Montreal – Arizona 3:6 (kon.) | Washington – NY Islanders 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Dallas 4:0 (kon.)
NY Rangers – Anaheim 4:3 (po pr.) | Nashville – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Winnipeg – Vegas 7:3 (kon.)
Chicago – Boston 1:2 (po pr.) | Edmonton – Detroit 7:5 (kon.) | Vancouver – New Jersey 6:3 (kon.)
Los Angeles – Colorado 0:3 (kon.) | San Jose – Florida 2:3 (po pr.)
po s.n. (2:1)
Washington Capitals
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 0:0)
New York Islanders
Středa 16.03.2022, 00:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Anthony MANTHA - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je ANTHONY MANTHA.
     
    64:29
    Hosté nemohli střídat a jejich trojice už byla hodně unavená. Varlamov se tak měl co ohánět! Vytěsnil zakončení Orlova z levé strany a poté pokryl ránu Ovečkina zprava!
     
    63:50
    Varlamov teď vytáhl několik výborných zákroků! Vyznamenal se zejména při blafáku Kuzněcova!
    58:01 Anders LEE - 3:3
     
    58:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté odvolali brankáře a hru v šesti po chvíli využili! Dobsonovu střelu od modré čáry vyrazil Vaněček jen k ANDERSOVI LEEOVI, který vymetl pravý horní růžek z pohledu gólmana Washingtonu – 3:3. Asistence: Noah Dobson a Brock Nelson.
    55:02 Alexandr OVEČKIN - 3:2
     
    55:02
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN se stává třetím nejlepším střelcem historie NHL a historicky nejvíce skórujícím Evropanem! Svým 767. zásahem překonává Jaromíra Jágra. Po vyhraném buly Kuzněcova se dostal ke střele z pravého kruhu, kterou umístil nad lapačku Varlamova – 3:2. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    54:17
    Barzal přenesl hru na pravou stranu útočného pásma, odkud střílel do tyčky Oliver Wahlstrom! O chvíli později přišel ofsajd hostí. Ještě jedna reklamní pauza.
    50:13 Axel Jonsson Fjällby - 2:2
     
    50:13
    Washington právě vstřelil branku!
    To přišlo nyní! Obránce Dmitrij Orlov se zapojil do útoku a vytvořil přečíslení 2 na 1. To vyřešil přesnou nahrávkou na AXELA JONSSONA FJÄLLBYHO, který se z levého kruhu trefil do odkryté branky. Pro mladého Švéda je to vůbec první trefa kariéry v NHL. Asistence: Dmitrij Orlov.
     
    46:04
    Matt Martin a Alexandr Ovečkin se zaklesli u mantinelu. Rozhodčí to posoudili jako jako oboustranné držení. Po reklamní pauze se tak bude hrát ve čtyřech.
    37:02 Kyle PALMIERI - 1:2
     
    37:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení! Skvěle to udělal Josh Bailey, který si na levé straně útočného pásma obhodil Carlsona a vytvořil tak přesilovou situaci 2 na 1. Poté nahrál na druhou tyčku najíždějícímu KYLEOVI PALMIERIMU a ten našel mezírku pod betony Vaněčka, jenž se roztažením v brankovišti snažil zabrat co nejvíce prostoru – 1:2. Asistence: Josh Bailey a Jean-Gabriel Pageau.
    34:06 Kuzněcovův gól byl odvolán. Situaci předcházel ofsajd.
     
    34:06
    Gól neplatí! Po střele Justina Schultze se puk odrazil do branky od těla Jevgenije Kuzněcova. Před tím se však hráči Washingtonu dostali do útočného pásma jen za cenu postavení mimo hru. Barrymu Trotzovi tedy vyšla výzva!
     
    34:06
    Domácí vstřelili gól, ale hned poté přišla hostující challenge! Lavička Ostrovanů reklamuje postavení mimo hru.
    33:21 Vaněček měl po střele Nelsona velké štěstí.
     
    33:21
    Brock Nelson měl velkou smůlu! Z pravé strany se dostal před Vaněčka a jeho střelu zastavila bližší tyčka. Od ní se navíc kotouč odrazil do druhé tyčky a teprve pak zamířil ven! Následovalo zakázané uvolnění Caps.
     
