Česko – Island 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:2)
Island
Pondělí 21.02.2022, 00:20 • Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie • SheBelieves Cup
     
    Turnaj české ženy zakončí ve čtvrtek krátce po půlnoci soubojem s Novým Zélandem. To už je z mé strany vše. Přeji dobrou noc! (02:27:46)
    Češky v obměněné sestavě těsně podlehly Islandu.
     
    České fotbalistky ve svém druhém vystoupení na SheBelieves Cupu podlehly Islandu 1:2. Naše hráčky mohou litovat zejména úvodní dvacetiminutovky duelu, v níž inkasovaly oba góly. Pak se dlouho nemohly střelecky prosadit, byť si šance dokázaly vytvořit. V zakončení však scházela přesnost, dostatečná razance a nebo i štěstí. Tak jako při střele Cahynové z úvodu druhého dějství, kterou vyškrábla brankářka na tyč. Kontaktní gól přišel až v 85. minutě, kdy po kolmici Mrázové obešla Michaela Khýrová gólmanku a poslala míč do odkryté brány. V závěrečném tlaku pak mohla vyrovnat Necidová, ta však hlavičkovala těsně vedle. Pozitivem je určitě výkon dvacetileté brankářky Olivie Lukášové, která odchytala druhou půli. Za 45 minut hry neinkasovala a připsala si minimálně tři skvělé zákroky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dubcové se rozehrávka rohu nepovedla a místo ohrožení brány Islandu běžela Thorvaldsdóttirová sama na Lukášovou. Česká brankářka se nenechala prostřelit a předvedla svůj třetí skvělý zákrok ve druhé půli!
     
    90+2
    Gabriela Šlajsová ještě vydřela rohový kop v souboji s Gunnhildur Jónsdóttirovou. Ta si počínala velmi obětavě.
     
    90+1
    Zápas bude nastaven o dvě minuty! Češky mají drtivý tlak. Hraje se v podstatě v pokutovém území soupeřek, které zoufale brání.
    89. Vyrovnání měla na hlavě Necidová. Bránu těsně minula.
     
    89
    To je škoda! Po rohovém kopu míč vyplaval na zadní tyči, kde byla Simona Necidová. Ta hlavičkovala těsně vedle brány!
     
    89
    Rychlonohá Khýrová zasprintovala na levé straně a poslala před bránu hodně nepříjemný míč! Ten jedna z obránkyň odpálila před nabíhající Staškovou na roh.
     
    88
    Češky vycítily šanci na vyrovnání. Nyní buší do defenzivy Islandu.
     
    86
    Stašková nyní sklepla míč na Miroslavu Mrázovou, která z hranice šestnáctky přestřeluje bránu.
    85. Michaela KHÝROVÁ - 1:2
     
    85
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen je tu ještě zápletka! Miroslava Mrázová vysunula kolmicí za obranu MICHAELU KHÝROVOU. Ta si položila vybíhající brankářku Ívarsdóttirovou a pak už posílala míč do prázdné brány.
     
    84
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Natasha Anasiová, přichází Gudrún Arnardóttirová.
     
    84
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jitka Chlastáková, přichází Andrea Stašková.
     
    83
    Po rohovém kopu přišel další fantastický zákrok Lukášové! K hlavičce se dostala Natasha Anasiová, která míč prudce umístila k levé tyči z pohledu české brankářky. Ta tam však nějakým způsobem dokázala natáhnout nohu a balón kopačkou vyrazit! Skvělý reflex i kloubní flexibilita Lukášové.
    82. Zázračný zákrok Lukášové proti hlavičce Anasiové.
     
    82
    Nyní se blýskla Olivie Lukášová! Po standardní situaci míč propadl před bránu, kde se k němu dostala Sveindís Jónsdóttirová. Ta ale z bezprostřední blízkosti nepropálila českou brankářku!

    Martin Augustin

    Branky: 85. Khýrová – 11. Anasiová, 18. Magnúsdóttirová

    Karty:   43. Gudmundsdóttirová (ISL)


    Česko: Vaníčková (46. Lukášová) – Chlastáková (84. Stašková), Kotrčová, Bertholdová (C) (46. Necidová), Khýrová – Cahynová (73. Krejčiříková) – Cvrčková (46. Šlajsová), Dubcová, Pochmanová, Černá (66. Dlasková) – Mrázová.
    Náhradníci: Votíková, Lukášová – Dlasková, Šlajsová, L. Martínková, Stašková, Stárová, Svitková, Necidová, Krejčiříková, Bužková, Szewieczková.

    Trenér: Rada

    Island: Ívarsdóttirová – A. Árnadóttirová, Anasiová (84. Arnardóttirová), Sigurdardóttirová, Vidars­dótt­irová (C) (46. Hermannsdóttirová) – Vilhjálmsdóttirová, Tómasdóttirová (76. G. Jónsdóttirová), Jóhannsdóttirová – Magnúsdóttirová (76. S. Jónsdóttirová). , Gudmundsdóttirová (46. Thorvaldsdóttirová), Andradóttirová.
    Náhradníci: Sigurdardóttirová, Rúnarsdóttirová – Brynjarsdóttirová, Jónsdóttirová, Arnardóttirová, Gísladóttirová, Atladottirová, Thorvaldsdóttirová, Hermannsdóttirová, Viggósdóttirová, Jónsdóttirová, Albertsdóttirová.

    Trenér: Halldórsson

    Rozhodčí: Simonová (USA)
    bahis siteleri