HC UP Olomouc – Engineers Prague 2:9 (kon.) | North wings Ústí – VUT Cavaliers Brno 4:2 (kon.) | UK Kings Prague – Riders Univerzita Pardubice 4:0 (kon.)
konec
UK Kings Prague
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Riders Univerzita Pardubice
Pondělí 26.09.2022, 19:00Univerzitní liga ledního hokeje • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky ledního hokeje. Vítám vás u přenosu z 1. kola Univerzitní ligy ledního hokeje, konkrétně mezi týmy UK Hockey Prague a Riders Univerzita Pardubice.

    Domácí v minulé sezóně obsadili 1. místo v základní části a nakonec vyhráli i celou soutěž, když ve finálové sérii porazili 2:1 na zápasy Akademiky Plzeň.

    Hostům se dařilo podstatně méně, neboť se ziskem pouhých dvanácti bodů obsadili předposlední 9. příčku a vyřazovací boje se jich tak vůbec netýkaly.
     
    Úvodní sestavy:

    UK Hockey Prague: Pícl (Mašek) – Piskač, Pika, Odehnal, Lelek, Glitta, Kulda – Velas, Hakl, Krchňák, Volf, Jindra, Rudolph, Kovařík, Limanovský.
    Trenér: Filip Čmejla

    Riders Univerzita Pardubice: Novotný – Pražák, Obr, Vacek, Kopecký – Zheliznyak, Skryp, Stolín, Pavlík, Hebek, Klíma, Ladman, Skála, Šrámek, Hejný, Teuber.
    Trenér: Martin Šejba

    Rozhodčí: Glanc – Dědek, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhrály Pardubice, jejichž první útok se však zadrhl hned na útočné modré čáře.
     
    00:30
    Rozehrávka domácích došla až do rohu, kde byl však Volf tvrdě přišpendlen k mantinelu a odevzdal touš.
     
    01:13
    V dobré pozici na levém kruhu byl Hejný, který však rychlý protiútok úplně zazdil! Nejdříve mu puk sjel a následné zakončení z úhlu už nemohlo Pícla ohrozit.
     
    01:26
    Ihned po vhazování pálil od modré Kopecký, avšak jeho pumelice Pícla nerozhodila.
     
    01:49
    Pardubice se dopustily icingu, vhazovat se bude po levici brankáře Novotného.
     
    02:00
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Tak to je velmi rychlý start v podání domácích Pražanů! Zpoza branky dostal puk do ohně FREDERIK HAKL, jenž nadvakrát bekhendem překonal gólmana a obstaral tak první trefu Karlovy univerzity v nové sezoně. Asistence: Benjamín Velas, Kryštof Kovařík.
    02:00 HAKL - 1:0
     
    02:43
    Volf se ve středním pásmu zmocnil nepřesné rozehrávky hostů a po levém mantinelu se prosmýkl do útočného pásma. Jeho následnou střelu z úhlu ale zvládl vykrýt Novotný.
     
    03:06
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Studená sprcha pro Riders pokračuje. Nepovedený pokus z levé strany se odrazil přesně na čepel TOMÁŠE KRCHŇÁKA. Ten vyslal střelu ještě nepovedenější, nicméně i přesto si puk nějakým způsobem proklestil cestu mezi Novotného betony a zapadl do branky. Asistence: Prokop Limanovský, David Jindra.
    03:06 KRCHŇÁK - 2:0
     
    04:05
    Rychlý protiútok hostů skončil u Klímy, který ale schytal velmi tvrdý bodyček, po němž se dlouho sbíral z ledu. Kapitán Pardubic ještě situaci řešil s rozhodčím, ten ale zákrok jako nedovolený neposoudil.
     
    05:10
    Velmi aktivní Volf se tentokrát zpoza branky vytočil až do předbrankového prostoru, odkud však nedokázal kvalitně zakončit.
     
    05:21
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Hejný – 2 min., držení.
     
    05:31
    Pardubickým se ihned po startu početní nevýhody podařilo vyhodit puk.
     
    06:23
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Nádherná přesilovková kombinace znamená tříbrankové vedení domácích, v Praze je zaděláno na debakl. TOMÁŠ KRCHŇÁK dostal do mezikruží citovku z levého mantinelu, kterou usměrnil přesně k pravé tyči a podruhé se zapsal do listiny střelců. Asistence: Matěj Odehnal, Oliver Glitta.
    06:23 KRCHŇÁK - 3:0
     
    07:37
    Pražané jsou opět usazeni v pásmu, kde motají obranu soupeře, zatím je na ledě jen jeden tým.
     
