Udinese – Inter 3:1 (kon.) | Cremonese – Lazio 0:4 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 2:0 (kon.)
Monza – Juventus 1:0 (kon.) | AS Řím – Atalanta BC 0:1 (kon.) | AC Milán – Neapol 1:2 (kon.)
konec
AC Monza
1:0 (0:0)
Juventus FC
Neděle 18.09.2022, 15:00 • U-Power Stadium, Monza • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Juventus je po neúspěchu na evropské scéně pod tlakem a na hřišti Monzy se neočekává nic jiného, než plný bodový zisk. Domácí tým je bez vítězství a je přikován ke dnu tabulky Serie A. Monza navíc nedávno odvolala trenéra.
     
    Monza

    Monza prožívá premiérovou sezónu v Serii A a zatím to vypadá na velmi cenou lekci, když získala z úvodních šesti kol pouze jeden bod a židle pod trenérem Giovannim Stroppou to nevydržela. Jeho nástupcem se stal trenér a bývalý hráč Juventusu Raffaele Palladino.
     
    Juventus

    Juventus má za sebou další neúspěšný zápas v základní skupině UEFA Champions League. Pro prohře s Paris Saint-Germain nestačil ani na Benficu a v domaci soutěži to také není bůh ví jaké. Stará dáma je osmá a začíná se ocitat pod určitým tlakem.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Monza: Di Gregorio – Marlon, Marí, Izzo – Ciurria, Pessina (C), Rovella, Sensi, Augusto – Mota, Caprari.
    Cragno, Al. Sorrentino – Caldirola, Machín, Barberis, Gytkjaer, Valoti, Birindelli, F. Ranocchia, Antov, Colpani, Marrone, Bondo, A. Carboni, Molina.
    Trenér: Raffaele Palladino

    Juventus FC: Perin – Danilo (C), Gatti, Bremer, De Sciglio – McKennie, Paredes, Miretti, Kostić – Di María, Vlahović.
    Szczęsny, Pinsoglio – Kean, Bonucci, Rugani, Fagioli, Soulé, Barbieri, Barrenechea, Iling.
    Trenér: Massimiliano Allegri

    Rozhodčí: Fabio Maresca. Asistenti: Emanuele Prenna, Pasquale De Meo. Čtvrtý rozhodčí: Luca Massimi. VAR: Michael Fabbri. AVAR: Alessandro Costanzo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ángel Di María si našel v pokutovém území pěkný přízemní centr z levé strany a pokusil se pohotově vypálit, ve své snaze ovšem neuspěl, stejně jako vzápětí Dušan Vlahović.
     
    3
    Na opačné straně hřiště zkusil vypálit zpoza šestnáctky Stefano Sensi, jeho střela ale byla zablokována, zatímco Nicolo Rovella minul přízemní střelou levou tyč.
     
    5
    Monza se skvěle pohybuje a Juventus hodně často kouskuje hru drobnými fauly, které se zatím shodují s rámcem razance a nejsou odměněny kartami.
     
    6
    Domácí měli výhodu vůbec prvního rohového kopu v zápase, následný přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen a Juventus se znovu ubránil.
     
    8
    Dušan Vlahović si nabíhal v blízkosti vápna na kolmou přihrávku, bohužel pro Juventus mu ale míč mířil na paty a navíc se musel smířit se šlapákem, který nebyl odpískán.
     
    9
    Monza odvrátila přízemní centr ze strany a po rohovém kopu z levé strany se nejspíš dostal na přední tyči k hlavičce Dušan Vlahović, pokus útočníka Juve ale vůbec nezamířil na bránu.
     
    11
    Stefano Sensi rozehrál rohový kop nakrátko a do šestnáctky Juventusu poslal vysoký centr, který zamířil přímo do rukavic Mattiy Perina.
     
    12
    Armando Izzo mohl z ničeho nic poslat Monzu do vedení, když si na hranici malého vápna naběhl na skvělý kolmý pas, zády k bráně ale hlavičkoval vysoko nad!
     
    14
    Dušan Vlahović dostal na levé straně šestnáctky příliš mnoho prostoru a jeho prudká střela z úhlu málem zamířila do bližšího horního rohu brány! Zřejmě byl ale v těsném ofsajdu, takže gól by stejně neplatil.
     
    18
    Patrick Ciurria si naběhl na zpětný centr z levé strany pokutového území a jeho pohotový přízemní volej těsně minul pravou tyč, hned vzápětí se ale pískat ofsajd.
     
