Granada – Levante 1:4 (kon.) | Atlético – Espanyol 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Celta Vigo 0:2 (kon.)
Sevilla – Real Madrid 2:3 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:3 (2:0)
Real Madrid
Neděle 17.04.2022, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování 32. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Sevillou a Realem Madrid.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly mohou reálně usilovat o konečné druhé místo, ale více jim jde určitě hlavně o to, aby udrželi příčky zajišťující kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Momentálně se svěřenci kouče Lopeteguie nachází na třetím místě o skóre za druhou Barcelonou, na pátý Betis disponují ovšem pouze tříbodovým náskokem. Sevilla minulý víkend přerušila nelichotivou sérii čtyř zápasů bez vítězství, když na domácím stadiónu potvrdila roli favorita a porazila Granadu 4:2. Nejlepším střelcem týmu je Rafa Mir s dvanácti trefami.
     
    Real Madrid CF

    Bílý balet prožívá velmi dobrou sezónu. O ligový titul by jej mohl připravit už jen totální kolaps a v Lize mistrů v týdnu postoupil do semifinále, když v prodloužení proti Chelsea vystřelil postup v životní formě hrající Benzema. Ancelottiho družina je na domácí scéně suverénní, v čele tabulky má k dobru čtrnáct bodů na Barcelonu. V rámci semifinále nejprestižnější evropské soutěže se pak může těšit na další anglický celek, a sice Manchester City.

    Ještě jednou se vraťme ke Karimu Benzemovi, jenž ve svých 34 letech ukazuje svou extratřídu. V lize vévodí střelecké tabulce s 24 góly, druhý Ünal jich má 15. V Lize mistrů zaznamenal 12 branek a o pouhý gól zaostává za Lewandowským, jehož Bayern už ze soutěže vypadl. Francouzský útočník ukazuje, že ještě ani zdaleka nepatří do starého železa.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Rakitić, A. Gómez – Lamela, Martial, J. M. Corona.
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Augustinsson, Delaney, Munír, Nasírí, Gudelj, Mir, G. Montiel, Ocampos, Salas, Ó. Torres.
    Trenér: Julen Lopetegui

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, L. Vázquez – Kroos, Camavinga, Modrić – Valverde, Benzema (C), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, M. Díaz, Nacho Fernández, Isco, Marín, Rodrygo.
    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, López.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Realu Madrid pro šlágr 32. kola španělské ligy navlékl zelené dresy.
     
    3
    Sevilla zahrozila hned v úvodu! Kapitán Jesús Navas vymyslel povedený přetaženější centr, s nímž si ale Anthony Martial neporadil, ve skluzu na balón nedosáhl.
     
    4
    Dobrou práci odvedl v defenzivě Dani Carvajal. Očekával, že Joan Jordán bude hrát znovu na Martiala, před nějž španělský bek natlačil tělo.
     
    5
    Stoper Diego Carlos nevymýšlel nic složitého a pod tlakem odpálil kulatý nesmysl do bezpečí na útočnou polovinu, kde měl dostatek času na zpracování Éder Militao.
     
    6
    Uruguayský reprezentant Federico Valverde si všiml vpravo úplně volného Lucase Vázqueze. Tomu vyšlo zpracování, načež odcentroval pouze na hlavu Koundého.
     
    7
    O první střelecký pokus bílého baletu se postaral devatenáctiletý talent Eduardo Camavinga. Z dvaceti metrů vyslal zajímavý projektil, který prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    8
    Nechybělo moc, aby zafungovala osvědčená spolupráce mezi Viníciusem Júniorem a Karimem Benzemou. Francouzský forvard si počkal na pas brazilského spoluhráče, z první vypálil do dobře stojícího Navase.
     
    9
    Joan Jordán s hlavou nahoře našel středem hřiště Anthonyho Martiala, jenž se na hranici šestnáctky dostal ke střele, přes nohu Militaa nasměroval balón těsně vedle pravé tyče!
     
