Spezia – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Venezia – Bologna 4:3 (kon.) | Salernitana – Cagliari 1:1 (kon.)
Hellas Verona – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
US Salernitana 1919
1:1 (0:0)
Cagliari Calcio
Neděle 08.05.2022, 18:00 • Venue Stadio Arechi • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:07:06)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:11.
     
    Je konec! Nakonec jsme viděli absolutně bláznivý závěr, ze kterého nakonec hosté vytřískali všechno, co mohli. Tím myslím alespoň ten bod do tabulky. Do vedení se ale dostali domácí, když penaltu proměnil Simone Verdi. Salernitana následně dost držela balón a vypadalo to, že si pro výhru dojde bez větších potíží. Jenže pak přišlo nastavení... Tam se nejprve dlouho zkoumala možná penalta pro hosty, jenže tu nakonec překazilo vykopnutí míče gólmanovi z ruky těsně před inkriminovaným zákrokem. V samém závěru však Cagliari dostalo možnost rohového kopu, který využilo beze zbytku. čímž si zachraňují ještě možnost setrvání v italské nejvyšší soutěži! Daniele Baselli našel svým centrem ve velkém vápně Giorgia Altareho, na jehož hlavičku si sice gólman sáhl, vytěsnit jí ale nedokázal.
     
    90+10
    Konec zápasu.
    90+9. Giorgio ALTARE - 1:1
     
    90+9
    Cagliari právě vstřelilo branku! Neskutečné, hosté srovnávají v deváté minutě nastavení, čímž si zachraňují ještě možnost setrvání v italské nejvyšší soutěži! Daniele Baselli našel svým centrem ve velkém vápně GIORGIA ALTAREHO, který poslal tvrdou hlavičku do levé strany brány. Luigi Sepe si sice na balón sáhl, ale vytěsnit mimo bránu ho nedokázal!
     
    90+7
    Nyní se dá očekávat, že hlavní rozhodčí ještě něco málo nastaví. Norbert Gyömbér zastavil rodící se akci hostujícího celku jen za cenu žluté karty.
     
    90+6
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Diego Perotti).
     
    90+5
    Jenže video ukázalo, že ještě několik sekund předtím už měl brankář míč naprosto pevně moci, když mu ho jeden ze soupeřů vykopl z ruky!
     
    90+4
    Stále se zkoumá verdikt na videu! Luigi Sepe neměl úplně míč pod kontrolou, když mu ho Daniele Baselli vypíchl načež byl domácím brankářem podražen. Rozhodčí jde k obrazovce!
     
    90+3
    Máme zde možnou penaltu pro hosty!
     
    90+2
    Keita Baldé se skácel v pokutovém území hodně ochotně, z tohohle prostě penalta nebude... Kdyby se raději snažil dohrát celou akci, udělal by mnohem lépe.
     
    90+1
    Nastavovat se bude šest minut!
     
    90
    Běží nám poslední minuta základní hrací doby! Domácí nadále vedou o jednu branku. Hostům se nepovedlo skórovat ani z dvou rohů po sobě.
     
    88
    Cagliari vybojovalo standardní situaci, avšak ani z toho nevzniklo absolutně žádné nebezpečí. Salernitana se zatím brání v úplně pohodě, naprosto bez potíží.
     
    88
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Ivan Radovanović).
     
    87
    Hosté se ale v celém zápase nemohou dostat do nějakého většího tlaku na domácí obranu.
     
    86
    Domácí fotbalisté se chtějí nyní soustředit hlavně na obranu. Tříbodová výhra by je přece jen hodně přiblížila k záchraně v nejvyšší soutěži i pro další rok.
     
    85
    Do konce poločasu nám zbývá posledních pět minut! Hosté se dostali k centru, na který si nejlépe naskočil João Pedro, jehož hlavička míří přesně doprostřed!
     
    84
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Diego Perotti.
     
    84
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Nadir Zortea).
     
    83
    Calcio má posledních sedm minut na to, aby vstřelilo ještě jednu branku. Jinak už to pro něj ale bude, z hlediska setrvání v Serii A, velmi těžký oříšek.
     
