Saint-Étienne – Brest 2:1 (kon.) | Lille – Lens 1:2 (kon.)
konec
Lille OSC
1:2 (1:2)
Racing Lens
Sobota 16.04.2022, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Lille od porážky s Chelsea v Lize Mistrů třikrát za sebou neprohrálo a v sobotu večer se představí na domácím stadionu proti Lens, které vyhrálo dva z posledních tří ligových zápasů a naposledy porazilo rozdílem třídy Nice. Oba týmy bojují o účast v evropských pohárech a vzájemný zápas je velice důležitý. Rozdíl činí jeden bod.
     
    Lille OSC

    Souboj o pohárové příčky je nesmírně vyrovnaný a Lille se aktuálně nachází mimo ně. Fotbalisté OSC jsou na sedmém místě s 48 body a jednobodovým náskokem na sobotního soupeře. Lille sice po porážce s Chelsea 1:2 vyhrálo na hřišti Nantes, poté ale dvakrát body ztratilo, když remizovalo s Bordeaux a naposledy také Angers.
     
    RC Lens

    Lens prohrálo z posledních osmi ligových zápasů pouze dvakrát a živí naděje na účast v evropských pohárech. Hosté sice prohráli se Štrasburkem, naposledy si ale v důležitém zápase poradili s Nice, do jehož sítě doma nastříleli tři góly, přestože od sedmnácté minuty hráli o deseti. Arnaud Kalimuendo vstřelil dva ze tří gólů Lens.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Jardim – Çelik, J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson – B. André, Xeka – Sanches, Bamba – David, Žegrova.
    Náhradníci: Jakubech – Pied, D. Bradarić, A. Onana, Lihadji, Gomes, Weah.
    Trenér: Jocelyn Gourvennec

    Racing Club De Lens: Faríñez – Medina, Gradit, Danso – Clauss, P. Berg, Fofana (C), Frankowski – Costa – Sotoca, Kalimuendo.
    Náhradníci: Leca – Machado, Wooh, Pereira, G. Kakuta, Cahuzac, Ganago, Saïd, Jean.
    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Jérôme Brisard. Asistenti: Alexis Auger, Benjamin Pages. Čtvrtý rozhodčí: Olivier Thual. VAR: Clément Turpin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Lens vstoupilo do utkání velice dobře a Przemysław Frankowski vypálil na ose zpoza šestnáctky, jeho střela ale byla tečována a domácí Léo Jardim snadno zasáhl.
     
    2
    Severní derby mezi Lille a Lens se odehrává za pískotu fanoušků Lille, protože Lens je v úvodu zápasu častěji u míče a zatím svého soupeře k ničemu nepustilo.
     
    3
    Jonathan Gradit si chtěl na pravém křídle obhodit Renata Sanchese, to se ale přepočítal, protože do něj narazil a domácímu záložníkovi byl odpískán faul.
     
    4
    Lens právě vstřelilo branku!
    Jonathan Clauss rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a jeho centr propadl na vzdálenější pravou tyč, kde si míč zpracoval PRZEMYSŁAW FRANKOWSKI a nádhernou technickou přízemní střelou šajtlí zamířil ke vzdálenější levé tyči! Lens vede v Lille 1:0 a na řadě jsou teď domácí!
    4. Przemysław FRANKOWSKI - 0:1
     
    7
    Lens nadále dominuje a zpoza šestnáctky přišla další prudká střela, tentokrát ale byla úplně zablokována.
     
    8
    Lille odpovědělo krásným centrem z pravé strany, který byl tečován, a na vzdálenější levé tyči zamířil na rohový kop. Následný centr v pohodě stáhl Wuilker Faríñez.
     
    10
    Edon Žegrova se nádherně uvolnil v blízkosti pravého rohového praporku a po oběhnutí dvou protihráčů přihrával na vzdálenější levou tyč, Jonathan David se k míči nedostal a jeden z obránců Lille skvěle zasáhl.
     
    12
    Do pokutového území Lens přilétl z levé strany velmi nebezpečný centr, který byl na přední tyči odvrácen na rohový kop a trochu zaváněl vlastním gólem. Poté nic.
     
