Kanada – J. Korea 11:0 (kon.) | Česko – Itálie 3:4 (po pr.) | USA – Čína 11:0 (kon.)
konec
USA
11:0 (4:0, 5:0, 2:0)
Čína
Pátek 11.03.2022, 13:05 • Národní krytý stadion (Peking) • Paralympiáda - para hokej • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:05.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování semifinále paralympiády, v němž změří síly Američané s Číňany.
     
    USA

    Parahokejisté Spojených států amerických jsou pasováni do role největších favoritů na zlato. A právem. Ve skupině nejprve nedali šanci úhlavnímu rivalovi, Kanadu porazili 5:0. Ještě lehčí práci měli s Jižní Koreou, kterou deklasovali 9:0. Američané ukázali, že to s obhajobou triumfu myslí vážně, a že by to mohlo být o poznání jednoznačnější, než před čtyřmi lety, kdy v Pchjongčchangu udolali ve finále Kanadu 2:1 až v prodloužení.
     
    Čína

    Těžko očekávat, že by domácí reprezentace Číny mohla byť jen potrápit obrovského favorita z Ameriky. V jejich případě by se mělo jednat možná dokonce i o pošetření sil na souboj o bronz, v němž podle všeho změří síly s Jižní Koreou. Nicméně minimálně za bezbrankového stavu lze očekávat, že Čína bude hrát na plno a až čas ukáže, jestli je rozdíl mezi oběma celky skutečně tak velký, jak papírové předpoklady tvrdí. Domácí parahokejisté měli problém už ve čtvrtfinále, v němž rozhodl necelé dvě minuty před koncem o postupu a výhře 4:3 nad Českem Wang Č'-tung.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Lee (Lamarre) – Grove, Pauls (C), Wallace, Woodke, DeQuebec – Roybal, Jones, Eustace, Zych, Farmer (A), Misiewicz, Roman (A), McKee.
    Trenér: David Hoff

    Čína: Ťi (Wang Wej) – Chu, Ču, Lyu, Paj (A), Čche – Wang Č'-tung, Šen, Cchuej (C), Sung, Wang Ťü-ťiang, Čang, Tchien, Li, Jü.
    Trenér: Nikolaj Šaršukov

    Rozhodčí: Webinger (CAN) – Fergenbaum (CAN), Lunden (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Druhé semifinále mezi Čínou a USA je v plném proudu! Jasným favoritem jsou hokejisté ze zámoří, jejich porážka by byla obrovskou senzací.
     
    00:41
    Hned obrovská šance Američanů! Kotouč doklouzal k Declanu Farmerovi, jenž místo odkryté horní poloviny brány vysoko přestřelil!
     
    01:19
    Hokejisté v černých dresech od prvních vteřin ukazují, kdo bude tahat za delší konec provazu. Tvrdou ránu Roybala vytěsnil Ťi nad horní tyčku.
     
    01:46
    Za bezbrankového stavu Číňané určitě budou hrát na plný plyn. Do úniku zkusil ujet Čang, cestu mu překřížil kapitán soupeře Pauls.
     
    02:32
    Další nepřesná střela USA ve velké šanci. Ofenzivu podpořil Noah Grove, který forhendem vypálil o kousek vedle levé tyče.
     
    02:57
    Declan Farmer dnes podruhé až nečekaně zaváhal. V přečíslení si vyměnil kotouč s Wallacem, načež vypálil z poměrně velkého úhlu do boční sítě.
     
    03:20
    Ani teď to není gól! Jack Wallace zůstal před brankářem úplně osamocený, kus černé gumy nasměroval do horní části brankové konstrukce.
     
    03:57
    Zakázané uvolnění USA. Pauls chtěl do úniku vyslat Farmera, jenže ten si sjel na střed, zatímco nahrávka směřovala po pravém mantinelu.
     
    04:18
    První přesilovou hru si zahrají Američané. Joshua Misiewicz mimo kotouč nedovoleně dohrál Šena, americký útočník kroutí hlavou zbytečně.
     
    04:39
    Nedovolené bránění na druhé straně. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lyu Č', jenž zabránil v pokračování do slibné šance Roybalovi.
     
    05:02
    Do levého kruhu si najel Šen. Na střelu si přes obránce Roybala netroufl, za bránou soupeře ej čistým způsobem odzbrojil Josh Pauls.
     
