Blansko – Olomouc B 0:3 (kon.) | FKM Vysočina Jihlava – Ostrava B 1:4 (kon.) | Uničov – Frýdek-Místek 2:2 (kon.)
Vel. Meziříčí – Kroměříž 3:1 (kon.) | Znojmo – Hlučín 0:7 (kon.) | Zlín B – Uh. Brod 5:0 (kon.)
konec
FK Blansko
0:3 (0:2)
SK Sigma Olomouc B
Neděle 08.05.2022, 10:15 • Údolní, Blansko • Moravskoslezská fotbalová liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Sláma).
     
    84
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Blažík, přichází Včelík.
    ze hřiště odchází Machálek, přichází Fojt.
     
    84
    Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Fabiánek).
     
    83
    Nešetřil vytěsňuje pokus Zifčáka, přičemž neklopýtl ani při navazující akci Langera.
     
    82
    Míč se opět potuloval blízko Nešetřila a málem zapadl o brankovou konstrukci do sítě! Nicméně Blansko vteřinky hrůzy zažehnalo.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Fiala, přichází Seehof.
    ze hřiště odchází Buchal, přichází Fabiánek.
     
    74
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Štencl, přichází Fiala.
    74. FIALA - 0:3
     
    74
    Olomouc B právě vstřelil branku!
    I když Blansko soupeře vyhnalo na pár momentů mimo nebezpečný prostor, gólovému trestu neunikli. Sigma obkroužila blanenské vápno a Grečmal si našel cestičku k bráně. Jeho střelu Nešetřil ještě vytěsnil, na bezprostřední dorážku JANA FIALY ovšem neměl nárok.
     
    71
    Jan Fiala utíkal ze strany proti Nešetřilovi, navíc se mu nabízel nabíhající spoluhráč, šanci však vzal na sebe a šel do střely na hranici malého vápna. Míč ale jde o kousek vedle a následovat bude roh.
     
    68
    Obrovskou pumelici vyslal Štěpán Langer proti Nešetřilovi. A chybělo opravdu málo, aby mohl slavit. Jeho střela orazítkovala břevno a domácí ještě měli co dělat, aby odklidili balon pryč.
     
    67
    Žlutá karta pro tým FK Blansko (Blažík).
     
    64
    Olomouc rozehrála roh nakrátko a Langer trefil hradbu blanenských těl. Potom se míče ujal Pecuch a obloučkem hledal v brejku Machálka, který ovšem zvolil přihrávku do strany a celou akci zastavil.
     
    64
    Smrčka předvedl hbitý návrat a skluzem odrazil přízemní přihrávku, kterou zleva posílal do prostoru Jiří Sláma. Následuje roh v podání Langera.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Šíp, přichází Grečmal.
     
    62
    Pecuch se senzačně prohnal do vápna, kde mohl skvěle nabízet Tulajdanovi. Ten potřeboval chvilku na zpracování balonu, načež jeho ránu perfektně vyrazil Stoppen.
     
    60
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Uriča, přichází Galus.
     
    57
    Sigma B dlouho nezvládala odklidit míč z vlastního vápna, až vzal situaci na sebe Štencl. Míč k němu spadl těsně před vrcholem pokutového území, odkud šel rovnou do střely. Balon měl velkou razanci i skvělý směr a Stoppen musel vytáhnout spektakulární vyražení, aby neskončila střela v šibenici.
     
    55
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Lick, přichází Tulajdan.
     
    45
    K mocné dělovce ve vápně napřahoval Filip Smrčka, hned k němu ale přispěchal protivník a zamezil i případné dorážce Pecucha.
     
    39
    Skvělou práci odvedla ofenzivní formace Olomouckých, před nimiž stála brána s Nešetřilem. Tvrdý pokus ale vyletěl mimo a nakonec mohou domácí v pohodě rozehrávat.
     
