Mexiko – Belgie 1:6 (kon.) | Bulharsko – Belgie 0:11 (kon.)
konec
Bulharsko
0:11 (0:3, 0:3, 0:5)
Belgie
Čtvrtek 21.04.2022, 20:00 • Laugardalur Arena, Reykjavík • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Belgie potvrdili roli obrovského favorita, Bulharsko rozstříleli vysoko 11:0.

    Bulhaři drželi s favoritem krok jen v samotném úvodu, ale od prvního gólu soupeře ze 7. minuty se jejich hra úplně sesypala. Soupeř naopak hrál s velkým klidem a přidával jeden gól za druhým. Nejgólovější nakonec byla třetí třetina, v níž se Belgičané prosadili hned pětkrát. Mezi střelce střetnutí se zapsali Jacques de Ceuster, Andy Kolodziejczyk, dvakrát se prosadil Ben Coolen a Alec James přidal druhou trefu k zásahu z první dvacetiminutovky.

    Svěřenci kouče van Iersela mají situaci ve svých rukou. V posledním utkání turnaje se střetnou s Islandem, a pokud zvítězí alespoň o dva góly, tak je postup do vyšší výkonnostní úrovně nemine. (22:24:06)
     
    Nejlepší hráči: Dimitar Dimitrov – Frank Neven
     
    Konec zápasu.
    59:52 Andy KOLODZIEJCZYK - 0:11
     
    59:52
    Belgie právě vstřelila branku!
    Gólovou belgickou nadílku uzavírá ANDY KOLODZIEJCZYK. Pětadvacetileté pravé křídlo skórovalo z podobné pozice, jako před malou chvílí Coolen, i on uspěl křižnou střelou v prostoru u pravé tyčky bulharské svatyně. Bez asistence.
    59:20 Ben COOLEN - 0:10
     
    59:20
    Belgie právě vstřelila branku!
    Desítka padla! Parádní individuální akcí se prezentoval Boni, který ze středního pásma projel od levého k pravému mantinelu až za bulharskou bránu. Zvládl i finálku, k pravé tyčce nahrál BENU COOLENOVI a ten křižnou střelou propasíroval kotouč do sítě. Asistence: Lucas Boni a Jef van den Bosch.
     
    58:57
    Svižný projektil vypálený z hokejky Jacquese de Ceustera Andrea Karabadjakov udržel před brankovou čárou. Kotouč schoval pod pravým betonem.
     
    58:29
    Chybu si na modré čáře neopustil Emiel Goris. Je pravdou, že nedostal ideální nahrávku, ale určitě si s ní mohl poradit, obránce však pustil puk o střední třetiny.
     
    57:36
    V obranném pásmu u pravého mantinelu fauloval Janaki Gatčev. Jednomu z pronikajících konkurentů přesekl hokejku, Belgie má šanci zaznamenat dvouciferný počet branek.
    56:42 Alec JAMES - 0:9
     
    56:42
    Belgie právě vstřelila branku!
    Dlouhá početní převaha pěti proti třem nakonec přeci jenom je využitá. Postaral se o to ALEC JAMES, když si na modré vyměnil hrací předmět s Nevenem, popojel si blíže bráně a zprava vypálil příklepem na zadní tyč. Karabadjakov byl bez šance, přes clonícího protihráče nic neviděl. Asistence: Frank Neven a Ben Coolen.
     
    56:19
    Dlouho Emiel Goris kvedlal s kotoučem na vrcholku pravého kruhu, aby v finále vyzkoušel ránu zápěstím na přední tyč. Vypálil jen o kousek vedle brány.
     
    56:01
    První nebezpečí Andrea Karabadjakov zvládl. Počkal si na zakončení Jacquese de Ceustera a v poslední chvíli máchl lapačkou. Ke svému potěšení v kotouč našel.
     
    55:27
    Devátý belgický gól visí ve vzduchu. Chvíli po Vasilevovi totiž usedá na trestnou lavici jiný bulharský hokejista Dan Georgiev za krosček. Přesilovka pěti proti třem může trvat až 95 vteřin.
     
