Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Kanada
7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Francie
Úterý 24.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Helsinek je to pro skupinovou fázi vše. Středa je dnem volna a ve čtvrtek přijdou na řadu čtvrtfinále, v němž nechybí jak česká, tak ani slovenská reprezentace. (21:45:46)
     
    Nejlepší francouzští hráči na turnaji:

    Alexandre Texier, Hugo Gallet, Yohann Auvitu
     
    Kanada potvrdila roli velkého favorita a na závěr skupinové fáze rozstřílela Francii 7:1. Od prvních minut bylo jasné, kudy se střetnutí bude vyvíjet. Na hokejistech ze zámoří byla vidět snaha přerušit sérii dvou porážek v řadě, což se jim podařilo bez větších problémů. Francouzi zapsali čestný úspěch alespoň ve třetí třetině, kdy na 1:5 snižoval Anthony Rech, leč Kanada ve zbytku střetnutí skórovala ještě dvakrát, a to zásluhou Pierrea-Luca Duboise a Damona Seversona.

    Svěřenci kouče Juliena zůstávají i navzdory vítězství ve skupině A třetí a ve čtvrtfinále změří síly se Švédskem, hrát se bude v Tampere. Pro Francii turnaj končí, ve skupině obsadila pátou příčku.
     
    Střely na bránu: 44 – 19.
     
    Nejlepší hráči zápasu: Drake Batherson – Anthony Rech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ještě jedno přerušení, které způsobil Adam Lowry. Nepohlídal si totiž svoje postavení a nahazoval ještě z vlastní poloviny, takže rozhodčí odpískali icing.
     
    59:36
    Ještě jedním pokusem na turnaji se chtěl do statistik zapsat Vincent Llorca, jehož pokus trefil soupeře v předbrankovém prostoru.
     
    59:17
    Alexandre Texier přenesl hru do pravého kruhu na Tima Bozona. Následovala střela z pravého kruhu, kterou zblokoval obětavě zakleknuvší Ryan Graves.
     
    58:46
    Na modrou dostal nabito Yohann Auvitu,. Neváhal a vyprodukoval dělovku z první, tu schytal blokující Dawson Mercer do chráněných míst.
     
    58:20
    Kevin Bozon nemohl přihrávat na modrou čáru, a tak se rychle otočil a přihrával přes osu. Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Alexandre Texier, jehož pokus vyrazil Chris Driedger.
     
    57:48
    Cole Sillinger byl tím, kdo po pravé straně nastartoval Dylana Cozense. Na konci akce v oslabení stála rána ze zápěstí, jež minula francouzskou svatyni.
     
    57:38
    V rohu útočného pásma dohrál soupeře bez kotouče Josh Anderson, jehož hlavní sudí potrestal dvěma minutami.
     
    57:24
    Thomas Chabot nabral rychlost po levém křídle. Zabrzdil a nahrál z druhé vlny akci doplňujícími Joshi Andersonovi, ten vypálil nepřesně.
     
    57:05
    O vítězi už je rozhodnuto, a tak se střetnutí dohrává. Zámořský celek si v samotném závěru duel užívá.
     
    56:51
    A zase útočný výpad Zacha Whiteclouda. Obránce z Las Vegas vyzkoušel průnik mezi dvěma protihráči, stopku mu vystavil Vincent Llorca.
     
    56:19
    Maxime Comtois se od pravého mantinelu proháčkoval před bránu, odkud vyzkoušel střelu zápěstím. Ovšem napálil jenom clonícího Auvitua.
     
    55:47
    Už to vypadalo, že po chybě na modré čáře pojede sám na kanadského brankáře Kevin Bozon, ovšem z druhé strany ho doháněl Nick Holden. Zakončení francouzského útočníka letělo hodně vedle pravé tyče.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Cozens (Sanheim, Batherson), 18. Comtois (Sanheim, Lowry), 23. Dubois (Cozens, Batherson), 36. O'Dell (Whitecloud, Holden), 46. Whitecloud (Mercer), 52. Dubois (Batherson, Cozens), 56. Severson (Dubois, Batherson) – 49. Rech


    Kanada: Driedger (Tomkins) – Graves, Chabot (C), Severson, Sanheim, Whitecloud, Holden, Mayo – Batherson, Dubois (A), Cozens – Anderson (A), Barzal, Sillinger – Roy, Lowry, Comtois – Mercer, Geekie, Johnson – O'Dell.
    Trenér: Claude Julien

    Francie: Ylönen (Papillon) – Gallet, Auvitu (A), Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault, Guebey – Texier, Claireaux (A), T. Bozon – Rech, Bertrand, Treille (C) – Fabre, Ritz, K. Bozon – Leclerc, Colotti, Perret.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Heikkinen (FIN) – Niittylä (FIN), Zunde (LAT)

    Diváci: 2 873
    bahis siteleri