    38
    Zajímavá možnost se ukazovala pro Tomáše Machálka, který šel důrazně pro přihrávku do vápna a brankář na poslední chvíli ho vzal k zemi společně s míčem. Rozhodčí nechal hru plynout dále a z místa u postranní čáry ještě zkoušel střílet Lick, jehož ránu Stoppen vyrazil.
    32. ŠÍP - 0:2
     
    32
    Olomouc B právě vstřelil branku!
    JÁCHYM ŠÍP zvyšuje náskok hostů už na 2:0. Hned potom, co Blansko promarnilo svůj nadějný postup, přišel rychlý pas dopředu a rozjel se útok Olomouce. Úplně nebráněný zůstal před Nešetřilem právě střelec gólu, který využil vteřinky nepozornosti domácích a bezchybně zavěsil.
     
    31
    Pecuch vystihl správný čas k náběhu a snažil se zpracovat těžký balon ze vzduchu. Nakonec ale končí na trávníku a rodí se odpověď Olomouce.
    26. ŠÍP - 0:1
     
    26
    Olomouc B právě vstřelil branku!
    Co se nepodařilo Sigmě před chvilkou, to se jí vydařilo tentokrát. JÁCHYM ŠÍP nabral velkou rychlost při brejku po levé straně, prchl všem protihráčům a ve vhodné vzdálenosti od Nešetřila se opřel do balonu a vyslal nechytatelnou střelu mimo dosah brankáře. Přímočará akce tak znamená, že se Hanáci ujímají vedení 1:0.
     
    25
    Přečíslení se rodilo ve prospěch domácích, když Pecuch přenechával Štenclovi. Ten se pokusil střílet, jenže bránící fotbalista Olomouce sklepl ránu mimo hřiště.
     
    24
    Teď to tribunami to zahučelo při situaci, kdy posílal míč za brankovou čáru hostující kapitán David. Rozhodčí ovšem signalizoval ofsajd.
     
    21
    Machálkův náběh se povedl téměř dokonale. Ve vápně zničehonic vyplul balon přesně k blanenskému kapitánovi, který se pokoušel trefovat ke vzdálenější tyči. Střela po zemi však byla pro brankáře čitelná a rukavicí ji škrtl na rohový kop.
     
    20
    Sigma B se prokombinovala až do pokutového území domácích, kde však byl pozorný brankář a jakýkoliv náznak šance utnul rychlým zákrokem.
     
    17
    Dvakrát během krátké chvilky si musela dávat Sigma velký pozor vzadu. Nejdříve šel tečovaný míč po centru Licka k Pecuchovi, který se ovšem ukličkoval ve vápně a soupeři ho zablokovali. Nedlouho potom mohl pálit samotný Lick, jenže obrana byla opět na svém místě.
     
    12
    Tentokrát vystartoval Lick dopředu potom, co se Olomouci úplně nepovedla zpětná přihrávka na Davida. Hostující obrana ale byla o vteřinku dříve u míče a gólman ho odklidil do klidnějších vod.

    Tadeáš Mima

    Branky: 26. Šíp, 32. Šíp, 74. Fiala

    Karty:   67. Blažík (BLA) – 84. Fabiánek (OLB), 90+1. Sláma (OLB)


    FK Blansko: Nešetřil – Feik, Smrčka, Černý, Blažík (84. Včelík) – Šíp, Todorič – Štencl (74. Fiala), Machálek (C) (84. Fojt), Lick (55. Tulajdan) – Pecuch
    Náhradníci: Vitásek – Včelík, Dvorský, Farník, Dvorský, Fiala, Tulajdan, Fojt

    Trenér: Petr Vašíček

    SK Sigma Olomouc B: Stoppen – Slavíček, David (C), Bednár, Sláma – Uriča (60. Galus), Buchal (77. Fabiánek), Langer, Šíp (63. Grečmal) – Fiala (77. Seehof), Zifčák
    Náhradníci: Bílý – Kotouč, Fabiánek, Seehof, Galus, Grečmal

    Trenér: Augustin Chromý

    Rozhodčí: Nápravník – Řezníček, Dorotík
    bahis siteleri