Teplice – Jablonec 0:1 (kon.) | Zlín – Bohemians 1905 1:4 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FK Teplice
0:1 (0:1)
FK Jablonec
Sobota 07.05.2022, 16:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Ve třetím kole, v němž se rozhoduje o udržení se ve FORTUNA:LIZE, se střetnou dva celky ze severu Čech. Na Stínadlech přivítají Teplice nedaleký Jablonec.
     
    Mezi oběma soupeři je v tabulce rozdíl jediného bodu a navíc se Teplice nacházejí na čtrnácté barážové pozici. Žlutomodří na tom nebyli po podzimu vůbec dobře, ale po přípravě s Jiřím Jarošíkem se zvedli a přiblížili se zbytku týmů, které bojovaly o záchranu. Skláři tak zachránili zpackanou část sezony a ještě bojují o zachránění se v nejvyšší soutěži. Za očekáváním je také Jablonec, jenž téměř celou sezonu bojuje sám se sebou. Hostující celek Před soubojem s Karvinou odvolal zkušeného Petra Radu a díky vítězství opustil barážové příčky a přeskočil právě Teplice. V souboji o dvě barážové místa se nacházejí hned čtyři týmy, které dělí pouze čtyři body, a tak nás jistě čeká zajímavá záplet až do posledního kola.
     
    Střetnutí, v němž se Teplice utkají o důležité body s Jabloncem, začíná v sobotu od 16 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Kdo se přiblíží záchranářským pozicím?
     
    Ještě jednou vás vítám u důležitého záchranářského zápasu, který startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Oba celky již oznámily sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Tijani, Shejbal – Hyčka, Nsunzu, Trubač, Fortelný, Kodad – Ledecký, Sejk.
    Náhradníci: Mucha – Chaloupek, Boljevič, Vobecký, Žitný, M. Vachoušek, Žák.
    Trenér: Jiří Jarošík.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Černák, Kratochvíl, Kubista, Malínský – Silný.
    Náhradníci: Vajner – Považanec, Houska, Ikaunieks, Pilař, Smejkal, Pleštil.
    Trenér: Jiří Vágner.

    Rozhodčí: Marek Radina – Kamil Hájek, Dan Vodrážka.
     
    Rozhodčí přivádějí oba celky na hrací plochu, což značí, že za malou chvilku bude na programu úvodní výkop. Doufejme, že nás čeká zajímavé utkání, které přinese i nějaké góly.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za slunečného počasí bylo zahájené utkání mezi Teplicemi a Jabloncem. Domácí celek měl první snahu, která nevyšla, a tak to zkusil také Jaroslav Zelený.
    1. Sejkova střela až do brány neprošla
     
    2
    Na levé straně šestnáctky se nacházel Václav Sejk, jenž si přehodil míč na pravou nohu, ale jeho pokus byl zablokován. Teplice pokračovaly v akci, kterou faulem přerušil Vojtěch Kubista. Následný centr před branou odvrátil Tomáš Hübschman, a tak se nepřesným pokusem prezentoval Daniel Trubač.
     
    3
    Před vlastní brankou se snažil soupeře odclonit Mohamed Tijani, avšak Jan Silný byl aktivní a vybojoval rohový kop. Ovšem pro centr od praporku se vydal Tomáš Grigar.
     
    4
    Teplice do dnešního zápasu nastoupily v tradičních žlutých dresech, naopak Jablonec oblékl zelenou sadu. Vraťme se na trávník, kde je u balonu Jan Hanuš.
    4. Trubač vypálil nebezpečně z dálky
     
    5
    Po nákopu hostujícího brankáře odvrátil hru mimo hrací plochu Tomáš Vondrášek. Jablonec rychle vhodil míč do hry a Malínského centr znovu ze vzduchu sebral Tomáš Grigar.
     
    6
    Jakub Martinec naskočil do Aloise Hyčky, a tak Skláři zůstávají na útočné polovině. Ovšem přihrávka šla mezi obránce a po nákopu prohrál osobní souboj David Ledecký.
     
    7
    Jan Fortelný dával přihrávku za obranu, kam si nabíhal Václav Sejk, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení. Rozhodčí situaci pustili a domácí útočník nastřelil nohu Jana Hanuše, až poté šel praporek nad hlavu asistenta.
     
    8
    Na pravé straně hrací plochy se nacházel David Štěpánek, jehož centr mířil k penaltovému puntíku, kde se nacházel pohotový Ngosa Nsunzu. Jenomže Teplice s balonem nepřešly ani na útočnou polovinu a opět se brání.
     