    05:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Favorit se ujímá vedení a dělá důležitý krok směrem k postupu do finále. Parádní individuální akci předvedl Farmer, který si dojel gólmanem vyraženou vlastní střelu, načež si našel prostor k další ráně. Gól ovšem náleží BRODYMU ROYBALOVI. Ten byl protihráčem natlačen do brankoviště a až od jeho helmy se kotouč odrazil za brankovou čáru. Asistence: Declan Farmer.
    05:23 Brody ROYBAL - 1:0
     
    05:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhý gól v průběhu dvaatřiceti vteřin, Čína nestíhá. Spolupráce mezi Declarenem Farmerem a BRODYM ROYBALEM se opakovala. První jmenovaný nahrál kolegovi před bránu, osamocený americký forvard vzápětí zachoval chladnou hlavu, kotouč si zpracoval a poslal jej brankáři nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Declan Farmer.
    05:55 Brody ROYBAL - 2:0
     
    06:30
    Američtí tahouni zůstávají na ledové ploše. Brody Roybal chtěl dokonat hattrick, ale pozorný Ťi jeho pokus vyrazil lapačkou nad horní tyčku.
     
    07:14
    Skvělou práci odvedl na modré čáře Jack Wallace. U levé tyčky našel Eustaceho, jenž na čínského brankáře nevyzrál, kotouč napálil do jeho výstroje.
     
    07:46
    Na bližší tyč pálil z vrcholku pravého kruhu Josh Pauls. Ťi reagoval v poslední chvíli, kus černé gumy šťastně odrazil za vlastní bránu.
     
    08:17
    Dominance reprezentace USA nebere konce. Eustace se uvolnil kolem protihráče, načež nabil před bránu Romanovi, ten rozvlnil boční síť.
     
    08:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Třetí gól je na světě. Farmer nahrál před bránu JOSHUOVI MISIEWICZOVI, jenž sice napoprvé beton Ťi nepřehodil, nicméně puk se mu vzápětí postavil na hranu a napodruhé už byl úspěšný. Asistence: Declan Farmer a Kyle Zich.
    08:45 Joshua MISIEWICZ - 3:0
     
    09:14
    Čína se provinila postavením mimo hru. Své postavení si nepohlídal Šen, do ofsajdu vystavil s pukem jedoucího spoluhráče Jonese.
     
    09:52
    Další americkou příležitost zazdil Brody Roybal. Nadále musí čekat na hattrick, z pravého kruhu mířil forhendem jen do bočního oblouku brány.
     
    10:06
    Rána amerického kapitána Paulse od modré čáry skončila ve výstroji Ťi. Gólman měl nad pukem kontrolu, jeho vypadnutí před brankoviště nedovolil.
     
    10:45
    Už to vypadalo, že s další střelou přispěchá Rico Roman. Zpracování mu ovšem nevyšlo, puk mu smolně projel pod pravou hokejkou.
     
    11:11
    Jack Wallace hledal dlouhou nahrávkou Rica Romana. Tomu tentokráte vyšlo zpracování na jedničku, načež nevyzrál na obránce Ču.
     
    11:47
    Čárový rozhodčí vykázal Američany do středního pásma. Declan Farmer zabojoval, avšak hrací předmět zastavil až kousek za modrou čárou.
     
    12:12
    Napodruhé bylo s přechodem Declana Farmera do útočné třetiny všechno v pořádku. Z levé strany ujížděl sám na Ťi, jehož trefil do masky.
     
    12:46
    Vysoko nad pálil Brody Roybal. Ťi včas zaregistroval ránu soupeře, který mu vstřelil už dva góly. Byl si vědom, že puk proletí nad horní tyčkou.
     
    13:03
    První čínskou střelu na bránu vyprodukoval Lyu Č'. Jen Lee si poradil s velkým přehledem, sáňkami vyrazil touš příhodně pro Paulse.
     
    13:31
    Dnes podruhé je poslán na trestnou lavici Lyu Č'. Sice dostihl Davida Eustaceho, jenže zastavil ho pouze za cenu podrážení.
     
    13:46
    Declan Farmer útočil na čtvrtý kanadský bod v utkání a první gól. Vytvořil si prostor v levém kruhu, aby vzápětí vystřelil křižně těsně vedle levé tyče.
     
