Kamerun – Egypt 0:0 (1:3 po pen.)
po penal. (1:3)
Kamerun
0:0 (0:0)
Egypt
Čtvrtek 03.02.2022, 20:00 • Venue Stade Omnisport Paul Biya • Africký pohár národů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Egypt uvidíme ve finále, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:49:32)
     
    Penaltový rozstřel rozhodl o tom, že Egypt postupuje do finále Afrického poháru národů!

    Kamerunští střelci k pokutovým kopům přistoupili ledabyle, a tak tato reprezentace končí. Domácí mužstvo mohou mrzet zahozené příležitosti z prvního poločasu. Naopak Egypt si může mnout ruce, jelikož takticky odehrál střetnutí na výbornou a především měl štěstí na své straně.
     
    Konec zápasu.
    Clinton N'JIE
     
    4. série
    1:3
    Clinton N'Jie z kroku zamířil vedle pravé tyče, Kamerun je ze hry venku!
    Mohanad LÁŠÍN
     
    3. série
    1:3
    Mohanad Lášín kopl penaltu na druhou stranu, než šel brankář.
    James Lea Siliki
     
    3. série
    1:2
    James Lea Siliki levačkou mířil doprava, kam se Gabaski dostal.
    Mohamed ABDELMONEM
     
    2. série
    1:2
    Mohamed Abdelmonem uklidil balon do horní poloviny branky.
    Harold MOUKOUDI
     
    2. série
    1:1
    Harold Moukoudi drobil před míčem a kopl penaltu úplně špatně. Gabaski vystihl stranu a chytá.
    Ahmed SAJID
     
    1. série
    1:1
    Ahmed Sajid si počkal na pohyb brankář a uklidil míč do pravého spodního rohu branky.
    Vincent ABOUBAKAR
     
    1. série
    1:0
    Vincent Aboubakar si počkal na pohyb brankáře a uklidil míč doprostřed branky.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    120
    Téměř jistě se dočkáme penaltového rozstřelu. Ani jednomu z týmů už moc času na rozhodnutí nezbývá.
     
    119
    Na pravé straně pokutového území se soupeře zbavil Ramadán Sobhí, jenž poté vyslal prudkou přihrávku před branku. Ovšem nikdo v bílém dresu nedopravil balon do branky.
     
    118
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Mohamed Šeríf, přichází Ahmed Sajid.
     
    117
    Egypt vybojoval balon na vlastní polovině, odkud míč nákopem mířil na levou stranu, kde situaci zajistil dobře postavený Harold Moukoudi.
     
    115
    V druhém prodloužení Kamerun výrazně zabral, ovšem k velkém šancím se zatím nedostává. Nyní domácí kombinovali na pravé strany, kde se dobře vrátil Trézéguet a vybojoval odkop od branky.
     
    114
    K pokutovému území postupoval Vincent Aboubakar, jemuž byl míč vypíchnut. Balon putoval na kopačky Jamese Lea Silikiho, kterého celá situace překvapila.
     
    113
    Téměř všichni hráči Egypta jsou kolem vlastní šestnáctky, jedinou výjimkou je Mohamed Salah. Ovšem po zisku míče se domácí na malou chvíli dostali na útočnou polovinu.
     
    111
    Kamerun rozehrával rohový kop a centr od praporku měl dobrý parametry, ovšem k hlavičce nedošlo. A tak míč putoval za šestnáctku, kde se ho chopili domácí, ale jeden z hráčů podklouzl.
     
    109
    Zpoza vápna vystřelil Collins Fai, který mířil na zadní tyčku, ale jeho pokus změnil směr od bránícího soupeře. Gabaski se vracel zpátky na střed branky, ale míč putoval těsně nad břevno.
     
    108
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Martin Hongla, přichází Jean Emile Onana.
     
    106
    Zatímco Clinton N'Jie vyrazil dopředu, tak přihrávka mířila na původní místo. Balonu se zmocnil Egypt, avšak přihrávku za obranu si ve spolupráci pohlídali Michael Ngadeu a André Onana.
     
