Slovensko – Kanada 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 3:2 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (kon.)
Finsko – USA 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Kanada
Pondělí 16.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:02
    Na trestnou lavici odchází Mário Grman, který vyhodil puk mimo hřiště a následuje tak trest za zdržování hry.
     
    55:28
    Sedmnáctiletý mladíček Adam Sýkora mohl okořenit svůj debut na světovém šampionátu dospělých gólem! Bekhendem zkusil roztáhnout Thompsona a puk mu nasměrovat mezi betony, gólman odolal!
    51:18 Morgan GEEKIE - 1:5
     
    51:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy skórují popáté a zdá se, že je hotovo. Dylan Cozens parádním pasem přes střední pásmo vyslal do brejku MORGANA GEEKIEHO a ten svůj únik zakončil přesnou střelou. Asistence: Dylan Cozens a Nick Holden.
     
    47:55
    V útočné třetině fauloval Josh Anderson. Při napadání Kristiána Pospíšila slovenského forvarda sekl přes ruce, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
    41:08 Cole SILLINGER - 1:4
     
    41:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Juliena dělají další důležitý krok směrem k vítězství, Kanaďané se ujímají vedení o tři body. První střelu COLE SILLINGER nasměroval do bruslí Jánošíka, druhé zakončení propadlo Húskovi mezerou mezi tělem a pravou rukou až za brankovou čárou. Asistence: Adam Lowry a Josh Anderson.
    37:56 Pierre-Luc DUBOIS - 1:3
     
    37:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny se javorové listy ujímají dvougólového vedení. PIERRE-LUC DUBOIS si z pravé strany najel před branku a vypálil. Adam Húska vyrazil puk před sebe a podruhé už se kanadský útočník v pádu nemýlil. Asistence: Morgan Geekie, Ryan Graves.
    35:24 V oslabení se dostal do úniku Lowry. Húska mu nenechal prostor mezi betony.
     
    35:24
    Rozhodčí příhodně zastavil kotouč pro Adama Lowryho, který rázem ujížděl sám na Adama Húsky. lLovenský gólman protihráče vystál do poslední chvíle a po bekhendovém blafáku udržel puk před brankovou čárou!
     
    35:15
    Josh Anderson se před kanadskou brankou dopustil sekání a na dvě minuty si odpočine na trestné lavici.
    34:11 Thompson zachraňoval Kanaďany fotbalovou robinsonádou proti Ivanovi.
     
    34:11
    Po odkryté části klece střílel Michal Ivan, jeho pokus ale neměl dostatečnou razanci a Logan Thompson se tygřím skokem přesunul k pravé tyči včas.
     
    30:41
    Parádní kombinace čtvrté slovenské formace, chyběla jen třešnička na dortu v podobě vstřeleného gólu. Sýkora zpoza brány nahrál doprava na Takáče, který před bránu nahrál do ideální pozice Alexi Tamášimu. Čtyřiadvacetiletý forvard napoprvé trefil pravý beton Thompsona, napodruhé minul!
    28:15 Fantastické zákroky Húsky.
     
    28:15
    Před Adamem Húskou se sluší smeknout klobouk! Nejprve gólman patřící newyorským Rangers předvedl tři neuvěřitelně těžké zákroky, aby se zkoncentroval i na ránu Duboise, tu zastavil vyrážečkou!
     
    27:31
    Vyrovnání měl na hokejce Michal Krištof! Útočník brněnské Komety prostřelil Thompsona mezi betony, jenže hrací předmět přesto proskákal vedle pravé tyčky!
    26:11 Pierre-Luc DUBOIS - 1:2
     
    26:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhou polovinu početní převaha Kanada využila a je tedy zase o krok napřed. Nutnou podotknout, že se jednalo o velmi šťastný zásah, protože PIERRE-LUC DUBOIS z levého kruhu nahrával, avšak smolný zásah Slafkovského hole nasměroval kus černé gumy mezi betony překvapeného Húsky. Asistence: Dylan Cozens a Nicolas Roy.
     
