Everton – Aston Villa 0:1 (kon.) | Leeds – Newcastle 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – West Ham 1:0 (kon.)
Brentford – Wolverhampton 1:2 (kon.) | Southampton – Manchester City 1:1 (kon.)
konec
Brentford FC
1:2 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Sobota 22.01.2022, 16:00 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:33:12)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:7.
     
    Wolverhampton v dlouhém zápase urval tři body, v Londýně zvítězil na půdě Brrentfordu 2:1.

    Výrazné prodloužení utkání způsobil hlavně první poločas, v němž nejprve pauza nastala po srážce hlavami mezi Henrym a Jensenem, po níž museli oba střídat. Následně vzletěl nad stadión soukromý dron a zápas byl na další čtvrt hodinu přerušen. Druhé dějství už se týkalo jen fotbalu a konečně začaly padat i góly. Ten první vstřelil ve 48. minutě João Moutinho, trefil se šajtlí neomylně na zadní tyč. Povedenou ránou z voleje srovnal v 71. minutě Ivan Toney, nicméně poslední slovo měli hosté, tři body pro Wolves vystřelil pěkným technickým zakončením Rúben Neves. V závěru ještě rozvlnil síť i Traoré, jeho gól však neplatil kvůli ofsajdu.

    Svěřenci kouče Lageho navzdory zisku tří bodů zůstávají na osmé příčce, nicméně se přiblížili sedmému Arsenalu na rozdíl jediného bodu. Brentford je nadále třináctý, náskok na sestupové pásmo se snížil na osm bodů.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Ano, gól neplatí! Nevesova nahrávka skutečně směřovala do ofsajdu, velká radost Wolverhamptonu tak byla zbytečná. Brentford stále živí malou naději na bodový zisk.
     
    90+7
    Do akce jde VAR! Že by Traoré dostal nahrávku v době, kdy se již nacházel za posledním obráncem?
     
    90+6
    Je rozhodnuto! Neves kličkou k pravé lajně obelstil protihráče, načež průnikovým pasem oslovil Adamu Traorého. Tradičně naolejovaný Španěl se nenechal rozhodit stínícím soupeřem a z pravé strany zacílil nechytatelně k přední tyči.
     
    90+5
    Sámán Ghoddos našel prostor, odkud poslal střílený centr do vnitra pokutového území. Conor Coady odkopl balón těsně před Toneym.
     
    90+4
    Hosté vybojovali výhodu rohového kopu. João Moutinho centroval do prostoru, kde byl jediný spoluhráč a čtyři protihráči. Domácí defenziva nezaváhala a míč získala pro sebe.
     
    90+3
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Daniel Podence, přichází Trincão.
     
    90+2
    Adama Traoré čekal na balón marně. Pasem po pravé lajně spoluhráče hledal Daniel Podence, skluzující Vitaly Janelt však i s míčem dojel do autu.
     
    90+1
    Hodně dlouho otálel s odkopem od brány José Sá. Arbitru Bankesovi nakonec pohár trpělivosti přetekl a udělil portugalskému brankáři žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Po faulu na Nörgaarda centroval Mbeumo pro změnu z přímého kopu. Přetažený centr poslal Ethan Pinnock na penaltu, kde Jansson neuspěl v klícovém souboji s Gomesem.
     
    88
    Exekuce se, jako tradičně, chopil Bryan Mbeumo. Volil centr na přední tyč, což nebylo nejšťastnější řešení, v tomto prostoru totiž byli pouze dva hráče v oranžovém.
     
    87
    Wolves marně bojují o vymanění z pod tlaku. Dobrou práci odvedl Conor Coady, po jeho zblokovaném centru však mají domácí rohový kop.
     
    86
    Zápas pokračuje. Brentford nemůže na nic čekat a musí ze všech sil útočit. Ivan Toney jen těsně nedoskočil na solidní centr Pinnocka.
     
    85
    Domácí kouč Thomas Frank ukazuje na imaginární hodinky, čímž chce dát Bankesovi jasně najevo, že čas, kdy se nehraje, musí promítnout do nastavení.

    Milan Huppert

    Branky: 71. Toney (Mbeumo) – 48. Moutinho (N. Semedo), 78. Neves (Moutinho)

    Karty:   75. P. Jansson (BRF), 83. Nörgaard (BRF) – 60. Neves (WOS), 70. Gomes (WOS), 90+1. J. Sá (WOS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:7.
    Brentford FC: Lössl – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock – Canós (83. Ghoddos), M. Jensen (27. Baptiste, 79. Forss), Nörgaard, Janelt, Henry (26. Rasmussen, 58. Wissa) – Mbeumo, Toney.
    Náhradníci: Fernández – Baptiste, Sörensen, Bidstrup, Forss, Ghoddos, Rasmussen, Stevens, Wissa.

    Trenér: Thomas Frank

    Wolverhampton Wanderers: J. Sá – Kilman, Coady (C), Gomes – N. Semedo, Dendoncker, Neves, Moutinho, Aït-Nouri – Podence (90+3. Trincão), F. Silva (75. Traoré).
    Náhradníci: Ruddy – Cundle, Giles, Hoever, Jordao, Marçal, Traoré, Trincão, Chiquinho.

    Trenér: Bruno Lage

    Rozhodčí: Bankes – Davies, Mainwaring
    thejrc.org