    21
    Carlos Augusto se snažil udržet míč na pravém křídle, jenže si hodně pomáhal rukama a Mattia De Sciglio vybojoval faul na svou osobu.
     
    22
    Juventus rychle ztratil míč a situaci řešil ostrým skluzem Gleison Bremer, který se stal prvním potrestaným mužem dnešního zápasu.
     
    24
    Matteo Pessina rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a do vápna poslal z velké dálky a úhlu centr, který se stal snadnou kořistí Mattiy Perina.
     
    25
    Polovina prvního poločasu je za námi a Juventus zatím podává velice slabý výkon. Monza je aktivnějším týmem, což je hodně překvapivý fakt.
     
    28
    Dušan Vlahović napřáhl na pravé straně šestnáctky k přízemní střele z úhlu, která sice mířila ke vzdálenější levé tyči, jenže byla příliš slabá a Michele Di Gregorio byl včas na zemi.
     
    29
    Mattia Perin si nebyl jistý, zda po vyběhnutí z brány může hrát rukama a na hranici šestnáctky převedl hlavičku, po které míč odpálil na polovinu hřiště.
     
    31
    Patrick Ciurria napřáhl na ose hřiště k nádherné táhlé střele levačkou a jeho pokus zpoza šestnáctky zamířil těsně nad bránu Juventusu!
    31. Ciurriova dělovka nad břevno
     
    32
    Hned vzápětí vystřelil z podobného místa Stefano Sensi, jeho pokus ale zamířil po zemi pouze doprostřed brány, kde byl připravený Mattia Perin.
     
    34
    Filip Kostić se snažil vybojovat míč ve středovém kruhu, jenže jeho skluz přišel o malou chvíli později než bylo potřeba a pískal se faul.
     
    37
    Do konce úvodního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a obraz hry se nemění. Monza je lepším týmem a navíc už měla dvě dobré příležitosti.
     
    38
    Patrick Ciurria si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr z levé strany a krok mu scházel k tomu, aby z blízkosti poslal Monzu do vedení.
     
    40
    Ángel Di María v souboji tělo na tělo zbytečně udeřil loktem protihráče do hrudi a ihned viděl červenou kartu!
    40. Červená karta za loket Di Maríi
     
    42
    Na dnešním zápase nechybí ani prezident Juventusu Pavel Nedvěd a nyní se zamyšleným pohledem sleduje odchod Ángela Di Maríy ze scény.
     
    44
    Monza má před sebou hodně času na to, aby přesilu využila a potrestala Juve za velmi špatný výkon.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Monza byla proti Juventusu během úvodního poločasu lepším týmem, a ikdyž se střelecky prosadit nedokázala, po přestávce se může její tlak ještě umocnit. V závěru poločasu byl vyloučen Ángel Di María, který zbytečně udeřil protihráče loktem do hrudi. Skóre po prvním poločase. Monza 0 Juventus 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Patrick Ciurria poslal před bránu Juventusu z pravého křídla přízemní střílený centr, který byl na přední tyči odvrácen, a Matteo Pessina už se k přímé střele na bránu nedostal.
     
    48
    Stará dáma má před sebou cely druhý poločas na to, aby potvrdila roli favorita, jenže ho hraje o deseti poté, co byl krátce před přestávkou vyloučen Ángel Di María.
     
    50
    Juventus předvedl strašidelnou rozehru a Gianluca Caprari dobře vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky, jeho projektil ovšem nabral příliš velkou výšku.
     
    52
    Dušan Vlahović byl v blízkosti levé tyče rychle zdvojen a ani přes velkou snahu se do zakončení nakonec dostat nedokázal. Jeho bojovnost však byla příkladná.
     
    53
    Dany Mota se ocitl po centru ze strany v obrovské příležitosti, u pravé tyče ale zakončoval z blízkosti těsně mimo!
    53. Mota střílel zblízka vedle
     
    54
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Christian Gytkjaer.
     
    54
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Andrea Barberis.
     
    55
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Marlon, přichází Luca Caldirola.
     
    57
    Christian Gytkjaer mohl ihned po příchodu na hřiště skórovat, po krásném centru ale hlavičkoval na hranici malého pokutového území vysoko nad!
     
    59
    Jeden z domácích hráčů zahrál rukou při zpracování míče a Juventus rychle rozehrál. Dušan Vlahović už si nabíhal na kolmici za obranu, Fabio Miretti ho ale nakonec najít nedokázal.
     
