Edmonton – Washington 4:3 (po pr.) | Vancouver – Montreal 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Stav série: 0:1
HC Slavia Praha
Čtvrtek 10.03.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Série mezi Vsetínem a Slavii Praha by mohla být atraktivní už jen díky tomu, že oba celky mají ve svých kádrech výrazné ofenzivní individuality. Valachy táhne nejproduktivnější hráč základní části Luboš Rob (25+30). V závěru základní části předváděl stabilní formu i kapitán Vsetína Vít Jonák (18+22). Zkušenost v ofenzívě bude dodávat Roman Vlach (10+20) společně se vsetínskou stálicí Radimem Kucharczykem, jehož přítomnost na ledě v play-off je vždy znát. Valachům se v sezoně také povedl mimořádný kauf s Romanem Pšurným, který si ve 22 zápasech připsal 22 kanadských bodů.

    Obranné řady Vsetína se mohou spolehnout na klubové odchovance a zkušeného Lubomíra Štacha (7+13). I do obrany Vsetín v průběhu základní části přivedl zajímavou akvizici lotyšského zadáka Aleksanderse Jerofejevse (4+16). Vsetín bude mít na modré čáře i další ostrostřelce, kterými jsou Ondřej Smetana či Jiří Říha.

    Jasnou jedničkou Vsetína byl v letošní základní části Jakub Málek, juniorský reprezentant dlouho vedl brankářské statistiky soutěže, nakonec si vychytal úspěšnost zákroků na úrovni 93,21 procent a průměrně inkasoval pouze 1,95 branky na zápas. Trenéři však dbali na to, aby byl na play-off připraven i zkušenější David Gába s úspěšností zákroků nad 92 procent a průměrem 2,34 branky na jedno utkání.
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2021/2022:

    Vsetín – Slavia Praha 5:0
    Slavia Praha – Vsetín 1:2
    Vsetín – Slavia Praha 5:2


    Valaši v letošní sezoně mají s Pražany stoprocentní bilanci. Oba domácí duely zvládli zelenožlutí na výbornou, ovšem v konfrontaci v pražském Edenu se na tříbodovou výhru nadřeli, když museli nepříznivý stav otáčet až ve třetí třetině. Jak už to ale v play-off bývá, veškeré výsledky a rozdíly ze základní části jsou smazány a začíná se znovu s čistým štítem.
     
    HC Slavia Praha:

    Pražský tým má sílu v ofenzivních individualitách. Tou nejvýraznější se dle očekávání stal Tomáš Knotek, který v základní části nasbíral celkem 45 kanadských bodů za 19 branek a 26 asistencí. Jen o tři body pozadu byl Lukáš Žejdl (18+24). Útok Slavie se mohl opřít také o služby Petra Kafky (8+21) nebo Daniela Kružíka (8+17), posledně jmenovaný byl zároveň klíčovou osobností sešívaných v sérii předkola s Frýdkem-Místkem, když zaznamenal tři kanadské body. Další velké riziko pro obranu Vsetína bezesporu představují Filip Vlček (10+10) nebo všestranný Patrik Machač, který na Lapači krátce působil i v minulém ročníku. Na brankovišti si pak vsetínská obrana musí určitě pohlídat robustního Michala Poletína.

    Pilířem obranných řad se stal Daniel Krejčí, v základní části uměl výrazně podpořit útočnou činnost (7+24). Pražané mají v zadních řadách nadějné mladíky, dobrou základní část předvedl například Mikuláš Hovorka (6+12), v předkole pak zaznamenal už dvě přesné asistence. Tuhé souboje nejen u mantinelu mohou Valaši očekávat od urostlého Radka Havla.

    Během základní části se Pražanům sice zranil ve formě chytající Roman Málek mladší, avšak sešívaní se mohli spolehnout na Martina Michajlova, který už má s Chance ligou bohaté zkušenosti. V předkole měl velkou zásluhu na postupu Slavie, když sérii s Frýdkem-Místkem zakončil na úspěšností zákroků téměř 94 procent. V základní části tak oslnivá čísla Michajlov neměl, ale dá se očekávat, že na nejdůležitější část sezony se maskovaný muž sešívaných naladil velmi dobře.
     