    08:08
    Adresátem dlouhé přihrávky na útočnou modrou byl Limanovský, kterému však chybělo pár čísel k tomu, aby se na prudký puk natáhl.
     
    08:52
    Krchňák byl teď jen krůček od hattricku! Z pravého mantinelu dostal nabito na hranu brankoviště, odkud okamžitě pálil. Trefil však jen boční síť.
     
    09:50
    Riders opět zkazili rozehrávku. Obr při snaze vyvést puk z obranného pásma chyboval, čehož domácí ihned využili. Velas však z levého mantinelu našel jen vyrážečku Novotného.
     
    10:03
    Pavlík se snažil dojet dlouhý puk v útočném pásmu, bruslařský souboj však prohrál a hra se tak vinou icingu vrací zpět do obranného pásma hostů.
     
    10:20
    Hned po buly mohl skórovat Volf, který dorážel vyražený puk na brankovišti. Minisouboj s pražským kapitánem ale vyhrál brankář Novotný.
     
    10:56
    Stolín bez nápadu jen dloubl puk do útočného pásma a odebral se na střídačku. Pardubičtí mají dnes obrovský problém vůbec přejít obrannou modrou čáru.
     
    12:10
    Kovařík přesně našel Hakla v mezikruží, ten ale v pádu nedokázal kvalitně zamířit a poslal touš přímo do náruče Novotného.
     
    12:27
    Hra je přerušena, pardubická branka vypadla ze svého postavení. Vhazovat se bude po Novotného pravici.
     
    13:06
    Volf si na levém mantinelu nádherně obhodil protihráče a dostal se do střelecké pozice. Tu však prováhal a nakonec zakončoval až z ostrého úhlu. S tím neměl Novotný nejmenší problém.
     
    13:35
    I Pardubickým se teď podařilo zakončit, Klímova dorážka však v brance neskončila.
     
    13:38
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Piskač – 2 min., faul kolenem.
     
    14:06
    Pražané okamžitě dokázali vyhodit a Pardubicím se opět nedaří zavést puk do útočného pásma.
     
    14:28
    Tak přeci jen přišlo pardubické zakončení. Na modré čáře se s tím Kopecký nikterak neváhal a poslal puk na branku. Pícl však i přes zakrytý výhled schoval touš ve výstroji.
     
    14:53
    Pícl už má přeci trochu více práce než v první polovině první třetiny. Tentokrát musel řešit Ladmanovu dorážku z hrany brankoviště, avšak i po ní svítí na světelné tabuli nula.
     
    15:38
    Domácí v plném počtu.
     
    16:06
    Zheliznyak se na obranné modré čáře zmocnil kotouče a rozjel rychlý protiútok. V tom si však počínal příliš sobecky a po nájezdu do dvou protihráčů se musel zase vracet k vlastní brance.
     
    17:03
    Piskač dostal nabito na modrou, kde si pečlivě nachystal svoji střelu. Tu Novotný vůbec neviděl a je dílem velkého hostujícího štěstí, že nezapadla za jeho záda.
     
    18:12
    Znovu pálil od modré Daniel Piskač, tentokrát se jeho projektil zastavil o vnější síť, do níž se odrazil od zadního mantinelu.
     
    18:52
    Šťastného odrazu mohl před brankou soupeře využít Skála, jenže se nabídnuté příležitosti sám zalekl a do kotouče jen ledabyle plácl.
     
    19:31
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Jindra – 2 min., faul kolenem.
     
    19:37
    Pražák si ihned po buly vybruslil prostor na modré, jeho následná střela a jen rozezvučela zadní mantinel.
     
    19:47
    Znovu pálil od modré Pražák. Tentokrát však přímo do náruče Pícla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    První třetina je minulostí. O jejím průběhu jasně vypovídá skóre, domácí vedou naprosto zaslouženě 3:0 a prvních deset minut byli skutečně jediným týmem na ledové ploše. Ve druhé polovině první dvacetiminutovky se Pardubicím alespoň částečně podařilo srovnat krok, avšak na nic víc než dvě přesilovky to nestačilo. Jednu z nich si ale hosté přenesou i do druhého dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté, kteří stále hrají v početní výhodě, rychle dostali puk do útočného pásma. Teuberova střela z mezikruží ale skončil v lapačce Pícla.
     