    62
    Gianluca Caprari se ocitl s míčem na pravé straně šestnáctky, než ho ale stačil zpracovat a něco vymyslet, utekl mu do zamezí. Pouze odkop od brány Juve.
     
    64
    Matteo Pessina zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho přízemní střela ale zamířila k bližší levé tyči, kde byl včas Mattia Perin a nadvakrát míč lapil.
     
    66
    Nicolo Rovella zkusil na pravé straně vápna vypálit z úhlu, jeho pohotový volej ale opět chytil na přední tyči Mattia Perin.
     
    68
    Danilo šel do přečíslení tři na jednoho, jenže pokazil finální přihrávku a skvělý skluz vytáhl Pablo Marí.
     
    69
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Andrea Colpani.
     
    70
    Nicolo Rovella využil rozehry rohového kopu nakrátko a zpoza šestnáctky napřáhl k technické střele, která skončila vedle vzdálenější pravé tyče hostující brány.
     
    72
    Leandro Paredes rozehrál na levé straně standardní situaci a Danilo hlavičkoval na přední tyči v předklonu mimo! Po dlouhé době šance Juve.
    72. Předkloněný Danilo hlavičkoval nepřesně
     
    74
    Monza právě vstřelila branku!
    CHRISTIAN GYTKJAER využil nádherného přízemního rohlíku za obranu a z blízkosti poslal Monzu do vedení! Krásným centrem z pravé strany ho našel hodně aktivní Patrick Ciurria. Asistence: Patrick Ciurria.
    74. Christian GYTKJAER - 1:0
     
    77
    Juventus v minulém kole sahal po senzačním obratu, jenže gól nakonec neplatil a byla z toho remíza 2:2. Co by dnes Juve za dělbu bodů dalo.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Moise Kean.
     
    80
    Pokud budeme hodně upřímní, tak dnešní výkon Juventusu nestojí ani za slovo. Jalový směrem dopředu a navíc zbytečný faul, po kterém šel o deseti.
     
    82
    Moise Kean mohl z ničeho nic vyrovnat, po zpětném centru ze strany ale hlavičkoval přímo do náruče brankáře Michela Di Gregoria!
    82. Di Gregorio zpacifikoval hlavičku Keana
     
    85
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Carlos Augusto, přichází Samuele Birindelli.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Fabio Miretti, přichází Nicolò Fagioli.
     
    86
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Mattia De Sciglio, přichází Matías Soulé.
     
    88
    Křeče měl zřejmě Nicolo Rovella, který po krátké prodlevě musel odejít za postranní čáru.
     
    90
    Juventus málem předvedl další pozdní gól, když po jeho rohovém kopu hlavičkoval těsně vlastní brány Nicolo Rovella!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým AC Monza, kterou viděl dodatečně za faul Luca Caldirola.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    V Monze jsou populární Formule 1, ale také fotbal stojí za to. Monza prožívá premiérovou sezónu v Serii A a dnes navíc poslala do kolen slavný Juventus. Úvodní výhra a navíc naprosto zasloužená. Hrdinou se stal střídající Christian Gytkjaer a smolařem vyloučený Ángel Di María. Konečný výsledek. Monza 1 Juventus 0. (17:00:05)

    Tomáš Reiner

    Branky: 74. Gytkjaer (Ciurria)

    Karty:   90+2. Caldirola (MOA) – 22. Bremer (JUV)   40. Di María (JUV)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 16:17.
    AC Monza: Di Gregorio – Marlon (55. Caldirola), Marí, Izzo – Ciurria, Pessina (C), Rovella, Sensi (54. Barberis), Augusto (85. Birindelli) – Mota (54. Gytkjaer), Caprari (69. Colpani).
    Náhradníci: Cragno, Al. Sorrentino – Machín, Valoti, F. Ranocchia, Antov, Marrone, Bondo, A. Carboni, Molina.

    Trenér: Raffaele Palladino

    Juventus FC: Perin – Danilo (C), Gatti, Bremer, De Sciglio (86. Soulé) – McKennie, Paredes, Miretti (85. Fagioli), Kostić (78. Kean) – Di María, Vlahović.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bonucci, Rugani, Barbieri, Barrenechea, Iling.

    Trenér: Massimiliano Allegri

    Rozhodčí: Fabio Maresca. Asistenti: Emanuele Prenna, Pasquale De Meo. Čtvrtý rozhodčí: Luca Massimi. VAR: Michael Fabbri. AVAR: Alessandro Costanzo
    bahis siteleri