Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Sobota 10.09.2022, 18:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:38 SCHROEDER - 2:3
     
    63:38
    Rapperswil právě vstřelil branku! Na tohle už ale domácí hrdina posledních vteřin Heljanko nestačil. Červenka vymyslel snad třetí křižnou přihrávku, tentokrát na JORDANA SCHROEDERA, který svou střelou z první nedal domácímu brankáři šanci na zákrok. Asistence: Roman Červenka, Maxim Noreau.
     
    63:07
    Další přihrávka přes osu kluziště! Červenka znovu rýsoval přihrávku na levý kruh pro vhazování, ale Heljanko se znovu ukázal ve skvělém světle.
     
    62:45
    Maxim Noreau předal kotouč Červenkovi, který vyšperkoval situaci pasem na druhou stranu a poté ještě Jensen dorážel! Heljanko odolal.
     
    62:07
    Červenka se tlačil před posledního hráče a vynutil si faul! Veli-Matti Savinainen (TAP) míří na trestnou lavici za hákování. Rapperswill bude hrát další přesilovku.
     
    60:34
    Tohle byla snad ještě větší tutovka! Roman Červenka střílel z dobré pozice a Heljanko na poslední chvíli fantasticky zakročil.
    58:36 EGGENBERGER - 2:2
     
    58:36
    Rapperswil právě vstřelil branku! To snad není možné! Rapperswil vyrovnává krátce před koncem třetí třetiny. Schroeder poslal vynikající střílenou přihrávku do prostoru před brankou, kde už stál zaparkovaný NANDO EGGENBERGER, kterému pouze stačilo nastavit hůl a usměrnit touš do sítě. Asistence: Jordan Schroeder.
     
    55:54
    Ani nyní se hostům příliš nevedlo, to už však domácí hokejisté hrají v plném počtu. Mezitím Djuse zavítal do útočného pásma.
     
    53:23
    Niko Ojamäki bojoval o kotouč se svými spoluhráči, ale sudí hru přerušuje. Bude se vylučovat, za podrážení odjíždí na lavici hanby Valtteri Kemiläinen (TAP).
     
    52:30
    Patrik Virta si najížděl před soupeřovu branku a domácí následně vyslali prudkou střelu. Ta ovšem nebyla nikterak přesná. Hra pokračuje dál.
     
    50:17
    Bude se opět vylučovat a půjde o vzájemné vyloučení. Veli-Matti Savinainen (TAP) a Roman Červenka (RAP) vyfasovali menší tresty za hrubost.
     
    50:14
    Joni Tuulola si sebral kotouč v obranném pásmu a následně střílel Merelä! Druhý jmenovaný však mířil svou střelou nepřesně.
    48:35 SEPPÄLÄ - 2:1
     
    48:35
    Tappara právě vstřelila branku! Kdo by to řekl, že domácí hokejisté po necelých devíti odehraných minutách otočí skóre utkání! MIKAEL SEPPÄLÄ si našel odražený kotouč a následně svou střelou z kruhu prostřelil bezmocného Nyffelera, který jen vzhlíží ke stropu arény. Asistence: Patrik Virta, Niko Ojamäki.
     
    48:10
    Jensen bojoval o kotouč ve středním pásmu, ale neúspěšně. Matuškin posléze zavítal do útočné zóny, kde nepřesně hledal své spoluhráče.
     
    44:46
    Hosté ovšem neskládají zbraně a nadále útočí. Aebischer posléze tvrdě vypálil od modré čáry a jeho rána nebyla gólově přesná.
    43:41 TANUS - 1:1
     
    43:41
    Tappara právě vstřelila branku! Teď už to ovšem neplatí, domácí hokejisté vzápětí udeřili a máme vyrovnáno. KRISTIAN TANUS se dostal do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a překonal hostujícího gólmana svou střelou. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Tyler Kelleher, Joni Tuulola.
     
    41:10
    Seppälä se dostal ke kotouči a Puhakka se dokonce probojoval až před brankáře. Ten se ovšem nenechal zaskočit a zůstal v klidu.
     
    40:46
    Hra je přerušena, bude vylučovat. Na trestnou lavici odjel útočník Sami Moilanen (TAP) vyfasoval od sudích dvě minuty za podrážení. Hosté hrají přesilovku.
     
    39:35
    Červenka vyslal jedovatou ránu z levého kruhu pro vhazování a český útočník pouze narazil na připraveného Heljanka.
     
    38:24
    Nyffeler měl trochu potíže se střelou jednoho z domácích borců, ale hostující brankář si posléze přeci jen poradil. Velké štěstí pro Rapperswil.
     
    35:39
    Nicklas Jensen udržel kotouč na zádech a následně hosté vyslali ránu od modré čáry! Heljanko měl dobrý výhled a poslal puk do bezpečí.
     
