Sparta – Liberec 5:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 4:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 4:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 27.02.2022, 15:00 • O2 arena, Praha 8–Libeň • Tipsport extraliga • 57. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:39 Petr JELÍNEK - 5:2
     
    58:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hostující fanoušci přeci jen aspoň nějaký důvod k radosti mají, přichází kosmetická úprava skóre! Gólmana Sparty střelou zpoza kruhu překvapil PETR JELÍNEK – 5:2! Asistence: Thomas Melancon.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:27
    Ještě jedno oslabení, převážnou většinu zbytku základní hrací doby na trestné za podrážení stráví David Vitouch (SPA).
     
    55:40
    Při Liberci dnes nestojí ani štěstěna! Před Machovským teď zavládl naprostý chaos a Tygři měli v rozmezí patnácti sekund asi pět tutovek, postupně však úplně všechny spálili!
     
    54:24
    Michal Řepík (SPA) na dvě minuty opouští ledovou plochu s menším trestem za podrážení.
     
    43:14
    Liberec má unikátní šanci zvrátit průběh střetnutí! Gennadij Stoljarov (SPA) je po nevybíravém zákroku u mantinelu vykázán z kluziště za zásah do hlavy, Tygry čeká pětiminutová přesilovka!
     
    40:01
    Očekávané se stává realitou. Petr Kváča bude na třetí třetinu koukat jen ze střídačky, zbytek utkání odchytá Jaroslav Pavelka (LIB).
    39:17 David TOMÁŠEK - 5:1
     
    39:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak teď už to s libereckými Tygry vypadá hodně špatně, do třetí třetiny půjdou s propastným čtyřbrankovým mankem! Chlapík vyhrál buly v útočném pásmu a nahrál DAVIDU TOMÁŠKOVI, který bleskově vymetl vzdálenější horní roh severočeské klece – 5:1! Asistence: Filip Chlapík.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
    36:11 Vladimír SOBOTKA - 4:1
     
    36:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ne, tohle z pohledu Petra Kváči opravdu není povedený zápas! Čtvrtý gól Sparty jde jen za ním – střela z modré čáry mu propadla skrz výstroj do brankoviště a liberecký gólman si puk následně ve snaze jej uklidit mimo nebezpečí srazil do klece. Zásah je připsán VLADIMÍRU SOBOTKOVI – 4:1! Asistence: Martin Jandus.
     
    34:59
    Sparta mířila do nadějného přečíslení dva na jednoho, když se hra v tu ránu přerušila kvůli strkanici Michala Řepíka (SPA) a Ladislava Šmída (LIB). Znovu jsou uděleny shodné tresty za hrubost.
     
    31:43
    Sudím došla trpělivost, ani tentokrát nenechají kočkovanou za hostujícím brankovištěm bez trestů. Za hrubost jdou ven ze hry Filip Chlapík (SPA) a Lukáš Derner (LIB).
     
    29:57
    Petr Kváča se blýskl velmi povedeným zákrokem, situaci dva na nula a následný pokus o uklizení puku z tyči vyřešil nataženým betonem! Ke gólu moc nechybělo!
    26:56 Michal BIRNER - 3:1
     
    26:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jurčina trestnou lavici opouští předčasně, Sparta poprvé inkasuje! Machovský přichází o čisté konto po střele MICHALA BIRNERA zprava, která mu zaplula přesně mezi betony – 3:1! Asistence: Jan Ordoš, Ladislav Šmíd.
     
    25:48
    Atmosféra v O2 areně houstne, Milan Jurčina (SPA) je po zákroku na jednoho z protihráčů v rohu kluziště trestán za hrubost.
    21:57 David TOMÁŠEK - 3:0
     
    21:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bitva o důležité body zatím vychází jednoznačně lépe Pražanům, kteří na začátku prostřední třetiny zvyšují na rozdíl tří branek! Na Chlapíka se pověsil protihráč, domácí forvard však na poslední chvíli stihl puk posunout na kruh k DAVIDU TOMÁŠKOVI, jenž následně zamířil přímo do blížšího horního rohu – 3:0! Asistence: Filip Chlapík.
    18:39 Miroslav FORMAN - 2:0
     
    18:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácím se to skutečně podařilo. Rychlou sérií přihrávek se dostal kotouč až na MIROSLAVA FORMANA, který si sjel do mezikruží a namířil puk do sítě. Asistence: Filip Chlapík a David Tomášek.
     
    18:09
    K vidění je strkanice u zadního mantinelu poté, co Šmerhova dorážka těsně minula volný prostor u levé tyčky. Hra je vyloučena do středního pásma.
     
    17:08
    Tak až nyní měl Petr Kváča (LIB namále, ale v zákroku podrazil jednoho ze sparťanů a vykoledoval pro svůj tým dvě minuty.
     
    15:57
    Naopak. Liberec soupeře vůbec nepustil přes střední pásmo a Machovský musel předvést zákrok proti hostující střele.
    03:32 Tomáš ŠMERHA - 1:0
     
    03:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jsou zatím na hrací ploše lepším týmem a jejich aktivita už v polovině čtvrté minuty nese ovoce! Na střeleckou listinu se jako první zapisuje TOMÁŠ ŠMERHA, který po souhře s Thorellem překonal Kváču z hranice brankoviště zakončením k bližší tyči – 1:0! Asistence: Erik Thorell, Roman Horák.
     
    01:15
    Tohle pro Pražany vypadalo velmi slibně! Řepík dlouhou přihrávkou od mantinelu našel u vzdálenější tyče volného Horáka, jehož následné zakončení lízlo beton libereckého brankáře!
     
    00:19
    Devatenáct sekund po úvodním buly se bude vylučovat, domácí si zkraje vyzkouší přesilovku. Za nedovolené bránění jde ven Martin Faško-Rudáš (LIB).
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Šmerha (E. Thorell, R. Horák), 19. M. Forman (Chlapík, Tomášek), 22. Tomášek (Chlapík), 37. Sobotka (M. Jandus), 40. Tomášek (Chlapík) – 27. Birner (Ordoš, L. Šmíd), 59. P. Jelínek (Melancon)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – David Němeček, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), M. Jandus, Jurčina, Moravčík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Chlapík, Vitouch, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček – Prymula.
    Trenér: Josef Jandač.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (41. J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Rosandić, Melancon, Derner, M. Ivan, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek (C), A. Najman – J. Vlach, J. Šír, Klapka.
    Trenér: Patrik Augusta.

    Rozhodčí: Sýkora, Stano – Ganger, Klouček.

    Diváci: 7 782
    bahis siteleri