    10
    Mohamed Tijani sice zastavil akci soupeře, ale Daniel Trubač o balon přišel, a tak se k brance hnal Michal Černák. Jeho pumelice z hranice šestnáctky zamířila kousek od pravé tyčky.
    10. Černákova utažená střela jen těsně minula cíl
     
    11
    Hlavní rozhodčí pouští trochu ostřejší zákroky, ale střetnutí má spád. David Štěpánek zůstává ležet na hrací ploše, avšak Teplice toho nevyužily, jelikož Václav Sejk dával nepřesnou nahrávku do strany.
     
    12
    V pokutovém území se k balonu dostal Jan Silný, který nechal proběhnout Tomáše Vondráška a poté přišla střela k bližší tyči. Jenomže Tomáš Grigar skvěle vyběhl a zasáhl nohou.
     
    14
    Už to vypadalo, že Teplice půjdou do akce. Jenomže Václavu Sejkovi je odpískán nedovolený zákrok na Jaroslava Zeleného. Domácí útočník se sice rozčiluje, ale hlavní rozhodčí nehodlá diskutovat.
     
    15
    Jablonec se znovu nacházel u pokutového území, jenomže Jan Silný si zpracoval balon rukou. Teplice rychle rozehrály, ale dlouhý nákop jim nevyšel.
     
    16
    Alois Hyčka dal slabou přihrávku zpátky na spoluhráče, a tak se Teplice dostaly pod tlak. Celou situaci vyřešil dlouhým odkopem na tribunu Tomáš Grigar.
     
    18
    Další akci domácího celku překazil David Štěpánek, který poslal balon za postranní lajnu. Teplice vhazovaly a pomalu se přesouvaly k šestnáctce. Jenomže průnik do vápna zastavil dobře postavený Michal Černák.
     
    19
    Václav Sejk podstupoval souboj s Jaroslavem Zeleným a následně se po balonu natahoval na dlouhou nohu. Domácí útočník trefil Michala Černáka a přijímá první domluvu od Marka Radiny.
     
    20
    Na pravé straně se v náběhu nacházel David Štěpánek, který chtěl ihned odcentrovat. Avšak balon se mu svezl po kopačce a bude se odkopávat od branky Teplic.
     
    21
    Pokud zhodnotíme úvodních dvacet minut, tak opticky lépe vypadá Jablonec, který si vytvořil dvě nadějné situace. Naopak Teplice nám toho směrem dopředu moc nepředvedly.
     
    23
    Domácí mužstvo předvedlo další dva nákopy, které si jablonecká obrana pohlídala. Teplice by potřebovaly více držet míč na zemi a dostat se k vápnu soupeře spíše kombinačně.
     
    23
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Ngosa Nsunzu (Teplice), který podražením zastavil pronikajícího Vojtěcha Kubistu, jenž už mířil do vápna.
     
    24
    K rozehrání volného kopu se postavil Michal Surzyn, jehož centr chytil Tomáš Grigar. Domácí brankář rychle vyhodil míč a po chybě Tomáše Malínského Teplice zahrozily. Na levé straně vápna se nacházel Jan Fortelný, jenž trefil do hlavy Jana Hanuše. Po míči se natahoval ještě David Ledecký, avšak jablonecká obrana zasáhl těsně před brankovou čárou!
     
    26
    Skláři byli velmi blízko úvodního gólu, avšak stav ještě zůstává bezbrankový. Sledujeme velmi zajímavé utkání, v němž potřebují oba týmy zvítězit, protože Bohemka už vede o tři góly ve Zlíně.
     
    27
    Na levé straně pracoval Ladislav Kodad, kterého nedovoleně zastavil David Štěpánek. Teplice budou za malou chvíli rozehrávat standardní situaci.
     
    28
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Centr z volného kopu sebral ve vzduchu Jan Hanuš, který dlouhým výkopem hledal Jana Silného, jenž sice prohrál hlavičkový souboj s Mohamedem Tijanim. Míč se odrazil před VOJTĚCHA KUBISTU, který své zakončení otřel o Jana Shejbala a zapsal se jako první mezi střelce zápasu.
    28. Vojtěch KUBISTA - 0:1
     
    30
    Na levé straně se nacházel Miloš Kratochvíl, který hledal přihrávkou spoluhráče na zadní tyči. Jenomže do tohoto prostoru pozdě dobíhal Tomáš Malínský.
     
    32
    Na hrací ploše planou emoce a především domácí hráči hodně diskutují s rozhodčím. Přitom by Teplice spíše potřebovaly hrát fotbal.
     