    14
    Gabriel Gudmundsson se ocitl na levé straně šestnáctky v kleštích a skončil na hrací ploše. Patrick Berg si počínal čistě. Penalta nikde!
    14. Gudmundsson neuspěl s svým úmyslem dojít si pro penaltu
     
    17
    Domácí Xeka byl v blízkosti vlastní šestnáctky faulován, když ho jeden z protihráčů zezadu chytil kolem krku.
     
    18
    Arnaud Kalimuendo teď vyrážel na pravém křídle do rychlého protiútoku a Xeka ho sestřelil hodně ostrým skluzem. Rozhodčí neváhal a okamžitě vytáhl kartu.
     
    19
    Lens rozehrálo rohový kop a na přední pravou tyč poslalo prudký centr, který odvrátil na další roh Xeka.
     
    20
    Po přetaženém centru ze stejné strany mohli hosté pokračovat v útoku, jenže o míč vzápětí přišli a málem z toho byl nebezpečný protiútok domácího týmu Lille.
     
    20
    Arnaud Kalimuendo se z pravé strany prodral do šestnáctky a z úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Léo Jardim skvěle vyrazil pravou nohou!
    20. Arnaud Kalimuendo mohl poslat hosty do vedení o dva góly!
     
    21
    Renato Sanches se krásně uvolnil na levé straně šestnáctky a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, která orazítkovala vzdálenější pravou tyč!
    21. Renato Sanchez orazítkoval střelou z úhlu pravou tyč brány!
     
    23
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Domagoj Bradarić.
     
    24
    Edon Žegrova vypálil na pravé straně hřiště a jeho rána zpoza šestnáctky mířila k přední tyči, Léo Jardim ale skvělým zákrokem vytáhl míč na rohový kop! Lille se snaží vyrovnat, ale marně.
     
    25
    Lille rozehrálo na pravé straně hřiště v rychlém sledu tři rohové kopy, ani po jednom se ale k ničemu nedostalo.
     
    26
    Arnaud Kalimuendo si naběhl na přihrávku za obranu a ocitl se před bránou úplně sám, bohužel pro hosty ale trefil vybíhajícího Léa Jardima!
     
    29
    Seko Fofana vyrážel do rychlého protiútoku a Jonathan David viděl za doslovní ruční brzdu hned žlutou kartu.
     
    31
    Lille vyrazilo do rychlého protiútoku, také Lens ale předvedlo v blízkosti vlastního vápna skvělý skluz.
     
    32
    Jonathan David zalepil míč na pravé straně šestnáctky po přihrávce z pravé strany a jeho přízemní střela těsně minula vzdálenější tyč!
    32. Jonathan David byl teď hodně blízko vyrovnávacího gólu
     
    33
    Seko Fofana se pomazlil s míčem na levém křídle a z úhlu napřáhl k nádherné technické střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Léo Jardim ji ale vytáhl skvělým zákrokem na rohový kop!
    33. Seko Fofana pořádně protáhl domácího brankáře Jardima!
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a zatím jsme byli svědky jednoho jediného gólu, přestože oba týmy už měly několik dobrých šancí. Hosté vedou.
     
    36
    Xeka zkusil na ose hřiště vypálit zpoza šestnáctky, jeho rána ale nabrala obrovskou výšku a málem opustila stadion. Wuilker Faríñez zůstal v naprostém klidu.
     
    37
    Lens právě vstřelilo branku!
    ARNAUD KALIMUENDO dostal na pravé straně šestnáctky krásnou zpětnou přihrávku a přízemní střelou o jednoho z hráčů Lille zamířil k přední pravé tyči! Je to 0:2! Asistence: David Costa.
    37. Arnaud KALIMUENDO - 0:2
     
    40
    Lens se ocitlo v blízkosti vlastního pokutového území pod obrovským tlakem, nakonec ale ze svízelné situace dokázalo uniknout. Lille napadá vysoko a prohrává.
     
    42
    Renato Sanchez mohl po úvodním gólu Lens vyrovnat, jenže jeho střela skončila na tyči, a místo vyrovnání v dalším průběhu prvního poločasu přišel opět gól Lens.
     