    55:02
    Zbytečné dvě minuty pro Miroslava Vasileva, který posílá spoluhráče do čtyř přílišným otálením při vhazování. Rozhodčímu pohárek trpělivosti přetekl a bulharského centra vyloučil.
     
    54:55
    Bulharský icing vrací hru před Karabadjakova. Přitom Kožuharov viděl rozjetého Gaceva, jenže přihrávku nezrealizoval vůbec dobře.
     
    54:26
    Lucas Boni zkusil proniknout skrze dvojici celkem rozestoupených obránců. Dan Georgiev ovšem mezeru zacelil a soka za záda nepustil.
     
    53:40
    Za Bulhary zahrozil Atanasov. Po naznačení rány příklepem nahrál na osu kluziště Tomovovi, střelu z první zachytil pozorný Waumans do lapačky.
    52:36 Ben COOLEN - 0:8
     
    52:36
    Belgie právě vstřelila branku!
    Favorit zapisuje do statistik třetí proměněnou přesilovou hru v gól. Mezi kruhy zůstal úplně nepokrytý BEN COOLEN, jemuž sice zakončení nevyšlo, leč puk jedoucí po ledě Karabadjakova evidentně překvapil a gólman jej nedokázal udržet před brankovou čárou. Asistence: Alec James a Frank Neven.
     
    52:00
    Odvážná nahrávka po modré čáře Yorenu de Smetovi vůbec nevyšla, blokující Tomov srazil touš do středního pásma. A nechybělo moc, aby vystartoval do úniku, v tom mu nakonec navrátilec de Smet zabránil.
     
    51:42
    Andrea Karabadjakov zatím chytá velmi dobře. Zbytečně z něj nevypadávají puku a inkasoval jen po parádní kombinaci protihráčů, při níž nemohl nic dělat. Nyní udržel ve výstroji ránu Nevena.
     
    51:08
    Opět vyloučení a znovu na bulharské straně. Krosček Tomislava Georgieva nezůstal bez povšimnutí, hlavní arbitr Korte okamžitě zvedl pravici.
     
    50:34
    Arne Waumans si byl vědom, že po zákroku při střele Atanasova nemá kotouč pod kontrolou. Proto vyjel daleko z brány, aby v případě vypadnutí puku nehrozilo jeho doskákání za brankovou čáru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Belgičané pokračují v dominanci, ale zdá se, že desítka dnes nepadne.
     
    49:52
    Proti třem protihráčům Brent Bogaerts neměl žádnou šanci hrací předmět udržet. Nahodil alespoň za soupeřovu bránu, aby zamezil brejku.
     
    49:20
    Bulhaři v plném počtu, technický prohřešek gólmana nebyl po zásluze potrestán. Belgie zatím pokračuje v tlaku i při hře pět na pět.
     
    48:58
    Hra už opět probíhá v belgickém útočném pásmu. Zprava od modré čáry střílel na přední tyč Lowie Cuylaerts, Karabadjakov s velkým štěstím vytěsnil puk nad břevno lapačkou.
     
    48:19
    Za obranou zkusil počkat Tomislav Georgiev. Na kus černé gumy čekal marně, vysoký Vasilevův oblouček shrábl do rukavice Emiel Goris.
     
    47:46
    Belgie by ráda vstřelila osmý gól, to je podle obrázků na ledě viditelné. Alec James přenesl hru doprava na Jordana Pauluse, ten rozvlnil jenom boční síť.
     
    47:16
    Rozhodčí potřebovali poradu, aby se nakonec shodli, že vyloučí bulharského gólmana Andreu Karabadjakova, jeho vyhození cestou mimo kluziště netečovalo plexisklo. Trest odpyká Dan Georgiev.
     
    46:50
    V tlaku pokračovala i třetí útočná formace Belgie. Jeffie Versin zpoza brány oslovil mezi kruhy najetého Driese Blockxe, jeho bekhend schoval Karabadjakov do lapačky.
     
    46:32
    Sám proti třem si Sam Verelst netroufl, počkal na doplnění. Z druhé vlny nabil najíždějícímu Yorenu de Smetovi, ten z první pálil vysoko nad břevno.
     
    45:57
    protiútok podnikl Veselin Dikov. Jenže se mu nedostalo takové podpory, jakou by očekával, klička přes Franka Nevena mu vůbec nevyšla.
     