    VSETÍN vs. SLAVIA PRAHA

    1. čtvrtfinále

    Hezký den ze Vsetína. Nažhavení příznivci zelenožlutých se po dlouhých třech letech mohou těšit na boje v play-off, samozřejmě se předpokládá také návštěva fanoušků z hlavního města. Čtvrtfinálová série s názvem Vsetín vs. Slavia Praha má určitě zvuk, vždyť se jedná o tradiční kluby, které ještě v době nedávné bojovaly proti sobě v nejvyšší soutěži. Favoritem této série budou Valaši, kteří se netají nejvyššími ambicemi v podobě baráže o extraligu. Na druhou stranu Slavia přijíždí rozehraná z úspěšného předkola a dá se očekávat, že favoritovi nic nedá zadarmo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Štach (A), Hryciow, J. Říha, Buchta – Jonák (C), R. Vlach, Rob – D. Březina, Berger, Hořanský – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – A. Zeman.

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel, T. Duda – J. Doležal (A), Poletín (C), M. Ondráček – P. Machač, Žejdl, Kružík – P. Kafka, T. Knotek (A), Kern – R. Všetečka, Vlček, Jaroslav Brož.

    Rozhodčí: Čech, Hucl – Polák, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Valaši se ihned hrnou do útočného pásma.
     
    00:46
    Slavia první útok domácích úspěšně odrazila a pozornost Málka prověřil nahozením ze středního pásma Barák, vsetínský brankář puk podržel a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:02
    Další útočná snaha domácích končí postavením mimo hru.
     
    01:23
    Pražané se zatím soustředí hlavně na obranu, Valachům zatím nepovolili delší pobyt ve vlastní třetině a chytře odehrávají kotouče tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    01:47
    Nyní už se však Slavia osvobodila jen za cenu icingu, Vsetín se tak může po vhazování usadit před Michajlovem.
     
    02:28
    Vítek vyzýval ke střele od modré čáry Jerofejevse, ten to zkusil z voleje, ale trefil prvního bránícího hráče sešívaných.
     
    02:49
    Na druhé straně nahodil puk na vsetínskou branku Hovorka, Málek bez problémů vyrazil.
     
    03:15
    Michajlov nyní riskantně rozehrál, když se za brankou dostal ke kotouči domácí útočník Rob, naštěstí pro Slavii byl připraven proti vsetínskému kanonýrovi zaskočit Havel.
     
    03:42
    Domácím se stále nedaří ideálně překonat hranici modré čáry, píská se další ofsajd.
     
    04:10
    Slavii se podařilo narušit rozehrávku Vsetína a ke střele se dostal Krejčí, ačkoliv měl dostatek času na to, aby zamířil, branku Málka zcela minul.
     
    04:51
    Pražané jsou stále velmi dobře organizovaní na hranici modré čáry, domácí zatím marně hledají skulinky v defenzívě hostů.
     
    05:48
    Utkání zatím nenabízí vyložené brankové příležitosti, naopak se zdá, že se bude bojovat o každý metr ledu.
     
    06:07
    Tuhý souboj probíhá nyní o puk v rohu vsetínského pásma, rozhodčí stále nechce hru přerušit.
     
    06:23
    Až nyní zazněla píšťalka hlavního rozhodčího, vhazovat se bude před Málkem.
     
    06:46
    Vsetínské obraně nyní nadělal problémy aktivní forčeking Pražanů, Ondračka však i pod tlakem zvládl puk odehrát bezpečně mimo obranné pásmo domácího týmu.
     
    07:32
    Třetí formace Vsetína se pokouší prolomit obrannou hráz Slavie, ovšem i díky nepřesnostem v přihrávkách a zpracování puku se domácí k ničemu moc nedostávají.
     
    08:09
    První vážnější příležitost v utkání, první formaci Vsetína se podařilo vykombinovat slibnou palebnou pozici pro Vlacha, který po přihrávce Roba střílel z pravého kruhu, trefil však pouze připraveného Michajlova.
     
    09:07
    Slavia však nepřipouští delší pobyt vsetínských útočníků a nyní úspěšně otočila hru.
     
    09:25
    K odraženému puku se dostal Ondráček, stačil vystřelit, ale hned vzápětí byl faulován a Slavia si zahraje první přesilovou hru v této sérii. Jejím viníkem je domácí útočník Adam Hořanský, jenž obdržel dvě minuty za hákování.
     
