Bayern – Leverkusen 1:1 (kon.) | Bochum – Fürth 2:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:4 (kon.)
RB Lipsko – Freiburg 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Union Berlín 1:0 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 3:2 (kon.)
konec
VfL Bochum
2:1 (1:0)
SpVgg Greuther Fürth
Sobota 05.03.2022, 15:30 • Rewirpowerstadion, Bochum • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:39:59)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:14.
     
    Utkání mezi Bochumí a Fürthem tak končí očekávanou výhrou Neodstranitelných v poměru 2:1. Zejména v druhém poločase celek ze Severního Porýní-Vestfálska dominoval na trávníku a vítězství si tak v tomto duelu zasloužil. Po první půli vedl 1:0. V 64. minutě si však sám zkomplikoval cestu za úspěchem, když si míč do vlastní sítě srazil Armel Bella-Kotchap. Domácí tak museli po srovnání opět zabrat. Naštěstí pro ně má Anthony Losilla nervy z ocele, což předvedl v 71. minutě, kdy vlastně celkem v klidu propálil celou defenzivu Greutheru a stanovil tak konečný výsledek na 2:1 pro Bochum.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Afimico Pululu předvedl ještě na levém křídle hezkou akci, když si obhodil obránce, ale jeho zakončení bylo naopak katastrofální.
     
    90+3
    Manuel Riemann vykopává balon od vlastní šestnáctky až před pokutové území Fürthu a z utkání už zbývají poslední vteřiny.
     
    90+3
    Andreas Linde ještě honem vykopává balon z vlastní poloviny trávníku až na velké vápno Bochumi. Tam se však Julian Green provinil ostrým skluzem, když sestřelil Miloše Pantoviče.
     
    90+2
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Erhan Mašović.
     
    90+2
    Hrát se bude tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té druhé byl ve vápně Bochumi k vidění mlýn, na jaký jsme spíš zvyklí z rugby. Obrana domácích situaci ustála.
     
    90+1
    Andreas Linde nyní vystoupil až za své beky téměř až u středového kruhu. A dobře udělal. Pas za jeho obranu by možná ukořistil Takuma Asano, takhle hraje gólman Fürth.
     
    90
    Manuel Riemann rozehrává od vlastní klece. Zvládl si míč narazit s obránci a následně ho posílá až za levou krajní čáru, fotbalisté Greutheru mají ještě k dispozici autové vhazování.
     
    90
    Jetro Willems se hodně snaží, je ho plné hřiště. Nyní bude vhazovat u levé postranní čáry míč zpět do hry. Jeho celku už ale dochází čas na srovnání.
     
    89
    Bochum zatím kontroluje závěr utkání. Zahrává standardku z poloviny hřiště. Centrovaný míč však stahuje ze vzduchu Jetro Willems, jenž zakládá protiútok.
     
    88
    Danilo Soares nyní dostal míč na osu hřiště a vypálil asi ze třiceti metrů. Jeho přízemní rána nebyla umístěná, zato tvrdá, Andreas Linde ji zvládl jen vyrazit. Jeho obránci se postarali o zbytek.
     
    87
    Do šestnáctky Greutheru centroval z levého křídla Danilo Soares, jenže jeho pas byl přetažený a mičuda je znovu mimo hrací plochu.
     
    86
    Fürthu se zatím nedaří najít cesta skrz defenzivu Bochumi a na zteč po pravém křídle vyráží Takuma Asano, jenž získává aut na pravé straně u šestnáctky Fürthu.
     
    85
    Greuther se nechce smířit s porážkou, jeho fotbalisté se i nadále snaží na soupeře tlačit. Nyní obehrávají polovinu protivníka jako v házené, míč má Marco Meyerhöfer.
     
    84
    Rohový kop zahrávají z pravé strany hráči Fürthu, balon si postavil Julian Green, který jej zahrál na přední tyč. Tam hrála prim defenziva Neodstranitelných.

    Petr Šatalík

    Branky: 35. Leitsch, 71. Losilla – 64. Bella-Kotchap (vla.)

    Karty:   44. Gamboa (BOC), 83. Pantovič (BOC) – 34. Griesbeck (FRT), 38. Itter (FRT), 53. Hrgota (FRT), 72. Willems (FRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:14.
    VfL Bochum: Riemann – Gamboa (74. Stafylidis), Bella-Kotchap, Leitsch, Soares – Löwen (65. Pantovič), Losilla, Rexhbecaj (90+2. Mašović) – Antwi-Adjei (74. Blum), Polter, Holtmann (65. Asano).
    Náhradníci: Esser – Bockhorn, Stafylidis, Lampropoulos, Mašović, Osterhage, Blum, Asano, Pantovič.

    Trenér: Thomas Reis.

    SpVgg Greuther Fürth: Linde – Meyerhöfer, Griesbeck, Viergever, Itter (46. Willems) – Seguin, Christiansen (82. Pululu), Tillman (82. Green) – Dudziak (46. Nielsen) – Hrgota (C), Leweling (67. Abiama).
    Náhradníci: Burchert – Bauer, Asta, Willems, Pululu, Green, Raschl, Abiama, Nielsen.

    Trenér: Stefan Leitl.

    Rozhodčí: Daniel Schlager.
    bahis siteleri