    106
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Mustafa Mohamed, přichází Mohamed Šeríf.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    105+1
    Kamerun se s míčem sice nachází na útočné polovině, ale kombinuje velmi daleko od soupeřovy branky. Přihrávka z levé strany pak mířila před branku, odkud ji vyboxoval Gabaski.
     
    104
    Na hranici ofsajdu se pohyboval Mustafa Mohamed, který se za obránci Kamerunu neudržel. Praporek pomezního rozhodčího vyletěl do vzduchu, a tak na balonu budou znovu domácí.
     
    103
    Pohybem si na pravé straně řekl o míč James Lea Siliki, kterého nestíhal Mahmúd Hamdí. Kamerunský křídelník vyslal střílenou přihrávku před branku, kde se nenacházel nikdo v zeleném dresu.
     
    101
    Na druhé straně vyslal skákavý pokus Mohamed Salah, jehož zakončení mířilo vedle levé tyče. Balon by v brance asi neskončil, jelikož celou situaci kontroloval André Onana.
     
    100
    Je to až nepochopitelné, že Gabaski na konci prvního poločasu tahá čas. Hostující brankář zastavil míč před brankou a čekal, až k němu přistoupí Vincent Aboubakar.
     
    99
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Jean-Charles Castelletto, přichází Harold Moukoudi.
     
    98
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Christian Bassogog.
     
    97
    Za dlouhým pasem se vydal Mustafa Mohamed, kterému do cesty postavil tělo Michael Ngadeu, jenž pohlídal balon. Bude se odkopávat od branky Kamerunu.
     
    96
    Jean-Charles Castelletto byl ošetřen a opustil hrací plochu, a tak Egypt rozehrál rohový kop. Trézéguetův centr byl nepovedený a zamířil jen k prvnímu soupeři.
     
    95
    Z druhé strany chtěl zase vystřelit Trézéguet, který také trefil soupeře, avšak vybojoval rohový kop. Po zásahu míče domácího hráče se nebude chvíli hrát, na hrací plochu míří lékařský tým.
     
    94
    Centr Egypta mířil na hranici šestnáctky, odkud se balon odrazil více do strany. Zakončením se prezentoval Ramadán Sobhí, jenomže proti němu skvěle vystoupil Nouhou Tolo, který pokus zablokoval.
     
    92
    K volnému kopu se postavil James Lea Siliki, jehož centr mířil do zadní části branky. Ovšem balon z velké dálky skončil jen ze shora na síti. Celou situaci navíc jistil Gabaski.
     
    91
    Kamerun se okamžitě hnal na útočnou polovinu, kde došlo k faulu, kterého se dopustil Ahmad Abú al-Futúh. Ten dostává kázaní od rozhodčí, jelikož přišel do souboje jako třetí hráč.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Normální hrací doba vítěze nepřinesla, a tak se dočkáme prodloužení. V prvním poločase byl lepším mužstvem Kamerun, ale ve druhém se hrál spíše bojovný fotbal. Ale náznaky vyložených příležitostí přicházely pouze sporadicky.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    90+4
    Z velké dálky se do balonu opřel Trézéguet, jehož pokus zamířil vedle pravé tyče. Vypadá to, že semifinálové střetnutí bude prodlužované.
     
    90+3
    Ve třetí nastavené minutě rozehrával Egypt rohový kop. Jenomže centr nepřeletěl ani prvního bránícího hráče, který balon odhlavičkoval do bezpečných míst hrací plochy.
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90
    Červenou kartu dostává Carlo Queiroz (Egypt). Hostujícího trenéra museli držet další členi realizačního týmu, jinak by snad došlo i na pár facek rozhodčímu.
     
    89
    Další kolmá přihrávka mířila před branku, ale Mohamed Salah udělal nejprve krok do strany. Následně se balonu chopil Michael Ngadeu, který začne další akci Kamerunu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Carlo Queiroz (Egypt), který zamezil soupeři vhazovat a ještě začal diskutovat s hlavním rozhodčím.
     
    86
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Moumi Ngamaleu, přichází Clinton N'Jie.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Muhammad Alnaní, přichází Mohanad Lášín.
     
    85
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Omar Kamál, přichází Imám Ášůr.
     