    20:29
    Obrův výpad po levém křídle byl zakončen bekhendovou střelou, s níž nemohl mít Pícl žádný problém.
     
    20:58
    Pražané vyhazují a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    21:28
    Na přihrávku od modré čáry se ve slotu natáhl Jan Stolín, nicméně na jeho slaboučkém zakončení si smlsl gólman.
     
    21:31
    Domácí v plném počtu.
     
    22:16
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Hakl – 2 min., sekání.
     
    22:43
    Pardubičtí hrají další přesilovku, tahle zatím nevypadá vůbec špatně. Zámek ukončil Kopecký, jehož ránu lapil Pícl.
     
    23:12
    Teď už se ale Karlově univerzitě podařilo vyhodit.
     
    24:06
    Krkolomným způsobem teď Pardubičtí prošli do útočného pásma, kde se stejně krkolomně snažil zakončovat Pavlík. Bez úspěchu.
     
    24:16
    Domácí v plném počtu.
     
    24:28
    Riders viditelně přidali, nyní jejich útok ale zastavil ofsajd.
     
    24:50
    Rozehrávku po mantinelu zastavil ještě v útočném pásmu Vojtěch Pražák. Na jeho střelu od modré ale Pícl dobře viděl a v pohodě ji schoval do výstroje.
     
    25:30
    Podobně jako před malou chvílí Pražák zakončoval nyní na druhé straně Piskač. Jeho střela od modré skončila v náruči Novotného.
     
    25:59
    Pardubice se na malou chvíli usadily v pásmu, avšak Pražák při snaze udržet modrou čáru přihrál nepřesně.
     
    26:40
    Limanovský se z levého mantinelu procpal až do střelecké pozice. Mířil na bližší tyč, k té se ale důkladně přitiskl gólman.
     
    26:54
    Ladmanova střela z levé strany Píclovi vypadla, pražský gólman ale stihl puk schovat ještě před příjezdem po dorážce sahajících protihráčů.
     
    27:52
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Až neuvěřitelně mnoho prostoru dostal od pardubické obrany Kovařík, jenž se zpoza branky sám probruslil až do slotu. Jeho střelu Novotný ještě zvládl alespoň vyrazit, nicméně na dorážku nikým nekrytého FREDERIKA HAKLA už byl krátký. Asistence: Kryštof Kovařík, Benjamín Velas.
    27:52 HAKL - 4:0
     
    28:22
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Šrámek – 2 min., nebezpečná výstroj.
     
    29:00
    Domácí přesilovka zatím nestojí za nic, Pražanům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    29:15
    Glittova střela od modré mířila přímo do hrudi Jiřího Novotného.
     
    29:48
    Domácí se nakonec přeci jen usadili v pásmu, avšak Piskač při snaze o křižný pas trefil jen brusle protihráče, od nichž se touš odrazil do středního pásma.
     
    30:22
    Hosté v plném počtu.
     
    30:37
    Limanovský dostal zpoza branky prudký pas do slotu, který však při snaze o střelu promáchl.
     
    31:28
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Novotný – 2 min., podrážení.
     
    31:42
    Riders se okamžitě po startu oslabení osvobozují.
     
    32:14
    Glitta dostal od Hakla překrásný křižný pas na pravý kruh, odkud ihned pálil. Branku však minul.
     
    32:37
    Pražané se drží v útočném pásmu, ale jejich kombinace je příliš statická.
     
    32:48
    Nakonec to na sebe vzal Volf, který si od modré čáry sjel na levý kruh, odkud vypálil přesné do Novotného lapačky.
     
    33:28
    V samém závěru přesilovka poslal dělovku od modré čáry Piskač, ta ale končí v náruči brankáře.
     
    33:28
    Hosté v plném počtu.
     
    33:59
    Jindra dostal křižnou přihrávku k levé tyči, kam si sjížděl z druhé vlny. Jiří Novotný mu ale neskutečně rychlým přesunem doslova ukradl gól z hokejky.
     
    34:24
    Velas měl na levé straně spoustu místa a i díky tomu zvládl nabrat obrovskou rychlost. Jeho střela z levého kruhu ale prosvištěl mimo kolem zadní tyče.
     
