Columbus – Boston 2:3 (po pr.) | Tampa – Toronto 2:6 (kon.) | St. Louis – Arizona 5:1 (kon.)
Los Angeles – Calgary 2:3 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Boston Bruins
Úterý 05.04.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:03 Jake DEBRUSK - 2:3
     
    61:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí však po zákroku Merzlikinse nedokázali odehrát puk do bezpečí. K němu se tak dostal opět Hampus Lindholm, který nahrával na pravý kruh JAKEOVI DEBRUSKOVI. Tomu kotouč nejprve poskočil na čepeli a střela na poloodkrytou branku v momentě, kdy se Merzlikins teprve přesouval, proto nevyšla. Následně si ale útočník Bostonu hrací předmět srovnal správně a švihem vymetl vzdálenější horní kout klece Blue Jackets – 2:3. Asistence: Hampus Lindholm.
     
    60:16
    Charlie McAvoy to vzal na sebe a z pravé strany prošel až před Merzlikinse. Ten jeho zakončení pokryl!
     
    58:31
    Krásným průnikem se prezentoval Oliver Bjorkstrand. Rychlonohý útočník domácích prošel až před Ullmarka, který se nenechal překonat!
     
    55:27
    Mezi hostující obránce si to v rychlosti namířil Oliver Bjorkstrand. Pro jeho zakončení si však sáhl Linus Ullmark lapačkou!
     
    52:23
    Z pravého kruhu pálil Taylor Hall. Merzlikins měl co dělat, aby puk levou rukou vytěsnil alespoň do bližší tyčky! Teď byli Bruins blízko.
     
    46:37
    Také hosté si vytvořili šanci v oslabení! Tomáš Nosek nejprve neúspěšně hledal před brankou Brada Marchanda, ovšem puk se k českému útočníkovi dostal znovu a další pas na Marchanda už prošel. Ten však branku těsně minul!
     
    44:39
    Další chyba hostí! Hall namazal puk do jízdy Gustavovi Nyquistovi, jenž se dostával do samostatného úniku. Až do zakončení ho nepustil za cenu nedovoleného zákroku Patrice Bergeron a síly na ledě se tak vyrovnávají.
     
    43:52
    Andrew Peeke sáhl rukavicí do obličeje Brada Marchanda. Za to dostal trest za hrubost. Tahle dvojice se dnes už několikrát potkala a ne zrovna v dobrém.
     
    40:32
    Patrik Laine se ocitl po Voráčkově forčekinku před Ullmarkem, zblízka ho však nedokázal překonat! To byla velká šance Columbusu.
     
    39:45
    Hosté samozřejmě dostávají podle pravidel dvouminutový trest za neúspěšnou trenérskou výzvu.
     
    39:45
    Ale pozor! Hosté si ještě berou trenérskou výzvu! Reklamují, že Gavrikov hrál puk vysokou holí.
    39:45 Zach WERENSKI - 2:2
     
    39:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vypadalo to, že hráči Bostonu dostanou puk do středního pásma, ovšem Vladislav Gavrikov ho dokázal na útočné modré zastavit. Následně se hrací předmět dostal za branku na Jakuba Voráčka, který od zadního mantinelu našel ZACHA WERENSKIHO a ten z levého kruhu pověsil kotouč nad lapačku Ullmarka. Asistence: Jakub Voráček a Patrik Laine.
     
    35:51
    Domácí ujeli v oslabení do přečíslení 3 na 2! Nyquist nahrál do druhé vlny Werenskimu, který nakonec do zakončení nešel a ještě objel branku a následně vracel zpátky Nyquistovi. Ten pak našel krosem na levý kruh najíždějícího Vladislava Gavrikova, jehož první střelu Ullmark vyrazil a dorážku pokryl v gymnastickém provazu pravým betonem!
     
    34:22
    Dvě minuty za zahákování Davida Pastrňáka dostal Sean Kuraly. Po reklamní pauze uvidíme přesilovku Bruins 4 na 3!
     