    85
    Muhammad Alnaní podržel balon na útočné polovině, ovšem neměl ho komu dopředu přihrát, a tak se otočil a Egypt rozehraje akci od obránců.
     
    83
    Z pravé strany pokutového území vystřelil po zemi Collins Fai, jehož pokus mířil přímo na hostujícího brankáře.
     
    82
    Blížíme se ke konci normální hrací doby a stále nevíme, kdo se podívá do finále. Africkéh poháru národů. Oba celky jsou zatím stejně daleko.
     
    81
    James Lea Siliki mohl být hrdinou po pár vteřinách, stačilo jen trefit míč! Pas z pravé strany mířil na hranici šestnáctky, kde se nacházel osamocený střídající hráč, jenž v dobré pozici promáchl balon.
     
    80
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Samuel Gouet, přichází James Lea Siliki.
     
    78
    Egypt zbavil soupeře míče na vlastní polovině, odkud poté přešel přes středovou čáru. Jenomže tam se kombinace výrazně zadrhla a zpomalila se.
     
    76
    Na zelený pažit znovu míří egyptský lékařský tým, jelikož na hrací ploše zůstal ležet jeden z hráčů, který musel být odnesen na nosítkách.
     
    75
    Mohamed Abdelmonem musel být pozorný, jelikož ho dostupoval Vincent Aboubakar, který ho ale minul a čekal přihrávku brankáři. Egyptský stoper si poradil i pod obrovským tlakem.
     
    74
    Kamerun začíná přidávat na obrátkách, jenomže Karl Toko Ekambi se nacházel v ofsajdovém postavení. Hostující celek při dalším přerušení bude znovu střídat.
     
    73
    Mezi egyptské stopery si nabíhal Vincent Aboubakar, kterému se nepovedlo zpracování. Balon tak doputoval k hostujícímu brankáři, jenž otočí kormidlem hry.
     
    71
    Následně krásnu dalekonosnou střelu vyslal jeden z domácích hráčů. Jeho pokus zamířil vedle levé tyče, kam by se egyptský brankář nedostal.
     
    70
    Hrací plocha je velmi poničena, především na levé straně útočné polovině Kamerunu. Domácí to ale zkusili středem, kde přes soupeře neprošel André Anguissa.
    68. Toko Ekambi prodloužil centr z levé strany, ale mířil přesně do rukavic brankáře
     
    68
    Standardní situaci z levé strany odcentroval Moumi Ngamaleu, jehož pas se snášel na první tyčku, odkud míč na branku prodloužil Karl Toko Ekambi. Jeho zakončení hlavou ale mířilo do míst, kde byl velmi dobře postavený Gabaski.
     
    67
    Kamerun ve druhém poločase už není tak výrazný, sledujeme spíše vyrovnanou, ale bojovnou partii. Hraje se pouze mezi šestnáctkami, což nestranné fanoušky ze sedadel nezvedá.
     
    65
    Centr z levé strany mířil do šestnáctky zbytečně, jelikož hráč na křídle se nacházel v ofsajdovém postavení. Před brankou došlo k souboji, po němž ránu do stehna inkasoval Michael Ngadeu.
     
    64
    Nouhou Tolo se hodně rozčiloval na spoluhráče, protože nepobrali egyptské hráče. Následně se sám dopustil nedovoleného zákroku, když přistrčil Mohameda Salaha. Hvězda Liverpoolu šla ochotně k zemi, ale prošlo ji to.
     
    63
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Ramadán Sobhí.
     
    63
    U rohového praporku přeloboval soupeře Mohamed Salah, a tak těžké zpracování čekalo spoluhráče. Avšak Muhammad Alnaní nedal přesný pas na zadní tyčku.
     
    61
    Hlavní rozhodčí ukázal v přerušené hře žlutou hned dvěma hráčů. Samuel Gouet (Kamerun) podrazil zezadu pronikajícího Trézégueta. Naopak Muhammad Alnaní (Egypt) si pustil pusu na špacír.
     
    61
    Středem hrací plochy se k brance rozeběhl Vincent Aboubakar, jenž se snažil předvést svou drzost. Jenomže namířil si to mezi trojici soupeřů, která ho zastavila.
     
