Slavia – Wolfsburg 0:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Středa 26.10.2022, 21:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Liga mistryň • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:59)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 2:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
     
    Fotbalistky Wolfsburgu potvrdily roli velkých favoritek, na hřišti pražské Slavie zvítězily 2:0.

    Důležitý první gól vstřelily hostující hráčky v 11. minutě, kdy se po stříleném centru Huthové prosadila střelou z bezprostřední blízkosti Jule Brandová. Wolfsburg pokračoval v aktivním pojetí hry i v následujících minutách, ale většina příležitostí skončila buď vedle brány, nebo na výborně chytající Lukášové. Pojistka nakonec přeci jen přišla, v 76. minutě skórovala po dalším centru Huthové nejlepší střelkyně týmu v sezóně Ewa Pajorová.

    Svěřenkyně kouče Stroota vyhrály v součtu už patnácté utkání v řadě a o další krůček se přiblížily postupu do osmifinále. Slavia po AS statečně vzdorovala i Wolfsburgu, ani v tomto případě se ovšem bodového zisku nedočkala.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Svenja Huthová s velkou pravděpodobností nechtěla střílený cent mířit přímo do brány. Ale stalo se, pozorná Olivie Lukášová vyrazila kulatý nesmysl mimo dosah adresátky Blomqvistové.
     
    90+2
    Ze standardky v podobě rohového kopu se hostující fotbalistky neprosadily. Nejvýše se do vzduchu vyšponovala bránící Diana Bartovičová.
     
    90+1
    Tentokráte si Sveindís Jónsdóttirová vedla o poznání lépe. Pod tlakem stříleným centrem trefila Khýrovou a získala pro Wolfsburg roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Průnikový pas obdržela po levé lajně Rebcka Blomqvistová. Ještě v plném běhu centrovala na Jónsdóttirovou, jíž rána z voleje vůbec nevyšla.
     
    88
    Dlouhý nákop do vápna si našla Simona Necidová, jenže hlavou zakončovala v těžké pozici, svatyni Frohmsové minula o pořádný kus.
     
    87
    Individuální akci Tereza Krejčiříková až do střely nedotáhla, ale vybojovala alespoň standardku, nedovoleně jí zabránila v pohybu Svenja Huthová.
     
    86
    Další slibně vypadající příležitost soupeřek zhatila Simona Necidová, jež natlačila tělo před Huthovou a míč odpálila mimo hrací plochu.
     
    85
    Jule Brandová tentokráte v roli asistentky, když vyslala centr na hranici velkého vápna, Blomqvistová střílela z voleje nepřesně.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Maria-Joelle Wedemeyerová, přichází Lynn Wilmsová.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Lena Oberdorfová, přichází Kristin Demannová.
     
    83
    Na druhý gól v utkání útočila Jule Brandová. Vypálila z levé strany šestnáctky tvrdou ránu pod břevno, padající Lukášová ještě stihla dát ruce nad sebe a míč vyrazila nad horní tyč.
     
    82
    Po narážečce Lattweinové s Jónsdóttirovou centrovala od levé lajny první zmíněná, polovysoký balón zblokovala do zámezí Khýrová.
     
    81
    Těsně za polovinou hřiště faulovala Franny Černá. Všimla si, že Wedemeyerová je pod tlakem, ve skluzu ale minula balón a trefila jenom její nohy.
     
    80
    V probíhající poslední desetiminutovce základní hrací doby se už jen těžko dá očekávat drama. Wolfsburg je výrazně aktivnějším týmem, navíc před pár minutami přidal důležitou pojistku.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Brandová, 76. Pajorová

    Karty:   58. Szewieczková (SLA), 67. Krejčiříková (SLA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 2:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    SK Slavia Praha: Lukášová – Veselá, Necidová, Bartovičová (C), Khýrová – Šurnovská (9. Tenkrátová), Keeneová (79. Růžičková) – Krejčiříková, Szewieczková (73. Wafulaová), Černá – Kožárová.
    Náhradníci: Fuchsová, Sladká – Abrahamssonová, Goretkiová, Divišová, Vithová.

    Trenér: Karel Piták

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wedemeyerová (84. Wilmsová), Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová (84. Demannová) Poppová (C) (63. Lattweinová) – Huthová, Roordová (77. Jónsdóttirová), Brandová – Pajorová (77. Blomqvistová).
    Náhradníci: Kassenová, Weissová – Bremerová, Wolterová.

    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Siposová – Kulcsárová, Grigoryanová (HUN)
    bahis siteleri