Zlín – Kladno 3:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 4:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 17.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 53. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti kladenským Rytířům, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Rytíři Kladno
    Oproti domácímu celku jsou hosté v nejlepší formě, jakou měli za celou sezónu. Během posledních pěti utkáních se jim podařilo posbírat rovnou 11 bodů, které je tak výrazně přiblížily 13. místu, díky kterému by se vyhnuli nebezpečné baráži. Až díky zázračným výkonům tak Rytíři dýchají na krk celku z Litvínova, na který ztrácí již pouhý bod. I právě kvůli tomuto důvodu by tento mančaft potřeboval výhru za tři body jako sůl. Díky ní by tak svého rivala ze severu Čech dostali pod až neuvěřitelný tlak. Blízko k tomuto počinu mají i podle jejich posledního zápasu na ledě zlínského celku, který s přehledem ovládli výhrou s čtyřbrankovým náskokem.

    Poslední tři utkání:
    Kladno vs. Kometa Brno – 6:4
    Kladno vs. Karlovy Vary – 5:0
    Mladá Boleslav vs. Kladno – 0:1 pp.
     
    PSG Berani Zlín
    Kdybych řekl, že pro domácí Berany je vysněné čtrnácté místo vzdálené již na kilometry daleko, použil bych ještě mírné slova. Žlutomodrým se v posledních dvou utkáních opět moc nedařilo, což dokazuje i fakt, že během dvou zápasu prostřelili gólmana soupeře pouze jednou, na druhou stranu ale obdrželi branek rovnou devět. Jejich kritické situaci, ve které ztrácí na předposlední Rytíře až propastných sedmnáct bodů, nepomáhá ani to, že je během pouhých pár dnů opustili rovnou dva klíčoví hráči. Prvním z nich je Vladimir Michasjonok, který po dlouhodobých problémech odcestoval do své rodné krajiny, aby mohl podstoupit operaci, která ho již do této sezóny nepustí. Druhým odcházejícím hokejistou je jedna z opor zlínské obrany Roberts Mamčics. Ten po odcestování na olympijské hry oznámil, že přestoupí do švédského Linköpingu, aby tak ještě víc ponořil již mohutně se potápějící loď jménem PSG Berani Zlín. Právě tento celek se v dnešním utkání pokusí o nemožné, a to ještě vykřesat opravdu až mizivé naděje na baráž.

    Poslední tři utkání:
    Karlovy Vary vs. Zlín – 5:1
    Plzeň vs. Zlín – 4:0
    Zlín vs. Liberec – 5:3
    Zvítězí dnes Zlín?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Karafiát – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Baránek, K. Wood, Ticháček, Donaghey, J. Suchánek (A), Arzamascev – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Melka, Zikmund, Pytlík – Babka, Kuťák, Jágr.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, Votrubec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč pro své spoluhráče Valentin Claireaux. I přesto se ale jako první do útoku dostávají Rytíři, kteří ale přichází o puk po souboji za bránou.
     
    01:43
    O první střelu utkání se postaral Jiří Karafiát. Jeho pokus sice nebyl mířený vůbec špatně, z tak velkého úhlu ale byli šance na úspěšné zakončení téměř mizivé.
     
    02:42
    Na vhazování po levici Bowa získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů, nakonec se ale ke střele dostal soupeř. Byl jim Martin Novotný, který pálil od modré. Jeho pokus ale na dobře připraveného gólmana nestačil.
     
    03:41
    Do útočného pásma se dostal Antonín Honejsek. Jeho nahození podél mantinelu ale příliš slavně neskončilo, jelikož ho za svatyní ulovil jeden z obránců soupeře.
     
    04:40
    O kličku za bránou se pokusil Pavel Kubiš. K jeho smůle se ale dostal do souboje s jedním z protihráčů, který ho pohotově odstavil od puku. Díky tomu se tak tato formace může hrnout do útoku.
     