    14:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Početní převaha využita! Farmer oslovil v levém kruhu najetého BRODYHO ROYBALA. Třiadvacetiletý parahokejista si věřil na ránu z první, kotouč napálil neomylně do levého víka. Asistence: Declan Farmer a Joshua Misiewicz.
    14:05 Brody ROYBAL - 4:0
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Papírové předpoklady se potvrzují, reprezentace USA směřuje za poklidným postupem do finále. V první třetině Američané vstřelili domácí Číně čtyři góly, o všechny se postarala hvězdná formace Farmer, Roybal, Misiewicz. Hlavní hvězdou střetnutí je prozatím Brody Roybal, jenž stihl zaznamenat hattrick, ale opomenout opět nesmíme ani Declana Farmera, jenž spoluhráči na všechny trefy přihrál a čtvrtý kousek pro Joshuu Misiewicze také připravil on. Čínská reprezentace nestíhá a aktuálně není otázkou kdo postoupí, ale o kolik Amerika postoupí.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:51.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:01
    Do druhé třetiny Číňané vstupují se změnou v brankovišti. Ťi Jen-čao pustil čtyři góly, ale ani jeden mu nelze vyčítat. Zastavit americké hvězdy se nyní bude pokoušet Wang Wej.
     
    15:43
    Declan Farmer má na kontě čtyři asistence, tedy ještě žádný gól. Tuto skutečnost chtěl změnit, forhendem ovšem zamířil příliš vysoko.
     
    16:12
    Šen brzy pochopil, že skrze dvojici amerických obránců neprojede. Vypálil tedy ještě před modrou čárou, Lee zasahovat nemusel.
     
    16:50
    Blízko pátému gólu USA byl David Eustace. Wang Wej má hned první ne jeden, ale hned dva zákroky, zvládl totiž i dorážku protivníka.
     
    17:23
    Brody Roybal nemá dost, k hattricku chce přidávat další góly. Z mezikruží střílel do horních pater brány, cílový prostor nakonec o pár čísel minul.
     
    17:46
    Nepřesnou čínskou rozehrávku zachytil Jones. Nezazmatkoval a mezi kruhy nabil Wallaceovi, jenž pálil vedle pravé tyče, nicméně nechybělo moc, aby si dezorientovaný Lyu srazil touš do vlastní brány.
     
    17:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Wang Wej si připsal několik skvělých zákroků, tento inkasovaný gól si však za rámeček nedá. Střílený pas Paulse sice lehce tečoval JOSHUA MISIEWICZ, což ovšem nic nemění na faktu, že čínský gólman byl úplně mimo pozici. Puk mu podjel pod tělem. Asistence: Josh Pauls.
    17:59 Joshua MISIEWICZ - 5:0
     
    18:36
    Joshua Misiewicz mohl přidat druhý gól v krátkém časovém sledu. Z levého kruhu mířil na přední tyč, právě tu také orazítkoval. Velké štěstí stálo při Wangovi.
     
    18:56
    Přesilová hra pro USA, předešlé dvě obrovský favorit střetnutí přetavil v gól. Chu Kuang-ťien téčkem trefil protihráče, arbitr Webinger tento moment zpozoroval.
     
    19:21
    Hokejisté v černých dresech kontrolují útočné pásmo. Po sérii nahrávek střílel z vrcholku pravého kruhu Joshua Misiewicz, Wang Wej udržel puk v lapačce.
     
    19:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V podání Američanů vypadá parahokej strašně jednoduše. Roybal nechal v pravém kruhu kotouč za sebou Misiewiczovi. Autor dvou branek se zachoval nesobecky a před prázdnou bránu vylepšil pozici DECLANU FARMEROVI, který ke čtyřem asistencím přidává i vstřelený gól. Asistence: Joshua Misiewicz a Brody Roybal.
    19:47 Declan FARMER - 6:0
     
    20:30
    Na domácích parahokejistech je vidět frustrace. Nejsou zvyklí dostávat takové příděly, až dnes se střetávají s tím nejlepším, co parahokej nabízí.
     
    21:13
    Vedoucí mužstvo je pořádně nabuzené, nechce končit se střílením gólu. Wang Wej vyjel hodně daleko proti Wallaceovi, což mu vyšlo, jeho střelu vyrazil.
     
    21:30
    Domácí fanoušci na okamžik ožili, když se po levém mantinelu rozjel Šen I-feng. Skvěle se však vrátil Jack Wallace, protihráči nedal žádnou šanci pomýšlet na čestný úspěch.
     
