Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.) | Calgary – Los Angeles 6:5 (kon.) | Chicago – Carolina 0:3 (kon.)
Colorado – St. Louis 2:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
6:5 (4:2, 2:1, 0:2)
Los Angeles Kings
Úterý 15.11.2022, 02:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Los Angeles.
     
    Calgary Flames

    Calgary neprožívá vůbec dobré období. Ještě nedávno tento tým držel sérii sedm porážek v řadě, kterou ukončil až v doposud posledním střetnutí, v němž zvítězil na domácím ledě 3:2 nad Winnipegem. Plameny přitom odstartovaly sezónu skvěle třemi vítězstvím, ovšem forma posléze upadla. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvanáctibodoví útočník Nazem Kadri s obráncem Rasmusem Anderssonem.
     
    Los Angeles Kings

    Králové disponují o poznání lepší formou. Momentálně mají sérii čtyř vítězství v řadě za sebou, když postupně porazili Floridu, Minnesotu, Chicago a naposledy i Detroit. Výsledkem výborných výkonů je druhá příčka v Pacifické divizi, lepší je pouze o pět bodů Vegas Golden Knights. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je švýcarský forvard Kevin Fiala se sedmnácti kanadskými body, jenž před sezónou přišel jako posila z Minnesoty.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, DeSimone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Ružička – Mangiapane, Kadri, Lucic – Lewis, Backlund (A), Huberdeau – B. Ritchie, Dubé, Coleman.
    Trenér: Darryl Sutter

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Alphonso, Flemington.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Calgary a Los Angeles odstartovalo! Pozici favorita plní domácí hokejisté, ale samozřejmě ani Králové nejsou bez šance na body.
     
    00:42
    První útok patřil hokejistům v bílých dresech. Přihrávka Danaulta směřovala do útočného pásma na Viktora Arvidssona, pas zastavil Rasmus Andersson.
     
    01:06
    Gabriel Vilardi startoval kapitána Anže Kopitara. Slovinský hokejista zabral příliš pozdě, na dlouhou nahrávku těsně nedosáhl.
     
    01:40
    Dobrou práci odvedl Matt Roy. Hru zklidnil nájezdem za vlastní svatyni, odkud počkal na vystřídání, načež rozehrál přes Doughtyho.
     
    02:13
    Švédský gólman Jacob Markström za bránou nezastavil puk, hrát mohl Rasmus Kupari. Jenže zazmatkoval a z ostrého úhlu výrazně minul bránu.
     
    02:54
    Za Calgary zahrozil Dillon Dubé. Z pravého křídla se nahradil před bránu, z tohoto prostoru vystřelil do levého Quickova betonu.
     
    03:14
    Do útočné třetiny nahodil kotouč slovenský forvard Adam Ružička. Od zadního mantinelu se puk odrazil k Eliasi Lindholmovi, jehož pokus skončil ve výstroji gólmana.
     
    03:28
    Po pravé straně se až do úniku zkoušel probít Viktor Arvidsson. Odvážná otočka proti Rasmusovi Anderssonovi mu však vůbec nevyšla.
     
    03:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je návrat z listiny zraněných hráčů jako hrom! Rasmus Andersson odjel za bránu soupeře a z této pozice našel mezi kruhy najetého JONATHANA HUBERDEAUA, jenž v zakončení zachoval chladnou hlavu a ležícího Quicka prostřelil ránou nad jeho levý beton. Asistence: Rasmus Andersson a Noah Hanifin.
    03:49 Jonathan HUBERDEAU - 1:0
     
    04:23
    Králové mají možnost vyrovnat v přesilové hře. Prvním vyloučeným hráčem střetnutí je centr Nazem Kadri, ten si pomohl hákováním proti Vilardimu.
     
    04:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Plameny se z vedení dlouho neradovaly! Rychlou přesilovkovou kombinaci završil Arvidsson pasem do pravého kruhu na ARTHURA KALIYEVA, na jehož forhendový pokus z první k levé tyči Markström nedosáhl. Asistence: Viktor Arvidsson a Trevor Moore.
    04:53 Arthur KALIYEV - 1:1
     
    05:30
    Hráčům v červených dresech chtěl okamžitě vrátit těsný náskok Jonathan Huberdeau, v tomto případě střílel ze zápěstí příliš vysoko.
     