    60
    Po hodině hry můžeme říct, že moc fotbalové krásy nám toto semifinále nepřineslo. Střetnutí už míří do poslední třetiny a doufejme, že se dočkáme alespoň jedné trefy.
     
    58
    Sledujeme velmi bojovné pojetí hry, ve druhém poločasu se hraje spíše ve středu pole. Po chvíli se Kamerun vrhl do akce, ale zleva nepřesně přihrával Nouhou Tolo.
     
    56
    Další pas Egypta mířil za obranu, kam si nabíhal Mohamed Salah, který si chtěl píchnout míč kolem vybíhajícího brankáře. André Onana nechal nohu na správném místě a celou situaci vyřešil na jedničku.
     
    55
    Centr Kamerunu mířil na zadní tyč, kde balon promáchl Gabaski. Poté se k míči dostal ještě Michael Ngadeu, jenž vybojoval další rohový kop.
     
    54
    U postranní lajny byl faulován Moumi Ngamaleu, a tak Kameru rozehrával volný kop. Balon mířil před branku, kde se nacházel Michael Ngadeu. Jenomže před ním se srazili Ahmad Abú al-Futúh a Mahmúd Hamdí.
     
    53
    Vypadá to, že Egypt bude ve druhém poločase více odvážnější. Za šestnáctkou se pohyboval Mohamed Salah, který míč prostrčil mezi dvěma soupeři, ale žádný ze spoluhráčů nebyl v pohybu.
     
    52
    Muhammad Alnaní hledal přihrávkou Mohameda Salaha, který se musel pro míč vracet. Kamerun dostal výhodu, a tak se přesunul na útočnou polovinu. Dalekonosná střela Andrého Anguissa mířil jen vysoko nad branku.
     
    51
    Na levou stranu vápna prošel přes soupeře Umar Marmúš, který si ale dál před branku netroufl. Egypt poté držel balon kolem šestnáctky, jenomže víc toho nevytěžil.
     
    49
    Až mezi záložníky si pro balon došel Mohamed Salah, kterého za půlící čárou fauloval Nouhou Tolo. Egypt u balonu na útočné polovině dlouho nevydržel.
     
    48
    Na centr z levé strany si naskočil Mustafa Mohamed, jehož hlavička mířila doprostřed branky, kde se nacházel připravený André Onana. Prohraný souboj mohl mrzet bývalého hráče Slavie, který se nacházel až za soupeřem.
     
    47
    Po pravé straně postupoval do útoku Trézéguet, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Collins Fai. Egypt tak pošle centr do šestnáctky.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, v jeho úvodu se balonu chopil Egypt. Ovšem nákop na pravou stranu hrací plochy vybojoval soupeř.
     
    46
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Amrú as-Súlija, přichází Trézéguet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločasové jsme moc fotbalové krásy neviděl, a tak se stále hraje bez branek. Kamerun byl více u balonu, snažil se hrát fotbal, ale když zalezlou obranu překonal, tak situaci nepřetavil v branku. Naopak hostující celek vsadil vše na jednu kartu, i proto se na útočné polovině nacházel spíše sporadicky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Do útoku postupoval Umar Marmúš, ale celou situaci vyřešil vracející se Collins Fai. Hostující hráč skončil na trávníku, jenomže o faul se nejednalo.
     
    45+2
    Přihrávka Egypta mířila na levou stranu šestnáctky, kam si nabíhal Mohamed Salah. Avšak z branky vystartoval André Onana, který byl dříve u míče a celou situaci vyřešil.
     
    45+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty.
     
    44
    Střetnutí může znovu pokračovat, oba borci se v po krátké době vrací na trávník. Ovšem nehrálo se dlouho, jelikož byl faulován André Anguissa.
     
    43
    Zatímco Michael Ngadeu je lehce otřesen, tak Mahmúd Hamdí si odnesl krvavý šrám na hlavě. Oba borci budou schopni pokračovat v utkání.
     
    42
    Ani s jedním hráčem to nevypadá moc dobře! Michael Ngadeu i Mahmúd Hamdí jsou v péči lékařů. Snad budou schopni oba pokračovat v utkání.
     