    43
    Lens v závěru prvního poločasu přenechalo iniciativu svému soupeři a snaží se především dobře bránit.
     
    44
    Hosté vyrazili do rychlého protiútoku a vypadalo to na střelu zpoza šestnáctky, Lens se k zakončení ale neodhodlalo a nakonec celou situaci zbytečně zkazilo.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+1
    Lille právě vstřelilo branku!
    XEKA si teď naběhl na vzdálenější levé tyči na nádherný centr Edona Žegrovy z pravé strany a hlavou poslal míč do protipohybu hostujícího brankáře! Je sníženo. Asistence: Edon Žegrova.
    45+1. XEKA - 1:2
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Lens vstoupilo do zápasu skvěle, když se již ve čtvrté minutě prosadil Przemysław Frankowski. Renato Sanchez poté mohl vyrovnat, jenže krásnou střelou z úhlu orazítkoval tyč. Oba týmy ale měly několik šancí a krátce před přestávkou vstřelil druhý gól hostí Arnaud Kalimuendo. Už to vypadalo, že hosté povedou v poločase o dva góly, v nastavení ale snížil hlavou Xeka. Skóre po prvním poločase tohoto derby. Lille 1 Lens 2.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domagoj Bradarić skvěle zabojoval na levém křídle a přízemní centr Jonathana Davida byl sražen na roh.
     
    48
    Lille rozehrálo v rychlém sledu dva rohové kopy, ani po jednom z centrů se ale k ničemu nedostalo. Druhý centr byl sice nebezpečnější, Lens ho ale přesto odvrátilo.
     
    50
    Jonathan Clauss předvedl na pravém křídle neskutečný sprint a posílal do šestnáctky přízemní centr, Tiago Djaló se ale na poslední chvíli vrátil a srazil ho na rohový kop.
     
    52
    Jonathan David si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která zamířila nad.
     
    52
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Amadou Onana.
     
    53
    Lille už muselo v dnešním zápase sáhnout ke druhému střídání kvůli zranění. V prvním poločase měl zdravotní potíže obránce Gabriel Gudmundsson. Teď tedy Xeka.
     
    54
    Jonathan David vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela mířila ke vzdálenější pravé tyči, kde navíc těsně před brankářem ještě skočila, Wuilker Faríñez ale vytáhl parádní zákrok a vyrazil míč reflexivně na rohový kop! Stále 1:2.
    54. Wuilker Faríñez podržel RC Lens fantastickým zákrokem!
     
    57
    Lille si vytvořilo obrovský tlak, ze kterého pramenil rohový kop. Do šestnáctky poslal míč Jonathan Bamba a jeho centr poté stáhl ze vzduchu Wuilker Faríñez.
     
    58
    Domácí fotbalisté po přestávce dominují a usilují o vyrovnání, jenže Wuilker Faríñez zatím neinkasoval ve druhém poločase a hosté tak drží své těsné vedení.
     
    60
    Lens vyrazilo do protiútoku čtyři na tři, ze kterého byl poté útok pět na čtyři, jenže hosté ani toho nevyužili a naopak celou situaci opět zbrzdili zpětnou přihrávkou.
     
    61
    Domácí Jonathan Bamba krásně zašlápl míč na hranici šestnáctky a z levé strany hřiště napřáhl k prudké střele, která o pořádný kus minula vzdálenější roh.
     
    63
    Jonathan Bamba se dostal na hranici šestnáctky k odraženému míči a pohotově vypálil, jeho volej ale zamířil vysoko nad bránu. Lille pokračuje v tlaku.
     
    66
    Edon Žegrova dostal nádhernou přihrávku na pravou stranu šestnáctky a přízemní střelou levačkou otřel míč o vzdálenější levou tyč!
    66. Edon Žegrova dnes přihrál na gól a nyní mohl udeřit sám!
     
    67
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Igniatius Ganago.
     
    72
    Tempo zápasu nepolevilo, jenže oba týmy se těžko dostávají do šancí a vypadá to, že další gól už bude hodně klíčový a rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu.
     