    45:20
    Vstřelený gól jako kdyby Belgičanům vlil zase novou krev do žil. Jaques de Ceuster chtěl okamžitě skórovat podruhé, ze zápěstí jen těsně přestřelil.
    44:32 de CEUSTER - 0:7
     
    44:32
    Belgie právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace přináší sedmý belgický gól. V rychlém sledu se od Coolena přes Gorise dostal kus černé gumy až k JACQUESI DE CEUSTEROVI, člen elitní formace u levé tyčky soupeřovy svatyně zdárně zvedl puk nad lapačku Karabadjakova. Asistence: Emiel Goris a Ben Coolen.
     
    43:48
    Následný zákrok už byl o něco těžší. poza brány vyjel k pravé tyčce Jacques de Ceuster, přes beton brankáře však kus černé gumy za brankovou čáru neprotlačil.
     
    43:05
    Poprvé se zapojil do hry Andrea Karabadjakov. Premiérový zákrok neměl vůbec složitý, vysoký oblouček Darquese ještě ze střední třetiny lapil do lapačky.
     
    42:46
    A další zákrok pro belgického gólmana, hráči vedoucího mužstva nastoupili do třetí třetiny hodně vlažně. Čestný gól nicméně nezaznamenal ani Veselin Dikov.
     
    42:17
    Arne Waumans má za sebou jeden z těžších zákroků. Tvrdou ránu Tomislava Georgieva neudržel, leč rychle zareagoval a touš zalehl na podruhé.
     
    41:58
    Frank Nevn zkusil dlouhým pasem vyslat do brejku Bryana Henryho. Ten zabojoval, ale ani tak na kotouč nedosáhl. Píská se zakázané uvolnění.
     
    41:13
    Z velkého úhlu pokusil své střelecké štěstí Loris Darques. Prostor tří tyčí netrefil, místo toho bolestivě zasáhl do pravé rukavice spoluhráče Gorise.
     
    40:41
    Nového brankáře chtěl okamžitě zaměstnat Ben Coolen. Střílel zajímavě z vrcholku levého kruhu, ale za gólmana odvedl práci blokující Konstantin Dikov.
     
    40:01
    Do třetí třetiny poslal bulharský trenér Velev gólmanskou dvojku Andreu Karabadjakova. Dimitar Dimitrov inkasoval šest branek a podle všeho už toho má dost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:35.
     
    Tři góly v první třetině, stejný počet ve druhé. Belgie pokračuje v krasojízdě a po čtyřiceti minutách vede nad Bulharskem vysoko 6:0. Dva góly zaznamenal Yoren de Smet, ten druhý v přesilové hře. Současnou podobu dal výsledku na počátku 39. minuty Lowie Cuylaerts, jemuž vyšla rána z otočky od modré čáry. Pokud budeme sledovat podobný obrázek i ve třetině třetí, je klidně možně, že se dočkáme na belgické straně dvouciferného počtu branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Propadnutí spoluhráčů řešil Konstantin Dikov. Sám proti třem útočícím hráčům si vedl velmi statečně v pádu schoval pod tělem nahrávku na Boniho.
     
    39:17
    Jak je vidět, tak Belgie by ráda přidala do šatny ještě jeden gól. S chutí hrající Bryan Henry vyzkoušel bekhendový blafák, puk pak zvedl přes ležícího gólmana příliš vysoko.
    38:04 Lowie CUYLAERTS - 0:6
     
    38:04
    Belgie právě vstřelila branku!
    Pokračuje navyšování náskoku. Od modré čáry vypálil z otočky LOWIE CUYLAERTS a pro Dimitrova by nejspíše střela nebyla vůbec nebezpečná, kdyby před ním nestal jiný protihráč, přes nějž brankář nic neviděl, touš mu do sítě proletěl vedle pravé ruky. Asistence: Jacques de Ceuster a Ben Coolen.
     
    37:44
    U pravé tyčky bulharské brány zůstal úplně nepokrytý Yoren de Smet. Na hattrick si ještě musí centr druhé lajny počkat, protože nezvládl přehodit pravý gólmanův beton.
     