    09:41
    Valachům se však podařilo zaútočit i ve vlastním oslabení, do přečíslení dva na jednoho ujížděl Půček s Kucharczykem, prvně jmenovanému však finální přihrávka vůbec nesedla.
     
    10:27
    Knotkovu ránu od modré tečoval Smetana, puk tak zamířil mimo vsetínskou branku a následně se domácím podařilovyhodit.
     
    10:47
    Pražany bleskově vrací do pásma Všetečka, jehož prudkou střelu musel Málek ukrýt ve své výstroji.
     
    10:52
    Poměr sil na ledě se srovná, dvě minuty za hákování nafasoval David Všetečka, po dobu třiatřiceti vteřin se tak bude hrát 4 na 4, pak odstartuje přesilová hra Vsetína.
     
    11:26
    Zeman se nyní dokázal prohnat skrz útočné pásmo a dostal se až mezi kruhy, odkud vystřelil, Michajlov tak tak špičkou betonu vytěsnil pokus vsetínského útočníka.
     
    12:02
    Vsetín hraje v plném počtu, startuje jeho zkrácená početní výhoda.
     
    12:20
    Ovšem největší příležitost si vypracovali hosté! Konkrétně Žejdl, jenž si dojel pro puk na útočné modré a z levého křídla se řítil osamocen na Málka, mířil nad vyrážečku, vsetínský brankář ovšem zachoval klid a podržel domácí tým!
     
    13:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Berger – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Kern – 2 min., hrubost).
     
    13:57
    Vsetín svádí s obránci Slavie tuhé souboje o útočné pásmo, zdá se, že Pražané přijeli na Valašsko velmi dobře připraveni a pověstný domácí úvodní nápor se zatím nekoná.
     
    15:03
    Žejdl přenesl hru na Hejdu, který se rozjel ke vsetínské brance z pravé strany, snažil se i zakončit, byl však už v příliš ostrém úhlu, nicméně Málek byl nucen hru přerušit. Mezitím hrají obě mužstva v plném počtu.
     
    15:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia otevírá skóre zápasu! Ihned po vhazování se puk dostal na modrou čáru na hůl RADKA HAVLA, který zamířil a povedenou střelou zápěstím zavěsil puk pod horní tyč Málkovy brány. Asistence: Michal Poletín.
    15:07 Radek HAVEL - 0:1
     
    15:40
    Domácím to stále nelepší, velmi lacině ztrácejí puky po nepřesnostech při zpracování kotouče.
     
    16:26
    Vlach se snažil uvolnit zpoza branky Roba, ovšem výborně vystihl úmysly vsetínského útočníka bránící Krejčí.
     
    16:49
    Vsetín má stále problémy hledat cestu skrz velmi dobře organizovanou obranu Slavie, nyní jim to však Pražané trochu usnadnili, když vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    17:00
    Lukáš Žejdl nyní tvrdě atakoval vsetínského Lubomíra Štacha a ten se dlouho z ledu nezvedal, k otřesenému obránci Valachů přispěchal okamžitě lékař. Zdá se, že Žejdl nafasuje vyšší trest.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Žejdl – 5 min., nedovolené bránění + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2 min., hrubost).
     
    17:00
    Pro Žejdla tedy dnešní utkání skončilo, za Vsetín však menší trest obdržel i Smetana, to znamená, že po dobu dvou minut se bude hrát 4 na 4, pak by měla odstartovat přesilová hra Vsetína v době trvání tří minut.
     
    17:46
    Při hře ve čtyřech se více daří Slavii, skrz bránícího hráče slibně vypálil z levého kruhu Machač, Málek dokázal pohotově reagovat vyrážečkou.
     
    18:40
    Vsetín má nyní problémy s hlubokým forčekingem Slavie.
     
    19:00
    Vsetín v plném počtu, startuje jeho tříminutová přesilová hra.
     
    19:17
    Slavii se ovšem zatím daří držet Valachy na uzdě.
     
    19:34
    Rob poslal puk na volej Říhovi, tomu však střela vůbec nesedla.
     