    06:11
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Na nedostatek vzrušení si v úvodu klání tedy rozhodně stěžovat nemůžeme! Klíčovou roli při obratu Králů hrál znovu ARTHUR KALIYEV, když zprava po odrazu puku od zadního mantinelu vystřelil zajímavě z otočky, překvapený gólman nestihl přilepit beton k tyči, ba naopak jím ještě kotouči pomohl za svá záda. Asistence: Blake Lizotte a Matt Roy.
    06:11 Arthur KALIYEV - 1:2
     
    07:12
    Volného prostoru využil Noah Hanifin pouze k nahození do útočné třetiny. Za obloučkem nejrychleji dorazil bránící Sean Durzi a hru bleskově vrátil do středního pásma.
     
    07:53
    S nahozením MacKenzieho Weegara od modré čáry neměl Jonathan Quick výraznější problémy, pomalu letící touš k levé tyči schoval v lapačce.
     
    08:16
    Nahrávka Blakea Colemana byla na Trevora Lewise příliš dlouhá. Kotouč doputoval až k brankáři Quickovi, ten raději přerušil hru.
     
    08:42
    Na modrou čáru dostal nabito Christopher Tanev. Pálil z první bez přípravy, pozdě reagující brankář měl štěstí, že touš zamířil nad břevno.
     
    09:17
    U levého mantinelu úspěšně bojoval o touš Anže Kopitar. Naslepo potom nahazoval před bránu soupeře, puk zpracoval bránící Noah Hanifin.
     
    09:34
    Tyler Toffoli si na střelu nevěřil, ještě přihrával na modrou čáru Weegarovi. Střela následovala po rychlém zpracování, Jonathan Quick zapsal úspěšný zákrok.
     
    10:14
    Srdnatě bojoval proti přesile Blake Coleman. Zkusil si puk hodit mezi dva protihráče, avšak tělo před Doughtyho nenacpal.
     
    10:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí opět hlásí vyrovnaný stav! Kus černé gumy se od Lucice šťastně odrazil před bránu k ANDREW MANGIAPANEMU a ten si při otočce srovnal touš na čepel hole, aby jej ve finále usměrnil zápěstím neomylně k pravé tyčce. Asistence: Milan Lucic a Nazem Kadri.
    10:55 Andrew MANGIAPANE - 2:2
     
    11:21
    S rychlou reakcí chtěl přispěchat Kevin Fiala. Vyzkoušel štěstí individuálně, narazil až na poslední překážku v podobě lapačky Jacoba Markströma.
     
    11:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v krátkém časovém sledu, hráči Flames se ujímají jednobrankového náskoku! BRETT RITCHIE obral váhajícího Edlera, načež si vyměnil puk s Blakem Colemanem a forhendovou střelou po ledě poslal touš za brankovou čáru podél levého betonu Quicka. Asistence: Blake Coleman.
    11:37 Brett RITCHIE - 3:2
     
    12:27
    Přes Hanifina zamířil kotouč za hostující bránu, kde jej zpracoval Jonathan Quick, ten volil rozehrávku na Seana Durziho.
     
    12:58
    Oblouček do střední třetiny volil Phillip Danault. Za kotoučem sprintoval Adrian Kempe, leč ztrátu na Anderssona nesmazal.
     
    13:20
    Jako další se o slovo přihlásil Rasmus Kupari. Místo očekávané střely ještě vymýšlel zadovku na Kevina Fialu, rána z první zamířila nad břevno.
     
    13:47
    Rozehrávka Jacobu Markströmovi viditelně není cizí. Rychle zkontroloval situaci kolem sebe a hrál na volného Weegara.
     
    14:24
    Přečíslení Kings dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Arthur Kaliyev se zachoval nesobecky a nahrával po levé ruce Mooreovi, jemuž touš projel mezi bruslemi.
     
    14:53
    Ještě ve střední třetině byl čistým způsobem zastaven Milan Lucic, na mantinel jej přišpendlil Matt Roy. Volný kotouč získal Alexander Edler.
     
    15:16
    V předbrankovém prostoru měl prostor k bekhendové střele Gabriel Vilardi, avšak nestihl se včas zorientovat a kotouč mu projel za záda.
     