    37:33
    Rychlý bulharský protiútok zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Kožuharov byl příliš netrpělivý a do ofsajdu vystavil s kotoučem jedoucího Čaljova.
     
    36:44
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Právě Versin zavezl kotouč do útočné třetiny a od pravého mantinelu nahodil před bránu, James tečoval těsně vedle.
     
    36:21
    Tomislav Georgiev pokusil štěstí středem. K souboji jeden na jednoho vyzval Jordana Pauluse, uspěl lobránce a ihned rozehrál na Versina.
     
    35:54
    Dimitar Dimitrov výrazně zmenšil palebný úhel Samu Verelstovi. Ten si chtěl vylepšit střelecký úhel kličkou do forhendu, čímž si jej paradoxně ještě zmenšil, ve finále mířil nepřesně.
     
    35:24
    Hru bleskově otočil Bryan Henry. Rychle si však jízdu do útočné třetiny rozmyslel, když spatřil, že spoluhráči směřují na střídačku. Takže jen nahodil za bulharskou svatyni.
     
    34:59
    Ani teď to nevyšlo. Mario Atanasov se od levého mantinelu zvládl natlačit až před bránu, jenže přitom ztratil to nejpodstatnější, a sice kotouč.
     
    34:27
    Belgické přečíslení skončilo neúspěchem. Nejprve Dimitar Dimitrov zvládl levým betonem vyrazit pokus Coolena, vzápětí ve výstroji podržel dorážku de Croocka.
     
    33:49
    Sam Verelst si věřil proti dvěma konkurentům. Jednoho z nich oblafl kličkou po levém mantinelu, ten druhý, Konstantin Dikov, jej odzbrojil tělem.
     
    33:13
    Další bulharský útok táhl Tomislav Georgiev. Naznačil nahrávku, aby ve finále vypálil z poměrně velkého úhlu a rozvlnil boční síťku.
     
    32:30
    Bulharsko bude zbytku střetnutí usilovat alespoň o čestný úspěch. Veselin Dikov zkusil proskočit mezi dvojicí protihráčů, o puk přišel.
    31:52 Yoren DE SMET - 0:5
     
    31:52
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané využili druhou přesilovou hru v utkání a završili populárního "bůra". Protože měl dost volného prostoru, tak YOREN DE SMET vypálil z pravého kruhu příklepem a brankáři puk propadl výstrojí za brankovou čáru. Asistence: Emiel Goris a Bryan Henry.
     
    31:15
    Přílišné otálení se Driesi Blockxovi nevyplatilo. Tak dlouho váhal, až mu Tomislav Georgiev nataženou hokejkou píchl do puku, ten vyletěl do středního pásma.
     
    30:18
    Jen co skončila přesilovka Bulharska, začíná třetí belgická. Fauloval Konstantin Dikov, jenž nezachytil pohyb Coolena, i on si vypomohl nedovoleným bráněním.
     
    30:17
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny, taktéž vypršel Paulusův trest. Ani ve druhém oslabení nemusel Arne Waumans předvést jediný zákrok.
     
    29:52
    Už to vypadalo, že Yoren de Smet vystartuje do samostatného úniku. Avšak i on si, podobně jako Paulus před pár okamžiky, vypomohl vysokou holí.
     
    29:29
    Hráčům v bílých desech vůbec nevychází kombinační hra. Sam Verelst očekával dlouho čitelnou přihrávku Stamenova na Rajnova, i on mohl úspěšně vyhodit a učinil tak.
     
    28:45
    Jenže jak to tak vypadá, Bulharům dnes nepůjdou ani přesilové hry. V té první nevystřelili na bránu ani jednou, teď už Belgičané podruhé úspěšně vyhodili.
     
    28:17
    Zbytečný prohřešek vyrobil ve střední třetině Jordan Paulus. Belgický zadák se nechal školácky předskočit Veselinem Dikovem, nebezpečí hasil jen za cenu trestu za nedovoleného bránění.
     