    41
    Kamerun vybojoval další standardní situaci, ale po jejím rozehrání se ve vzduchu střetli Michael Ngadeu a Mahmúd Hamdí. Hlavní rozhodčí odhalil faul domácího stopera.
     
    39
    Mohamed Salah se dočkal faulu a po chvíli sám rozehrál standardní situaci, kterou odvrátil Vincent Aboubakar. Po chvíli mířil před branku další centry, po kterém letěl praporek pomezního rozhodčího nad hlavu.
     
    38
    Rozehrání standardní situace mířilo na zadní tyčku, odkud přišla hlavička ven z šestnáctky. Egypt ve třech mířil do otevřené obrany, ale celou situaci doslova zadrbal Amrú as-Súlija.
     
    37
    Také Omar Kamál (Egypt) si spletl hokej s fotbalem. Hostující hráč postavil soupeři do cesty strom, za což byl oceněn žlutou kartou.
     
    36
    Mohamed Salah uděluje spoluhráčům taktické pokyny. Hostující hráči se znovu zmocnili míče, který okamžitě letěl za postranní lajnu.
     
    35
    Hostující celek se snaží přežít první poločas bez újmy. Doufejme, že Egypt po přestávce přidá. Souboji by pomohla vedoucí branka, který by hru odšpuntovala.
     
    34
    Karl Toko Ekambi přihrával do šestnáctky, kam si nabíhal aktivní André Anguissa. Avšak balon putoval jen mimo hrací plochu, proto se bude jen kopat od branky Egypta.
     
    32
    Kamerun přenesl hru na levou stranu, odkud přihrávka mířila před branku Karl Toko Ekambi se musel pro zakončení vracet, a tak jeho levačka nevyslal takovou střelu, jakou by si přál. Gabaski byl připravený zasáhnout, ale měl to dost usnadněné.
     
    30
    Semifinálové střetnutí je zatím spíše taktickou bitvou, alespoň ze strany Egypta. Hostující celek v dosavadním průběhu předvádí poněkud nudou hru.
     
    28
    Egypt se znovu po delší době nachází u balonu a k vidění byl další dlouhý nákop. O jeho prodloužení se postaral Mohamed Salah, ovšem znovu našel jen obránce soupeře.
     
    27
    Na levé straně si s obránci pohrál Martin Hongla, avšak jeho přihrávka na střed byla zachycena. Kamerun se k míči rychle vrátil, ale nepřesný pas po pravé straně vyslal Moumi Ngamaleu.
     
    26
    Zdvižený palec letí k egyptské lavičce, a tak Gabaski bude v pořádku. Hostující brankář ale celou dobu rozcvičuje pravé rameno.
     
    24
    Hostující lavička je v pozoru, protože na zemi zůstává ležet Gabaski. Na hrací plochu míří lékaři a brankář leží s bolestivou grimasou na trávníku.
     
    24
    Tohle byl nepříjemný střet před egyptskou brankou! Z pravé strany odcentroval André Anguissa, na který si naskakoval Vincent Aboubakar. Ovšem z branky vystartoval Gabaski, a tak se oba hráči ve vzduchu střetli.
     
    22
    Po delší době jsme viděli také Egypt na útočné polovině. Zpoza pokutového území se napřáhl Omar Kamál, jehož pokus postrádal razanci a navíc zamířil vedle pravé tyče. Celou situaci pohledem kontroloval André Onana.
     
    21
    Kamerun byl dvakrát blízko vstřelené brance, ovšem ta nepadla a doufejme, že předešlé situace trochu nakopnou také Egypt, jenž se v úvodu pouze brání.
     
    20
    Po rychlém ošetření se znovu rozehrával rohový kop, který na zadní tyč prodloužil André Anguissa. Na malém vápně se znovu nacházel Michael Ngadeu, jenž v jasné pozici promáchl.
    18. Ngadeu hlavou orazítkoval břevno, Aboubakar dorážku nasměřoval kousek vedle levé tyče
     
    18
    K rohovému praporku přispěchal Moumi Ngamaleu, na jehož centr si naskočil Michael Ngadeu. Hlavička bývalého hráče Slavie zamířila do tyčky. Následně se o dorážku pokoušel Vincent Aboubakar, jenž s tečí mířil vedle, a tak uvidíme další roh.
     