    05:19
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je skvělý vstup pro utkání ze strany domácích ševců! Po pouhých pěti minutách se prosazuje JIŘÍ SUHRADA, který tak využil závaru přes svatyní Rytířů. Asistence: Zdeněk Okál a Pavel Makarenko.
    05:19 Jiří SUHRADA - 1:0
     
    06:18
    Na vhazování po levici brankáře Kladna získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů, Díky tomu se dostal ke střele od modré Marek Baránek, který ale trefil pouze brusli jednoho z obránců.
     
    07:17
    Domácím Beranům se po několika prohraných buly nedaří dostat z vlastního pásma. Až nyní vyzrál na svého soka Bedřich Köhler, který vyváží kotouč do útočného pásma.
     
    07:32
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:31
    První početní výhoda žlutomodrým zatím vůbec nevychází. Jejich počínání na ledě jim zatím nepřineslo ani jedno setrvání v útočném pásmu, natož tak nějakou střelu.
     
    09:30
    V závěru přesilovky se dostal do velké šance Pavel Kubiš, a to po obdržení křižné přihrávky. Jeho zakončení od pravého kruhu ale nepřišlo dostatečně rychle na to, aby se puk dostal do odkryté brány.
     
    10:29
    Po velmi těsném zakázaném uvolnění jsou u puku opět ševci. Ti si zvládli vytvořit závar před brankovištěm, po zablokované střele Ondřeje Němce ale celá akce končí.
     
    11:28
    Tak toto byl pohotový zákrok Kašíka. Ten zastavil velice nebezpečný pokus Ladislava Zikmunda, který se dostal k zakončení téměř ihned po vyhraném buly.
     
    12:27
    Tak tady měli ševci obrovské štěstí! O zakončení z velkého úhlu se postaral Jaromír Pytlík. Byť tato střela nevypadala nijak nebezpečně, nakonec projela gólmanovi pod bruslí a jen zázrakem se odrazila mimo bránu.
     
    13:26
    Tak toto byl bravurní počin, o který se postaral Adam Kubík. Ten byl natolik rozjetý, že se mu podařilo objet bránu soupeře a téměř zakončit do prázdné brány. Nakonec ale jeho pokus zastavil zlínský gólman.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., hákování).
     
    15:26
    První početní výhodu si nyní můžou vyzkoušet i Rytíři. Jejich počínání v útočném pásmu není zatím vůbec špatné, i přesto ale měli největší šanci Berani. Postaral se o ní ještě s jedním ze svých spoluhráčů Bedřich Köhler. Právě jmenovaný hráč se dostal k zakončení při akci dva na jednoho ale na skvělého Bowa nevyzrál.
     
    16:25
    Časomíra počítající přesilovku se nenávratně blíží ke svému vypršení a vypadá to, že se Rytířům faul soupeře nepodaří potrestat. Druhá půle tohoto přečíslení navíc nepřinesla ze strany Kladna ani jednu střelu.
     
    17:24
    Od modré se dostal k zakončení Daniel Gazda. Jeho pokus sice nebyl vůbec špatný, k jeho smůle ale trefil pouze jednoho ze clonících hráčů, který kotouč tečoval na zadní hrazení.
     
    17:55
    Tak toto jsou momenty, kdy každému přeběhne mráz po zádech. Za bouřlivého pískotu všech fanoušků se hra přerušuje, jelikož na tribuně pravděpodobně zkolaboval jeden z příznivců. Celý stadion je nyní potichu a vypadá to, že se zápas bude přerušovat.
     
    Ano, je tomu tak dámy a pánové, utkání se přerušuje a zápas bude pokračovat po přestávce.
     
    Během dosavadního průběhu utkání jsme byli svědky lehce lepší hry ze strany domácího celku. Dokazuje to i fakt, že právě tento mančaft se dostal hned po pěti minutách do vedení. Daleko ke vstřelení branky neměl ani soupeř, který ale na gólmana ševců zatím vymýšlí recept jen marně.
     
    Hráči obou týmů se již vrací na led a hra bude brzy pokračovat.
     