    27:38
    Hokejisté v červených dresech se hnali za dalším gólem, snahy pozastavil hvizd rozhodčího. Jordan Paulus sice zpracoval touš šikovně, ale hokejku měl nad pasem, takže mu byla odpískána hra vysokou holí.
    26:39 Yoren DE SMET - 0:4
     
    26:39
    Belgie právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče van Iersela přidávají další kousek do sbírky. Verelst na sebe natáhl dva protihráče a bekhendovou nahrávkou uvolnil v levém kruhu YORENA DE SMETA, který zacílil nechytatelně nad Dimitrovovo levé rameno. Asistence: Sam Verelst.
     
    26:28
    Yoren de Smet měl před sebou posledního protihráče, jímž byl Janaki Gatčev. Zkusil si jej obhodit zprava a objet zleva, odvážné řešení se minulo účinkem.
     
    25:53
    Dimitar Dimitrov chtěl po snadném zákroku při střele Olivera de Croocka rozehrát, ale byl příliš pomalý a než vyklepal puk z lapačky, ozval se hvizd rozhodčího.
     
    25:30
    Do rozehrávky vedoucího mužstva se zapojil i gólman Arne Waumans. Za vlastní bránou zastavil prudké nahození Dikova, touš pak přenechal rozjetému Gorisovi.
     
    24:57
    Po dlouhých vteřinách pod tlakem zvládl alespoň na pár vteřin Bulhary osvobodit Miroslav Vasilev. Navíc vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o icingu.
     
    24:20
    K přerušení zatím dochází jen minimálně. S dalším střeleckým pokusem Belgie přispěchal Jeffie Versin, leč i on mířil nepřesně.
     
    23:55
    Po vzájemné výměně puku mezi de Ceusterem a de Croockem pálil první jmenovaný příklepem na zadní tyč. Dimitrov nereagoval a měl štěstí, že kotouč prosvištěl kousek vedle levé tyče.
     
    23:24
    K přerušení hry došlo ve středním pásmu. Ben Coolen chtěl nahodit do toho útočného, avšak do cesty se mu postavil Konstantin Dikov a puk skončil na belgické střídačce.
     
    22:56
    Byť to není zvykem, tak i Bulhaři občas zaútočí. Jako třeba teď Tomislav Georgiev, který nabral rychlost po levém mantinelu, naslepo však nahrával pod sebe do země nikoho.
     
    22:15
    Spíše propagační nahození zvolil od modré čáry Loris Darques. Dimitar Dimitrov na kus černé gumy po celou dobu dobře viděl a skryl ji ve výstroji.
     
    21:58
    Je jasné, že Belgičané nikam nespěchají. Jsou si vědomi faktu, že vítězství mají prakticky jisté a zřejmě ani nechtějí soupeři uštědřit příliš velký debakl.
     
    21:18
    Icing i na druhé straně. Janaki Gatčev hrál pod tlakem a chtěl hrát nejspíše jen oblouček, ale puku dal moc velkou razanci, proto doputoval až za bránu Waumanse.
     
    20:47
    Bulharsko v útočném pásmu dlouho nevydrželo. Veselin Dikov zkusil udělat Jordanu Paulusovi kličku do středu kluziště, obránce soupeři vypíchl touš čistým způsobem.
     
    20:27
    Prostřední dějství odstartovala Belgie zakázaným uvolněním. Frank Neven chtěl nastartovat Yorena de Smeta, ten za jeho pasem natahoval hokejku marně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:51.
     
    Utkání mezi Belgií a Bulharskem probíhá dle předpokladů. Favorizovaní Belgičané hrají výrazně lépe a odměnou jim je tříbrankový náskok. Postupně se prosadili Alec James, Frank Neven a Bryan Henry. Bulhaři vstoupili o utkání slibně, když místy soupeře dokonce přehrávali, ale postupem času se konkurent dostal do hry a začal diktovat tempo hry. Lze jen těžko očekávat, že by mělo dojít ke zdramatizování střetnutí, to by Belgičané museli výrazně polevit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:55 Bryan HENRY - 0:3
     
    19:55
    Belgie právě vstřelila branku!
    Gól do šatny je možná tím rozhodujícím zásahem do bulharského vazu. Verelst zprava přenesl hru do levého kruhu na Bogaertse. Ofenzivu podpořivší obránce nezazmatkoval a ještě celou akci vyšperkoval pasem před bránu na BRYANA HENRYHO, šestadvacetiletý křídelník před Dimitrovem šikovně píchl do kotouče a mohl se společně se spoluhráči začít radovat. Asistence: Brent Bogaerts a Sam Verelst.
     