    29:03
    Obrovská šance Washingtonu! Alex Ovečkin poslal krásným pasem do úniku Connora McMichaela. Ten šel do bekhendového blafáku, po němž puk zvedl nad branku!
     
    26:56
    S koncem přesilovky Islanders dostal přihrávku na levý kruh Kyle Palmieri. Jeho jedovatou střelu do protipohybu s obtížemi vytěsnil Vaněček!
     
    24:55
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Alexandr Ovečkin.
     
    24:55
    Branka platí! Hosté tak vyrovnávají na 1:1 a střídačka Capitals navíc dostane dvouminutový trest.
     
    24:55
    Domácí si ale berou coach's challenge! Reklamují, že Andres Lee bránil Vaněčkovi v zákroku.
    24:55 Brock NELSON - 1:1
     
    24:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! Od modré čáry vypálil Zdeno Chára. Vaněček puk vyrazil ze svého pohledu doleva, odkud přišla dorážka BROCKA NELSONA. Ten trefil i z ostrého úhlu odkrytou část branky – 1:1. Asistence: Zdeno Chára a Noah Dobson.
     
    24:36
    Anthony Mantha to šikovně zkoušel od zadního mantinelu. Puk nahodil do brankoviště a moc nescházelo, aby si ho Varlamov srazil do vlastní branky!
     
    21:10
    Dobrá šance hostí! Po nahrávce Beauvilliera střílel z pravé strany Noah Dobson. Vaněček se musel přesouvat, dokázal však puk vytěsnit vedle své klece!
     
    19:39
    Ostrované v závěru třetiny zatápí soupeři! Domácí po vhazování ztratili kotouč a Anthony Beauvillier najížděl sám na Vaněčka. Zvolil bekhendovou kličku, kterou brankář Caps pokryl levým betonem!
    12:21 Anthony MANTHA - 1:0
     
    12:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Jevgenij Kuzněcov objel branku a z pravé strany nahodil puk do ohně. Ten po šikovné teči ANTHONYHO MANTHY prošel mezi betony Varlamova a zastavil se až za brankovou čarou. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Conor Sheary.
     
    04:37
    Trevor van Riemsdyk dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma. Naznačením střely si vytáhl Varlamova a zajel s kotoučem za branku s tím, že se ho pokusí dostat do brankoviště, kam se sjížděli jeho spoluhráči. Varlamov se však rychle vrátil a společně s obránci mezery pro nahrávku vykryl!
     
    02:02
    První šance Capitals! Daniel Sprong střílel z levého kruhu. Varlamov puk vyrazil před sebe, odkud přišla dorážka Connora McMichaela. Brankář Islanders se však přemístil včas.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 13. Mantha (Kuzněcov, Sheary), 51. Jonsson Fjällby (D. Orlov), 56. Ovečkin (Kuzněcov), rozh. náj. Mantha – 25. Nelson (Chára, Dobson), 38. Palmieri (Bailey, Pageau), 59. A. Lee (Dobson, Nelson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    0:0   Anthony Beauvillier (NYI)
    2. série:
    0:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    0:0   Oliver Wahlstrom (NYI)
    3. série:
    1:0   T. J. Oshie (WSH)
    1:1   Kyle Palmieri (NYI)
    4. série:
    1:1   Daniel Sprong (WSH)
    1:1   Mathew Barzal (NYI)
    5. série:
    1:1   Alexandr Ovečkin (WSH)
    1:1   Josh Bailey (NYI)
    6. série:
    1:1   John Carlson (WSH)
    1:1   Noah Dobson (NYI)
    7. série:
    1:1   Trevor van Riemsdyk (WSH)
    1:1   Brock Nelson (NYI)
    8. série:
    2:1   Anthony Mantha (WSH)
    2:1   Anders Lee (NYI)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – T. Wilson, McMichael, Sprong – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Laviolette

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Mayfield, Greene – Beauvillier, Nelson, A. Lee (C) – Wahlstrom, Barzal, Parise – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Trotz

    Rozhodčí: Mclsaac, Nicholson – Smith, Johnson

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri