Maďarsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Maďarsko
0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
Česko
Středa 23.03.2022, 14:00 • Kajaani • Evropský olympijský festival mládeže (ženy U16)
Partner:
     
    Klání je u konce, díky dominantnímu výkonu v prvních dvou třetinách si Češky připisují tři body do tabulky. Ve třetím dějství už byly Maďarky dotěrnějším a místy i lepším celkem, kde ale nebyla obrana, byla brankářka Dalecká, která si čistým kontem vysloužila ocenění nejlepší hráčky zápasu z českého týmu. Zaslouženě se tímto titulem může na druhé straně pyšnit i Milibaková.

    Děkujeme vám, že jste zápas sledovali s námi, přejeme vám pěkný zbytek dne a těšíme se na vás u dalších zápasů! (16:02:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Necelá minuta do konce, Češky už mají zápas plně pod kontrolou a pojistí si tak první příčku tabulky.
     
    58:29
    Obranou protančila česká hráčka a z levého kruhu zakončovala zápěstím, pokus skončil v lapačce.
     
    57:05
    Gaborová si vybruslila až téměř na spodek levého kruhu a otestovala pozornost Dalecké ránou na bližší tyč! Z poslední přesilovkové akce byl ovšem také jen další zákrok do sbírky české gólmanky.
     
    56:05
    Metzlerová předala na modré kotouč Chlepkové, dostala jej zpátky a pálila z příklepu! Arénou ale zaduněl jen zvuk betonů Dalecké.
     
    55:13
    Nyní dostane prostor přesilovka Maďarska, Plosová se provinila hákováním.
     
    54:28
    Zmatku před bránou Bogatiové po nahození z pravého rohu hřiště se snažila využít Plosová, Maďarky ovšem byly u kotouče dříve a osvobodily se.
     
    53:14
    Pádu Chlepkové využila rozjetá Příhodová, která nabíjela z pravého kruhu do mezikruží Mazancové! Česká sedmička ale minula bránu.
     
    52:08
    Nádherná stahovačka v podání Karpatiové, která protančila českou obranou a středem jela sama na Daleckou! Její střela tahem ovšem skončila pouze na hrudi české strážkyně svatyně.
     
    51:15
    Opět se vracíme do hry 4 na 4, Milibaková si půjde odsedět trest za držení.
     
    50:50
    Maďarky se pokusí se zápasem ještě něco udělat v početní výhodě, Vrhelová si půjde odpykat trest za hákování.
     
    50:48
    Přetahovaná o kotouč v útočném pásmu Maďarska, následně i Česka. Žádné větší situace.
     
    48:42
    Dva na jednoho pro Maďarky! Zakončovala Szucsová, její střela z mezikruží ale neprošla až na Daleckou, neboť Vališová předvedla skvělý obranný zákrok!
     
    47:41
    Pozorná musí být i Dalecká, soupeřky tlačí v posledním dějství mnohem více a vytvářejí si příležitosti. Ty ale zatím nekončí oslavami.
     
    46:38
    Velké zaváhání Maďarek se pokoušela potrestat Plosová, když přečetla pas a zůstala úplně sama v předbrankovém prostoru! Bogatiová ale opět vytáhla své kvalita a zamávala gólu lapačkou.
     
    45:54
    Po levém křídle najížděla Příhodová a hledala kolegyni na druhé straně, její přihrávka ale neměla adresáta.
     
    44:45
    Solidní dotěrnou hrou uzamkla v obranném pásmu Maďarky Čabelová a umožnila tak beztrestný návrat Wojnarové do hry.

    Jiří Pudich

    Branky a nahrávky: 7. Šapovalivová (Malicka, Slavíčková), 17. Hotová (Narovcová, Plosová), 18. Slavíčková (Šapovalivová, Vaníčková), 22. Vaníčková (Šapovalivová)


    Maďarsko: Bogati (Revesz) – Chlepko, Gabor, Veghelyi, Gal, Balog, Tolnai – Imets, Milibak, Metzler – Szucs, Simon, Torontali – Horvath, Karpati, Toth – Kovacs, Cserjesi, Kolozsvari
    Česko: Dalecká (Hesová) – Hotová, Narovcová, Vaníčková, Slavíčková, Vališová, Velinská – Plosová, Pištěková, Juříčková – Malicka, Brichová, Šapovalivová – Čabelová, Mazancová, Příhodová – Matějová, Vrhelová, Wojnarová
    thejrc.org