    21:43
    Za faul loktem je vyloučen Cchuej Jü-tchao. Ve vzduchu tak visí sedmý americký kousek, předešlé tři početní převahy totiž reprezentace USA využila.
     
    22:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Sedmý gól skutečně přichází. Do útočné třetiny zavezl hrací předmět Roybal, posléze přenesl žabičkou hru do pravého kruhu na Wallace. Tvrdou ránu beka Wang Wej vyrazil pouze k MALIKU JONESOVI, na něj zívala prázdná brána. Asistence: Jack Wallace a Brody Roybal.
    22:31 Malik JONES - 7:0
     
    23:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Parádní představení DECLANA FARMERA pokračuje. Krásně se proháčkoval po pravé straně, odkud nahrával před bránu. Do puku vložil lapačku gólman Wej a od ní se kus černé gumy odrazil za brankovou čáru. Nebýt smolného zásahu brankáře, dával by do odkryté brány Misiewicz. Asistence: Kyle Zich.
    23:13 Declan FARMER - 8:0
     
    23:25
    Dostane Čína šanci na alespoň jeden gól? Nyní by mohla být šanci, protože rozhodčí poslali na trestnou lavici Josepha Woodkeho za nedovolené bránění.
     
    24:11
    Neuvěřitelná jízda Jacka Wallace. Bek zaměstnal celou čínskou pětici, přičemž ani jeden protihráč mu puk nesebral. Ve finále přišla střela z levého kruhu na bližší tyč, Wang Wej změnu skóre nepřipustil.
     
    24:45
    Vůbec to nevypadá, že by domácí reprezentace hrála přesilovou hru. Američané jsou tak dobře připravení, že i v oslabení dokáží soupeře zatlačit.
     
    25:13
    Šen narazil tvrdě do prvního soupeře, který mu vjel do cesty. Přes všechny čáry následně vyhodil přes všechny čáry Declan Farmer.
     
    25:20
    Hákování se příliš často v parahokeji nevidí, přesto právě teď k jednomu došlo. Cchuej Jü-tchao potáhl Farmera, americký útočník bolestivě vyklepává bolest pravé ruky.
     
    25:20
    Oddechový čas pro Čínu.
     
    25:49
    Obránce Paj zabral, a dokonce přebruslil Zycha. Posléze nabral puk na čepel hole a poslal jej až za bránu Leeho, který dnes není skoro vůbec vidět.
     
    26:20
    Těsný přechod přes modrou, ale vše proběhlo v pořádku. Brody Roybal hledal Declanu Farmerovi, tomu kotouč smolně projel pod hokejkou.
     
    26:49
    Číňanům viditelně docházejí síly. Za téčko si jde maximálně na dvě minuty odpočinout Tchien Ťin-tchao, na Američany čeká půlminutová přesilovka pěti proti třem.
     
    27:12
    Brody Roybal se vytočil zpoza brány a pálil z levého kruhu na zadní tyč. Wang na puk nedosáhl, leč nemusel smutnit, puk proletěl vedle.
     
    27:23
    Čína hru ve třech přestála, Cchuej Jü-tchao je zpátky ve hře. Okamžitě dojel spoluhráčům vypomoci, protože drtivý tlak USA pokračuje.
     
    27:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Parádní kombinace, není co řešit. JOSEPH WOODKE si rychlou jízdou k levé tyčce soupeřovy svatyně řekl o nahrávku, kterou také od Zycha dostal, kotouč pak s přehledem zametl za záda bezmocného Wanga. Asistence: Kyle Zych a Jack Wallace.
    27:40 Joseph WOODKE - 9:0
     
    28:22
    Šen sice dojel za volným kotoučem jako první, ale za bránou Leeho musel čelit dvojici protihráčů, podle očekávání o hrací předmět přišel.
     
    28:51
    Další parádní akce Jacka Wallace. Ani čtyři protihráči v těsném prostoru kolem něj jej nerozhodili, bek nahrál do pravého kruhu Farmerovi. Jeho rána rozvlnila boční síť.
     
    29:20
    Na dvě minuty je vyřazen ze hry Brody Roybal. Tak dlouho obtěžoval Šena, až mu kanadský rozhodčí Webinger udělil menší trest za hákování.
     