    10
    Klička na osu hřiště vyšla Lucasi Vázquezovi na jedničku. Vzápětí si fotbalista Realu Madrid věřil i na Rakitiće, ten již byl nad jeho síly.
     
    11
    Odvážný průnik, kdy Vinícius Júnior musel tušit, že je prakticky bez šance na úspěch. Vběhl totiž mezi čtyři protihráče, o míč podle očekávání přišel.
     
    12
    Hosté přestáli první vážnější šanci konkurenta a momentálně kombinují na útočné polovině. Centr do vnitra šestnáctky zkusil Valverde, ve vzduchu kraloval Diego Carlos.
     
    13
    Ofenzivu Sevilly podpořil kapitán Jesús Navas. Vysoký pas přetáhl na zadní tyč, kde svedli souboj Jesús Manuel Corona s Lucasem Vázquezem, přičemž uspěl obránce.
     
    14
    Anthony Martial je v dosavadním průběhu střetnutí hodně vidět, zřejmě chce ukázat, že kritika na jeho adresu z posledních dní mu sebevědomí nesnížila. Naběhl si do vápna, kam dostal nahrávku od Rakitiće, leč nevyzrál na Alabu.
     
    15
    Příkladně zabojoval Marcos Acuňa, ve finále mu to ovšem nebylo nic platné. Sice zabránil autovému vhazování soupeře, ve skluzu zařídil odkop pro Real Madrid.
     
    16
    Ne, tohle se Martialovi nepovedlo. Příliš dlouho dával Francouz najevo nahrávku středem na Jordána, k němuž se stáhl Éder Militao a nedovolil konkurentovi pokračovat ve hře.
     
    17
    Chorvat Ivan Rakitić si našel prostor, odkud mohl odcentrovat. Situace okamžitě využil, ale nebezpečí pro hostující svatyni nezpůsobil, napálil jenom Camavingu.
     
    18
    Kdo už zvládl vyprodukovat pas do vápna, to byl Jesús Navas. Na zadní tyči si nabíhal Jesús Manuel Corona, avšak zbytečně, kulatý nesmysl ve vzduchu sebral Thibaut Courtois.
     
    19
    První rohový kop střetnutí měl k dispozici Real Madrid. Po nedorozumění mezi Jásínem Búnúem a Diegem Carlosem gólman pustil míč na ruku spoluhráči, arbitr Cuadra však pokutový kop neodpískal.
     
    20
    Místo penalty velmi zajímavá standardka na druhé straně. Alejandro Gómez si kousek za šestnáctkou v poslední chvíli píchl balón před sebe, Luka Modrić pak místo zahrání míče pouze přišlápl pravou nohu protihráče.
     
    21
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Je to gól! K exekuci volného přímého kopu se postavil IVAN RAKITIĆ, jenž balón netrefil ideálně, ale využil obrovské chyby madridské zdi, v níž nepochopitelně uhnul do levé strany Militao. A právě mezerou po Brazilcově zkratu míč proletěl až do sítě, překvapený Courtois jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    23
    Rozhodně nelze říct, že by vedení Sevilly bylo vyloženě nezasloužené. Domácí hrají s lídrem tabulky vyrovnanou partii, dávají najevo, že příští rok v Lize mistrů zkrátka hrát chtějí.
     
    24
    Levou stranou se kolem svého osobního strážce prohnal Jesús Manuel Corona. Zvládl i střílený pas, který mu ovšem nevyšel, usměrnil jej do rukavic gólmana.
     
    25
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Znovu nejistý Militao, Sevilla opět trestala! Brazilský stoper nezachytil pohyb Corony, a protože nechtěl faulovat, tak jej pustil do tutovky. Domácí křídelník před vyběhnuvším Courtoisem zvládl píchnout balón k ÉRIKU LAMELOVI, na nějž již čekal snadný úkol, a sice poslat kulatý nesmysl do odkryté poloviny brány.
     
    27
    Je jasné, že domácí alespoň částečně poleví z ofenzivní aktivity. Nyní je na Realu, aby hrál směrem dopředu a lze očekávat, že s přibývajícími minutami bude v jeho řadách růst frustrace.
     
