Slavia – Wolfsburg 0:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Středa 26.10.2022, 21:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Liga mistryň • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:59)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 2:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
     
    Fotbalistky Wolfsburgu potvrdily roli velkých favoritek, na hřišti pražské Slavie zvítězily 2:0.

    Důležitý první gól vstřelily hostující hráčky v 11. minutě, kdy se po stříleném centru Huthové prosadila střelou z bezprostřední blízkosti Jule Brandová. Wolfsburg pokračoval v aktivním pojetí hry i v následujících minutách, ale většina příležitostí skončila buď vedle brány, nebo na výborně chytající Lukášové. Pojistka nakonec přeci jen přišla, v 76. minutě skórovala po dalším centru Huthové nejlepší střelkyně týmu v sezóně Ewa Pajorová.

    Svěřenkyně kouče Stroota vyhrály v součtu už patnácté utkání v řadě a o další krůček se přiblížily postupu do osmifinále. Slavia po AS statečně vzdorovala i Wolfsburgu, ani v tomto případě se ovšem bodového zisku nedočkala.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Svenja Huthová s velkou pravděpodobností nechtěla střílený cent mířit přímo do brány. Ale stalo se, pozorná Olivie Lukášová vyrazila kulatý nesmysl mimo dosah adresátky Blomqvistové.
     
    90+2
    Ze standardky v podobě rohového kopu se hostující fotbalistky neprosadily. Nejvýše se do vzduchu vyšponovala bránící Diana Bartovičová.
     
    90+1
    Tentokráte si Sveindís Jónsdóttirová vedla o poznání lépe. Pod tlakem stříleným centrem trefila Khýrovou a získala pro Wolfsburg roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Průnikový pas obdržela po levé lajně Rebcka Blomqvistová. Ještě v plném běhu centrovala na Jónsdóttirovou, jíž rána z voleje vůbec nevyšla.
     
    88
    Dlouhý nákop do vápna si našla Simona Necidová, jenže hlavou zakončovala v těžké pozici, svatyni Frohmsové minula o pořádný kus.
     
    87
    Individuální akci Tereza Krejčiříková až do střely nedotáhla, ale vybojovala alespoň standardku, nedovoleně jí zabránila v pohybu Svenja Huthová.
     
    86
    Další slibně vypadající příležitost soupeřek zhatila Simona Necidová, jež natlačila tělo před Huthovou a míč odpálila mimo hrací plochu.
     
    85
    Jule Brandová tentokráte v roli asistentky, když vyslala centr na hranici velkého vápna, Blomqvistová střílela z voleje nepřesně.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Maria-Joelle Wedemeyerová, přichází Lynn Wilmsová.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Lena Oberdorfová, přichází Kristin Demannová.
     
    83
    Na druhý gól v utkání útočila Jule Brandová. Vypálila z levé strany šestnáctky tvrdou ránu pod břevno, padající Lukášová ještě stihla dát ruce nad sebe a míč vyrazila nad horní tyč.
     
    82
    Po narážečce Lattweinové s Jónsdóttirovou centrovala od levé lajny první zmíněná, polovysoký balón zblokovala do zámezí Khýrová.
     
    81
    Těsně za polovinou hřiště faulovala Franny Černá. Všimla si, že Wedemeyerová je pod tlakem, ve skluzu ale minula balón a trefila jenom její nohy.
     
    80
    V probíhající poslední desetiminutovce základní hrací doby se už jen těžko dá očekávat drama. Wolfsburg je výrazně aktivnějším týmem, navíc před pár minutami přidal důležitou pojistku.
     
    79
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Alika Keeneová, přichází Kristýna Růžičková.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Jill Roordová, přichází Sveindís Jónsdóttirová.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Ewa Pajorová, přichází Rebecka Blomqvistová.
    76. Ewa PAJOROVÁ - 0:2
     
    76
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Aktivní polská útočnice EWA PAJOROVÁ se přeci jen dočkala gólu. Na hranici malého vápna dostala parádní nahrávku zprava od Huthové, ve skluzu vystřelila k pravé tyči mimo dosah padající Lukášové.
     