    32:05
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou do dobré příležitosti, ale přihrávka před branku nebyla příliš přesná. Pokračujeme dál.
     
    30:34
    Nyffeler se na druhé straně ovšem nenudí. Tyler Kelleher se prokličkoval přes bránícího hráče do zakončení a prověřil Nyffelera.
     
    30:14
    Gian-Marco Wetter našel Roweho, který se vytočil s kotoučem až před branku a následně bekhendem ohrozil Heljanka. Hra je přerušena.
     
    28:45
    Jensen se ještě dostal do křížku s jedním protihráčem, ale celá situace nebyl nikterak dramatická. Vše se obešlo bez vyloučení.
    26:45 ČERVENKA - 0:1
     
    26:45
    Rapperswil právě vstřelil branku! Hosté se drželi v útočném pásmu zuby nehty a odměnou za to je vstřelená branka. ROMAN ČERVENKA vyslal střelu z levého kruhu a prostřelil domácího brankáře svým pokusem na vzdálenější tyčku. Rapperswil jde krátce před polovinou utkání do vedení. Asistence: Maxim Noreau, Sandro Zangger.
     
    25:32
    Leandro Profico vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, ale domácí brankář Heljanko si vyjel a střelu bez obtíží zneškodnil.
     
    25:06
    Maxim Matuškin (TAP) vyfasoval dvě trestné minuty za nedovolené bránění a bývalý sparťanský obránce už sedí na trestné lavici. Hosté hrají přesilovku.
     
    21:54
    Jordan Schroeder byl úspěšnější na vhazování v obranném pásmu a hosté se podívali do útoku. Heljanko fantasticky zakročil.
     
    20:40
    Sami Moilanen se dostal do velké šance a když byl před brankářem Nyffelerem, zkoušel svůj bekhend, který však nebyl úspěšný.
     
    19:57
    Matuškinova prudká rána od modré čáry byla velmi nadějná a Nyffeler toho moc neviděl! I přesto si však našel výhled a ránu zastavil.
     
    17:29
    Aha. Tyler Moy zřejmě tečoval kotouč na hranici brankoviště a bude se zřejmě řešit, zda hostující útočník nedovoleně nebránil gólmanovi.
     
    17:29
    A pozor! Hra se otočila na druhou stranu a kotouč končí v síti. Rozhodčí ale jede k videu, přiznám se, že ani já jsem situaci neviděl přesně.
     
    16:11
    Největší šance v první třetině! Puhakka zcela sám nikým nekrytý vyslal střelu na branku, která se mu ovšem nepovedla podle představ.
     
    14:43
    Patrik Virta se ocitl sám před soupeřovým brankářem, kterého v tísni už nepřekonal a posléze sám neudržel puk na modré čáře.
     
    10:34
    Jeden z hostujících borců tvrdě srazil domácího hráče, což se místním fanouškům samozřejmě nelíbilo, ale vše proběhlo v rámci regulí.
     
    08:21
    Nicklas Jensen prudce vypálil z pravého kruhu pro vhazování, ale rána dánského útočníka byla nepřesná. Tlak hostí pokračuje.
     
    07:26
    Hosté ze Švýcarska si vyzkouší první přesilovou hru v utkání. Na trestnou lavici usedl obránce Mikael Seppälä (TAP), jenž dostal dvě trestné minuty za držení.
     
    07:14
    Petteri Puhakka nebezpečně nahazoval kotouč od mantinelu do brankoviště, kde kotouč proskákal pouze k zadnímu hrazení.
     
    04:37
    Velká šance hostí. Jeden z hráčů obdržel přesnou přihrávku na levý kruh pro vhazování, odkud vypálil a jeho rána skončila zablokovaná.
     
    03:16
    Tappara znovu vystrčila růžky a brankář Nyffeler musel zakročit. Hostující gólman si bez problémů poradil a přerušil hru.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Tanus (Kelleher, Tuulola), 49. Seppälä (Virta, Ojamäki) – 27. Červenka (Noreau, Zangger), 59. Eggenberger (Schroeder), 64. Schroeder (Červenka, Noreau)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Matuškin, Seppäla, Jürgens, Thomas, Tuulola – Savinainen, Lehterä, Merelä – Puhakka, Virta, Ojamäki – Granath, Tanus, Kelleher – Henriksson, Moilanen, Kuusela – Nieminen.
    Trenér: Jussi Tapola

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Profico, Baragano, Djuse, Aebischer, Maier, Noreau, Sataric, Bircher – Moy, Červenka, Lammer – Zangger, Schroeder, Jensen – Eggenberger, Rowe, Wetter – Dünner, Albrecht, Wick.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: Barcelo, Kaukokari – Grundstrom, Nikulainen
    bahis siteleri