Nashville – Florida 3:4 (po pr.) | Montreal – New Jersey 1:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 0:4 (kon.) | Nashville – Florida 4:0 (kon.) | Seattle – Edmonton 3:0 (kon.)
Vegas – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Seattle Kraken
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Edmonton Oilers
Úterý 27.09.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:06
    Beniers ukázal schopnosti s pukem, ale pak přišla solidní možnost Oilers. Joey Daccord sklízí potlesk, když vytrčil svou brankářskou hůl a zastavil Devina Shora při forhendovém blafáku dříve, než ho stihl dokončit.
     
    54:41
    Fanti má plné nohy práce, to už jsou zase hráči Krakena v ponechané výhodě. Ta ovšem netrvala dlouho, nakonec bude vyloučen jeden borec z každého tábora. McComrick sedí za nedovolené bránění, Niemelainen zase za předchozí loket.
     
    52:15
    Hosté rezignovali a Mattias Janmark přichází s dalším hákováním. Přesilovka pět na tři.
    51:44 Úchvatná souhra! Wennbergovi se nicméně schoval puk pod bruslí.
     
    51:44
    Seattle si teď z Edmontonu udělal dobrý den! Střela Schultze ještě k brance neprošla, ale pak si elitní letka připravila kombinaci, po níž zůstal sám před prázdnou klecí Alex Wennberg. Kdyby se mu kotouč nezamotal pod bruslí, bylo to 4:0.
     
    51:18
    Projev Oilers se zřejmě výrazně nezmění ani v následujících dvou minutách, kdy bude na trestné pykat Luke Esposito za své hákování.
     
    47:57
    Hákováním se provinil Devin Shore a z trestné lavice bude sledovat další snahu domácích.
    40:43 Morgan GEEKIE - 3:0
     
    40:43
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Toto rčení v utkání Krakena s Oilers rozhodně platí. Po neproměněné příležitosti v podání Ryana se v oslabení do přečíslení dva na jednoho dostali Brandon Tanev a MORGAN GEEKIE. Druhý jmenovaný dostal krásnou přihrávku, kterou už nezastavil Kailer Yamamoto, a příklepem nedal brankáři Fantimu žádnou šanci na to udržet v utkání čisté konto. Je to 3:0 a Seattle kráčí za výhrou. Asistence: Brandon Tanev.
     
    40:15
    Derek Ryan dnes není mužem osudu. Ihned po úvodním vhazování se natlačil do další obrovské šance, jenže narazil na beton připraveného Daccorda.
    39:32 Gólman Oilers Fanti se na konci periody zaskvěl betonem.
     
    39:32
    A paradoxně největší šance pro Krakeny! Unikající Max McComrick si nepřišel na Fantiho, který předvedl důležitý zásah betonem.
     
    37:18
    Hodně ostrý náraz. Jacob Melanson si našel hlavu Hamblina a zcela po právu míří pod sprchy. Pětiminutové vyloučení doprovodil trest ve hře. Za katr usedne jako náhradník Ryan Donato.
     
    34:51
    Brankáře Daccorda seknul Tyler Benson. Jasné dvě minuty.
    34:15 Ryan DONATO - 2:0
     
    34:15
    Seattle právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný začátek šichty právě prožil brankář Joey Daccord! Nahození od modré čáry schoval do lapačky, aby puk okamžitě vyklepal a poslal ho vzduchem přes dvě čáry až na RYANA DONATA. Ten vylákal z ideálního postavení Fantiho a vyvedenou otočkou kolem klece zařizuje druhou trefu Krakenů. Parádní hokejový moment, díky kterému se domácí odpoutávají na rozdíl dvou gólů. Taková asistence se od gólmana nevidí moc často. Asistence: Joey Daccord.
     
    32:34
    A po svém nejlepším zákroku si může Martin Jones odfrknout. Předvedl 13 přesných zásahů, udržel čisté konto a odchází na střídačku. V brankovišti jej nahradí Joey Daccord.
     