    33
    Domácí celek chvíli kombinoval na útočné polovině, ale nic nevymyslel. Následně mohly Teplice znovu přejít do akce, jenomže Mohamed Tijani pokazil přihrávku na spoluhráče.
     
    34
    Jan Silný pracoval na pravé straně, ale jeho cent byl sražený na rohový kop. K praporku přispěchal Michal Surzyn, jehož centr teplická obrana odvrátila.
     
    35
    Dlouhý pas Jablonce putoval na pravou stranu, kde už číhal Michal Surzyn. Avšak do prostoru se dobře vrátil Jan Shejbal, po autovém vhazování uvidíme další rohový kop hostujícího mužstva.
     
    36
    Dalším centrovaným míčem se prezentoval Michal Surzyn, ovšem z branky vystartoval Tomáš Grigar, jenž balon vyboxoval do bezpečných míst.
     
    37
    Centrem ze strany se prezentoval Jan Silný a zakončením hlavou pak zamířil na branku Teplic Vojtěch Kubista. Jenomže balon neměl takovou razanci a mířil jen do rukavic domácího brankáře.
     
    38
    První poločas se domácímu mužstvu vůbec nedaří. Hráči ve žlutých dresech potřebují přestávku, aby se svěřenci Jiřího Jarošíka dali dohromady.
     
    38
    Na levé straně šestnáctky se nacházel Miloš Kratochvíl, který mířil na první tyčku, avšak Tomáš Grigar zasáhl. Jablonec rozehrával rohový kop a znovu Kratochvíl hrozil. Jenomže míč letěl jen do boční sítě.
     
    40
    Blížíme se ke koncovce prvního poločasu a Teplice se aktuálně nacházejí na útočné polovině, kde se faulu dopustil Tomáš Hübschman. Centrem se prezentoval Alois Hyčka, ale Sejkova hlavička nebyla dobře umístěná. Jan Hanuš zapisuje do statistik jednoduchý zákrok.
    40. Kratochvíl protáhl Grigara a po rohu ještě ošemetně hlavičkoval
     
    41
    Domácí celek předvedl lacinou ztrátu, které se dopustil Jan Shejbal. Jablonec se zadarmo usadil na pravé straně útočné poloviny.
     
    42
    Dlouhým výkopem hledal Tomáš Grigar Václava Sejka. Jenomže celou situaci zažehnal Jaroslav Zelený, který tělem odzbrojil teplického útočníka.
     
    44
    Teplice v živé tabulce padají na předposlední pozici, protože Bohemians i Pardubice jsou ve vedení!
     
    45
    Jakub Martinec ve vzduchu dohrál Davida Ledeckého, který dostal po několikáté stoličku od jabloneckého obránce. Hlavní rozhodčí už volí důraznou domluvu.
     
    45+1
    V nastaveném čase mohlo být vyrovnáno! Jan Fortelný poslal centr před branku a balon na zadní tyč vrátil David Ledecký. Ve vyložené situaci se ocitl Václav Sejk, který měl Hanuše blízko sebe, a tak jej trefil.
    45+1. Hanuš neskutečně vychytal Sejka zblízka
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme první poločas, v němž opticky lépe vypadal Jablonec, který je také ve vedení, když se mezi střelce zapsal Vojtěch Kubista. Také Teplice měly své šance, ale tu největší zahodil v nastaveném čase Václav Sejk. Domácí díky ostatním výsledkům klesají na předposlední místo FORTUNA:LIGY, a tak po přestávce potřebují výrazně zabrat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tomáš Vondrášek, přichází Štěpán Chaloupek.
     
    46
    Jablonec už rozehrál druhý poločas a slabá přihrávka mířila na Jakuba Martince, kterého napadal Václav Sejk. Teplický útočník sice zablokoval nákop soupeře, ale hosté zůstávají ve hře.
     
    47
    O průnikovou přihrávku se pokoušel Jan Fortelný, který trefil spoluhráče do zad. Jablonec otočil hru a z dálky se do balonu opřel Michal Černák, jehož pokus skončil ne břevně. Odražený balon pak zachytil Tomáš Grigar.
    47. Černák razantní bombou nastřelil břevno
     
    48
    Po jabloneckém faulu se k rozehrání volného kopu postavil Jan Fortelný. Balon putoval na zadní tyčku, avšak Mohamed Tijani vracel situaci pod sebe, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    49
    Za dlouhým nákopem se rozeběhl Ngosa Nsunzu, jenomže pro balon si z branky vyběhl Jan Hanuš. Od jabloneckého brankáře začne další akce hostujícího mužstva.
     