    29:46
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Cchuej Jü-tchao. Lee spatřil puk na poslední chvíli, což je ve výsledku vůbec nemuselo mrzet, puk proletěl těsně vedle jeho levé tyče.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Demolice čínských parahokejistů pokračuje. Američané potvrzují, že jsou úplně někde jinde a se soupeřem si dělají, co se jim zachce. V prostředním dějství přidali dalších pět branek a je téměř jisté, že se dočkají dvouciferného čísla vstřelených gólů. Hlavním hrdinou střetnutí zůstává Declan Farmer, který je už na šesti bodech. Statně mu sekundují parťáci z útoku Brody Roybal (3+2) a Joshua Misiewicz (2+2).
     
    Další třetina začne přibližně v 14:41.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Závěrečná patnáctiminutovka začíná přesilovou hru Číny, ta by měla trvat ještě něco málo přes minutu. Declan Farmer okamžitě vyhodil přes všechny čáry.
     
    30:43
    Declan Farmer odvedl skvělou práci, když odtlačil obránce a zpoza brány soupeře se natlačil před Wanga, aby jej z bezprostřední blízkosti napálil do výstroje.
     
    31:23
    V závěru oslabení znovu úřadoval Farmer, tento parahokejista působí neúnavným dojmem. Zastavil rozehrávku Šena a poslal touš do bezpečí za čínskou svatyni.
     
    31:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Desítka padla! Wallace velmi dobře věděl o BRODYM ROYBALOVI, jemuž adresoval pas do levého kruhu, Wang Wej se k pravé tyčce natahoval za tvrdou ránou soupeře marně. Asistence: Jack Wallace a Malik Jones.
    31:57 Brody ROYBAL - 10:0
     
    33:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Střeleckou listinu rozšiřuje americký kapitán JOSH PAULS. Parádně se prokličkoval od levého mantinelu před bránu. Wanga prostřelil pod tělem, puk skončil na levé tyči. Pauls zůstal v pozoru, volný kotouč dojel a popostrčil ho za brankovou čáru. Bez asistence.
    33:02 Josh PAULS - 11:0
     
    33:55
    Byť prohrávají velkým rozdílem, tak Čína i nadále hraje naplno, což je určitě dobře. Po pravém mantinelu chtěl projet do útočného pásma Šen, narazil na Wallace.
     
    34:24
    Americký gólman Jen Lee má na kontě pouhé čtyři zákroky. Na druhé straně už bylo k vidění hned šestatřicet střeleckých pokusů na bránu, skoro třetina rozvlnila síť.
     
    34:44
    Už to vypadalo, že Čína zamkne favorita v jeho vlastním obranném pásmu. Jenže pak zabral Malik Jones, dostihl Šena a puk mu čistě odebral.
     
    35:23
    Pravou stranou nastartoval Josh Pauls. Sung jej nedokázal zastavit, to se podařilo až za ním jedoucímu Lyuovi. Hrát tak opět může Čína.
     
    35:51
    Na ledové ploše dostávají prostor i ti Američani, kteří se v prvních dvou třetinách tolik neobjevovali. Eustace rozjel Romana, střelu zápěstím podržel Wang v lapačce.
     
    36:12
    Další zákrok pro domácího brankáře. Tentokráte se musel vytáhnout proti Maliku Jonesovi, jeho pokus vyrazil betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    36:45
    Na led opět vyjel Declan Farmer. K souboji jeden na jednoho vyzval Paje, který soupeři puk sebral a vyhodil jej na zakázané uvolnění.
     
    37:16
    Brody Roybal udržel útočné pásmo a k levému mantinelu nahrál Jonesovi. Ten si na zakončení netroufl, nahrávku napříč pásmem zastavil Wang Ťü-ťiang.
     
    37:44
    Další icing Číňanů. Přes všechno čáry odpálil kus černé gumy Sung, Josh Pauls vzápětí udržel na zádech protihráče Ču s velkým přehledem.
     
    38:02
    Čína byla blízko! Wang Č'-tung si vyměnil puk s Cchuejem a rázem měl před sebou už jen gólmana. Lee ovšem zaujal dobrou pozici, forvard nepřehodil jeho beton.
    38:02 Wang Č'-tung na Leeho nevyzrál
     
    38:49
    Čang tvrdým hitem atakoval Jonese, ten přesto zůstal na saních. Dokonce udržel hrací předmět pod kontrolou a rozehrál akci přes Wallace.
     