    17
    Mahmúd Hamdí pokryl další akci domácího mužstva, ovšem odkopem nasměřoval balon za postranní lajnu. Po chvíli se do vápna dostával André Anguissa, jenž vybojoval rohový kop.
     
    16
    Kamerun je znovu u balonu a kombinuje kolem středové čáry. Egypt se výborně přesouvá a na začátku zápasu nikam moc nespěchá.
     
    15
    Do pokutového území se dostával Vincent Aboubakar, jemuž soupeř do cesty postavil hokejový strom. Ovšem pokutový kop se ani tentokrát nebude pískat. Následně se po pravé straně před branku probíjel Karl Toko Ekambi, jehož přihrávka mířila na brankáře.
     
    14
    Při výkopu se hodně rozčiloval právě Gabaski, kterému z cesty neuhnul Martin Hongla. Hlavní rozhodčí rozčíleného brankáře Egypta ignoruje.
     
    13
    André Anguissa rozehrával standardní situaci, když centr směřoval na zadní tyčku. Ovšem z branky okamžitě vystartoval Gabaski, jenž celou situaci vyřešil.
     
    12
    Vincent Aboubakar předskočil soupeře, který se dopustil faulu. Hostující trenér se okamžitě vrhl na zem a pronesl něco k nebesům. Celou situaci musí uklidnit hlavní rozhodčí.
     
    11
    O přihrávku za obranu se pokoušel Muhammad Alnaní, avšak dobře se vracející se Michael Ngadeu celou situaci zachránil. Zatím se hraje velmi opatrná partie.
     
    10
    Na levé straně pracoval Ahmad Abú al-Futúh, kterého přistrčil André Anguissa. Egypt zůstává u balonu a může kombinovat na útočné polovině.
     
    9
    Přihrávka následně mířila na hranici pokutového území, kde se záda k brance nacházel Mohamed Salah. Hostující kapitán se rychle otočil, ale svůj pokus nasměřoval na branku Kamerunu.
     
    8
    Hráči v bílých dresech se poprvé nacházejí delší dobu u balonu, ovšem snaží se o uklidnění hry. Nákop na pravou stranu nevyšel podle přestav, přesto Egypt zůstává u míče.
     
    7
    Přihrávka mířila na pravou stranu, kde se na zem položil Ahmad Abú al-Futúh, jenž balon odehrál za postranní lajnu. Po chvíli odcentroval Collins Fai, ale míč mířil blízko brance, a tak jej do rukavic schoval Gabaski.
     
    6
    Nákop Egypta mířil do středu hrací plochy, odkud míč odhlavičkoval za postranní čáru Samuel Gouet. Avšak hostující mužstvo má jeden obrovský problém, balonu se lacino zbavuje, a tak je znovu pod tlakem.
     
    5
    Nákop hostující celku zamířil na levou stranu, kde se pohyboval Umar Marmúš. Ovšem ten si pomohl v souboji rukama, a tak se kormidlo hry znovu obrací.
     
    4
    Do pokutového území si nabíhal Moumi Ngamaleu, který šel ochotně na zelený pažit. Rozhodčí dobře viděl celý moment a nechává hru plynout dál.
     
    3
    Na pravé straně se snažil kombinovat André Anguissa, avšak Moumi Ngamaleu se k míči nedostal. Egypt se ubránil odkopem a znovu musí pracovat před vlastní šestnáctkou.
     
    2
    Do dnešního střetnutí vstoupil Kamerun v tradičních zelených dresech, naopak Egypt oblékl bílou sadu. Po levé straně postupoval směrem dopředu Mohamed Salah, ale hvězda Liverpoolu byla skluzem zbavena balonu.
     