    28
    Jules Koundé mohl hrát směrem dopředu, nicméně volil sázku na jistotu. Na polovině hřiště se otočil směrem k vlastní bráně poslal nákop na vlastního gólmana.
     
    29
    Presující Karim Benzema zatím defenzivě Sevilly příliš starostí nedělá. Koundé si několikrát vyměnil balón s Diegem Carlosem, aby následně přenesl hru k lajně na Navase.
     
    30
    Obrovský přehled ve hře ukázal Jesús Manuel Corona. Přes dotírajícího Modriće si ukázkově míč přehodil, načež hru zklidnil přihrávkou na střed Jordánovi.
     
    31
    O krok později přiběhl do souboje Eduardo Camavinga. Ve skluzu situaci nezachránil, naopak k zemi tvrdě sestřelil Jordána a vysloužil si za odměnu kartónek žluté barvy.
     
    32
    Toni Kroos chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho. Před presujícím Rakitićem musel hru otočil dokonce až na Courtoise, protože i stopeři kolem sebe měli protihráče.
     
    33
    Sebevědomí tedy Diegu Carlosovi nechybí. Jakožto poslední hráč si dovolil kličku proti Benzemovi, jež mu vyšla, Francouz se následně ironicky ušklíbl.
     
    34
    Do poskakujícího balónu se za velkým vápnem opřel nártem Karim Benzema. Jásín Búnú měl štěstí, že prudká rána směřovala do středu brány, marocký gólman si tak připsal poměrně snadný zákrok.
     
    35
    Nedorozumění mezi Vázquezem a Valverdem vedlo ke ztrátě balónu. První jmenovaný poslal pas za obranu, ten druhý očekával nahrávku do nohy.
     
    36
    Jesús Manuel Corona podpořil akci po pravé straně, byť jeho primární pozice je vlevo. Naslepo sáhl k centru do vápna, pro míč si vyběhl Thibaut Courtois.
     
    37
    Tentokráte byl Éder Militao nekompromisní. V souboji tělo na tělo nedal Marcosu Acuňovi žádnou šanci, soka odhodil až do zámezí.
     
    38
    Středopolař Eduardo Camavinga si může zhluboka oddechnout. Prchajícího Martiala zezadu poslal k zemi ve skluzu bez toho, aniž by zasáhl míč. Sudí Cuadra překvapivě neodpískal ani faul, zde nejspíše měla přijít druhá žlutá karta.
     
    39
    Anthony Martial střet odnesl zraněním zadního stehenního svalu, které mu neumožní nadále pokračovat ve hře. V průběhu jeho ošetřování zlostí praštil flaškou s vodou o zem v blízkosti Cuadry, ten sáhl pro žlutou kartu.
     
    41
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Rafa Mir.
     
    41
    Bude zajímavé sledovat, jak bude hra Sevilly probíhat bez Martiala, který je často kritizován v médiích, ale dnes nehrál vůbec špatně. Nicméně příchod Mira určitě není žádným oslabením, Španěl je stále ještě nejlepším střelcem týmu v sezóně.
     
    42
    Kombinační hra Sevilly probíhá spíše na obranné polovině. Váhající Jásín Búnú si poměrně dost zahrával, nakonec podél Benzemy zvládl přihrát Koundému.
     
    43
    Hrací předmět se přestěhoval na kopačky hostujících fotbalistů. Oblouček za obranu vyzkoušel Lucas Vázquez, na pozorného Diega Carlose si nepřišel.
     
    44
    Pěkné individuální akci Karima Benzemy chybělo jediné, gólová tečka. Diegem Carlosem těsně bráněný Francouz střílel už v pádu, balón nasměroval vysoko nad horní tyč.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    45+1
    Z levé strany šestnáctky vyzkoušel ránu Dani Carvajal. Jásín Búnú mohl zůstat ledově klidným, úspěšný blok zaznamenal Jesús Manuel Corona.
     