    73
    Jonathan Clauss si to na pravém křídle neohroženě namířil mezi dva protihráče a vzápětí byl faulován.
     
    74
    Lens rozehrálo na pravé straně hřiště standardní situaci skvěle a na vzdálenější levé tyči došlo k hlavičce, která zamířila z úhlu těsně nad bránu!
     
    75
    Lille se dožadovalo po centru z levého křídla odpískání penalty kvůli ruce, hra ale pokračuje bez přerušení.
     
    76
    Jonathan Clauss zachoval na pravém křídle chladnou hlavu a přízemním centrem úmyslně vybojoval rohový kop, protože věděl, že musí trefit jednoho z protihráčů.
     
    79
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Zeki Çelik, přichází Jérémy Pied.
     
    79
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Timothy Weah.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá odehrát deset minut a Lens vede v severním derby nad Lille stále těsně 2:1. Během posledních okamžiků je hra hodně často kouskována.
     
    82
    Lens vyrazilo v závěru zápasu do protiútoku a mohlo se dostat do šance, jenže akci znovu zpomalilo a otázkou je, zda ho tato rozhodnutí nakonec nebudou mrzet.
     
    83
    Benjamin André se ujal na straně Lille rozehrávky a vypadá to, že už toho má plné zuby. Zřejmě ho trápí křeč, přesto dokázal přesně a konstruktivně rozehrát.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut a Lens je blízko důležitého vítězství nad Lille.
     
    85
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Gaël Kakuta.
     
    86
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Yannick Cahuzac.
     
    87
    Yannick Cahuzac tedy přišel na hřiště a ihned vyvolal zbytečné vášně. Zřejmě přehnaná motivace. Problém byl v tom, že domácí nenechali Lens rychle rozehrát.
     
    88
    Lille už dochází nápady, jak překonat hostující obranu, a Lens je stále blíže a blíže vítězství. Stav derby je 1:2.
     
    90
    Renato Sanches vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku a Yannick Cahuzac ho zezadu objal jako medvěd. Rozhodčí neváhal a okamžitě vytáhl žlutou.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Jonathan Bamba vypálil zpoza šestnáctky a jeho střela byla hosty zablokována. Na pravé straně šestnáctky se ale dostal k odraženému míči Amadou Onana a přízemní střelou mířil k pravé tyči, Wuilker Faríñez ale míč poměrně lehce lapil!
    90+1. Amadou Onana mohl jako poslední zachránit domácí Lille
     
    90+2
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází David Costa, přichází Wesley Saïd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    V Lille propuká obrovská radost, není to ovšem radost domácích hráčů a fanoušků, ale hostujícího Lens, které dokázalo vyhrát derby o sever Francie a získalo důležité tři body v boji o účast v evropských pohárech. Vítězný gól vstřelil v závěru prvního poločasu severního derby Arnaud Kalimuendo. Konečné skóre. Lille 1 Lens 2. (22:55:34)

    Tomáš Reiner

    Branky: 45+1. Xeka (Žegrova) – 4. Frankowski, 37. Kalimuendo (Costa)

    Karty:   18. Xeka (LIL), 29. David (LIL) – 90. Cahuzac (LNS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 13:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:9.
    Lille OSC: Jardim – Çelik (79. Pied), J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson (23. D. Bradarić) – B. André, Xeka (52. A. Onana) – Sanches, Bamba – David (79. Weah), Žegrova.
    Náhradníci: Jakubech – Pied, D. Bradarić, A. Onana, Lihadji, Gomes, Weah.

    Trenér: Jocelyn Gourvennec

    Racing Lens: Faríñez – Medina, Gradit, Danso – Clauss, P. Berg, Fofana (C) (86. Cahuzac), Frankowski – Costa (90+2. Saïd) – Sotoca (85. G. Kakuta), Kalimuendo (67. Ganago).
    Náhradníci: Leca – Machado, Wooh, Pereira, G. Kakuta, Cahuzac, Ganago, Saïd, Jean.

    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Jérôme Brisard. Asistenti: Alexis Auger, Benjamin Pages. Čtvrtý rozhodčí: Olivier Thual. VAR: Clément Turpin
    bahis siteleri