    82
    Střely na bránu: 1 – 1!
     
    81
    Domácí vybojovali rohový kop a vytvořili si z něj šanci! Norbert Gyömbér vrátil přetažený centr zpět do ohně, kde našel svého spoluhráče. Ten ale z dobré pozice minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    80
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Matteo Ruggeri, přichází Nadir Zortea.

    ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Federico Bonazzoli.
     
    79
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Luca Ceppitelli, přichází Daniele Baselli.
     
    78
    Jeden z hostujících obránců dobře vystoupil a našel svou hlavičkou jednoho ze spoluhráčů. Následoval dlouhý nákop, ke kterému měl nejblíže Luigi Sepe.
     
    76
    Domácí celek se po delší době musel bránit. Alberto Grassi se dostal k dobré ráně z nějakých dvaceti metrů, jenže orazítkoval levou tyč!
     
    75
    Do konce utkání nám chybí posledních patnáct minut! Salernitana dělá dnes obrovský krok k záchraně, zatímco Cagliari si svou pozici výrazně stíží.
     
    74
    Držení míče: 53% – 47%!
     
    73
    Červená karta pro tým Cagliari Calcio (Boris Radunović).
     
    73
    Luca Ceppitelli úplně nezvládl odkop na své obranné polovině, čímž vlastně domácím daroval autové vhazování. Hosté se tak musí zase bránit.
     
    72
    Po delší době se nám zase konečně hraje! Míč mají na svých kopačkách hráči domácího celku.
     
    71
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Gastón Pereiro.

    ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Keita Baldé.
     
    69
    Ovšem mezi oběma střídačkami nám to hodně vře! Franck Ribéry dostal za nějaké řeči červenou kartu a dnes se do utkání s jistotou nepodívá...
    68. Simone VERDI - 1:0
     
    68
    Salernitana právě vstřelila branku! Domácí jdou po penaltě do vedení! Míč si na puntík postavil SIMONE VERDI, jehož rána skončila u pravé tyče. Alessio Cragno zvolil druhou stranu, a tak neměl absolutně nárok na zákrok.
     
    67
    Penalta se kopat bude!
     
    67
    Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Alessio Cragno).
    66. Penaltový zákrok
     
    66
    Grigoris Kastanos běžel po levé straně, když si obhodil jednoho ze soupeřů, který, zdálo se, mu podkopl pravou nohu. Celou situaci ale ještě zkoumá VAR! Jaký bude tedy verdikt?
     
    65
    Penalta pro domácí!
     
    64
    Lassana Coulibaly si našel odražený balón na nějakých dvaceti metrech, srovnal si krok a chtěl vyslat tvrdou ránu. Tu však zastavil jeden u obránců.
     
    63
    Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Leonardo Pavoletti).
     
    62
    Na obou stranách jsme se tak dočkali prvních střídání. Obraz hry nám zatím ale mnoho změn nepřinesl. Hraje se stále velmi vyrovnaná bitva.
     
    60
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Emil Bohinen, přichází Grigoris Kastanos.
     
    60
    Cagliari nám předvedlo další centr z pravé strany. Tam si naskakovali hned několik hráčů, ale nejvýše byl gólman domácích, který míč lapil do rukavic.
     
    59
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Marko Rog, přichází Răzvan Marin.
     
    58
    Leonardo Pavoletti byl v dalším dobrém náběhu, když si ho všiml jeden ze spoluhráčů, který mu adresoval centr. Na poslední chvíli ale stihl zasáhnout soupeř.
     
    57
    Držení míče: 57% – 43%!
     
    56
    Leonardo Pavoletti si chtěl naběhnout za obranu, jenže sám sebe vystavil do ofsajdu. Ten pozornému pomeznímu neutekl, a tak se píská hostům ofsajd.
     
    55
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Emil Bohinen).
     
    54
    A o několik sekund později přišel centr také na druhé straně, tam ho odhlavičkoval domácí hráč.
     
    53
    Tentokrát z toho pro domácí byla standardní situace z velké dálky. Na řadu přišel tradiční centr, který ale hráče přelétl, a tak jej sebral do rukavic Luigi Sepe.
     
    52
    Salernitana má zase balón na svých kopačkách a rozjíždí novou ofenzivu od poloviny hřiště. Tam ale dobře napadají hostující hráči a nikam soupeře nepouští.
     