    15:55
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Od modré vypálil z voleje Mikey Anderson, ostrá rána zamířila výrazně vedle levé tyče.
     
    16:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Suttera disponují dvougólovým vedením! Ružička vyslal do přečíslení Eliase Lindholma. Švédský forvard nezazmatkoval a přihrál po levé ruce TYLEROVI TOFFOLIMU, proti forhendové střele z první do horních pater brány neměl přesunující se Quick žádnou šanci.. Asistence: Elias Lindholm a Adam Ružička.
    16:25 Tyler TOFFOLI - 4:2
     
    16:50
    Po levém křídle nastartoval motory Trevor Moore. Zkusil natlačení před bránu, v uskutečnění tohoto kroku mu ovšem zabránil Rasmus Andersson.
     
    17:03
    Rasmus Kupary so rozmyslel individuální průnik, místo toho nahrával z levé strany před bránu. Rasmus Andersson před Grundströmem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    17:41
    Anže Kopitar si sjel k modré čáře, odkud vyslal forhendový pokus ze zápěstí, Jacob Markström zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    18:18
    Jako další střílel Adrian Kempe. I se zakončením švédského útočníka z pravého mantinelu si Jacob Markström poradil, touš podržel ve výstroji.
     
    18:47
    Adam Ružička ještě udržel kus černé gumy v útočné třetině. Křižným pasem posléze nabil Eliasi Lindholmovi, rána z první zamířila mimo tři tyče.
     
    19:12
    Ostrý hit zaznamenal do osobních statistik Nikita Zadorov. Ruský obr si počkal na Viktora Arvidssona, jehož poslal na mantinel.
     
    19:46
    Přes dva konkurenty střílel Nazem Kadri. Jonathan Quick zasahovat nemusel, kus černé gumy skončil na brusli Seana Walkera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 13.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Calgary a Los Angeles rozhodně nenudilo. K vidění bylo hned šest gólů, o dvě branky šťastnější šli do kabin domácí hokejisté. Skóre střetnutí otevřel po zranění se navrátivší Jonathan Huberdeau, ovšem Králové otočili zásluhou dvou tref Arthura Kaliyeva. Plameny se z této skutečnosti rychle oklepaly a misky vah postupně zase převážily na svou stranu, střeleckou listinu doplnili Andrew Mangiapane, Brett Ritchie a Tyler Toffoli. Pokud bude zbytek utkání probíhat v podobném tempu, máme se na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:37.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Drew Doughty se okamžitě prezentoval ostrou střelou ještě ze středního pásma, bránu Flames výrazně minul.
     
    20:37
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Adam Ružička. V poslední chvíli mu ve forhendovém zakončení zabránil Matt Roy, jenž sokovi zablokoval hokejku.
     
    20:53
    Na lavici hanby usedl Viktor Arvidsson, švédský útočník se provinil nedovoleným bráněním vůči brankáři. Calgary si zahraje premiérovou přesilovku.
     
    21:27
    Dlouho kombinaci završil Milan Lucic střelou z pravého kruhu. Quick si našel prostor, kudy viděl před Mangiapaneho a puk udržel ve výstroji.
     
    21:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita! Kadri přenesl hru na levou stranu na Toffoliho, jemuž střela vůbec nevyšla, ovšem touš šťastně adresoval před bránu ELIASU LINDHOLMOVI a švédský útočník pohodlně zvedl hrací předmět nad ležícího gólmana. Asistence: Tyler Toffoli a Nazem Kadri.
    21:51 Elias LINDHOLM - 5:2
     
    22:44
    A opět zahrozili domácí. Před bránou si počkal na přihrávku Brett Ritchie, forhendovou střelu z první Quick lapil do lapačky.
     
    23:09
    Jaret Anderson-Dolan ve snaze o nahození do útočného pásma napálil před sebou stojícího Zadorova, na puku pokračuje Calgary.
     
    23:41
    Hostující zadák Mikey Anderson chyboval a trest mohl Tyler Toffoli, v přečíslení ovšem nahrával Adamu Ružičkovi na brusle.
     
    23:52
    Oddechový čas pro tým Los Angeles Kings.
     