    35:31
    Novotného branka vypadla ze svého postavení, hra se přerušuje.
     
    35:51
    Piskač od modré nahodil a své nahození si za branku sám také dojel. Na mantinel jej ale přitlačil Obr, jenž svému kolegovi z obrany dal šanci Piskače obrat.
     
    36:16
    Dorážka po Piskačově ráně od modré klouzala snad po brankové čáře, gól z toho ale není!
     
    36:53
    Limanovský dostal z rohu střílený pas do mezikruží, který se pouhým nastavením čepele snažil usměrnit na branku, tu však minul.
     
    37:30
    Skála špatně vyřešil situaci dva na jednoho, neboť trefil právě jediného bránícího hráče v cestě.
     
    38:33
    V přečíslení tři na jednoho předložil Pavlík puk Skálovi k pravé tyči. První jmenovaný měl ale přihrávat mnohem dříve, takhle musel na prázdnou branku střílet Skála z příliš ostrého úhlu.
     
    39:03
    Klíma se aktivním napadáním zmocnil kotouče v útočném pásmu, na jeho přihrávku do předbrankového prostoru ale nikdo nereagoval.
     
    39:43
    Volf při snaze o parádičku na levém kruhu ztratil rovnováhu a přišel o dobrou střeleckou pozici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:35.
     
    Ve druhé třetině se hra viditelně srovnala, což je patrné i na průběžném skóre. Pardubickým se ale i přes řadu slibných příležitostí nepodařilo odčarovat kouzlo bezchybného Pícla. Pražané tak díky jediné trefě, kterou obstaral Frederik Hakl, odskočili do vedení 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Hosté se ihned po vyhraném buly vrhli do útočného pásma, kde z mezikruží zahrozil Ladman, ani on ale Pícla nepřekonal.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Pavlík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:40
    Riders ihned po začátku oslabení vyhazují.
     
    41:10
    Domácí už jsou pevně usazeni v útočném pásmu, kde roztáčejí přesilovkový kolotoč.
     
    41:26
    Za brzdu zatáhl a kolotoč svým zákrokem zastavil Jiří Novotný.
     
    41:44
    Kovařík byl na konci rychlé akce, když se snažil překonat Novotného bekhendovým blafákem. Pardubický maskovaný muž mu ale mrštným vypíchnutím sebral kotouč.
     
    42:25
    Piskač na modré málokdy váhá a nejinak tomu bylo i nyní. Jeho rána však tentokrát nemířila mezi tři tyče.
     
    42:31
    Hosté v plném počtu.
     
    43:22
    Sledujeme rozháranou pasáž plnou nepřesností na obou stranách.
     
    43:59
    Hlavní rozhodčí byl nucen přerušit hru, neboť si při pádu přivodil nějakou bolístku. Zápas ale bude pokračovat, arbitr celou situaci přešel s úsměvem.
     
    44:34
    Ladman byl adresátem dlouhého pasu na útočnou modrou čáru, kde ale puk nezkrotil a raději se otočil směrem ke střídačce.
     
    45:07
    Karlova univerzita ve třetí třetině opravdu důsledně brání. Nevím, co by se muselo stát, aby se Pardubicím podařilo konec duelu zdramatizovat.
     
    45:16
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Hebek – 2 min., hákování.
     
    45:42
    Z pravého kruhu střílel Hakl, nicméně jeho pokusem k bližší tyči neměl Novotný žádné výraznější potíže.
     
    46:15
    Už dobrých pět střel letělo na pardubickou branku v této přesilovce Pražanů. Zatím sledujeme opravdu drtivou početní výhodu.
     
    46:51
    Pardubická čtveřice už sotva bruslí, domácí kombinace směřuje k páté trefě.
     
    46:58
    Ta se odkládá, hosté vyhazují.
     
    47:16
    Hosté v plném počtu.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Skryp.
     
    47:55
    Přesilovkový kolotoč UK se znovu roztáčí.
     
    48:25
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice:
    Kopecký – 2 min., podrážení.
     
    48:40
    Limanovský se z rohu snažil přihrávat do ohně, ale trefil jen brusle jednoho ze tří bránících hráčů.
     
    49:05
    Pavlík dokázal vyvést puk až do útočného pásma, kde pošetřil čas.
     