    19:47
    Další vsetínskou střelu měl na svědomí Jerofejevs, ale trefil pouze svého spoluhráče Vlacha, následně se kotouč dostal mimo obranné pásmo Slavie.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina úvodní čtvrtfinálové bitvy mezi Vsetínem a Slavii je za námi a spokojeni mohou být Pražané. Valaši se marně snažili najít recept na dobře organizovanou obranu hostů. Ti si největší příležitost vypracovali ve vlastním oslabení, když Žejdl přebruslil Jerofejevse a řítil se osamocena na Málka, to však vsetínský brankář ještě úspěšně zasáhl. Slavia se do vedení dostala díky přesné střele Radka Havla. Vsetín však bude na startu druhé třetiny pokračovat v početní výhodě, která bude trvat téměř dvě minuty. Druhá třetina odstartuje v 18:23.

    Střely na branku v 1. třetině:

    4:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Odstartovala druhá třetina, Vsetín má stále k dispozici početní výhodu.
     
    20:39
    Havel dokázal vybojovat puk u mantinelu a dlouhým vyhozením osvobozuje hosty.
     
    21:17
    Po střele Roba Michajlov puk pouze vyrazil a k bekhendové dorážce se dostal Vlach, puk však skončil pod betonem Michajlovem u bližší tyče!
     
    21:36
    Vsetín se snaží utáhnout šrouby, pokus Březiny skončil jen těsně mimo.
     
    21:50
    Slavia se osvobodila.
     
    22:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Pražané už byli v kompletním počtu, ovšem další protiútok Vsetína končí vyrovnávací brankou! Puk si převzal DANIEL KLÍMEK a z levé strany dokázal prostřelit Michajlova povedenou ránou do protipohybu. Asistence: David Březina, Roman Půček.
    22:05 Daniel KLÍMEK - 1:1
     
    22:25
    Vsetínští jsou nadále aktivní a ožili i fanoušci, kteří ženou domácí za obratem.
     
    22:56
    Kružík se pokusil otočit hru, skončil však v ofsajdu.
     
    23:20
    Elitní formace domácíh krouží s pukem v útočném pásmu, zdá se, že Valachům se po přestávce přeci jen podařilo zařadit vyšší rychlostní stupeň.
     
    23:56
    Půček se opřel do puku na hranici levého kruhu a jen o centimetry minul branku Slavie.
     
    24:16
    Roman Půček znovu v akci, tentokrát si natáhl puk na hranici brankoviště, ale bekhendem znovu těsně minul.
     
    24:52
    To co se v první třetině nedařilo Vsetínu, se nyní nedaří Slavii, její pokusy o útočné akce končí na modré čáře vsetínského pásma.
     
    25:20
    Nyní si však Pražané zahrají přesilovou hru, Vlček se snažil uvolnit Brože a toho jen za cenu faulu odzbrojil Adam Hořanský, jenž fasuje menší trest za držení.
     
    25:29
    Po přihrávce Krejčího pálil z voleje Knotek, Málek dokázal vyrazit.
     
    25:46
    Další Knotkovu bombu zastavil bránící Hryciow, ovšem Pražané jsou nadále na puku v útočném pásmu.
     
    26:25
    Jonák vystihl kombinaci Slavistů, ale Vsetínu se nepovedlo vyhodit.
     
    26:36
    Až nyní domácí odpálil kotouč a vyčerpaná čtveřice Valachů střídá.
     
    27:05
    Další nebezpečnou střelu vyslal Kružík a Málek si chvíli vůbec nebyl jistý, kde se puk nachází, nakonec mu však pomohli jeho obránci.
     
    27:20
    Vsetín krizové chvíle ustál a hraje v plném počtu.
     
    28:16
    Slavia nadále pokračuje v tlaku, ovšem střela Baráka teď postrádala přesnost.
     
    28:26
    Vsetínské vysvobodil Březina, jenž se dostal i ke střeleckému zakončení, Michajlov však dokázal jeho pokus zneškodnit.
     
    29:07
    Vsetín se snaží znovu dostat do tempa a drží puk v útočném pásmu.
     
    29:59
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, na Málka to nyní zkusil Hovorka, vsetínský brankář byl však připraven pokus od modré čáry v podání slávistického zadáka pokrýt.
     
