Pittsburgh – Columbus 5:1 (kon.) | Carolina – Tampa 3:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 7:4 (kon.)
Washington – St. Louis 2:5 (kon.) | Detroit – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 3:0 (kon.)
Winnipeg – Vegas 4:0 (kon.) | Dallas – Edmonton 5:3 (kon.) | Calgary – San Jose 3:4 (kon.)
Arizona – Seattle 2:4 (kon.) | Los Angeles – Nashville 6:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
St. Louis Blues
Středa 23.03.2022, 00:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:42:20)
    St. Louis vítězstvím nad Washingtonem přerušilo sérii tří porážek v řadě
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 21 – 38 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 12 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 57:08
    Ville Husso (STL) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 57:08
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 23:23
    Michal Kempný (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 4, čas na ledě 13:41

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Saad (STL) – 1+1
    2. Brayden Schenn (STL) – 1+2
    3. Tom Wilson (WSH) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Hokejisté St. Louis předvedli ve Washingtonu výborný týmový výkon a po zásluze zvítězili v hlavním městě USA 5:2.

    O osudu střetnutí rozhodla druhá třetina, do níž týmy nastupovaly za stavu 2:2. Hosty poprvé v utkání poslal do vedení Nathan Walker, náskok pak ještě navýšil Brayden Schenn. Ve třetí dvacetiminutovce pokračovala aktivní hra Blues, které chytře nevsadilo jen na defenzivu, ale pokračovali spíše v ofenzivním snažení. Soupeři nepovolilo výraznější tlak, což byl klíč k úspěchu. Domácí v závěru podle očekávání sáhli k powerplay, ale nezvládli ani snížit, naopak vítězství hostujícího celku pečetil trefou do prázdné klece David Perron.

    Svěřenci kouče Berubeho přerušili sérii tří porážek v řadě a v tabulce Západní konference se vyšvihli na třetí příčku před Minnesotu. Washington zůstává ve Východní konferenci osmý, stále platí, že na Columbus disponuje komfortním třináctibodovým náskokem.
     
    Konec zápasu.
    59:31 David PERRON - 2:5
     
    59:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Od Schenna dostal na obrannou modrou nahrávku DAVID PERRON. Zpracování levou bruslí zvládl na jedničku, stejně tak střelu do odkryté soupeřovy klece. Asistence: Brayden Schenn.
     
    58:46
    Alexandr Ovečkin nedokázal vrátit hru do útočného pásma. Došlo k jeho zdvojení a byl to Marco Scandella, kdo hlavní ofenzivní hvězdu soupeře úspěšně obral.
     
    58:25
    Do prázdné brány mířil David Perron. Minul, nicméně zakázané uvolnění se nepíská, protože ke střele došlo už na útočné polovině Blues.
     
    57:47
    Pochvalu zaslouží Brayden Schenn. Tak dlouho obtěžoval Justina Schulze, až jej přinutil k opuštění útočného pásma. To musí vyklidit i ostatní hokejisté Capitals.
     
    57:25
    Tak že by napodruhé? Vítek Vaněček sprintuje na střídačku a domácí zkouší štěstí v šesti! Kuzněcov z pravého kruhu Hussa neprostřelil.
     
    56:49
    Vítek Vaněček na okamžik opustil bránu, ale po zakázaném uvolnění, které způsobil John Carlson se do ní pochopitelně okamžitě vrátil.
     
    56:17
    Stále hrajeme bez přerušení, Washington nemá možnost k poradě, tím pádem k přichystání závěrečného tlaku. Hosté hrají velmi zodpovědně a chytře.
     
    55:55
    Souboj v rohu kluziště, který trval zhruba dvacet vteřin. Vítězně z něj navíc vzešel Pavel Bučněvič, ruský forvard odpálil puk pryč z obranné třetiny.
     
    55:28
    Michal Kempný udržel na zádech Schenna, pod tlakem však musel až za vlastní bránu. Odtud zvládl rozehrávku, jako cíl si vybral Toma Wilsona.
     
    54:49
    Odvážný průnik Martina Fehérváryho úspěchem neskončil. Slovenský zadák zkusil projet skrze trojicí protihráčů, přičemž ztroskotal hned na tom prvním.
     
    54:20
    Čas utíká a na domácích hráčích je znát narůstající frustrace. Alexandr Ovečkin může být rád, že jej rozhodčí nepotrestali za pozdní dohrání Leddyho.
     
    53:50
    Rychlý brejk hostům nevyšel. Nathan Walker byl tím, kdo si pohybem řekl o puk, jenže pas Leddyho zachytil až za modrou čárou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Kuzněcov (Carlson, T. Wilson), 14. T. Wilson (Mantha) – 12. Saad, 18. R. O'Reilly (Saad, Perron), 31. N. Walker (B. Schenn, Parayko), 38. B. Schenn (Kyrou, Bučněvič), 60. Perron (B. Schenn)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Kempný, Irwin – Marcus Johansson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Mantha – McMichael, Sheary, Hathaway – Eller, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Bučněvič, B. Schenn (A), Kyrou – Toropčenko, I. Barbašev, N. Walker – L. Brown, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Schlenker, Pollock – Tobias, Smith

    Diváci: 18 573
    ocianews.com