    23:46
    V souboji dvou hráčů se 44 na dresu si vedl lépe ten kanadský. Maxime Comtois utržil od Mislava Rosandiče úder hokejkou do obličeje, a protože je viditelný i krvavý šrám, má Kanada k dispozici čtyřminutovou přesilovku.
     
    16:41
    V úvodním dějství je hodně vidět Šimon Nemec, avšak na kanadský bod proti Kanaďanům stále čeká! Od modré vystřelil tvrdou ránu příklepem, puk proletěl o kousek nad horní tyčkou.
     
    15:53
    Rozhodčí nejprve odpustil Slovákům faul na unikajícího Dawsona Mercera a následně vylučují až kanadského Zacha Whiteclouda za napadení.
    12:47 Samuel TAKÁČ - 1:1
     
    12:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci využívají přesilovou hru k rychlému vyrovnání! SAMUEL TAKÁČ z pravého kruhu napálil puk do brankoviště, kde trefil hokejku Damona Seversona a od ní se puk zamířil do sítě. Asistence: Šimon Nemec a Pavol Regenda.
     
    12:41
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Slováci. Po zákroku Húsky proti střele Sanheima se kotouč odrazil do rohu kluziště, kde se Nicolas Roy provinil držením.
     
    11:12
    A mohlo to být o dva góly! Na modré čáře došlo k nahození a těsně před bránou k teči Kenta Johnsona. Húska udržel puk ve výstroji se štěstím.
    10:48 Adam LOWRY - 0:1
     
    10:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Šťastný odraz posílá do vedení javorové listy. Po přihrávce Joshe Andersona nahazoval puk z levého kruhu Damon Severson, který před brankou trefil dobře postaveného ADAMA LOWRYHO a od něj se kotouč odrazil za čáru. Asistence: Damon Severson, John Anderson.
     
    10:48
    Gól Kanady se bude zkoumat, rozhodčí míří k videu!
     
    09:46
    Adam Húska už byl překonaný, zachránila jej pravá tyčka! Pěknou střelu vyprodukoval zápěstím zprava Pierre-Luc Dubois po zadovce Roye.
     
    09:00
    Velká příležitost i na straně Kanady! Maxime Comtois se natlačil před gólmana, avšak bekhendem nezvládl zakončit gólově, načež ztratil stabilitu a skončil v bráně sám.
    07:06 Obrovský tlak Slováků. Thompson se měl co ohánět.
     
    07:06
    Tři obrovské šance slovenského výběru! Dvakrát neuspěl Pavol Regenda, načež na modré příliš dlouho váhal Šimon Nemec. Vypálil až v momentě, kdy se kanadský brankář vrátil do brány a trefil jej do výstroje!
    04:16 Slafkovský měl šanci v oslabení. Mířil do lapačky brankáře Kanady.
     
    04:16
    Michal Krištof zachytil mizernou zpětnou nahrávku. Po srážce s Kanaďanem skončil na ledě, ale v akci pokračoval Juraj Slafkovský, ten tváři v tvář Thompsonovi napálil gólmana do lapačky.
     
    02:52
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Kanady. Menší dvouminutový trest vyfasoval Mislav Rosandić, jenž za vlastní bránou podrazil Nicolase Roye.

    Martina Sikorová

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Takáč (Nemec, Regenda) – 11. Lowry (Severson, Anderson), 27. Dubois (Cozens, Roy), 38. Dubois (Geekie, Graves), 42. Sillinger (Lowry, Anderson), 52. Geekie (Cozens, Holden)


    Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Rosandić, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec – Pospíšil, Krištof (A), Tatar (C) – Regenda, Minárik, Slafkovský – Lantoši, Roman, Liška – Takáč, Tamáši, Sýkora – Lunter.
    Trenér: Craig Ramsay

    Kanada: Thompson (Driedger) – Whitecloud, Chabot (C), Severson, Sanheim, Mayo, Holden, Graves – Roy, Dubois (A), Cozens – Anderson (A), Lowry, Sillinger – Batherson, Barzal, Johnson – Comtois, Mercer, Gregor – Geekie.
    Trenér: Claude Julien

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Öhlund – Yletyinen (oba SWE), Seewald (AUT)

    Diváci: 3 585
    bahis siteleri