    32:11
    V lákavé příležitosti se objevil Tylor Benson, jenže Jones ho rázně odmítnul. Pohotový zákrok betonem na střídačce ocenil i jeho kolega Daccord. Útočník z druhé formace Oilers měl v podstatě samostatný nájezd, ale nevybral si gólové řešení.
     
    30:01
    Konečná pro brankáře Oliviera Rodrigueho. Po jednom inkasovaném gólu přepouští místo Ryanu Fantimu.
     
    26:46
    Přesilová hra Oilers se chýlí ke konci. Pochvalu znovu zaslouží Kempný. Před brankou zůstal nepokrytý Hamblin, někdejší český reprezentant, kterého v minulých letech trápila zranění, však k útočníkovi Oilers přiskočil a zásahem holí zmařil gólovou příležitost.
     
    24:53
    Na vině předchozího hvizdu byl technický prohřešek Seattlu. Šest Krakenů na ledě, trest odsedí Ryan Donato.
    22:12 Matty BENIERS - 1:0
     
    22:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    To byla zcela perfektní rána. MATTY BENIERS z levého křídla zvedl kotouč úspěšně pod břevno a brankář Rodrigue zůstal v brankovišti naprosto konsternovaný. Blízko zastavení předchozího Seppäläova pasu byl sice Kesselring, ale poté, co kotouč pouze tečoval, otevřela se před Beniersem volná dálnice, po které prosvištěl až ke gólu. Kraken otevírá skóre zápasu na počátku druhé třetiny. Asistence: Peetro Seppälä.
     
    19:24
    Nedovolené bránění brankáři provedl muž, jehož profilové fotografie jsou v NHL pověstné. Brandon Tanev bude s napětím sledovat zbytek třetiny z trestné lavice.
     
    16:23
    Tentokrát už se James Hamblin z týmu Oilers trestu nevyhne. V útočném pásmu předvedl držení, odpyká dvě minuty.
     
    16:02
    Nejprve na tyčku zazvonil Shore, nicméně akce Edmontonu nadějně pokračovala. Zakončení Dereka Ryana z pravé strany si pohlídal Jones. Lapačkou přerušil hru a nařídil další komerční přestávku.
     
    15:12
    Vracející se Kempný překvapil zadáky Oilers a málem se na hrotu útoku dostal do samostatného úniku. Chyběl mu zhruba jeden krok, aby na Rodrigueho postupoval zcela osamocený.
     
    13:08
    Zřejmě rýha v ledu zbavila Michala Kempného rovnováhy. Český bek ve službách Krakenů při snaze zahrát kotouč vleže trefil soupeře a odsedí si dvě minuty za podrážení.
    10:16 Sporný verdikt: kvůli pozdnímu kontaktu Jonese a Philpa neplatil gól Oilers
     
    10:16
    Nahození od modré čáry zakotvilo za zády Jonese, jenže branka neplatí! Sudí viděl nedovolené bránění proti brankáři Seattlu, proto trefu odvolal. Noaha Philpa nevylučuje. To je poměrně sporný moment, protože v době kontaktu už byl kotouč dávno za Jonesem.
     
    04:43
    V neutrální zóně se dopustil zbytečného háčku James Hamblin. První početní převahu si vyzkouší Kraken.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 23. Beniers (Seppälä), 35. Donato (Daccord), 41. Geekie (Tanev)


    Seattle Kraken: Jones (33. Daccord) – Kempný, Schultz, Evans, Larsson, Seppälä, Rafferty – Donato, Beniers, Bjorkstrand – Burakovsky, Wennberg, Donskoi – Tanev, Geekie, Froden – McComrick, Petman, Melanson
    Trenér: Dave Hakstol

    Edmonton Oilers: Rodrigue (31. Fanti) – Broberg, Barrie, Niemelainen, Wanner, Peters, Kesselring – Janmark, Shore, Ryan – Benson, Hamblin, Yamamoto – Schaefer, McKegg, Virtanen – Esposito, Philp, Griffith
    Trenér: Jay Woodcroft
    bahis siteleri