Granada – Levante 1:4 (kon.) | Atlético – Espanyol 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Celta Vigo 0:2 (kon.)
Sevilla – Real Madrid 2:3 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:3 (2:0)
Real Madrid
Neděle 17.04.2022, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Šlágr 32. španělské LaLigy nejenže splnil, ale i předčil předpoklady. Sevilla měla po první půli zaděláno na vítězství, leč bílý balet znovu ukázal, že se nevzdává za žádné situace a ve druhém dějství předvedl parádní obrat, díky němuž zvítězil 3:2.

    Jak již bylo zmíněno, první půle patřila domácím. Ve 21. minutě se prosadil střelou z přímého kopu Ivan Rakitić, o čtyři minuty později náskok navýšil Érik Lamela. Real se dostal zpátky do hry v 50. minutě, z malého vápna rozvlnil síť střídající Rodrygo. Kýženého vyrovnání se aktivně hrající hostující celek dočkal v 82. minutě po zásahu dalšího žolíka Nacha Fernándeze. A nakonec madridský klub zvládl dokonat senzační obrat, když ve druhé nastavené minutě přišla chvíle Karima Benzemy. Nejlepší střelec ligy nezazmatkoval, balón si zpracoval a přes tři protihráče propasíroval míč až za Bunúova záda, čímž rozhodl o vítězství Realu v poměru 3:2.

    Svěřenci kouče Ancelottiho může připravit o titul už jen zázrak. V čele soutěže mají na druhou Barcelonu k dobru patnáct bodů, do konce ligy zbývá odehrát ještě šest kol. Sevilla zůstává třetí o skóre za katalánským klubem, který má navíc odehráno o dvě utkání méně. (23:06:06)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:9.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Tak ještě zdržení, protože Joan Jordán nakopl Mariana Díaze, který tedy rozhodně nestál tři metry od míče. Toho si byl vědom i Cuadra, útočníkovi udělil žlutou kartu.
     
    90+8
    Po dalším ofsajdu Díaze dostává Sevilla ještě jednu poslední šanci na vyrovnání. Dlouhý nákop do pokutového území pošle Joan Jordán.
     
    90+7
    Dlouhý nákop Diega Carlose samozřejmě směřoval do pokutového území Realu Madrid. Do balónu dal Brazilec moc velkou razanci, skončil v rukavicích Courtoise.
     
    90+6
    Definitivní téčku na vítězství bílého baletu mohl dát nově příchozí Mariano Díaz. Bunúa zkusil nachytat lobem z poměrně velké dálky. Maročan zasáhl, načež pomezní odmával zakončujícímu hráči ofsajd.
     
    90+6
    V pořadí šestým hráčem potrestaným žlutou kartou se stal německý středopolař Toni Kroos. V blízkosti polovině hřiště nedovoleně přerušil slibně se rozvíjející brejk domácích.
     
    90+5
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Mariano Díaz.
     
    90+4
    Sevilla má minimum času na odpověď. Navíc po celou dobu druhé půle bránila, takže bude ohromně těžké přepnout na ofenzivní mód, zvláště proti v euforii hrajícímu soupeři.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Dlouho se střelecky trápil, leč nakonec je znovu hlavním hrdinou! Řeč je samozřejmě o KARIMU BENZEMOVI. Nejlepší střelec soutěže si na malém vápně našel mezi třemi protihráči prostor ke střele a balón procedil za záda Bunúa. Pochvalu zaslouží i asistující Rodrygo, křídelník se krásně uvolnil kolem Augustinssona a přihrávce pod sebe taktéž těžko něco vytknout.
     
    90+1
    Adresátem polovysokého centru Viníciuse Júniora z levé strany byl opět Karim Benzema. Nejlepší střelec španělské ligy odešel z hlavičkového střetu s Diegem Carlosem jako poražený.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Ofenzivu podpořil dokonce i rakouský stoper David Alaba. Ve vápně narazil Benzemovi, jenž se odvážně vydal do třech protihráčů, s nimiž svedl předem prohraný boj.
     
    88
    Na chvilku váhajícího Carvajala začali dotírat hned dva protihráče. pravý obránce a autor dvou asistencí si poradil brilantně, oblouček na střed, kde stál Kroos, neměl chybu.
     
    87
    Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Vinícius Júnior nabral velkou rychlost, jenže v důležitý moment ztratil nad míčem kontrolu, takže celou akci zazdil.
     
    86
    Mimo pokutové území vyběhl Thibaut Courtois, aby příliš nezdržoval čas. Po obranném nákopu Augustinssona bez problémů míč zpracoval a rozehrál jej na Fernándeze.
     
    85
    Benzema tentokráte v roli nahrávače, když po pravé lajně posunul míč na Rodryga. Brazilský křídelník neměl na koho centrovat a proti Koundému jeden na jednoho neuspěl.
     
    84
    Jestli dnes někomu není přáno, je to Karim Benzema. Francouz se snaží a obstřeluje bránu ze všech možných pozic, síť však zatím nerozvlnil.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Rakitić, 25. Lamela (J. M. Corona) – 50. Rodrygo (Carvajal), 82. Nacho Fernández (Carvajal), 90+2. Benzema (Rodrygo)

    Karty:   39. Martial (SEV), 80. Diego Carlos (SEV), 83. Ó. Torres (SEV) – 31. Camavinga (REA), 78. Nacho Fernández (REA), 90+6. Kroos (REA), 90+9. M. Díaz (REA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:9.
    Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa (62. Gudelj) – Jordán, Rakitić, A. Gómez (46. Ó. Torres) – Lamela (72. Ocampos), Martial (41. Mir), J. M. Corona (62. Augustinsson).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Augustinsson, Delaney, Munír, Nasírí, Gudelj, Mir, G. Montiel, Ocampos, Salas, Ó. Torres.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, L. Vázquez (81. Nacho Fernández) – Kroos, Camavinga (46. Rodrygo), Modrić (81. Asensio) – Valverde, Benzema (C) (90+5. M. Díaz), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, M. Díaz, Nacho Fernández, Isco, Marín, Rodrygo.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, López
    bahis siteleri