezbrankovou remízu s Chelsea a v pondělí vyhráli na Old Trafford, kde k velkému překvapení brankou Moutinha porazili slavný Manchester United na jeho půdě 1:0! Není tedy divu, že Wolverhampton vstupuje do souboje s Sheffieldem v roli jasného favorita.
     
    Krásné odpoledne přeji všem příznivcům kvalitní kopané ze staré dobré Anglie. 3. kolo nejstarší fotbalové soutěže světa je tady, FA Cup znovu svádí proti sobě celky z Premier League i nižších soutěží ze země sv. Jiří. Společně se budeme detailně zabývat duelem, ve kterém Wolverhampton Wanderers přivítají na Molineux Stadium Sheffield United FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Foff

    Branky: 14. Podence, 72. Semedo, 80. Podence

    Karty:   61. Basham (SHU), 84. Freeman (SHU)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:9.
    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Kilman, Coady, Marcal – Semedo, Dendoncker, Neves, Ait Nouri – Traore, Silva, Podence.
    Náhradníci: Moulden – Cundle, Giles, Jimenez, Jordao, Lembikisa, Moutinho, Sanderson, Trincao.

    Trenér: Bruno Lage.

    Sheffield United: Foderingham – Bogle, Basham, Gordon, Robinson, Norrington-Davies – Berge, Hourihane, Osborn – McGoldrick, Sharp
    Náhradníci: Eastwood – Brewster, Burke, Freeman, Ndiaye, Norwood, Slater, Starbuck.

    Trenér: Paul Heckingbottom.

    Rozhodčí: Tierney
    bahis siteleri