    45+2
    Středem hřiště se pěkně prosmýkl Eduardo Camavinga. Po třicetimetrovém sprintu si vyměnil míč s Viníciusem Júniorem a posunul hru doprava na Vázqueze, jehož centr pokryl Koundé.
     
    45+3
    Tlak Realu Madrid pokračuje, touha vstřelit gól do šatny je veliká. Vinícius Júnior v tomto případě balón nevracel a vyzkoušel střelu, tu vyslal do prvního clonícího protihráče.
     
    45+4
    Pomezní rozhodčí nechal dohrát akci Karima Benzemy, jenž kličkou do protipohybu vyřadil ze hry Diega Carlose, tváří v tvář Bunúovi ale neuspěl. Nemusel smutnit, v době přihrávky stál v ofsajdu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Šlágr kola se zatím vyvíjí překvapivým směrem, Sevilla totiž vede nad lídrem tabulky 2:0. Skóre střetnutí otevřel ve 21. minutě Ivan Rakitić, jenž využil ve zdi nepochopitelně uskočivšího Militaa a vzniklou mezerou poslal balón do sítě. Současnou podobu dal výsledku o čtyři minuty později Érik Lamela, jenž těžil z výborné práce Corony, po jeho nahrávce snadno usměrnil balón do volné poloviny madridské svatyně. Bílý balet je aktivnější jak na pohled, tak i střelecky, nicméně efektivita je nulová, hlavně na ní musí Ancelottiho družina do druhé půle zapracovat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Óliver Torres.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Rodrygo.
     
    47
    Oba trenéři udělali pro druhý poločas po jedné změně. Na domácí straně Gómeze nahradil Torres, na té hostující Rodrygo vystřídal Camavingu, jenž měl na kontě žlutou kartu.
     
    48
    Karim Benzema zůstává střelecky naprázdno! Do vápna mu poslal nahrávku Modrić a francouzský forvard byl rázem ve velké šanci, ne příliš dobře umístěnou střelu k pravé tyčce ovšem Bunú zvládl vyrazit do bezpečí.
     
    49
    S malou domů si Thibaut Courtois poradil bez problémů. Po rychlém zpracování ještě zkontroloval situaci kolem sebe, volil nahrávku k pravé lajně na Vázqueze.
     
    50
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Další příležitost Realu končí gólem, zápas se pěkně dramatizuje! Carvajal si na levé straně šestnáctky vyměnil míč s Viníciusem Júniorem, aby následně stříleným pasem oslovil na malém vápně číhajícího RODRYGA, Brazilec zvedl míč nad klečícího Bunúa. Kouč Ancelotti měl při střídání šťastnou ruku.
     
    52
    Hosté pokračují v útočení. Luka Modrić nepropasíroval nahrávku k Rodrygovi, avšak po obranném zákroku Koundého dostal druhou šanci, v tomto případě posunul míč jen ke kopačkám Diega Carlose.
     
    53
    Své chyby z prvního poločasu chtěl odčinit Éder Militao. Z velké dálky natáhl k pořádné ráně, která ale letěla do středu brány, Bunú pro jistotu vyrážel nad břevno.
     
    54
    Akce hostujícího mužstva pokračovala rohovým kopem. Do centru na malé vápno se opřel Dani Carvajal, leč gól nevstřelil, míč zblokoval Marcos Acuňa.
     
    55
    Svěřenci kouče Ancelottiho pokračují v útočení. Karim Benzema volil centr na zadní tyč, kde však neměl žádného ze spoluhráčů. Na Bunúa čeká odkop od brány.
     
    56
    Vytrvalé útočení madridského mužstva minimálně na pár okamžiků pozastavil Toni Kroos. Nezvládl totiž zpracování, vzápětí nastavenou nohou nešikovně podrazil Jordána.
     
    57
    Společně s domácími fotbalisty působí opařeně i fanoušci. Pár hlasů je slyšet, ale rozhodně se nejedná o takový hukot, jako když Sevilla vedla rozdílem dvou gólů.
     
