Francie – Itálie 2:1 (po pr.) | Norsko – Rakousko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 5:3 (kon.)
Finsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Francie
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Itálie
Středa 18.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dlouho to vypadalo, že Italové urvou první výhru na šampionátu a nakonec od ní nebyli vůbec daleko. Až do 58. minuty byl jediným střelcem zápasu Luca Frigo, který využil hrubici v obraně Francie a v oslabení poslal Italy do vedení. Francouzi sice v zápase pálili jednu šancí za druhou, nakonec jim ale pomohla hra bez brankáře, při které povedenou tečí srovnal v Česku dobře známý Sacha Treille. Zápas šel tedy do prodloužení, které přesnou ranou ukončil Hugo Gallet a zajistil Francii dva body.

    Střely na branku: 36:21.
    Střely na branku v prodloužení: 2:0. (17:52:35)
     
    Nejlepší hráči: Pierre Crinon – Luca Frigo.
     
    Konec zápasu.
    61:04 Hugo GALLET - 2:1
     
    61:04
    Francie právě vstřelila branku! Je hotovo a je vidět, že Francouzům spadl opravdu velký kámen ze srdce. Tim Bozon vybojoval puk za brankou, zadovkou ho poslal před ní a tam se přesnou ranou pod horní tyč prezentoval HUGO GALLET. Asistence: Tim Bozon.
     
    60:15
    Středem hrací plochy projel Alexandre Texier, který svou bombu zápěstím schoval za obránce. Andreas Bernard se střelou pod horní tyčku počítal a puk vyrazil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Už to vypadalo, že Itálie urve vítězství, avšak v 59. minutě si vzal slovo Čechům známý Sacha Treille, který tečí srovnal a poslal souboj do prodloužení. Uvidíme, kdo se bude radovat z důležitého druhého bodu.

    Střely na branku: 31:19.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:6.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:54 Sacha TREILLE - 1:1
     
    58:54
    Francie právě vstřelila branku! V Helsinkách máme vyrovnáno! Od modré čáry posílal puk před branku Damien Fleury. Do střely francouzského kapitána sáhl SACHA TREILLE, který stál zády k brance a usměrnil puk za záda italského brankáře. Asistence: Damien Fleury, Yohann Auvitu.
     
    58:16
    Itálie se chopila kotouče, který o mantinel poslala do středního pásma. Francii už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    58:12
    Francouzští trenéři zvolili oddechový čas a Henri-Corentin Buysse po něm zůstává na střídačce. Do hry jde šestice bruslařů.
     
    57:58
    Alexandre Texier se dostal ke střele z vrcholku levého kruhu, kterou Andreas Bernard vykopává betonem do rohu hřiště.
     
    57:49
    Přihrávka z obranného pásma mířila na útočnou polovinu, kde kotouč přebral Damien Fleury, jenž byl okamžitě trefen soupeřem.
     
    56:55
    Jordann Perret si dlouhou přihrávku spoluhráče zpracoval až za modrou čárou a Francii je tak odpískán úmyslný ofsajd.
     
    56:34
    Zleva se před branku cpal Dylan Di Perna, který nahrnul puk na francouzského brankáře. Henri-Corentin Buysse musel být stále zpevněný, protože za dorážkami mířili další soupeři.
     
    55:29
    Na útočné modré čáře se nacházel Anthony Rech, který sice stál a přesto se dobrým pohybem dostal před soupeře. Jenže následně upadl, přičemž stihl ještě vystřelit.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 59. Treille (Fleury, Auvitu), 62. Gallet (T. Bozon) – 15. Frigo


    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – T. Bozon, Fleury (C), Treille (A) – Bertrand, Claireaux (A), Perret – Texier, Boudon, Rech – K. Bozon, Ritz, Leclerc – Fabre.
    Trenér: Philippe Bozon

    Itálie: Bernard (Fazio) – Di Perna, Trivellato (A), Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Spornberger – Petan, Hannoun, Frigo (A) – D. Kostner, S. Kostner, Sanna – McNally, Mantenuto, Frank (C) – Insam, Traversa, Deluca – Mantinger.
    Trenér: Greg Ireland

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Niittylä (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 1 543
    bahis siteleri