    33:53
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Andrew Peeke – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., hrubost).
    27:52 Craig SMITH - 1:2
     
    27:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi si v tomto střídání vytvořili tlak a nakonec skórují! Z osy kluziště vypálil CRAIG SMITH, což bylo v danou chvíli to nejlepší řešení. Merzlikins měl totiž zakrytý výhled a útočník Bruins trefil mezírku mezi jeho tělem a pravou rukou – 1:2. Asistence: Charlie Coyle a Charlie McAvoy.
     
    24:00
    Hosté nehráli přesilovku vůbec dobře a teď navíc přišel nedovolený zákrok Hampuse Lindholma. Síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    22:25
    Vladislav Gavrikov zasáhl holí do tváře Taylora Halla a dokonce mu způsobil krvavé zranění. Domácí obránce dostal trest na 2+2 minuty!
     
    20:00
    Hra se v závěru třetiny hodně přiostřila. Patrice Bergeron si vyšlápl na Olivera Bjorkstranda a oba hráči dostali tresty za hrubost.
     
    19:24
    Dvě minuty za podrážení dostává hostující Nick Foligno. Přesilovka pro Columbus.
     
    19:11
    Hostující obránce Hampus Lindholm se dostal téměř do samostatného úniku. Ze strany byl křižován a tak musel volit střelu, po níž Merzlikins srazil betony k sobě včas.
     
    18:32
    Jakub Voráček protestoval tak vehementně, že si vysloužil desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
    18:32 Jake DEBRUSK - 1:1
     
    18:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se teď hodně zlobí na rozhodčí! Brad Marchand totiž u mantinelu trefil ramenem do hlavy Andrea Peeka. Zatímco bek Columbusu zůstával bezvládně ležet na ledě, hra pokračovala. Charlie McAvoy tak poslal do samostatného úniku JAKEA DEBRUSKA a ten skóroval střelou na vyrážečku – 1:1. Asistence: Charlie McAvoy.
     
    14:47
    Brad Marchand se při buly dopustil nedovoleného bránění. Vůbec se mu to nelíbí, ale musí na trestnou lavici. Domácí mají k dispozici výhodnou přesilovku 4 na 3.
     
    14:45
    Trent Frederick byl důrazný před brankou už momentě, kdy měl Merzlikins puk pod lapačkou. To se nelíbilo Jakubovi Voráčkovi, který útočníka Bostonu atakoval a oba hokejisté dostávají trest za hrubost.
     
    06:13
    Charlie McAvoy zahákoval Erica Robinsona a síly na ledě se vyrovnají.
     
    05:32
    Domácí Carson Meyer je při svém debutu v NHL vyloučen za podrážení. Přesilovka tedy pro Bruins.
     
    04:54
    Columbus se hned zase nastěhoval s kotoučem do útočného pásma. Gustav Nyquist měl velkou šanci na navýšení náskoku, ovšem zblízka puk nedostal přes levý beton Ullmarka!
    04:31 Emil BEMSTRÖM - 1:0
     
    04:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Jakub Voráček posouval ve středním pásmu puk na rozjetého EMILA BEMSTRÖMA. Kotouč nedokázal zastavit obránce Grzelcyk, jenž ho bruslemi nešťastně přikopl jen k Bemströmovi a ten z pravé strany najížděl proti brance Bosonu. Z pravého kruhu vypálil zápěstím a trefil se do bližšího horního růžku nad levé rameno brankáře Ullmarka. Asistence: Jakub Voráček.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Bemström (J. Voráček), 40. Werenski (J. Voráček, Laine) – 19. DeBrusk (McAvoy), 28. Craig Smith (Coyle, McAvoy), 62. DeBrusk (H. Lindholm)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Christiansen – Laine, Roslovic, Nyquist – Bemström, Sillinger, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Kuraly, Danforth – Meyer, B. Gaunce, E. Robinson.
    Trenér: Larsen

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Grzelcyk, M. Reilly, J. Brown – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Cassidy

    Rozhodčí: Chmielewski, Blandina – O’Quinn, Mills

    Diváci: 16 396
    bahis siteleri