    17:55
    1. třetina pokračuje.
     
    18:54
    Po vhazování v útočném pásmu se dostal ke střele Alexandre Mallet. Jeho pokus mu ale vůbec nesedl, jelikož mu kotouč v kritický moment přeskočil hůl.
     
    19:33
    Bránu soupeře se pokusil objet Ladislav Zikmund, kterého ale odstavil od puku jeden z obránců. I přesto jsou ale Rytíři stále v útoku, z kterého dokázali vytěžit i závar před bránou.
     
    19:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Úvodní buly druhé dvacetiminutovky vyšlo lépe ševcům, kteří se ale zatahují až k vlastní bráně. Jejich následný útočný výpad navíc nebyl nijak zázračný, jelikož skončil téměř okamžitě ztrátou puku.
     
    21:03
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Valentin Claireaux – 2 min., sekání + 2 min., nesportovní chování).
     
    22:02
    Poprvé si oba celky můžou vyzkoušet hru čtyři na čtyři. Ta očividně zatím více svědčí ševcům, kterým se nyní podařilo se usadit v útočném pásmu, o které ale po střele Daniela Gazdy přichází.
     
    22:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno vážení! Rovnou čtyřminutového trestu využívá NICOLAS HLAVA, který svým zakončením od pravého kruhu překonal brankáře. Asistence: Matěj Beran a Adam Kubík.
    22:34 Nicolas HLAVA - 1:1
     
    23:33
    Po vyrovnání jsou Rytíři v jednom ohni. Nyní to skvěle dokázal svou střelou od modré Jake Dotchin, který vyslal naprostou metelici, která jen těsně minula levou tyč.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Miroslav Indrák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., hrubost).
     
    25:01
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:00
    Na zlínském ledě se to v posledních řeže a ani jeden z týmů si nebere se soupeřem servítky. Nyní se ale o obrat mohla postarat kladenská legenda Tomáš Plekanec. Ten v samostatném úniku ale zaspal ten ideální moment, díky čemuž na něho Kašík fantasticky vyzrál.
     
    26:59
    Početní výhoda se ševcům pomalu, ale jistě, blíží ke konci a ani přes opravdu dlouhý tlak v útočném pásmu se jim nepodařilo, a pravděpodobně ani nepodaří, prosadit.
     
    27:58
    Tak toto nahození se Beranům vůbec nepodařilo. Zpoza vlastní brány se pokusil Zdeňka Okála najít Gazda. K jeho smůle mu ale přihrávka příliš nesedla a zmiňovaný útočník se na ní natahoval jen marně.
     
    28:57
    Na vhazování u střídačky ševců získal kotouč jeden ze zlínských hráčů. Následná přihrávka jednoho z nich ale byla zblokována, díky čemuž se můžou přihlásit o slovo Rytíři a jejich formace.
     
    29:56
    Do úniku dva na jednoho se dostal se svým spoluhráčem Valentin Claireaux. Jmenovaný hráč se chtěl pokusit o přihrávku, svým obětavým pádem mu ale jeden z obránců tento počin znemožnil a zastavil tak celou akci.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Beran – 2 min., hákování).
     
    31:13
    K zakončení se nyní po návratu do útočného pásma dostal Pavel Kubiš. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale nebyl nijak prudký, a tak brankáři, který měl navíc odkrytý výhled, nedělal nejmenší problém.
     
    32:12
    V posledních vteřinách přesilovky Berani přichází o kotouč, díky čemuž se mohl dostat na druhé straně ke střele mistr svého řemesla Jaromír Jágr. Jeho pokus ale skončil pouze na betonech gólmana.
     
    32:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme tady obrat! Po zmatku v brankovišti se jako první zorientoval LADISLAV ZIKMUND. Následně se sice ještě zkoumalo video, zda kotouč překročil čáru celým svým objemem, což se k radosti Rytířů stalo. Asistence: Jakub Babka.
    32:52 Ladislav ZIKMUND - 1:2
     
    33:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Cody Donaghey – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:22
    Žlutomodrým se podařilo vyhrát hned úvodní vhazování, díky čemuž se dostal do palebné pozice Daniel Gazda. Jeho pokus ale skončil pouze na boční síti svatyně.
     