    75
    Při presinku se útočného faulu dopustila Ewa Pajorová. Cítila šanci na zisk míče, pravou nohou ovšem místo jeho zachycení podrazila Bartovičovou.
     
    74
    Středem zkusila proniknout Lena Oberdorfová. Neuspěla, čistým způsobem jí vystavila stopku Simona Necidová.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Marjolen Nekesa Wafulaová.
     
    72
    Tlak hostujícího celku pokračuje. Svenja Huthová prováhala ideální moment k centru, nakonec nastřelila bránící Khýrovou.
     
    71
    Z hranice velkého pokutového území se z voleje opřela do balónu Lena Oberdorfová. Keeneová srazila balón těsně vedle vlastní brány.
     
    70
    Defenzivní záložnice Lena Oberdorfová už centrovala do vápna. Polská útočnice Ewa Pajorová se přes Dianu Bartovičovou k zakončení neprodrala.
     
    69
    Maria-Joelle Wedemeyerová si rozmyslela centr do přehuštěného pokutového území. Dění hry zklidnila dlouhým zpětným pasem na Janssenovou.
     
    68
    Ewa Pajorová je hodně vidět, na zápis do listiny střelkyň však stále čeká marně. V tomto případě z křižným pokusem z pravé strany prostřelila Lukášovou, jenže míč proletěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    67
    Po faulu na útočné polovině se Tereza Krejčiříková postavila do cesty Dominique Janssenová. Stoperka soupeřku chytře nastřelila, za nedodržení vzdálenosti od místa rozehrávky si fotbalistka Slavie prohlédla pěkně zblízka kartónek žluté barvy.
     
    66
    Velkou rychlost nabrala po pravé lajně Tereza Krejčiříková. Felicitas Rauchová ji zastavila ukázkově provedeným skluzem.
     
    65
    Další rány Ewy Pajorové byla o poznání přesnější. Uvnitř vápna vypálila ostrou ránu z voleje, Olivie Lukášová vyrazila míč nad břevno.
     
    64
    Po centru od levé lajny se k zakončení hlavou procpala Ewa Pajorová. Hlavou zakončovala výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    63
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Alexandra Poppová, přichází Lena Lattweinová.
     
    62
    Simona Necidová vystihla přihrávku do vnitra pokutového území. Dlouho nerozmýšlela a poslala dlouhý obranný odkop do země nikoho.
     
    61
    Hodina z utkání je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Wolfsburg udržuje těsné vedení, sešívané fotbalistky nicméně velkým favoritkám statečně vzdorují.
     
    60
    Přenesení hry Terezy Krejčiříkové na Franny Černou mělo oči. Velká škoda, že křídelnice Slavie nedokázala balón zpracovat.
     
    59
    Odkop brankářky Merle Frohmsové nebyl vůbec povedený. Této skutečnosti využila Denisa Veselá, jež předskočila Rauchovou a zvládla i rozehrávku na Keeneovou.
     
    58
    První žlutou kartu střetnutí obdržela Tereza Szewieczková. V plné rychlosti spěchala za míčem, jenže cestou bolestivě stoupla na levou nohu hostující kapitánce Poppové.
     
    57
    Ofsajdové postavení i na druhé straně. Alika Keeneová adresovala Franny Černé přihrávku o chvilku později, než by bylo záhodno.
     
    56
    Za obranu obdržela přihrávku Ewa Pajorová. Vystřelila do připravené Lukášové, načež jí pomezní odmávala ofsajd.
     
    55
    Svěřenkyně trenéra Stroota, vzhledem k aktuálnímu stavu, nikam nespěchají. Znovu kontrolují balón na útočné polovině.
     
    54
    Útočný faul vyprodukovala Tereza Kožárová. Při kličce se ohnala levou rukou a tou neúmyslně trefila do tváře Oberdorfovou.
     
    53
    Rychle na druhou stranu, kam Wolfsburg přenesl svou kombinaci. Svenja Huthová neměla na koho nahrávat dopředu, proto volila zpětný pas na osamocenou stoperku Janssenovou.
     
    52
    Slibnou standardku vybojovala Tereza Kožárová. K exekuci se postavila její jmenovkyně Krejčiříková, balón napálila vysoko nad břevno.
     