    19:36
    Trest Konstantina Dikova je minulostí. Belgie pokračovala v útočení, ale jen pár vteřin, pak rozhodčí odpískal Jeffiemu Versinovi postavení v soupeřově brankovišti.
     
    19:09
    Pochvalu zaslouží Dimitar Dimitrov. Zariskoval a správně odhadl, že Bryan Henry vyzkouší střelu. V pokleku byl brankář ještě před zakončením, touš podržel mezi betony.
     
    18:42
    Frank Neven chtěl k asistenci přidat i gól. Od modré čáry nabil do levého kruhu Yorenu de Smetovi, tvrdý projektil z první skončil na zadním mantinelu.
     
    18:02
    Přestože si nebyl úplně jistý, tak Dimitar Dimitrov udržel kus černé gumy u pravé tyčky. Ben Coolen čekal na vypadnuvší puk marně, místo toho se dočkal hvizdu rozhodčího.
     
    17:30
    První přesilovku Belgie využila, jak si povede ve druhém případě? Menší dvouminutový trest vyfasoval Konstantin Dikov za nesportovní chování směrem k rozhodčím, na trestnou lavici se mu viditelně moc nechtělo.
     
    17:20
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Oliver de Croock sobecky, tedy střelou. Dobrou práci odvedl bránící Martin Rajnov, v pokleku touš odrazil do ochranné sítě.
     
    16:42
    Sám akci založil, sám ji dokončil. Jacques de Ceuster si nevšímal spoluhráčů a po levém mantinelu projel z vlastní třetiny až do té útočné, aby zápěstím provětral Dimitrovovův pravý beton.
     
    16:02
    Hra opět přerušena a znovu se o to postaral gólman Dimitrov. Příliš prudce přirazil beton k levé tyči, čímž celou bránu vyrazil ze svého postavení.
     
    15:47
    S lehkým nahozením Lorise Darquese od levého mantinelu si Dimitar Dimitrov věděl rady. Máchl lapačkou a kus černé gumy v ní uschoval.
     
    15:30
    Premiérová početní převaha Bulharska je minulostí. Lucas Boni strávil na lavici hanby klidné dvě minuty, Waumans nemusel řešit žádné větší nebezpečí.
     
    14:49
    Veselin DIkov už se nemohl na nemohoucnost spoluhráčů při kombinaci dívat, tak po najetí do útočného pásma okamžitě střílel. Puk vyslal vysoko nad bránu.
     
    14:25
    Minuta z přesilovky je pryč a Arne Waumans ještě nemusel zasahovat. Hokejisté Belgie v mezičase třikrát vyhodili, hru ve čtyřech zvládají bez problémů.
     
    13:13
    Bulhaři mají možnost vrátit se na kontakt v přesilové hře. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lucas Boni, na obranné modré podrazil rozjetého Atanasova.
    12:38 Frank NEVEN - 0:2
     
    12:38
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané početní převahu přetavili v gól a disponují dvoubrankovým náskokem. Coolen najel do levého kruhu, odkud naznačil střelu, aby nakonec zadovkou posunul puk na FRANKA NEVENA, jehož pokus ztečoval mimo dosah gólmana jeden z bránících hokejistů. Asistence: Ben Coolen a Dries Blockx.
     
    12:05
    Po minutě se Bulharům poprvé podařilo úspěšně vyhodit. Nahrávku po mantinelu zastavil Rajnov, za vysokým obloučkem skákal Emiel Goris bez úspěchu.
     
    11:40
    Úvod přesilové hry Belgii nevyšel. Sice pokračuje jejich kombinace v útočné třetině, avšak dobře pracující bulharská defenziva ještě konkurentovi neumožnila vystřelit.
     
    11:02
    První přesilovou hru střetnutí si zahraje Belgie. Před vlastní brankou se krosčekem provinil Veselin Dikov, jednoho z protihráčů sestřelil k zemi přímo před zraky rozhodčího.
     