    31:03
    Vsetínští po tuhém souboji o kotouč v obranném pásmu vyhodili a rozhodčí se teď upískl,když nejprve oznámil zakázané uvolnění, ale následně se hráčům omluvil a vhazovat se bude ve středu hřiště. Je to opravdu boj o každý metr ledu.
     
    31:57
    Vsetínský brankář Málek nyní sklidil potlesk tribun, když vyjel daleko z branky a kličkou ještě stzačil obehrát Kerna.
     
    32:20
    Třetí formace Valachů opět zatopila obraně Slavie a po přihrávce Klímka zakončoval Půček, ke zklamání vsetínských fanoušků však Michajlova nepřekonal.
     
    33:10
    Málkovo vyhození nyní zachytil Hovorka a povedenou přihrávkou uvolnil ke střele Kružíka, ten si však na vsetínského brankáře nepřišel, nicméně Slavia pokračuje v tlaku.
     
    34:06
    Až nyní se Vlachovi podařilo narušit kombinaci hostů a posílá puk do středního pásma.
     
    35:14
    Dnešní utkání je i ve znamení šikovných vyhození, kdy puky vyletí z obranného pásma tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    35:37
    Znovu byla v akci třetí formace domácích, Půček se po levé straně prodral až před Michajlova, kde se zrodil zmatek, obráncům Slavie nezbylo nic jiného, než poslat puk na zakázané uvolnění.
     
    35:38
    Vsetínský trenér Stantien se teď rozčiluje, protože hráči Slavie se dlouho zdržovali u vlastní střídačky, rozhodčí však hostující tým za zdržování hry trestat nebude.
     
    35:47
    Podruhé v řadě se píská icing Pražanů.
     
    36:04
    Kernovi se podařilo vyvést puk do útočného pásma a Slavia posílá na led čerstvé síly.
     
    36:11
    Hovorka se nyní opřel vší silou do puku, Málek vyrazil kotouč mimo ledovou plochu.
     
    36:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané si berou zpět jednobrankový náskok! Nahození od modré čáry Dudy Málek neudržel a k bekhendové dorážce se dostal MIKULÁŠ HOVORKA, jenž překonal Málka mezi betony. Asistence: Tomáš Duda, Michal Poletín.
    36:15 Mikuláš HOVORKA - 1:2
     
    36:30
    Bleskově srovnání měl na holi Půček, ale z bezprostřední blízkosti branku Michajlova minul!
     
    36:53
    Štach to zkusil od modré čáry, branku Slavie přestřelil, Vsetín se však nadále drží na puku v útočném pásmu.
     
    37:33
    Knotkovu střelu na druhé straně Štach přizvedl do ochranné sítě, vhazovat se bude před Málkem.
     
    37:56
    Vsetín se teď marně snažil dostat zpět do obranné třetiny hostů, ti se znovu uchýlili k zodpovědnému střežení modré čáry.
     
    39:04
    Vsetín stále drží pásmo, ale nedostává se ke střeleckému ohrožení soupeřovy branky.
     
    39:39
    Vlach nyní postupoval individuálně, už se zdálo, že vypálí, ale na poslední chvíli si to rozmyslel a pak už si nedokázal puk ideálně srovnat na čepeli hole. Slavia však vyhodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině jsou stále v jednobrankovém vedení hosté z hlavního města. Vsetín na startu druhé třetiny dostal soupeře pod tlak díky přesilové hře, tu sice nevyužil, ale krátce po jejím uplynutí se dokázal přesnou střelou prosadit Daniel Klímek. Vsetín byl v tu chvíli na koni, ale sám si zkomplikoval situaci vyloučením. Slavia se pak dostala znovu do tempa a dokázala si vzít jednobrankový náskok zpět, když se z bekhendové dorážky prosadil Mikuláš Hovorka. Vsetín tak bude mít ve třetí třetině co dělat, defenzíva Pražanů totiž působí velmi dobře organizovaně a s přibývajícím časem určitě bude nervozita domácích stoupat. Jak to však bude doopravdy probíhat, si budeme muset počkat do 19:14.

    Střely na branku ve 2. třetině:

    10:8

    Střely na branku celkem:

    14:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Vsetín úspěšný na úvodním vhazování, Valachy čeká pořádná fuška proti dobře organizované obraně pražského týmu.
     
    41:19
    Valaši honí puk po útočném pásmu, obránci Slavie jsou v pohotovosti.
     