    50
    Pěkný centr před teplickou branku vyslal Miloš Kratochvíl, na jehož pas si naskočil Jan Silný. Jeho hlavička zamířila jen nad Grigarovu branku, avšak volala spíše po gólu.
    50. Silný z první mířil mimo
     
    52
    Teplice se dostávají do hry a začínají další kombinaci na vlastní polovině. Po nákopu došlo na souboj u postranní lajny a vhazovat bude Ladislav Kodad.
     
    53
    Tomáš Malínský vnikl do pokutového území, kde vymyslel přihrávku do druhé vlny. Okamžitou střelou se prezentoval Miloš Kratochvíl, jenž dostal hodně prostoru, ale nechal vyniknout Tomáše Grigara.
    53. Ránu Kratochvíla zablokoval Tijani
     
    55
    Předchozí akce Teplic jakoby symbolizovala celý zápas! Jan Fortelný si pohrával s Jaroslavem Zeleným, ovšem nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl, a tak se kreativní záložník začal rozčilovat.
     
    56
    Davida Ledeckého předskočil velezkušený Tomáš Hübschman, který věděl, že balon nebude mít pod kontrolou, a tak se nechal faulovat.
     
    57
    Štěpán Chaloupek a Michal Surzyn se srazili, hlavní rozhodčí uviděl faul teplického hráče. Uvidíme další centr, jenž bude mířit před domácí branku.
     
    58
    K rozehrání přímého kopu se postavil právě Michal Surzyn, jehož centr mířil na první tyčku. Teplice se zmocnily balonu a mohly jít do otevřené obrany, jenomže situace šanci nepřinesla.
     
    59
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Davis Ikaunieks.
     
    59
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází David Ledecký, přichází Filip Žák.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Teplice se ve druhém poločase těžko dostávají k pokutovému území soupeře. Naopak Jablonec je ve vedení a zahodil další velké příležitosti.
     
    61
    Na levé straně vápna se nacházel Davis Ikaunieks a situaci na zadní tyči zavíral Michal Černák, který už prostřelil Tomáše Grigara. Avšak na brankové čáře ještě zůstal Jan Shejbal, který odvrátil pohromu.
     
    63
    V souboji jeden na jednoho se ocitli Václav Sejk a Jakub Martinec. Důraznější byl jablonecký obránce, který tělem zastavil mladého hosta ze Sparty.
     
    64
    Domácí celek rozehrával standardní situaci, kterou Jan Fortelný rozehrál velmi rychle. Nakonec je z toho odevzdaný míč, kterého se chopil Jan Hanuš.
     
    64
    Michal Černák přihrával na hranici vápna, kde byl v náběhu Tomáš Malínský, jenž se snažil přehodit Tomáše Griraga, ale zamířil jen vedle pravé tyče. Na zakončovatele akce se zlobí Davis Ikaunieks, jenž by balon uklízel do prázdné brány.
     
    65
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jan Fortelný, přichází Patrik Žitný.
     
    66
    Teplice rozehrávaly rohový kop, na který jen těsně nedoskočil Jan Shejbal. Následně balon před branku ještě vracel Patrik Žitný, avšak Jan Hanuš byl znovu pozorný.
     
    68
    Na levé straně zamotal Štěpána Chaloupku Tomáš Malínský, který předvedl znovu dva rychlé první kroky. Jenomže centrem už nenašel nikoho v zeleném dresu.
     
    69
    Jablonečtí kombinovali na útočné polovině, avšak centr z levé strany neprošel před branku, jelikož byl dobře postavený Patrik Žitný.
     
    70
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Michal Černák, přichází Václav Pilař.
    ze hřiště odchází Tomáš Malínský, přichází David Houska.
     
    71
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Alois Hyčka (Teplice), jemuž byl odpískaný faul, ale následně si ještě pustil pusu na špacír.
     
    71
    Volný kop na první tyčku rozehrával Michal Surzyn, jehož pas prodloužil do zadní části Miloš Kratochvíl. Jeho snažení už nikdo nedoběhl, a tak míč skončil jen vedle branky.
     
    72
    Z velkého úhlu se pokusil vystřelit na zadní tyčku aktivní Miloš Kratochvíl, jehož znovu vychytal Tomáš Grigar. Jablonec tak rozehrával rohový kop, který do bezpečí odvrátil Mohamed Tijani.
     