    24:05
    Další zaváhání defenzivy Kings, jež nechala ujet Eliase Lindholma, jeho forhendovou střelu udržel Quick před brankovou čárou lapačkou.
     
    24:40
    Jacob Markström zase ukázal, že rozehrávka mu nedělá žádné problémy. Zkontroloval situaci kolem sebe a po levém mantinelu hrál na Weegara.
     
    25:23
    Obránce Sean Durzi zachytil nahrávku Nazema Kardriho, ale pod tlakem jenom nahazoval, znovu si vyrážečkou zahrál Markström.
     
    25:50
    Od modré čáry vyslal ostrý projektil Sean Walker. Domácí gólman byl na svém místě, úspěšně zasáhl pravým betonem.
     
    26:32
    Po levé straně se Jonathan Huberdeau procpal až do útočné třetiny. Nahrával potom naslepo pod sebe. Lindholma udržel na uzdě Drew Doughty.
     
    26:54
    Spolupráci domácích zadáků vyšla na jedničku. Rasmus Andersson křikl na Christophera Taneva, ten mu posunul puk před forčekujícím Moorem.
     
    27:08
    Poměrně dlouho si Elias Lindholm užil puku, aby nakonec přihrál na modrou čáru, Nick DeSimone nasměroval slabou střelu pouze do Andersona.
     
    27:49
    První přesilovku Calgary využilo, jak si povede ve druhém případě? Matt Roy pod tlakem nezachoval chladnou hlavu a vyhodil puk z obranného pásma mimo hrací plochu bez doteku plexiskla.
     
    28:08
    Hned první akce Flames zaváněla gólem. V levém kruhu zůstal úplně osamocený Jonathan Huberdeau, forhendem zamířil těsně nad břevno.
     
    28:39
    Andrew Mangiapane dával příliš dlouho najevo pas na modrou čáru. Nahrávku vystihl Trevor Moore a bez problémů vyhodil.
     
    29:22
    Z pravého kruhu střílel Adam Ružička. Slabý pokus neměl moc šancí na úspěch, ještě před Quickem zakročil zakleknuvší Walker.
     
    29:45
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Andrew Mangiapane. Z pravé strany byl sám před gólmanem, forhendem však zamířil pouze do Quickovy lapačky.
     
    30:10
    V momentě, kdy se zápas přesunul do druhé poloviny, už hosté hrají v plném počtu. Matt Roy strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty.
     
    30:39
    Tlak Flames pokračuje. Souhru elitní útočné formace zakončoval ránou z první mezi kruhy Tyler Toffoli, Quick vytáhl zdárný zákrok pravou rukou.
     
    31:11
    V momentě, kdy si Gabriel Vilardi chystal hrací předmět ke střele, klepl mu zezadu do hokejky Christopher Tanev a soupeři tak ve střele zabránil.
     
    31:40
    Na modré si připravil prostor ke střele Sean Durzi. Kotouč se zastavil v předbrankovém prostoru, odkud jej do bezpečí odpálil Rasmus Andersson.
     
    32:03
    Puk skončil v ochranné sítě, ovšem vyhození Rasmuse Anderssona tečoval forčekující Blake Lizotte, takže o trestu nemohla být řeč.
     
    32:37
    Zpoza levého kruhu střílel zápěstím přes obránce Jaret Anderson-Dolan. Markström zasahovat nemusel, puk zamířil nad břevno.
     
    33:22
    Noah Hanifin rozjel po levém mantinelu Tylera Toffoliho, bývalý hráč Kings neuspěl proti zkušenému zadákovi Doughtymu.
     
    33:50
    Aktuálně sledujeme pasáž, kdy není k vidění tolik zajímavých příležitostí, ale spíše nepřesností na obou stranách. Pokus Anderssona o dlouhý pas zastavil Walker.
     
    34:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zakřikl! Pobyt Kings v útočném pásmu vyvrcholil nepřesnou ránou Edlera od modré čáry. Výborně zareagoval KEVIN FIALA, který si stáhl kotouč zpátky před bránu a posléze ho vyslal nad levý beton Markströma do sítě. Asistence: Alexander Edler a Rasmus Kupari.
    34:26 Kevin FIALA - 5:3
     
    35:21
    Nechybělo moc, aby Jonathan Huberdeau přispěchal s bleskovou odpovědí, avšak střela zápěstím z pravého kruhu na bližší tyč zamířila těsně vedle.
     