    1
    Jdeme na to, hlavní rozhodčí Gassama zahájil semifinálové střetnutí. Na balonu začal Kamerun, který dal nepřesnou na pravou stranu. Po chvíli se k míči vrátil, avšak centr si ze vzduchu sebral Gabaski.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kamerun: A. Onana – Castelletto, Ngadeu, Tolo – Fai, Hongla, Anguissa, Gouet, Ngamaleu – Toko Ekambi, Aboubakar.
    Náhradníci: Omossola, Epassy – Siliki, Choupo-Moting, Oyongo, N'Jie, Ganago, J. E. Onana, Moukoudi, Kunde Malong, Bahoken, Bassogog.
    Trenér: Toni.

    Egypt: Abú Gabál – Fathí, Mahmúd Hamdí, Abdelmonem, Alnaní – Kamál, as-Súlija, al-Futúh – M. Salah, Marmúš, Mohamed.
    Náhradníci: Gád – Ašraf, Trézéguet, Sajid, R. Sobhí, Šeríf, Ášůr, Marwán, Lášín, Alá, as-Saíd.
    Trenér: Carlo Queiroz.

    Rozhodčí: Gassama – dos Santos, Marengula.
     
    Ještě jednou vás vítám u semifinálového střetnutí, které startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme. Doufejme, že se dočkáme kvalitní fotbalové podívané.
     
    Kamerun

    Domácí Kamerun naopak na turnaji podává přesvědčivější výkony. V úvodním duelu ve skupině přehrál 2:1 Burkina Faso. Poté si Lvi s chutí zastříleli proti Etiopii, kterou roznesli 4:1. Jediné zaváhání přišlo proti Kapverdům a remízu 1:1. V osmifinále ale Kameru přetlačil výsledkem 2:1 Komory. Ve čtvrtfinále pak díky galapředstavení Toko Ekambiho přehrál 2:0 Gambii.
     
    Egypt

    Egypt byl před startem turnaje pasován mezi favority hlavně díky účastní Mohameda Salaha. V prvním utkání ale Egypt padl 0:1 s Nigérií. V souboji s Guineou-Bissau zachránil Egyptu těsné vítězství právě Salah. V posledním duelu ve skupině pak Egypt porazil Sudán. V osmifinále narazil Egypt na silné Pobřeží slonoviny a oslavil postup po penaltách. Ve čtvrtfinále pak díky Trézeguetově brance v prodloužení vyřadil Egypt Maroko.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze semifinále Afrického poháru národů mezi Kamerunem a Egyptem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   61. Gouet (CAM) – 37. Kamál (EGY), 61. Alnaní (EGY), 87. Carlo Queiroz (trenér) (EGY)   90. Carlo Queiroz (trenér) (EGY)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Vincent Aboubakar (CAM)
    1:1   Ahmed Sajid (EGY)
    2. série:
    1:1   Harold Moukoudi (CAM)
    1:2   Mohamed Abdelmonem (EGY)
    3. série:
    1:2   James Lea Siliki (CAM)
    1:3   Mohanad Lášín (EGY)
    4. série:
    1:3   Clinton N'Jie (CAM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:23.
    Kamerun: A. Onana – Castelletto (99. Moukoudi), Ngadeu, Tolo – Fai, Hongla (108. J. E. Onana), Anguissa, Gouet (80. Siliki), Ngamaleu (86. N'Jie) – Toko Ekambi (98. Bassogog), Aboubakar (C).
    Náhradníci: Omossola, Epassy – Siliki, Choupo-Moting, Oyongo, N'Jie, Ganago, J. E. Onana, Moukoudi, Kunde Malong, Bahoken, Bassogog.

    Trenér: Toni.

    Egypt: Gabaski – Fathí, Mahmúd Hamdí, Abdelmonem, Alnaní (86. Lášín) – Kamál (85. Ášůr), as-Súlija (46. Trézéguet), al-Futúh – M. Salah (C), Marmúš (63. R. Sobhí), Mohamed (106. Šeríf, 118. Sajid).
    Náhradníci: Gád – Ašraf, Trézéguet, Sajid, R. Sobhí, Šeríf, Ášůr, Marwán, Lášín, Alá, as-Saíd.

    Trenér: Carlo Queiroz.

    Rozhodčí: Gassama – dos Santos, Marengula
    bahis siteleri