    35:21
    Od modré vyslal jedovatou střelu na svatyni Ondřej Němec. Jeho zakončení ale trefilo pouze prvního ze clonících obránců, který tak vyváží do středního pásma.
     
    36:20
    Ani jednomu z celků se nyní nedaří udržet puk na svých holích. Nyní se pokusil o nahození do útočného pásma Adam Kubík, který ale poslal kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    37:19
    O zakončení od levého kruhu se postaral kapitán Beranů Pavel Kubiš. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, na Landona Bowa ale krátký. Na následném vhazování se navíc k puku dostávají Rytíři.
     
    38:18
    Ve svém obranném pásmu zvládl vybojovat puk Valentin Claireaux, kterého ale následně zastavil jeden ze soupeřů za svatyní ševců. Tento souboj se mu nakonec podařilo vyhrát, díky čemuž posílá jednoho ze svých spoluhráčů na druhou stranu kluziště.
     
    39:17
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Jake Dotchin. Oba týmy se ale nyní tváří tak, že by spíš chtěli dohrát tuto třetinu bez jakéhokoli drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, z čehož obě padly za záda Kašíka. Čeho ale bylo podstatně více, byly vyloučení. Od poslední přestávky jsme jich viděli rovnou sedm. Pokud tento trend bude pokračovat i do posledního dějství, mohli bychom být svědky ještě pořádné řežby.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední třetiny získal kotouč Valentin Claireaux. Díky tomu se následně právě tento hráč dostává k zakončení, které ale končí vysoko nad horní tyčí.
     
    41:43
    Tak toto byl neuvěřitelný zákrok Libora Kašíka. Po přihrávce zpoza brány mohl zakončovat do zcela prázdné brány Antonín Melka. Jeho pokus ale skvěle zastavil svou vyrážečkou již ležící brankář.
     
    42:42
    Po vhazování před brankářem ihned poslal puk na bránu Zdeněk Okál. Jeho pokus byl ale poměrně dost pomalý. Po dalším vhazování pálil pro změnu Daniel Gazda. Jeho pokus od modré ale skončil zaklíněný pod brankářem.
     
    43:41
    Tak toto byl velice ambiciózní pokus z hole Adama Kubíka. Ten se pokusil z velkého úhlu překonat brankáře takovým až fotbalovým dloubáčkem. Jeho zakončení ale zcela minulo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    44:40
    Od modré znovu pálil Daniel Gazda. Ani tentokrát ale nevyzrál na brankáře soupeře, a to hlavně kvůli tomu, že trefil hůl jednoho z obránců.
     
    45:39
    Na druhé straně se o podobný kousek postaral Marek Baránek. Ani on si ale na své konto nepřipíše branku. V tomto případě ale kotouč alespoň doletěl až k brankáři.
     
    46:38
    Aktivní napadání domácích hráčů dělá očividně jejich soupeři momentálně problémy. Díky tomu se nyní dostal k pokusu Patriks Zabusovs, který ale těsně minul pravou tyč.
     
    47:37
    Své tvrdé defenzivní přednosti nyní předvedl Antonín Melka. Ten tvrdým bodyčkem doslova přišpendlil jednoho z útočníků domácích k mantinelu za svatyní Bowa.
     
    48:36
    A ševci jsou opět v útoku. Tentokrát ale končí jejich tažení ještě dříve, než vůbec začalo, a to ofsajdem. Na následném vhazování ale k radosti všech domácích fanoušků získávají Berani puk zpět.
     