    10:51
    Ne, to se nepovedlo. Nakov zabojoval, nicméně velkou ztrátu na Daquese již stáhnout nemohl, belgický zadák pohlídal puk směřující na icing.
     
    10:20
    Tlak Belgie neutichá, naopak. V nátlaku pokračuje i druhá útočná lajna, po výměně puku mezi Verelstem a de Smetem pálil první jmenovaný těsně nad.
     
    09:46
    Zdálo se, že Oliver de Croock zkusí štěstí individuálně, ale rozmyslel se a hrál ještě pod sebe na Bena Coolena, zakončení z bekhendu mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    09:15
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil Dimitar Dimitrov. Ve změti hokejek spatřil kus černé gumy, a tak jej okamžitě přikryl. Vhazování proběhne po jeho levici.
     
    08:47
    Navýšit náskok chtěl Frank Neven. Poté, co dostal nahrávku na modrou čáru, tak neváhal ani vteřinu a okamžitě střílel. Dimitrov zapsal zákrok vyrážečkou.
     
    08:12
    Zaútočili i Bělorusové. Vasilev vylsla žabičku za obranu na Atanasova, který v souboji jeden na jednoho nezvládl přebruslit pozičně dobře postaveného Gorise.
     
    07:46
    Hráč v bílých dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Lowie Cuylaerts po modré čáře posunul puk na Brenta Bogaertse, jeho rána prosvištěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    07:30
    Bude zajímavé sledovat, jak Bulhaři na nepříznivě se vyvíjející průběh střetnutí zareagují. Individuální chyba poslala favorita do vedení, která by klidně mohla hrát ve výsledku klíčovou roli.
    06:11 Alec JAMES - 0:1
     
    06:11
    Belgie právě vstřelila branku!
    Favorit se ujímá vedení na počátku sedmé minuty! Bulharský obránce chtěl vyhodit, jenže kotouč úplně minul. Této skutečnosti využil Versin, jenž rychle zkontroloval situaci a v pravém kruhu vybídl k zakončení ALECA JAMESE, za ránou z první ke vzdálenější tyči se Dimitrov natahoval marně. Asistence: Jeffie Versin.
     
    05:47
    Henry na sebe natáhl dva protihráče, aby následně zkusil najít před bránou Blockx. Ten už se chystal k zakončení, když mi v poslední chvíli přizvedl hokejku Rajnov.
     
    05:13
    Zatím to rozhodně nevypadá, že by Bulharsko mělo hrát vyloženě druhé housle. Sice dělá poměrně dost chyb při rozehrávce, ale i tak už párkrát podniklo nebezpečné výlety do útočného pásma.
     
    04:45
    Dobrou práci odvedl Nikola Čaljov, který vyhrál buly v obranném pásmu a ještě tělem odstavil de Ceustera, čímž dal Gatčevovi více volného prostoru.
     
    04:09
    Pravá bulharská strana v tuto chvíli vůbec neexistovala. Této skutečnosti využil Coolen, jenž byl rázem tváří v tvář brankáři Dimitrovovi, toho napálil do výstroje.
     
    03:48
    Bulharsko splňuje jedno zakázané uvolnění na jednu minutu. Třetí technický přestupek tohoto typu zavinil vyhozením mimo dosah kolegů Dan Georgiev.
     
    03:12
    Belgičané podnikli rychlý protiútok. Verelst najel do útočné třetiny po levém mantinelu, vyslal střílený pas před bránu a de Smetovi hrací předmět podjel pod hokejkou.
     
    02:49
    Srdnatě bojoval o útočné pásmo Alexandar Nikolov, byť moc dobře musel vědět, že proti třem konkurentům nemá moc šancí. Podle očekávání o puk přišel.
     
    02:15
    A znovu jen bulharské zakázané uvolnění. Stamenov měl poměrně dost času na přihrávku, avšak zazmatkoval a zvolil vyhození.
     
    01:39
    Dimitar Dimitrov na druhé straně musel zasahovat. Počkal si na projektil vyslaný protihráčem od levého mantinelu, touš udržel ve výstroji.
     
    01:14
    Hokejisté v červených dresech ukazují, že i oni umí zaútočit. Veselin Dikov nabil na modrou čáru Konstantinu Dikovovi, jeho rána proletěla nad břevnem.
     