    51
    Avšak stejně jako v tom prvním i v tom druhém jsou o něco aktivnější domácí hráči. Ti si vybojovali další rohový kop, který obrana hostí odvrátila.
     
    50
    Je za námi pět minut v rámci druhého poločasu, ve kterém se nestalo vůbec nic zajímavého.
     
    49
    Oba týmy se nám pokusily o první ofenzivní akce, ale žádná nebezpečí z toho nevznikla.
     
    48
    Simone Verdi vymyslel velmi dobrý centr přesně do míst, kde byl Milan Djurić, ale jeho hlavička byla ještě odražena jedním ze soupeřů na rohový kop.
     
    47
    A už nám začal i druhý poločas dnešního duelu! Tak snad se brzy dočkáme prvního gólu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Poslední minuta se víceméně odehrála na obranné polovině domácího celku, takže se nic závažného nestalo. To se ale dá říci vlastně o celém prvním poločase, který nám nenabídl absolutně žádnou krásnou podívanou, však ani gólové možnosti jsme žádné neviděli! Snad se nám do druhé půle hra zlepší.

    Další poločas začne přibližně v 19:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    Leonardo Pavoletti nyní absolutně nebyl spokojený, když mu rozhodčí odpískal faul. Nic s tím ale nezmůže, a tak Luigi Sepe bude rozherávat od své brány.
     
    43
    Jeden z hráčů hostí sice vymyslela celkem slušný centr z pravé strany, jenže do prostoru, kde vůbec nikdo nebyl. Cagliari se však hned dostalo k míči zpět.
     
    42
    Milan Djurić byl podkopnutý, když držel balón na své kopačce. Okamžitě se hlásil o faul, který sudí odpískal.
     
    41
    Luca Ceppitelli dostal hodně nepříjemný zásah kopačkou do stehna. Ošetření ale nebude ani třeba a hostující třiadvacítka je schopna pokračovat.
     
    40
    A už zde máme posledních pět minut do kocen půle! Nyní se o něco aktivněji jeví domácí hráči, ale střídá se nám to po malých intervalech...
     
    39
    Lassana Coulibaly dostal hezky prostrčený balón mezi obránci, ale stínoval ho jeden z hostujících hráčů, který jeho pokus o centr dobrým skluzem srazil na roh.
     
    38
    Střely na bránu: 0 – 1!
     
    37
    T nám ale znovu mnoho nebezpečí do obrany hostí nepřinesla. Ostrý centr Cagliari v pohodě odvrátilo.
     
    36
    Milan Djurić se hrdinně hlásil o faul kousek od vápna, ale sudí píská až další nedovolený zákrok. Domácí mají zajímavou standardní situaci zprava.
     
    35
    A do konce poločasu nám chybí posledních deset minut! Vyložené možnosti jsme se zatím nedočkali. Dočkáme se gólu do konce první půle?
     
    34
    Norbert Gyömbér klidně za tento zákrok mohl dostat žlutou kartu, věděl přesně, co dělá. Loket byl jasně v obličeji, ale zatím je to jenom s domluvou.
     
    33
    Babis Lykogiannis schytal při souboji na útočné polovině nějaký úder do obličeje a do hry jsou povolávání zdravotníci. Nyní se tak nebude chvilku hrát.
     
    32
    A konečně jsme viděli zakončení po rohovém kopu! Milan Djurić se vyšplhal nejvýše, ale jeho nepříliš prudká hlavička končí v náručí Alessia Cragna.
     
    31
    Už je za námi přes třicet minut hry, takže za sebou máme jednu třetinu duelu. Domácí měli k dispozici standardní situaci, která byla odvrácena na roh.
     
    29
    Po delší době si mohou zaútočit tedy také domácí fotbalisté. Pasquale Mazzocchi vymyslel dobrý centr do malého vápna, ale obrana hostí ho odvrátila.
     
    28
    Simone Verdi si šikovně ramenem zpracoval balón, načež ho Giorgio Altare stáhnul k zemi. Faul se pískat nyní musí, ale obrana hostí se stihne zformovat.
     