    51
    Merle Frohmsová musela za malou domů doběhnout skoro až na kraj velkého vápna, z první hrála před Kožárovou přesně ke kopačkám Wedemeyerové.
     
    50
    Další roh Wolfsburgu už nebyl tak povedený. Jule Brandová poslala míč do prostoru, který měla pod kontrolou Simona Necidová.
     
    49
    Hosté kopaly rohový kop. Po zmatcích v poutovém území Slavie Dominique Janssenová zakončovala z otočky do Bartovičové.
     
    48
    K asistenci chtěla Svenja Huthová přidat i gól. Vypálila z pravé strany na zadní tyč, Oliver Lukášová zapsala úspěšný zákrok pravou nohou.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    První poločas utkání Ligy mistryň mezi Slavií a Wolfsburgem přinesl jediný gól, o které se postaraly úřadující německé mistryně. Stalo se tak v 11. minutě, kdy po stříleném centru Huthové gólově zakončovala z bezprostřední blízkosti Jule Brandová. Hostující fotbalistky mají navrch a jejich vedení je zasloužené. Náskok sešívaných ovšem čítá jediný gól, takže šance na body stále existuje.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Dominique Janssenová překvapivě volila přímou střelu na bránu, jež postrádala razanci, takže Olivie Lukášová si připsala snadný zákrok.
     
    45+1
    V závěru první půle ještě jedna standardka pro Wolfsburg. Čtyři metry za velkým pokutovým územím Černá nedovoleně poslala k zemi Oberdorfovou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Na druhou stranu startovala Tereza Kožárová. Ještě před kličkou na Hendrichovou ji zastavil hvizd hlavní sudí reagující na zdvižený praporek pomezní. Ofsajd.
     
    43
    Z hranice velkého pokutového území vypálila ofenzivu podpořivší pravá obránkyně Maria-Joelle Wedemeyerová, ránu do středu brány Lukášová udržela v rukavicích.
     
    42
    Pod tlakem dotírající Franny Černé nevymýšlela Maria-Joelle Wedemeyerová nic složitého, zvolila záchranný pas na brankářku.
     
    41
    Alika Keeneová viděla po levé lajně sprintující Terezu Kožárovou. Pokusila se na ni vyslat průnikový pas, ten zastavila pozorná Lena Oberdorfová.
     
    40
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Tereza Krejčiříková se pokusila přenést hru doleva na Franny Černou, jenže míči dala malou razanci, našla pouze stoperku Janssenovou.
     
    39
    Nelehkou malou domů Merle Frohmsová zvládla na jedničku. Nelámala si hlavu se zpracováním, z první hrála k pravé lajně na volnou Wedemeyerovou.
     
    38
    Po faulu Terezy Kožárové na Alexandru Poppovou zůstala hostující kapitánka ležet na trávníku, nutné je i její ošetření.
     
    37
    Lena Oberdorfová přecenila rychlostní schopnosti Jule Brandové. Vyslala příliš dlouhý pas, který končí autovým vhazováním Slavie.
     
    36
    Fotbalistky německého týmu jako kdyby chtěly soupeřky pomalou hrou uspat. Vůbec se netlačí do zakončení a pokračují v přihrávání kolem kruhu na polovině hřiště.
     
    35
    Presink vysunula Tereza Kožárová. Na Felitasu Rauchovou moc velký tlak nevyvinula, levá obránkyně s klidem posunula míč na Hendrichovou.
     
    34
    Tereza Krejčiříková kroutila centr od rohového praporku do brány. Merle Frohmsová se zaskočit nenechala a míč vyboxovala mimo vápno.
     
    33
    Po levé straně nastartovala Tereza Suewieczková. Její pokus o centr Felicitas Rauchová srazila na rohový kop.
     
    32
    Hráčky v černých dresech jsou opět pevně usazeny na útočné polovině. Svenja Huthová vyslala střílený centr do vápna, kde kralovala Bartovičová.
     
    31
    Dlouhý nákop kapitánky Wolfsburgu Alexandry Poppové měla Simona Necidová pod kontrolou, míč sklepla k lajně na Veselou.
     
    30
    K centru od pravé lajny dostala prostor Denisa Veselá. Vyslala zajímavý míč do pokutového území, avšak Kathrin Hendrichová postrážila Terezu Kožárovou na jedničku.
     