    00:34
    Na přerušení hry jsme dlouho nečekali. Pod tlakem vyhodil Janaki Gatčev přes všechny čáry na zakázané uvolnění, hra se vrací před Dimitrova.
     
    00:10
    Zápas mezi Bulharskem a Belgií odstartoval! Velkým favoritem střetnutí jsou Belgičané, Bulhaři ale určitě budou chtít soupeři cestu za třemi body pořádně znepříjemnit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bulharsko: Dimitrov (Karabadjakov) – Gatčev, K. Dikov, Rajnov, Stamenov, I. Georgiev, D. Georgiev, B. Dikov, Tomov – T. Georgiev, Vasilev, V. Dikov – Nakov, M. Nikolov, Atanasov – Gacev, Čaljov, Kožuharov – A. Nikolov.
    Trenér: Ivajlo Velev

    Belgie: Waumans (van Looveren) – Goris, Darques, Neven, Paulus, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst, de Smet, Henry – Versin, Blockx, James, Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch.
    Trenér: Jeffrey van Iersel

    Rozhodčí: Korte – Gerth, Gunnarsson.
     
    Belgie

    Zřejmě nepřekvapí, že historie belgického hokeje je o něco delší, než ta bulharská. Členem IIHF je od roku 1908 a nyní jeden překvapivý fakt, patřila ve svých počátcích dokonce k nejlepším evropským týmům. Jednou opanovala evropský šampionát, stalo se tak v roce 1914, těsně před 1. světovou válkou. Sláva postupně začala upadat od roku 1851, kdy Belgičané vypadli z nejvyšší výkonnostní skupiny o úroveň níže. I v současnosti má Belgie rozhodně co napravovat, protože před třemi lety spadla z áčkové skupiny do béčkové, šanci na návrat dostávají až letos.

    Svěřenci kouče van Lersela si hned na úvod neodpustilo nečekané zaváhání, když padli s Gruzií těsně 3:4. Ve druhém utkání nezaváhali, podobně jako Bulharsko, tak i Belgičané dokázali zapsat první tři body do tabulky vítězstvím nad Mexikem.
     
    Bulharsko

    Hokejisté Bulharska se ve světě hokeje poprvé objevili v roce 1962. O pět let později už je stabilní součástí různých divizí, jež spadají pod hlavičku IIHF. Největšího úspěchu dosáhl celek v roce 1976, tehdy si vyzkoušelo skupinu B, jež je druhá nejlepší, na turnaji ve Švýcarsku ale okamžitě sestoupilo zase o úroveň níž. Solidního počinu dosáhli Bulhaři na posledním šampionátu III. divize před třemi lety, kdy si zajistili postup o úroveň výše.

    Na turnaji zatím svěřenci kouče Veleva odehráli dva zápasy. Nejprve padli s favorizovaným Islandem vysoko 2:10, aby si následně spravili chuť proti Mexiku, největšího outsidera skupiny zdolali s přehledem 6:2.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování mistroství světa II. B Divize, u zápasu mezi Bulharskem a Belgií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. James (Versin), 13. Neven (Coolen, Blockx), 20. Henry (Bogaerts, Verelst), 27. de Smet (Verelst), 32. de Smet (Goris, Henry), 39. Cuylaerts (de Ceuster, Coolen), 45. de Ceuster (Goris, Coolen), 53. Coolen (James, Neven), 57. James (Neven, Coolen), 60. Coolen (Boni, van den Bosch), 60. Kolodziejczyk


    Bulharsko: Dimitrov (41. Karabadjakov) – Gatčev, K. Dikov, Rajnov, Stamenov, I. Georgiev, D. Georgiev, B. Dikov, Tomov – T. Georgiev, Vasilev, V. Dikov – Nakov, M. Nikolov, Atanasov – Gacev, Čaljov, Kožuharov – A. Nikolov.
    Trenér: Ivajlo Velev

    Belgie: Waumans (van Looveren) – Goris, Darques, Neven, Paulus, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst, de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch.
    Trenér: Jeffrey van Iersel

    Rozhodčí: Korte – Gerth, Gunnarsson

    Diváci: 37
    bahis siteleri