    48:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    A stav je opět vyrovnaný! Před půlkou poslední třetiny využívá zmatku v brankovišti ZDENĚK OKÁL, který tak přibližuje svůj celek veledůležitým třem bodům. Asistence: Daniel Gazda a Pavel Makarenko.
    48:52 Zdeněk OKÁL - 2:2
     
    49:51
    Po buly, které se odehrálo po levici brankáře Kladna, získali kotouč Rytíři. Ve středním pásmu ale o puk přichází Marek Baránek. Tato hrubka ho ale nemusela příliš dlouho mrzet, jelikož ji napravil jeden z jeho spoluhráčů.
     
    50:50
    Tak toto byla opravdu prudká střela, po které si svým zákrokem nebyl Kašík vůbec jistý. ze své hole ji vypálil Marek Baránek. Právě kvůli nejistotě gólmana se v jeho brankovišti semlela pořádná šarvátka, kterou ale sudí ukončují.
     
    51:49
    Už déle než minutu jsme nebyli svědky ani jedné střely. Největším důvodem tohoto faktu je jednoznačně i to, že se ani jednomu z celků nedaří udržet kotouč pod svou mocí.
     
    52:48
    Do akce dva na dva se dostal se svým spoluhráčem Radek Veselý. Právě zmíněný hráč se rozhodl pro prudké zakončení, které ale skončilo pouze na vyrážečce brankáře.
     
    53:47
    Díky vyhranému vhazování v útočném pásmu mohou ševci ohrožovat svatyni soupeře. Hned první přihrávka ale končí ve středním pásmu, díky čemuž můžou Rytíři vytstřídat.
     
    54:46
    Na druhé straně se dostal ke střele Nicolas Hlava. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale neprošel skrze zeď, kterou před ním utvořili zlínští obránci.
     
    55:45
    Tak toto byla šance, díky které se mohli ševci opět dostat do vedení. Dostal se k ní Antonín Honejsek, který obdržel přihrávku z rohu kluziště. Jeho teč ale těsně minula pravou tyč odkryté brány.
     
    56:44
    Ještě větší šanci nyní měli Rytíři, kteří ji ale, s prominutím, naprosto zpackali. Na bránu soupeře se totiž po zisku hrnuli rovnou tři útočníci proti jedinému obránci. Jejich akce byla ale příliš překombinovaná a tak se sotva dostali ke střele.
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    57:43
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Němec. Ten se ale dopustil obrovské chyby v rozehrávce, díky které se dostal do samostatného úniku Nicolas Hlava. Ten nic nevymýšlel a rozhodl se pro prostou střelu. Jeho pokus ale zastavil brankář Beranů svou lapačkou.
     
    58:42
    Tato rozehrávka se ševcům příliš nepovedla. Z rohu vlastního obranného pásma se pokusil najít jednoho z útočníků Daniel Gazda. Jeho nabídka ale byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    59:21
    Tak toto byla velká šance na vstřelení branky v samém závěru utkání. Dostal se k ní Bedřich Köhler při akci tři na dva. Jeho zakončení ale skončilo pouze na betonech gólmana.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matěj Beran.
     
    59:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné čeho jsme svědky dámy a pánové! Poté co Plekanec neudržel své nervy na uzdě a zcela nesmyslně oslabil svůj celek, za již kritické situace, vstřeluje branku DANIEL GAZDA, a to pouhých pět vteřin před koncem. Jeho metelice od modré měla doslova učebnicové předpoklady a tak není divu, že skončila gólem. Asistence: Jakub Ferenc.
    59:55 Daniel GAZDA - 3:2
     
    59:55
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky rovnou dvou branek, které nám přinesly až neuvěřitelně dramatický závěr třetiny, ve kterém přišel absolutní kolaps kapitána Rytířů. Ten tak oslabil svůj tým, kvůli čemuž neputuje do Kladna ani jeden bod.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:09:58)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 6. Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (Ferenc) – 23. Hlava (M. Beran, A. Kubík), 33. Zikmund (Babka)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Karafiát – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Baránek, K. Wood, Ticháček, Donaghey, J. Suchánek (A), Arzamascev – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Melka, Zikmund, Pytlík – Babka, Kuťák, Jágr.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 1000
    bahis siteleri