Lazio – Porto 2:2 (kon.) | Real Sociedad – RB Lipsko 1:3 (kon.) | Olympiakos – Atalanta BC 0:3 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Sevilla 1:0 (kon.) | Braga – Šeriff Tiraspol 2:0 (3:2 po pen.) | Rangers – Dortmund 2:2 (kon.)
Real Betis – Zenit 0:0 (kon.) | Neapol – Barcelona 2:4 (kon.)
konec
Olympiakos Pireus
0:3 (0:1)
Atalanta Bergamo
Čtvrtek 24.02.2022, 18:45 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Přeji vám příjemně strávený čtvrteční večer a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:48:30)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 0:4.
    Střely mimo: 3:1.
    Rohy: 3:1.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 18:17.
     
    Odvetný zápas prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Olympiakosem a Bergamem končí zřetelnou výhrou Atalanty v poměru 3:0! Italské mužstvo bylo po celý zápas lepším celkem, což je na skóre patrné. V druhé půli navýšil skóre v prospěch svěřenců Gian Piera Gasperiniho dvěma nádhernými góly Ruslan Malinovskyj, jehož krásné střely byly i pro Tomáše Vaclíka nechytatelné. Bergamo tak zaslouženě postupuje do další části vyřazovacích bojů Evropské ligy, Pireus v ní naopak končí, celkové skóre dvojzápasu hovoří jasně v prospěch Atlanty, která nakonec vyhrála celkovým poměrem 5:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Remo Freuler se ještě snažil posunout míč podél levé krajní čáry na Giuseppeho Pezzellu, dobře však zasáhl Aguibou Camara, který jeho pas sráží do zámezí.
     
    90+2
    Mathieu Valbuena rozčíleným gestem ukazuje, že v hlavičkovém souboji Rema Freulera loktem do břicha nezasáhl. Opakované záznamy však dokládají opak, sudí del Cerro Grande pískal správně faul.
     
    90+2
    A znovu má balon libero Pireusu Tomáš Vaclík, který rozehrává na pravou stranu, Aguibou Camara může postupovat podél krajní čáry kupředu.
     
    90+1
    Marious Vrousai vrací balon autovým vhazování zpět na hrací plochu. Přihrávka šla na hranici velkého vápna Olympiakosu, kde opět hraje Tomáš Vaclík.
     
    90
    Juan Musso posílá dlouhým odkopem balon od vlastní svatyně až na půli soupeře. Už je tu čtvrtý sudí, který signalizuje tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Giorgio Cittadini.
     
    89
    Sokratis Papastathopoulos se nyní musel rychle svézt skluzem po hrací ploše, aby odkopl míč před Jeremiem Bogou, který by měl jinak stoprocentní střeleckou pozici na penaltě.
     
    89
    Konstantinos Manolas přihrává za sebe do pokutového území Olympiakosu, kde už je pouze Tomáš Vaclík, jenž vykopává až na polovinu Bergama.
     
    88
    Teun Koopmeiners poslal krásný centr na zadní tyč, kde si na míč naskakoval Hans Hateboer. Ten už byl ale dost z úhlu a svou střelou bránu Pireusu netrefil.
     
    87
    Oleg Reabciuk nyní ještě dostal nafackováno ránou, kterou na pravé straně vyslal Valentin Mihăilă, střelu alespoň dokázal zblokovat.
     
    86
    Merih Demiral už je zase vzadu, kde rozehrává od vlastního pokutového území. Balon má nyní Marten de Roon, jenž byl ve středu hrací plochy znovu sražen zezadu Madym Camarou, který může být rád, že za další skluz nevidí další žlutou a taky červenou.
     
    85
    Merih Demiral si pro jednou zaútočil, Mady Camara se mu svezl skluzem pod nohy a jeho výpad zastavil. Za svůj nebezpečný zákrok si odnese žlutou kartu.
     
    84
    Teun Koopmeiners zahrává rohový kop od levého praporku. Jeho centr na přední tyč však jeho spoluhráči v nic užitečného přetavit nedokázali.
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Giuseppe Pezzella.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Valentin Mihăilă.
     
    83
    Joakim Maehle nyní nedokázal rozehrát na levé straně, balon mu sebral Bandiougou Fadiga, jenž si ale následně nešťastně poskočil, když mu spoluhráči zhatili dobře rozjetou kombinaci.

    Petr Šatalík

    Branky: 40. Maehle (de Roon), 67. Malinovskyj (Koopmeiners), 69. Malinovskyj (Boga)

    Karty:   4. Cissé (OLY), 55. M'Vila (OLY), 85. M. Camara (OLY) – 54. Tolói (ABC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:17.
    Olympiakos Pireus: Vaclík – Manolas, Papastathopoulos (C), Cissé (46. Masouras) – Lala (68. El Arabi), M. Camara, M'Vila (68. Vrousai), Reabciuk – A. Camara – Tiquinho Soares (73. B. Fadiga), Onyekuru (60. Valbuena).
    Náhradníci: Tzolakis – Bouchalakis, Kunde Malong, El Arabi, Vrousai, Masouras, B. Fadiga, Ba, Valbuena, Papadopoulos, Kitsos, G. Rodrigues.

    Trenér: Pedro Martins.

    Atalanta Bergamo: Musso – Tolói (C), Demiral (90. Cittadini), Djimsiti – Hateboer, de Roon, Freuler, Maehle (84. Gi. Pezzella) – Malinovskyj (84. Mihăilă), Pessina (57. Koopmeiners) – Pašalić (56. Boga).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Koopmeiners, Boga, Gi. Pezzella, Mihăilă, Scalvini, Cittadini, Zappacosta.

    Trenér: Gian Piero Gasperini.

    Rozhodčí: C. del Cerro Grande – J. C. Yuste, R. A. Fernández (všichni ŠPA).
    17.02.2022
    Atalanta BC - Olympiakos 2:1

    Branky: 61. Djimsiti (Malinovskyj), 63. Djimsiti – 16. Tiquinho Soares (Masouras)

    Karty:   33. Pašalić (ABC), 78. Demiral (ABC), 90+2. Gi. Pezzella (ABC) – 53. Papastathopoulos (OLY)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:11.
    bahis siteleri