    27
    Držení míče: 56% – 44%!
     
    26
    Leonardo Pavoletti je zatím hodně aktivním hráčem. Nyní se snažil dostat rovnou přes dvojici hráčů k balónu, ovšem Luigi Sepe tam byl o něco rychleji.
     
    25
    Avšak ani z této standardní situace žádné větší nebezpečí nevzniklo. Centry zatím nepřináší nebezpečné šance do té či oné šestnáctky.
     
    24
    A tak se nám do akce dostali zase hosté. Leonardo Pavoletti bojoval s bránícím hráčem, ale právě od domácího hráče se balón odrazil mimo hřiště.
     
    23
    Milan Djurić se dostal do podobné palebné pozice, avšak měl před sebou podstatně více hráčů. Jeho křižná rána nebyla následně přesná a šla vedle tyče.
     
    22
    O chvilku později to bylo už o něco zajímavější! João Pedro se dostal do střelecké pozice, která byla velmi dobrá. Neprudkou ránu ale stihl domácí gólman vytěsnit!
     
    21
    Cagliari to po delší době zkusilo z pravé strany, odkud znovu přišel centr. Ten ale neměl žádnou šanci, a tak Luigi Sepe v pohodě ukrývá míč do rukavic.
     
    20
    Už je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám mnoho fotbalové krásy nepřinesla. O něco aktivněji se nyní prezentují hosté, ale bez většího úspěchu.
     
    18
    Útoky se nám střídají zatím z jedné strany na stranu. Tentokrát nevyšla ofenziva hostujícímu celku.
     
    17
    Domácí to nakonec zkusili centrem z pravé strany, který byl ale hodně vysoký, a tak vápnem jen prolétl. Následuje vhazování pro domácí celek.
     
    16
    Salernitana bude rozjíždět novou útočnou akci, ale musí s ní začít kousek od svého gólmana.
     
    15
    Střely na bránu: 0 – 1!
     
    14
    Babis Lykogiannis ho znovu rozehrával, tentokrát mířil centr do nebezpečného prostoru. Jeden ze spoluhráčů hlavičkoval, ale mířil vedle pravé tyče.
     
    13
    Salernitana se po několika rychlých přihrávkách dostala k centru z levé strany, ale tam byl centr zblokovaný a hosté se ženou do rychlé protiakce. João Pedro jí táhnul po levé straně, ale domácí hráč mu míč vypíchl. Máme zde další rohový kop pro hosty.
     
    12
    Babis Lykogiannis si vzal na starosti rohový kop, když přetáhl centr na zadní tyč. Tam došlo k hlavičce, po které se Calcio hlásilo o penaltu, ta se kopat nebude.
     
    11
    A znovu se nám do útoku podívali hostující fotbalisté, kteří vybojovali rohový kop.
     
    10
    A vlastně jsme k ní nakonec neměli vůbec daleko! Prodloužený míč mířil za obranu domácích, kam si nabíhal jeden z hráčů hostí. Luigi Sepe ale celou situaci dobře vyhodnotil a stihl míč na poslední možnou chvíli odkopnout.
     
    9
    Cagliari se z úvodního tlaku domácího celku trochu sebralo a začíná se hrát vyrovnaná hra. Dnes bude hodně důležité, kdo vstřelí první branku.
     
    8
    Držení míče: 62% – 38%!
     
    7
    6ádné větší ohrožení branky pro Luigiho Sepeho z toho ale nebylo. Následoval totiž ostrý centr na zadní tyč, na který nikdo dosáhnout nemohl.
     
    6
    Luca Ceppitelli se uvolnil na levé straně a chtěl poslat centr do vápna. Podjela mu u toho sice noha, ale jeho celek se ještě chvilku dokázal udržet na míči.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minut hry, ve kterých jsme toho mnoho zajímavého neviděli. Domácí však mají mnohem více ze hry a drží balón na svých kopačkách.
     
    4
    Avšak z něj žádná větší šance nevznikla. Napoprvé se hostů ubránili vysokému centru, načež zakončení jednoho z domácích končí mimo tři tyče.
     
    3
    Éderson si udělal prostor na pravé straně a jeho celek se dostal až do blízkosti šestnáctky. Tam byla sice akce přerušena, ale je z toho aspoň roh.
     