    39:20
    Je zřejmé, že Američané ubrali. Vstřelený desátý gól je uklidnil, ten jedenáctý v podání Paulse byl jen takovou třešničkou na dortu. Zdá se, že další góly už snad ani nechtějí dát.
     
    39:57
    Joshua Misiewicz mohl pokračovat do útoku, ale rozmyslel si to a k modré čáře nahrál Farmerovi. Ten ještě více zklidnil hru pasem za modrou Wallaceovi.
     
    40:26
    Na útočné modré číhal Jak Wallace. Dostal nabito, nicméně ke střele nedošlo, konstruktivně pokračovala akce přes Rica Romana.
     
    40:55
    Čínský gólman Wang Wej vyjel za vlastní bránu, kde zastavil nahození Brodyho Roybala. Zkontroloval situaci a touš zastavil pro Šena.
     
    41:16
    Ačkoliv měl Roybal dost volného prostoru, tak po přejeté červené čáry nahodil za čínskou bránu. Americká formace střídá, puku si opět mohou užívat domácí.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění reprezentace USA. McKee zkusil najít DeQuebeca, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče výrazně přecenil.
     
    42:08
    Zápas se skutečně už jen dohrává. Američané koncovku kontrolují s velkým přehledem. Sami neútočí, ale zároveň soupeře k ničemu nepouští.
     
    42:53
    Declan Farmer po levém mantinelu prodloužil kotouč za čínskou svatyni. V tomto prostoru si puku užil Lyu, než jej poslal po pravém mantinelu k Tchienovi.
     
    43:22
    Wang Ťü-ťiang si všiml signalizace postavení mimo hru. Opustil tedy útočné pásmo a až pak se vydal napadat Wallace, ten si pomohl s Woodkem.
     
    43:48
    Malik Jones klidně mohl střílet na bránu, ale zkrátka nechtěl. Volil znovu pouze nahození za bránu, kde úřadovali zadáci Číny.
     
    44:25
    V rychlostním souboji David Eustace porazil Wanga Č'-tunga. Zkontroloval situace a po mantinelu vrátil hru do středního pásma Grovemu.
     
    44:46
    Těsně před koncem ještě jedno zakázané uvolnění Číny. Po pravém mantinelu vyhodil příliš prudce Sung Siao-tung, přičemž k puku měl nejblíže zadák Pauls.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 37 – 6.
     
    Američtí parahokejisté potvrdili roli obrovských favoritů a v semifinále deklasovali domácí čínskou reprezentaci 11:0. Hráči ze zámoří si se soupeřem dělali co chtěli od prvních vteřin. Během úvodních dvou dějství si vytvořili komfortní devítigólový náskok. V tom závěrečném třetím již hráli profesorsky, soustředili se především na udržení čistého konta pro Leeho a sami přidali už "jen" dvě branky. Nejvíce byla vidět útočná dvojice Declan Farmer (2+4) a Brody Roybal (4+2), kteří potvrdili, že spolupráce jim klape na jedničku.

    Ve finále se reprezentace USA podle očekávání utká s Kanadou, tu v základní skupině zdolala s přehledem 5:0. Kanaďané ve svém semifinále shodou okolností také výsledkem 11:0 porazili Jižní Koreu. Úvodní buly padne v neděli v 5:05 SEČ. (15:15:40)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Roybal (Farmer), 6. Roybal (Farmer), 9. Misiewicz (Farmer, Zich), 15. Roybal (Farmer, Misiewicz), 18. Misiewicz (Pauls), 20. Farmer (Misiewicz, Roybal), 23. Jones (Wallace, Roybal), 24. Farmer (Zich), 28. Woodke (Zych, Wallace), 32. Roybal (Wallace, Jones), 34. Pauls


    USA: Lee (Lamarre) – Grove, Pauls (C), Wallace, Woodke, DeQuebec – Roybal, Jones, Eustace, Zych, Farmer (A), Misiewicz, Roman (A), McKee.
    Trenér: David Hoff

    Čína: Ťi (16. Wang Wej) – Chu, Ču, Lyu, Paj (A), Čche – Wang Č'-tung, Šen, Cchuej (C), Sung, Wang Ťü-ťiang, Čang, Tchien, Li, Jü.
    Trenér: Nikolaj Šaršukov

    Rozhodčí: Webinger (CAN) – Fergenbaum (CAN), Lunden (SWE)
    bahis siteleri