    74
    Pas letěl před branku, kde si Davis Ikaunieks posadil na zadek Jana Shejbala. Lotyšský útočník už byl před Tomášem Grigarem, kterého trefil do nohy! Aby Jablonec nemrzely velké zahozené příležitosti!
     
    75
    Odpoledne zahozených šancí pokračuje, tentokrát dobrou situaci zahazují Teplice! Patrik Žitný přihrával na střed hranice vápna, odkud Filip Žák zamířil podél Hanuše, ale také těsně vedle pravé tyče!
     
    77
    Blížíme se konci zápasu, v němž Jablonec zaslouženě vede a míří za vítězstvím. Ovšem Teplice jistě ještě neřekly poslední slovo a pokusí se alespoň vyválčit bod. Kdo nakonec bude spokojenější?
     
    78
    Skláři se znovu nacházeli na útočné polovině, kde byl faulovaný Alois Hyčka. Následný pas mířil na hranici vápna, kde se sice nacházela trojice hráčů ve žlutých dresech, ale jablonecká obrana si znovu poradila.
     
    80
    Dlouhý pas Teplic mířil na hranici pokutového území, kde se k hlavičce dostal Štěpán Chaloupek. Avšak zakončení bylo hodně nepřesná, proto od branky bude odkopávat Jan Hanuš.
     
    81
    Nedovolené zákroky v závěru zápasu přibývají, tentokrát standardní situaci rozehrával Jablonec. Na centr naskakoval na hranici malého vápna osamocený Jakub Martinec, ale nedoskočil na míč ideálně a zamířil mimo prostor branky.
     
    82
    Další nákop domácího celku mířil za obranu, kam si nabíhal Václav Sejk, který byl v ofsajdu. Jenomže hlavní rozhodčí se vrátil k zákroku před pasem a rozehrávat bude Tomáš Grigar.
     
    83
    Daniel Trubač rozehrával další rohový kop, jenomže centr přeletěl všechny hráče před brankou. Balon poté neudržel na hrací ploše Mohamed Tijani, vhazovat bude Jablonec.
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Ngosa Nsunzu, přichází Dejan Boljevič.
     
    85
    Dejan Boljevič se zasunul do obrany, zatímco Mohamed Tijani se přesunul na hrot útoku. Můžeme tak očekávat ještě větší jednoduchost ve hře Teplic.
     
    86
    V šestnáctce dlouho hledal prostor ke střele Václav Pilař, ale soupeři jej dobře dostupovali. A tak přišla přihrávka na Miloše Kratochvíla, jenž osobní souboj prohrál.
     
    87
    Dlouhý nákop Teplic prodloužil za sebe Mohamed Tijani, jenomže následným odkopem se prezentoval Jaroslav Zelený. Vypadá to, že Jablonec už bude pouze bránit těsné vedení.
     
    88
    Daniel Trubač vyslal dlouhý nákop, který mířil až k Janu Hanušovi, jenž čekal až k němu přijde Filip Žák.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Dominik Pleštil.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Další žlutou kartu uviděl Václav Pilař (Jablonec), který odmítl odevzdat míč soupeři.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi důležité střetnutí, které ovládl Jablonec. Právě hostující celek si vytvořil řadu vyložených šancí, ale až na jednu všechny zlikvidoval skvělý Tomáš Grigar. Naopak Teplice měly dvě vyložené příležitosti, jenomže Václav Sejk ani Filip Žák neuspěli.

    Jablonec se v tabulce posouvá na dvanáctou příčku a barážové pozici Pardubic utekl o dva body. Naopak Teplice se propadly na předposlední příčku a na záchranu aktuálně ztrácejí také dva body.
     
    S konstatováním, že Jablonec přehrát Teplice brankou Vojtěcha Kubisty, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:57:04)

    Michal Luxa


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Kubista

    Karty:   23. Nsunzu (TEP), 71. Hyčka (TEP) – 90+1. Pilař (JAB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:24.
    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek (46. Chaloupek), Tijani, Shejbal – Hyčka, Nsunzu (84. Boljevič), Trubač, Fortelný (65. Žitný), Kodad – Ledecký (59. Žák), Sejk.
    Náhradníci: Mucha – Vobecký, M. Vachoušek.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Černák (70. Pilař), Kratochvíl (89. Pleštil), Kubista, Malínský (70. Houska) – Silný (59. Ikaunieks).
    Náhradníci: Vajner – Považanec, Smejkal.

    Trenér: Jiří Vágner.

    Rozhodčí: Marek Radina – Kamil Hájek, Dan Vodrážka

    Diváci: 3 021
    bahis siteleri