    58
    Karim Benzema se stáhl na pravé křídlo, odkud vyzkoušel přihrávku šajtlí na Lucase Vázqueze, špičkou kopačky kulatý nesmysl píchl mimo bezprostřední nebezpečí Érik Lamela.
     
    59
    Na trávník se položil Ivan Rakitić a vypadá to, že chorvatský středopolař nebude moci pokračovat ve hře. Rozhodčí přivolává zdravotníky.
     
    60
    Toni Kroos ukázal výborný přehled ve hře, když přenesl hru k volné pravé lajně na Lucase Vázqueze, jemuž při zpracování odskočil balón od pravé nohy, toho k dlouhému odkopu využil Jules Koundé.
     
    61
    Rozběhnutý Rafa Mir vyzval ke sprinterskému souboji Édera Militaa. Brazilský stoper zahrál skvěle pozičně, soka odstavil čistě tělem.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Nemanja Gudelj.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Ludwig Augustinsson.
     
    63
    Rodrygo musel pořádně zabrat, aby udržel míč na hrací ploše. Uspěl a patičkou ve finále akce posunul balón za sebe na Benzemu, jehož křižná rána zprava proletěla těsně vedle brány.
     
    64
    Po Alabově zaváhání se hnal do příležitosti Rafa Mir. Při snaze posunout si míč více na střed trefil Carvajala a tři domácí hráči okamžitě chtěli pokutový kop, píšťalka sudího však zůstala němá.
     
    65
    Federico Valverde mohl střílet, ale ještě volil přihrávku na v nelehké pozici stojícího Modriće, jenž pálil z první o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    66
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Ivan Rakitić. Jak je zřejmé, tak Chorvat bolest vyběhal alespoň do té míry, aby mohl v utkání přidat ještě pár minut.
     
    67
    Diego Carlos nelehkou nahrávkou dostal do úzkých Ludwiga Augustinssona. Švédský bek si poradil, volil nejjistější možné řešení, a sice malou domů.
     
    68
    Sevilla nakonec zvládla posunout kombinaci na útočnou polovinu. Kapitán Jesús Navas na pravé straně unáhlil a místo centru do vápna, kde měl tři volné protihráče, střílel technicky nepřesně na zadní tyč.
     
    69
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Vinícius Júnior si všiml úplně volné pravé strany a spoluhráče Lucase Vázqueze, jemuž však adresoval příliš těžkou nahrávku, Španěl zpracování nezvládl.
     
    70
    O průnikovou nahrávku se hlásil Vinícius Júnior a Karim Benzema jej zkusil najít. Brazilský reprezentant čekal na míč marně, těsně před ním výborně zakročil krajan Diego Carlos.
     
    71
    V akci opět Vinícius Júnior. K souboji jeden na jednoho vyzval Ólivera Torrese, jemuž nohy nezamotal, kličku na osu hřiště domácí fotbalista přečetl a čistě soka obral.
     
    72
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Lucas Ocampos.
     
    73
    Rafa Mir měl na hlavě gól, který by výrazně přiblížil Sevillu zisku tří bodů. Po skvostném centru Torrese zleva hlavičkoval úplně osamocený, ale této situace nevyužil a vysoko přestřelil!
     
    74
    Z vyrovnávací trefy už se radoval Vinícius Júnior, leč arbitr Cuadra mu radost okamžitě zkazil. Ale co je důvodem? Vázquez určitě v ofsajdu nestál a střelec gólu si zpracovával míč spíše ramenem, než-li rukou.
     
    75
    Hlavní rozhodčí ještě řeší celou situaci s videorozhodčím. Že by nakonec vyrovnávací trefa přeci jen platila?
     
    76
    Porada je dlouhá a nervózní domácí fanoušci začínají pískat čím dál tím hlasitěji. Videorozhodčí poslal Cuadru k obrazovce, aby si celou situaci sám prohlédl z opakovaných záběrů.
     