    49:35
    Hebek schytal tvrdou ránu pukem a chvíli to vypadalo, že se Pardubice budou bránit ve dvou. Pražané ale sportovně počkali, než se hostující hráč postaví na nohy.
     
    50:41
    Kopecký ihned po přejezdu modré čáry zakončil. Pícl však s jeho střelou neměl žádný problém, a to i přesto, že na domácího gólmana pěkně dlouho žádný puk neletěl.
     
    51:23
    Kulda se prosmýkl po pravém mantinelu a bekhendem hledal někoho ve slotu, jeho přihrávka ale neprošla přes bránícího hráče.
     
    52:37
    Útok domácích zastavuje ofsajd. Limanovskému se verdikt rozhodčího nelíbí, nic s ním ale nenadělá.
     
    53:03
    Zápasu už chybí tempo, oba celky vědí, že je o vítězi rozhodnuto a jen silou vůle dohrávají.
     
    53:21
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Jindra – 2 min., podrážení.
     
    53:26
    Početní výhoda hostí začíná Piskačovým vyhozením.
     
    53:49
    Kopeckého nahození se chvíli vrtělo před Píclem, ale jako první u puku byli domácí beci, kteří uklidnili situaci.
     
    54:21
    Hejného střela z pravé strany končí ztečovaná v ochranné síti.
     
    54:30
    Kulda vyhazuje, Pražané se znovu osvobozují.
     
    55:21
    Domácí v plném počtu.
     
    55:28
    David Jindra ihned po návratu z trestné lavice dostal puk do druhé vlny a z mezikruží zakončil. Novotný schoval puk ve výstroji.
     
    55:48
    Ladman byl tvrdě sražen u mantinelu, do akce musí i lékař, snad bude pardubický útočník v pořádku.
     
    55:48
    Ladman se zvedá a po svých se vrací na střídačku, je to dobré!
     
    55:54
    Puk ihned po buly vypadl na Kopeckého, jenž tvrdě vypálil. Ani tato dělovka ale zatím bezchybného Pícla nepřekonala.
     
    56:26
    Odehnal se na útočné modré proháčkoval mezi dvěma protihráči, díky tomu mohl jít v podstatě sám na branku, to by však nesměl ihned po pěkné kličce ztratit rovnováhu.
     
    57:54
    Kulda se z pravé strany snažil najít spoluhráče na zadní tyči. Na branku nakonec málem doskákala sama přihrávka, situaci uklidnil brankář Novotný.
     
    58:35
    Rozehrávka Karlovy univerzity končí zakázaným uvolněním.
     
    58:51
    Krchňák na levém křídle zasekl a překládal puk na osu hřiště, jeho pas byl ale nepřesný a připadl do pardubické moci.
     
    59:51
    Piskač dostal od Jindry pěkný pas před branku, potřeboval by ale o pár čísel delší hůl, aby se na puk měl šanci natáhnout.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Ráz utkání určila první desetiminutovka, v níž se domácí Karlově univerzitě podařilo odskočit do tříbrankového trháku. Od druhé třetiny se hra srovnala, nicméně Riders nevyužili byť jedinou z několika nadějných příležitostí. Jedinou brankou, která nepadla v prvním dějství se tak stala ta z 28. minuty, obstaral ji Hakl. Tři body po zásluze zůstávají v Praze, lví podíl na tom má i brankář Michal Pícl, jenž i přes podprůměrnou vytíženost zůstal koncentrovaný a vychytal čisté konto.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (21:12:13)
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 2. Hakl (Velas, Kovařík), 4. Krchňák (Limanovský, Jindra), 7. Krchňák (Odehnal, Glitta), 28. Hakl (Kovařík, Velas)


    UK Kings Prague: Pícl (Mašek) – Piskač, Lelek, Pika, Odehnal, Lelek, Glitta, Kulda – Velas, Hakl, Krchňák, Volf (C), Jindra, Rudolph, Kovařík, Limanovský.
    Trenér: Filip Čmejla

    Riders Univerzita Pardubice: Novotný – Pražák (A), Obr, Vacek (C), Kopecký – Zheliznyak, Skryp, Stolín, Pavlík (A), Hebek, Klíma, Ladman, Skála, Šrámek, Hejný, Teuber.
    Trenér: Martin Šejba

    Rozhodčí: Glanc – Dědek, Thuma
    bahis siteleri