    41:46
    Pražanům se daří rozbíjet vsetínské přechody již ve středním pásmu, po okamžitém zisku puku následuje nastřelení do vsetínského pásma a rychlé střídání.
     
    42:36
    Ani tentokrát se Vsetínu nepodařilo najít cestu vstříc k Michajlovovi, obrana sešívaných funguje opravdu dobře.
     
    43:06
    Nyní provětral prostor v útočném pásmu Jonák, poslal puk na modrou čáru Štachovi, jeho pokus byl však sražen mimo.
     
    43:35
    Další bomba Štacha vyražena Michajlovem.
     
    43:40
    Skvělý Málek! Slavia postupovala ve třech proti jednomu bránícímu hráči, nakonec se uvolnil k úniku Machač, toho Málek vychytal a zlikvidoval i dorážku Kafky!
     
    44:18
    Na druhé straně vypálil Říha, Michajlov puk vyrazil a po dorážce se natahoval Půček, brankáře Pražanů byl však rychlejší a puk dostal včas pod kontrolu.
     
    44:54
    Zeman si nabruslil na pravé křídlo a celkem prudce otestoval pozornost Michajlova, ten jeho střelu vyrazil, následně se dostal ke střele od modré čáry Jerofejevs, Michajlov tentokrát vytěsnil puk špičkou betonu.
     
    45:41
    Slavia teď hluboko napadá rozehrávku domácích, ti mají problém dostat se do středu hřiště.
     
    46:25
    Sledujeme opravdu dobrý taktický výkon v podání Slavie, propracovanou obranu střídá i aktivní napadání v útočném pásmu a vsetínská hra je momentálně zcela paralyzována.
     
    47:16
    Vsetínským se stále nedaří dostat puk pod kontrolu.
     
    47:31
    Kapitán Jonák se na to nejspíš už nemohl dívat a ze středního pásma vystřelil tak, aby Michajlov ukryl puk ve své výstroji, hra se po delší době stěhuje do obranného pásma Pražanů.
     
    47:31
    Dnešní utkání sleduje 2850 diváků.
     
    47:38
    Kafka ovšem velmi rychle vrací puk před Málka a Vsetín bude muset znovu přemýšlet, jak překonat zabezpečené střední pásmo.
     
    48:25
    Kružík s Machačem nyní vyvezli kotouč, druhý jmenovaný i vystřelil a přinutil Málka k zákroku, ten vyrazil puk pouze na hole Slávistů.
     
    48:53
    Na druhé straně se ke střele dostal Hořanský, Michajlov pouze vyrazil a na dorážce měl slibnou příležitost Zeman, ovšem brankář Slavie se stačil včas přemístit a jeho obránci odpálili puk na zakázané uvolnění.
     
    49:02
    Po vhazování Štach nastřelil bránícího hráče Slavie, puk je znovu v obranném pásmu domácího celku.
     
    49:40
    Slavia hraje opravdu chytře, pomáhá si při vyhozeních o mantinel, zakázané uvolnění z toho nejsou a Vsetínští jsou nuceni neúnavně útočit do plných. V tomhle rozpoložení sešívaní číhají na chyby domácích hráčů – pro úspěch na Lapači ideální stav pro hostující tým.
     
    50:32
    Ondračka poslal puk na volného Jerofejevse, jeho střelu Michalov vyrazil a se štěstím vytěsnil i dorážku Půčka. Vsetín se snaží přidat na tempu.
     
    50:57
    Předchozí komentář potvrdil nyní i domácí kapitán Jonák, jenž si najel na pravý kruh, ale branku Slavie přestřelil.
     
    51:43
    Nyní se opět Slavii podařilo zabezpečit střední pásmo a po přihrávce rukou je hra přerušena.
     
    51:53
    Knotek rozehrál puk na vlastní střídačku, vhazovat se bude před Michajlovem.
     
    52:06
    Na ledě zůstává ležet otřesený Hořanský, zdá se, že vsetínský útočník utrpěl krvavý zásah do obličeje. Rozhodčí však nevylučují.
     
    52:30
    Říhovu střelu nyní Michalov neudržel, Kucharczyk se však k dorážce nedostal a Pražané opět šikovně odpalují kotouč.
     