    77
    Je to vskutku zapeklitá situace. Skórující Vinícius Júnior měl pravou ruku od těla, o tom není pochyb, ale je otázkou, zda jej míč trefil do ramene či i do bicepsu.
     
    78
    A gól neplatí! Bývá pravidlem, že pokud už se rozhodčí jde podívat na opakovačky, dojde ke změně verdiktu. V tomto případě tomu tak nebylo, Cuadra si stojí za tím, že Vinícius Júnior hrál rukou.
     
    78
    Za postranní čárou čeká na vystřídání Nacho Fernández a po oznámení, že vyrovnávací trefa neplatí, se tak rozohnil, že vyfasoval žlutou kartu ještě před nástupem na trávník.
     
    79
    Nejlepší způsob, jak si vybít frustraci, je vstřelit další gól, který už by platil. Vinícius Júnior se snažil ze všech sil, avšak na Ludwiga Augustinssona nevyzrál.
     
    80
    Po centru Ólivera Torrese od pravé lajny se míč zastavil u Mirových nohou. Španěl zakončit nezvládl, to až po následném centru z levé strany, jeho hlavičku schoval Courtois v rukavicích.
     
    80
    Žlutou kartu obdržel Diego Carlos. Ve vzdušném souboji s Rodrygem si pomohl loktem, kterým brazilského soka smolně trefil do obličeje.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Marco Asensio.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Lucas Vázquez, přichází Nacho Fernández.
     
    82
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tenhle gól už bude platit, o tom není pochyb! Z rohu ještě nezapršelo, nicméně útok bílého baletu pokračoval a Carvajal zprava vymyslel dokonalou střílenou nahrávku na NACHA FERNÁNDEZE, který po pár vteřinách na hrací ploše rozvlnil síť přízemní ránou k levé tyči.
     
    83
    Za protesty obdržel žlutou kartu Óliver Torres. Mylně se domníval, že byl při akce předcházející gólu faulován, sám pádu naopak hodně přidal a žlutou mohl dostat klidně už za simulování.
     
    84
    Jestli dnes někomu není přáno, je to Karim Benzema. Francouz se snaží a obstřeluje bránu ze všech možných pozic, síť však zatím nerozvlnil.
     
    85
    Benzema tentokráte v roli nahrávače, když po pravé lajně posunul míč na Rodryga. Brazilský křídelník neměl na koho centrovat a proti Koundému jeden na jednoho neuspěl.
     
    86
    Mimo pokutové území vyběhl Thibaut Courtois, aby příliš nezdržoval čas. Po obranném nákopu Augustinssona bez problémů míč zpracoval a rozehrál jej na Fernándeze.
     
    87
    Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Vinícius Júnior nabral velkou rychlost, jenže v důležitý moment ztratil nad míčem kontrolu, takže celou akci zazdil.
     
    88
    Na chvilku váhajícího Carvajala začali dotírat hned dva protihráče. pravý obránce a autor dvou asistencí si poradil brilantně, oblouček na střed, kde stál Kroos, neměl chybu.
     
    89
    Ofenzivu podpořil dokonce i rakouský stoper David Alaba. Ve vápně narazil Benzemovi, jenž se odvážně vydal do třech protihráčů, s nimiž svedl předem prohraný boj.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90+1
    Adresátem polovysokého centru Viníciuse Júniora z levé strany byl opět Karim Benzema. Nejlepší střelec španělské ligy odešel z hlavičkového střetu s Diegem Carlosem jako poražený.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Dlouho se střelecky trápil, leč nakonec je znovu hlavním hrdinou! Řeč je samozřejmě o KARIMU BENZEMOVI. Nejlepší střelec soutěže si na malém vápně našel mezi třemi protihráči prostor ke střele a balón procedil za záda Bunúa. Pochvalu zaslouží i asistující Rodrygo, křídelník se krásně uvolnil kolem Augustinssona a přihrávce pod sebe taktéž těžko něco vytknout.
     