    2
    Je dobré si také říci, kdo hraje v jakých dresech. Salernitana hraje v tmavě fialových dresech, zatímco hostující celek hraje kompletně oděný v bílém.
     
    1
    Hlavní rozhodčí poprvé fouknul do píšťalky, což znamená jediné, zápas právě odstartoval! Domácí se hnali jako první dopředu, ale provinili se faulem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Salernitana 1919: Sepe – Gyömbér, Radovanović, Fazio – Mazzocchi, L. Coulibaly, Bohinen, Éderson, Ruggeri – Verdi – Djurić.
    Náhradníci: Belec – Kastanos, Obi, Perotti, Zortea, Al. Russo, Dragusin, Ribéry, Mikael, Di Tacchio, Bonazzoli, Gagliolo.
    Trenér: D. Nicola.

    Cagliari Calcio: Cragno – Ceppitelli, Lovato, Altare – Bellanova, Rog, Grassi, Deiola, Lykogiannis – Pavoletti, João Pedro.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – A. Carboni, Dalbert, Baselli, Baldé, Goldaniga, Zappa, Walukiewicz, Marin, Pereiro, Strootman.
    Trenér: A. Agostini.

    Rozhodčí: Di Bello . Bindoni, Baccini.
     
    Cagliari Calcio

    Jak již bylo výše zmíněno. Cagliari se nachází na osmnácté pozici, což je v tuto chvíli sestupová pozice. Na druhou stranu na svého dnešního soupeře ztrácí jen jediný bodík, takže nás čeká nejspíše opravdu tuhá bitva. Cagliari se však v posledních duelech nedaří ani trochu... Před třemi týdny sice porazilo Sassuolo o jednu branku, ale jinak je to jen přehlídka porážek. Právě poslední týdny mají na svědomí pád Calcia do sestupových vod, povede se mu ještě s tím něco udělat?
     
    US Salernitana 1919

    Salernitana se tři kola před koncem ligy drží na sedmnáctém, což je pozice, která ještě zajišťuje setrvání v nejvyšší soutěži, ale vyhráno rozhodně nemá. Na svém kontě má totiž dvacet devět bodů, zatímco osmnácté Cagliari i devatenáctý Janov mají bodu osmadvacet! Dnes se dá říct, že nás čeká přímý souboj o záchranu! Domácí celek má problémy především s obrannou činností, jelikož inkasoval už sedmdesát dva gólů, nikdo jich nedostal více... Salernitana má ovšem v posledních duelech formu jako hrom, vždyť bodovala v posledních pět zápasech! Z toho rovnou čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala, formu má tak na konec sezóny načasovanou skvěle.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu italské Serie A! Spolu se podíváme na duel mezi Salernitanou a Cagliari Výkop je naplánovaný na 18:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 68. Verdi (pen.) – 90+9. Altare (Baselli)

    Karty:   55. Bohinen (SAI), 84. Zortea (SAI), 88. Radovanović (SAI), 90+6. Perotti (SAI), 90+7. Gyömbér (SAI) – 63. Pavoletti (CAG), 67. Cragno (CAG)   69. Ribéry (SAI) – 73. Radunović (CAG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:11.
    US Salernitana 1919: Sepe – Gyömbér, Radovanović, Fazio – Mazzocchi, L. Coulibaly, Bohinen (60. Kastanos), Éderson, Ruggeri (80. Zortea) – Verdi (84. Perotti) – Djurić (80. Bonazzoli).
    Náhradníci: Belec – Obi, Al. Russo, Dragusin, Ribéry, Mikael, Di Tacchio, Gagliolo.

    Trenér: D. Nicola.

    Cagliari Calcio: Cragno – Ceppitelli (79. Baselli), Lovato, Altare – Bellanova, Rog (59. Marin), Grassi, Deiola (71. Pereiro), Lykogiannis – Pavoletti (71. Baldé), João Pedro.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – A. Carboni, Dalbert, Goldaniga, Zappa, Walukiewicz, Strootman.

    Trenér: A. Agostini.

    Rozhodčí: Di Bello . Bindoni, Baccini.
    bahis siteleri