    53:00
    Na druhé straně vypálil skrz bránícího hráče Machač a Málkovi propadl kotouč, na poslední chvíli jej z brankové čáry odpálil obránce Ondračka!
     
    53:50
    Slavii se opět podařilo nastřádat cenné vteřinky v útočném pásmu a čas se pro Valachy nemilosrdně krátí.
     
    54:17
    Tentokrát už se zakázané uvolnění píská, Vsetín bude moct zmobilizovat síly k zahájení závěrečného náporu.
     
    54:37
    Poletín vyhodil znovu jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:40
    Michajlov věděl, že jeho spoluhráči potřebuji vystřídat a ihned po vhazování puk zalehl.
     
    54:51
    Ondráček přinutil k přerušení hry vsetínského brankáře Málka, hra se teď hodně kouskuje.
     
    55:01
    Kafkovo nahození byl Málek znovu nucen přikrýt, vhazování před jeho brankou se opakuje.
     
    55:34
    Slavia nyní vůbec nepouští domácí z obranné třetiny, velmi dobrá hra ze strany hostů.
     
    56:33
    Až nyní se Vsetín dostal do útočného pásma a Ondračka pořádně protáhl Michajlova, jenž jeho střelu zachytil v lapačce.
     
    56:33
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:33
    Vsetínská branka je už nyní prázdná, Valaši jdou do akce v šesti!
     
    56:46
    Říhovi nesedla střela z voleje, Vsetín však nadále drží pásmo.
     
    56:58
    Hra je přerušena, protože puk vyletěl na střídačku hostů.
     
    57:10
    Další Říhův pokus byl zablokování, Vsetín nadále drží puk.
     
    57:43
    Říha pálí jako u Verdunu, tentokrát už musel Michajlov zasahovat.
     
    57:55
    Slavii se povedlo osvobodit ze vsetínského sevření.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Michajlov to nyní udělal chytře, když se obloučkem snažil vyhodit a Smetana se dopustil přihrávky rukou, hra se stěhuje do středu hřiště.
     
    58:52
    Zakázané uvolnění Slavie dává Vsetínu příležitost k usazení v pásmu a opětovnému odvolání Málka.
     
    58:58
    Znovu se píská icing Pražanů.
     
    59:26
    Vlach předal puk Říhovi, ale ani tentokrát mu nebylo přáno.
     
    59:37
    Vsetínští dolovali puk na hranici brankoviště, Michajlov jej však zalehl a hra je znovu přerušena.
     
    59:48
    Tyčka vsetínské branky nyní dává domácím poslední naději!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! První čtvrtfinálový bod získává na Lapači pražská Slavia po skvostném taktickém výkonu ve třetí třetině. Sešívaní předvedli velmi dobrou defenzívu podpořenou spolehlivým výkonem brankáře Michajlova. Pro pražský tým se jedná o první vítězství nad Vsetínem v letošní sezoně. Sešívaní se tak ujímají vedení v sérii 1:0. Vsetín bude mít do zítřejší domácí odvety o čem přemýšlet. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera.

    Střely na branku ve 3. třetině:
    11:8
    Střely na branku celkem:
    25:26 (19:52:16)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 23. Klímek (D. Březina, R. Půček) – 16. R. Havel (Poletín), 37. Mikuláš Hovorka (T. Duda, Poletín)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Štach (A), Hryciow, J. Říha, Buchta – Jonák (C), R. Vlach, Rob – D. Březina, Berger, Hořanský – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Vítek, Venkrbec, A. Zeman.
    Trenér: Stantien

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel, T. Duda – J. Doležal (A), Poletín (C), M. Ondráček – P. Machač, Žejdl, Kružík – P. Kafka, T. Knotek (A), Kern – R. Všetečka, Vlček, Jaroslav Brož.
    Trenér: Veber

    Rozhodčí: Čech, Hucl – Polák, Komínek

    Diváci: 2850
    Vsetín 3 2 Slavia
    #1 Čtvrtek 10.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Slavia 1:2
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Slavia 2:0
    #3 Pondělí 14.03.2022 • 18:00
    Slavia - Vsetín 5:3
    #4 Úterý 15.03.2022 • 18:00
    Slavia - Vsetín 2:3 po prodl.
    #5 Čtvrtek 17.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Slavia 5:1
    bahis siteleri