    90+4
    Sevilla má minimum času na odpověď. Navíc po celou dobu druhé půle bránila, takže bude ohromně těžké přepnout na ofenzivní mód, zvláště proti v euforii hrajícímu soupeři.
     
    90+5
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Mariano Díaz.
     
    90+6
    V pořadí šestým hráčem potrestaným žlutou kartou se stal německý středopolař Toni Kroos. V blízkosti polovině hřiště nedovoleně přerušil slibně se rozvíjející brejk domácích.
     
    90+6
    Definitivní téčku na vítězství bílého baletu mohl dát nově příchozí Mariano Díaz. Bunúa zkusil nachytat lobem z poměrně velké dálky. Maročan zasáhl, načež pomezní odmával zakončujícímu hráči ofsajd.
     
    90+7
    Dlouhý nákop Diega Carlose samozřejmě směřoval do pokutového území Realu Madrid. Do balónu dal Brazilec moc velkou razanci, skončil v rukavicích Courtoise.
     
    90+8
    Po dalším ofsajdu Díaze dostává Sevilla ještě jednu poslední šanci na vyrovnání. Dlouhý nákop do pokutového území pošle Joan Jordán.
     
    90+9
    Tak ještě zdržení, protože Joan Jordán nakopl Mariana Díaze, který tedy rozhodně nestál tři metry od míče. Toho si byl vědom i Cuadra, útočníkovi udělil žlutou kartu.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:9.
     
    Šlágr 32. španělské LaLigy nejenže splnil, ale i předčil předpoklady. Sevilla měla po první půli zaděláno na vítězství, leč bílý balet znovu ukázal, že se nevzdává za žádné situace a ve druhém dějství předvedl parádní obrat, díky němuž zvítězil 3:2.

    Jak již bylo zmíněno, první půle patřila domácím. Ve 21. minutě se prosadil střelou z přímého kopu Ivan Rakitić, o čtyři minuty později náskok navýšil Érik Lamela. Real se dostal zpátky do hry v 50. minutě, z malého vápna rozvlnil síť střídající Rodrygo. Kýženého vyrovnání se aktivně hrající hostující celek dočkal v 82. minutě po zásahu dalšího žolíka Nacha Fernándeze. A nakonec madridský klub zvládl dokonat senzační obrat, když ve druhé nastavené minutě přišla chvíle Karima Benzemy. Nejlepší střelec ligy nezazmatkoval, balón si zpracoval a přes tři protihráče propasíroval míč až za Bunúova záda, čímž rozhodl o vítězství Realu v poměru 3:2.

    Svěřenci kouče Ancelottiho může připravit o titul už jen zázrak. V čele soutěže mají na druhou Barcelonu k dobru patnáct bodů, do konce ligy zbývá odehrát ještě šest kol. Sevilla zůstává třetí o skóre za katalánským klubem, který má navíc odehráno o dvě utkání méně. (23:06:06)

    Milan Huppert

    Branky: 21. Rakitić, 25. Lamela (J. M. Corona) – 50. Rodrygo (Carvajal), 82. Nacho Fernández (Carvajal), 90+2. Benzema (Rodrygo)

    Karty:   39. Martial (SEV), 80. Diego Carlos (SEV), 83. Ó. Torres (SEV) – 31. Camavinga (REA), 78. Nacho Fernández (REA), 90+6. Kroos (REA), 90+9. M. Díaz (REA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:9.
    Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa (62. Gudelj) – Jordán, Rakitić, A. Gómez (46. Ó. Torres) – Lamela (72. Ocampos), Martial (41. Mir), J. M. Corona (62. Augustinsson).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Augustinsson, Delaney, Munír, Nasírí, Gudelj, Mir, G. Montiel, Ocampos, Salas, Ó. Torres.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, L. Vázquez (81. Nacho Fernández) – Kroos, Camavinga (46. Rodrygo), Modrić (81. Asensio) – Valverde, Benzema (C) (90+5. M. Díaz), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, M. Díaz, Nacho Fernández, Isco, Marín, Rodrygo.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, López
    bahis siteleri