    29
    S malou domů Necidové si Olivie Lukášová poradila bez problémů. Po rychlém zpracování zvolila odkop na útočnou polovinu.
     
    28
    Výborně zareagovala na přihrávku za obrannou řadu Olivie Lukášová. U míče byla jako první, Ewa Pajorová se namáhala zbytečně.
     
    27
    Alika Keeneová musela jednat pod tlakem. Nevymýšlela žádné složitosti a pod tlakem Poppové odpálila balón mimo hrací plochu.
     
    26
    Vysunutější presink Slavie kýžené ovoce nepřinesl. Lena Oberdorfová si pomohla zpětným pasem. Dominique Janssenová pak přenesl hru doprava na Marii-Joelle Wedemeyerovou.
     
    25
    Ewa Pajorová vyzkoušela průnikový pas středem na Jill Roordovou. Ta míč převzala, avšak kličkou na pravou stranu proti Dianě Bartovičové neuspěla.
     
    24
    Hostující fotbalistky mají, zdá se, utkání pevně pod kontrolou. Pokračují v kombinační hře na útočné polovině a hledají cestičky ke vstřelení druhé branky.
     
    23
    V akci opět Jill Roordová, jež úspěšnou kličkou obelstila Khýrovou, načež nahrávala pod sebe Ewě Pajorová, prudká střela zamířila nad horní tyč.
     
    22
    Na druhé straně zahrozila Jill Roordová. Do odraženého balónu se opřela na hranici šestnáctky pravačkou z první, míč proletěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    21
    Po centru z levé strany se k zakončení hlavou prodrala Tereza Krejčiříková, jež poslala hlavičku na střed brány, kde byla připravená Merle Frohmsová.
     
    20
    Michaela Khýrová v rychlostním souboji porazila Felicitasu Rauchovou, před níž natlačila tělo a balón nechala doputovat do zámezí.
     
    19
    Nedorozumění dvou obránkyň chtěla potrestat Franny Černá. Procpala se mezi nimi, střelu nártem ovšem Hendrichová zdárně zblokovala alespoň na roh.
     
    18
    Dlouhý nákop směřoval pochopitelně na Ewu Pajorovou. Polka měla namířeno do úniku, zastavil ji však zdvižený praporek pomezní signalizující ofsajd.
     
    17
    Útočným faulem se provinila Michaela Khýrová. Nezvládla zpracování u levé lajny, načež bolestivě stoupla na nohu Poppové.
     
    16
    Defenzivní povinnosti si Dominique Janssenová splnila na jedničku. Udržela na zádech Terezu Kožárovou a míč odvrátila do zámezí.
     
    15
    Nejlepší střelkyně Wolfsburgu v sezóně Ewa Pajorová je v dosavadním průběhu hodně zaměstnávaná. Nyní prodlužovala pas za obranu pouze do rukavic Lukášové.
     
    14
    Na druhou asistenci si dělala zálusk Svenja Huthová. Její centr měl dobré parametry, avšak Diana Bartovičová přeskočila Ewu Pajorovou.
    13. Střela Pajorové skončila na tyči
     
    13
    Ewa Pajorová je při chuti. V tomto případě obdržela nahrávku na levou stranu velkého pokutového území, odkud vypálila nártem do bližší tyče!
    11. Jule BRANDOVÁ - 0:1
     
    11
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Mistryně Německa střílí vedoucí gól! Na pravou stanu šestnáctky dostala nahrávku Svenja Huthová. Navedla si míč blíže malému vápnu a vyslala střílený centr na JULE BRANDOVOU, jež se natlačila před soupeřku a z bezprostřední blízkosti s přehledem napálila balón do sítě.
     
    10
    Svěřenkyně trenéra Stroota začínají potvrdil roli obrovských favoritek. Pokračují v tlaku a domácí mají velké problémy s obsazením jednotlivých protihráček.
     
    9
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Martina Šurnovská, přichází Denisa Tenkrátová.
     
    8
    Na centr z levé strany naskakovala nejlepší střelkyně Wolfsburgu Ewa Pajorová. V těžké pozici hlavičkovala těsně nad svatyni Lukášové.
     
