Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Los Angeles Kings
Sobota 19.03.2022, 21:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:48:28)
    Hokejisté Vegas zvítězili podruhé v řadě, Los Angeles porazili 5:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 24 – 40 | Přesilová hra: 1/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Logan Thompson (VEG) – 39 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,5%, odchytal 60:00
    Cal Petersen (LAK) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6%, odchytal 58:35

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Frk (LAK) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:32

    Tři hvězdy utkání

    1. Logan Thompson (VEG) – 39 zákroků
    2. Chandler Stephenson (VEG) – 1+0
    3. Mattias Janmark (VEG) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 18 136 diváků.
     
    Hokejisté Vegas potvrdili roli favorita a na domácím ledě porazili soupeře z Los Angeles s přehledem 5:1.

    Domácí nastupovali do závěrečné třetiny s dvoubrankovým vedením v zádech a tento náskok drželi až do koncovky třetí dvacetiminutovky. Kouč McLellan sáhl podle očekávání k odvolání gólmana, avšak snížení nepřišlo, ba naopak do prázdné brány pečetil vítězství Golden Knights Alex Pietrangelo a pátou trefu ještě stihl přidat Michael Amadio.

    Svěřenci kouče DeBoera zvítězili podruhé v řadě, v tabulce Západní konference však zůstávají osmí s dvoubodovou ztrátou na Edmonton, který si poradil s New Jersey. Los Angeles je nadále páté, náskok na dnešního soupeře ovšem klesl na čtyři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Nakonec hosté přeci jen ještě jeden poslední útok podnikli. Skončil u Carla Grundströma, jenž střílel zleva z velkého úhlu, Thompson volný prostor u tyčky nenechal.
     
    59:20
    Zápas se samozřejmě už jenom dohrává. Alex Pietrangelo krouží s kotoučem v obranném pásmu a žádný z protihráčů už se nesnaží ani náznakem forčekovat.
    58:48 Michael AMADIO - 5:1
     
    58:48
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak ještě jeden puk musí Petersen vytahovat ze své svatyně. Kolesar tváří v tvář brankáři ještě vybídl ke skórování MICHAELA AMADIA, jenž si vylámal zuby na vyrážečce gólmana. Přesto se zapsal na listinu střelců, protože dojíždějící Vilardi si nešťastně srazil hrací předmět za záda vlastního brankáře. Asistence: Keegan Kolesar.
    57:32 Alex PIETRANGELO - 4:1
     
    57:32
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Bitvu o puk u mantinelu ve středním pásmu ovládl Karlsson, který přenesl hru doprava na ALEXE PIETRANGELA. Obránce vytěžil z dostatečně velkého prostoru na zamíření maximum, ještě z vlastní poloviny mířil neomylně do odkryté soupeřovy svatyně. Bez asistence.
     
    57:05
    William Carrier už zřejmě měl střílet, ale chtěl se zachovat nesobecky a ještě vylepšit pozici pro Janmarka, pas na jeho osobu však vystihl Kempe.
     
    56:37
    Přes celé hřiště pokusil štěstí Alex Pietrangelo. Moc nechybělo, ale kotouč nakonec proletěl těsně vedle pravé tyčky, takže místo rozhodnutí je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    56:14
    V pravém kruhu měl až příliš volného prostoru Quinton Byfield. Mířil do bližší šibenice, Thompson zakročil vyrážečkou. Mezitím zamířil na střídačku Petersen, hosté zkouší powerplay!
     
    55:55
    Anže Kopitar ukončil sérii nahrávek střelou zápěstím z mezikruží. Mířil dobře, ale Logan Thompson dnes nejednou ukázal, že reflexy má výborné, touš zastavil lapačkou.
     
    55:23
    Rozhodující úder zatím nepřišel, hosté nadále živí naděje na body. Nyní jsou to oni, kteří získali pevné postavení v útočné třetině.
     
    54:47
    Hráči v bílých dresech zatím marně usilují o přenesení hry alespoň do útočné třetiny. za bránu Petersena dostal puk Karlsson, zvládl ještě posunout touš k mantinelu na Marchessaulta.
     
    54:20
    Přesně tohle teď domácím vyhovuje. Je jim dopřána kombinace v útočné třetině a není bez překvapení, že místo zakončení dávají přednost konstruktivní rozehrávce.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Dadonov (B. Hutton), 21. Stephenson (Eichel, Marchessault), 37. Janmark (N. Roy, Pietrangelo), 58. Pietrangelo, 59. Amadio (Kolesar) – 32. Danault (T. Moore, Spence)


    Vegas Golden Knights: Lo. Thompson (Brossoit) – Coghlan, Pietrangelo (A), Whitecloud, Theodore, B. Hutton, D. Pouliot – Marchessault (A), W. Karlsson, Dadonov – N. Roy, Stephenson (A), W. Carrier – Amadio, Patrick, Janmark – Kolesar, B. Howden, Eichel.
    Trenér: Peter DeBoer

    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Spence, O. Määttä, Strand, Edler, Durzi, Moverare – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo (A) – Kaliyev, Danault (A), T. Moore – Kupari, Byfield, Vilardi – Frk, B. Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Chmielewski, Brenk – Suchánek, Knorr

    Diváci: 18 136
    bahis siteleri