Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Finsko
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Česko
Úterý 24.05.2022, 19:20Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi se tedy musí na čtvrteční čtvrtfinálový souboj přemístit do finského hlavního města Helsinek, kde se o postup mezi čtyři nejlepší celky utkají s Německem. Finové zůstanou na čtvrtfinále na domácím svatostánku a o postup se utkají se Slovenskem. (21:40:27)
     
    To je pro dnešek od nás vše. Budeme se na vás těšit u dalších přenosů, napočtenou.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 24 – 16
    Vyhraná vhazování: 16 – 19
    Trestné minuty: 4 – 6.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jussi Olkinuora (FIN)

    Filip Hronek (CZE)
     
    Zápas je u konce. Finové si zvládli vybudovat v úvodních dvou třetinách dostatečný třígólový náskok, který Češi nezvládli ani kosmeticky zkorigovat. Národní tým se tak bude na čtvrtfinále stěhovat do Helsinek, kde nastoupí do souboje s Německem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Pastrňák od modré těsně mimo.
     
    59:44
    Krejčí z mezikruží těsně mimo! Ještě před tím mohli do prázdné brány skórovat domácí, Marko Anttila byl však o puk nakonec obrán.
     
    59:19
    Hertl vyhrál buly. Pastrňák střílel z pravé strany do betonu brankáře. Hertl si vzal puk a zkusil ho kolem betonu uklidit za brankářova záda, což se mu nepovedlo.
     
    59:18
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sakari Manninen – 2 min., hákování.
     
    59:04
    Po oddechovém čase bude pokračovat první formace, která téměř dvě minuty kombinovala v útočném pásmu. Je vidět, že Češi dnes nechtějí odejít bez vstřelené branky.
     
    59:04
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    59:04
    Krejčího střela z levého kruhu, finská obrana už byla velmi unavená, nicméně jistý Jussi Olkinuora drží puk ve své výstroji a umožní přerušení hry.
     
    58:15
    Po sérii nahrávek dostal puk Pastrňák, který od modré čáry pálil hodně tvrdě. Olkinuora si puk našel a vyrážečkou vyrazil.
     
    58:01
    Střelu Krejčího chtěl tečovat před brankářem Kämpf, těsně mimo.
     
    57:27
    Kundrátek mohl na modré pálit, ale na poslední chvíli si to rozmyslel. Češi pokračují v kombinace a čekají na ideální příležitost ke střele.
     
    57:13
    Česká republika to zkouší bez brankáře!
     
    57:03
    Krejčí nahodil od modré puk na bránu, v tu chvíli kolem brankoviště projížděl Červenka, domácí brankář však našel dříve puk ve své výstroji.
     
    56:33
    Manninen našel zpoza brány Granlunda. Ten zkusil překonat brankáře bekhendovou kličkou, kterou ovšem nezvládl díky důrazu českého obránce dotáhnout do konce.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 10. Armia (Pesonen), 17. Manninen (Sallinen, Granlund), 36. Rajala (Seppälä, Heiskanen)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Hietanen, Lehtonen, Seppälä, Heiskanen, Pokka, Friman, Lindell, Ohtamaa – Hartikainen, Manninen, Granlund (A) – Sallinen, Filppula (C), Rajala – Lammikko, Pesonen, Armia – Mäenalanen, Björninen, Anttila (A).
    Trenér: Jukka Jalonen

    Česko: Langhamer (Vejmelka) – Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka (A), Jiříček, Sklenička – Pastrňák, Krejčí (A), Červenka (C) – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Nord (SWE), Stolc (SUI) – Briganti (USA), Davis (USA)

    Diváci: 11 673
    bahis siteleri