    7
    Slovenská defenzivní záložnice Šurnovská je nadále ošetřování za postranní čárou. Zatím to nevypadá, že by mohla v zápase pokračovat.
     
    6
    Na trávníku zůstává ležet Martina Šurnovská, která se po faulu Rauchové chtěla svézt po trávníku, jenže na trávě nesklouzla a odnesla to kolena. Hráčka Slavie je v péči zdravotníků.
     
    5
    S ubráněním rohového kopu si sešívané poradily bez problémů. Po centru na hranici malého vápna vyskočila nejvýše Diana Bartovičová.
     
    4
    Poprvé zahrozily hráčky německého mužstva. Za obranu obdržela výborný pas Ewa Pajorová, jež střílela z levé strany šestnáctky na bližší tyč, Olivie Lukášová vyrazila míč na roh.
     
    3
    Z levé strany posílala střílený centr do vnitra pokutového území Franny Černá, trefila ale pouze bránící Wedemeyerovou.
     
    2
    Domácí vstoupily do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Fotbalistky Wolfsburgu pro dnešní střetnutí oblékly dresy barvy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Lukášová – Veselá, Necidová, Bartovičová (C), Khýrová – Šurnovská, Keeneová – Krejčiříková, Szewieczková, Černá – Kožárová.
    Náhradníci: Fuchsová, Sladká – Tenkrátová, Růžičková, Wafulaová, Abrahamssonová, Goretkiová, Divišová, Vithová.
    Trenér: Karel Piták

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wedemeyerová, Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová, Poppová (C) – Huthová, Roordová, Brandová – Pajorová.
    Náhradníci: Kassenová, Weissová – Wilmsová, Bremerová, Lattweinová, Demannová, Wolterová, Blomqvistová, Jónsdóttirová.
    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Siposová – Kulcsárová, Grigoryanová (HUN).
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg bude v utkání plnit roli obrovského favorita. Hráčky tohoto celku aktuálně drží úchvatnou sérii čtrnácti vítězství za sebou, naposledy poznaly hořkost porážky v úvodním semifinálovém měření sil loňského ročníku Ligy mistryň proti Barceloně, tato fáze jim zároveň byla konečnou. V prvním skupinovém klání letošního ročníku Wolfsburg suverénně přejel 4:0 St. Pölten. V tuzemské soutěži se po pěti kolech udržuje v čele s plným patnáctibodovým ziskem. Střelecké produktivitě vévodí osmigólová Ewa Pajorová.
     
    SK Slavia Praha

    Fotbalistky pražské Slavii v prvním skupinovém klání statečně vzdorovaly římskému AS, jemuž nakonec na jeho půdě podlehly těsným výsledkem 0:1. Náladu si sešívané spravily hned o víkendu, když v malém pražském derby deklasovaly Duklu dvojciferným rozdílem 10:0. V tabulce domácí ligy se Slávistky po sedmi zápasech nachází na prvním místě s devatenácti body, přičemž před druhou Spartou jsou pouze díky lepšímu skóre. Nejlepší střelkyní týmu je Tereza Kožárová s deseti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů žen, u zápasu skupiny B mezi Slavií Praha a Wolfsburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Brandová, 76. Pajorová

    Karty:   58. Szewieczková (SLA), 67. Krejčiříková (SLA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 2:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    SK Slavia Praha: Lukášová – Veselá, Necidová, Bartovičová (C), Khýrová – Šurnovská (9. Tenkrátová), Keeneová (79. Růžičková) – Krejčiříková, Szewieczková (73. Wafulaová), Černá – Kožárová.
    Náhradníci: Fuchsová, Sladká – Abrahamssonová, Goretkiová, Divišová, Vithová.

    Trenér: Karel Piták

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wedemeyerová (84. Wilmsová), Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová (84. Demannová) Poppová (C) (63. Lattweinová) – Huthová, Roordová (77. Jónsdóttirová), Brandová – Pajorová (77. Blomqvistová).
    Náhradníci: Kassenová, Weissová – Bremerová, Wolterová.

    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Siposová – Kulcsárová, Grigoryanová (HUN)
    bahis siteleri