    35:57
    Do ideální palebné pozice dostával puk Blake Coleman. Zakončení mu však vůbec nevyšlo, Jonathan Quick mohl zůstat klidný.
     
    36:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Durzimu se bekhendem po mantinelu vyhodit nepodařilo a přišel trest! Lindholm ještě forhendem neuspěl, ale volný kotouč si těsně před brankovou čárou našel ADAM RUŽIČKA, na rodáka z Bratislavy již čekal snadný úkol. Asistence: Elias Lindholm a Tyler Toffoli.
    36:36 Adam RUŽIČKA - 6:3
     
    37:27
    Hokejisté v červených dresech jsou při chuti. Christopher Tanev nahazoval od levého mantinelu, Jonathan Huberdeau tečoval těsně vedle levé tyče.
     
    37:55
    Sean Walker musel hrát, o icingu nemohla být řeč. Ve snaze o vyhození trefil brusli Andrewa Mangiapaneho, Calgary tak znovu získalo útočnou třetinu.
     
    38:14
    Pěknou akci Milan Lucic ještě vyšperkoval křižným pasem na Blakea Colemana, jehož forhendová rána z první rozvlnila pouze boční síť.
     
    38:48
    Adam Ružička v přečíslení dlouho naznačoval nahrávku na Toffoliho, aby nakonec vystřelil forhendem, avšak pouze do Quickova betonu.
     
    39:11
    Z ostrého úhlu střílel Mikael Backlund. Jonathan Quick vyrazil touš před sebe, vzápětí si pro něj sáhl lapačkou.
     
    39:43
    Zakončení z otočky vyzkoušel Jaret Anderson-Dolan. Na střeleckou listinu se nezapsal, Christopher Tanev zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 17.
     
    Calgary v prostřední části ještě navýšilo svůj náskok, do závěrečného dějství nastoupí s tříbrankovým vedením v zádech. Na trefu Eliase Lindholma odpověděl Kevin Fiala, současnou podobu dal výsledku ve 37. minutě slovenský útočník Adam Ružička. Králové ve druhé třetině vyprodukovali pouze čtyři střely mezi tři tyče, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk, musí směrem do ofenzivy výrazně zabrat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Calgary disponuje třígólovým vedením a má slibně nakročeno k zisku dvou bodů.
     
    40:43
    Od modré čáry střílel Drew Doughty. Jacob Markström zasahovat nemusel, puk zamířil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    41:16
    Až před bránu se chtěl natlačit Adam Ružička, jenže v důležitý okamžik mu sjel puk z čepele hole, kus černé gumy schoval Quick pod lapačkou.
     
    41:49
    Nikita Zadorov nahazoval spíše z nouze. Brankáři práci nenadělal, úspěšným blokem se prezentoval Phillip Danault.
     
    42:03
    Útočnou akci Flames zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, Blake Coleman hrál těsně, ale přece už kousek za modrou čárou.
     
    42:57
    Pro vysoký oblouček Kempeho si sáhl Christopher Tanev. Kotouč si pustil na hokejku a odehrál ho do středního pásma.
     
    43:18
    Adrian Kempe viděl před bránou osamoceného Kevina Fialu, avšak nahrávka mu vůbec nevyšla, Švýcar čekal na touš marně.
     
    43:46
    Hokejisté v červených dresech hrají s velkým klidem. Nikita Zadorov nikam přehnaně nespěchal, v obranné třetině pošetřil cenné vteřinky z důvodu nulového forčekinku soupeře.
     
    44:15
    Hostující defenziva zaspala, Tyler Toffoli se až nečekaně snadno procpal od pravého mantinelu až před bránu. Bekhendem ovšem trefil pouze ležícího beka Roye.
     
    44:44
    Bez přípravy vypálil z modré čáry Noah Hanifin. Jonathan Quick na hrací předmět velmi dobře viděl, zasáhl bez problémů lapačkou.
     
    45:20
    Hodně vidět je dnes i Brett Ritchie. Z pravého kruhu útočil na svůj druhý úspěch v utkání, forhendem zacílil jen do boční sítě.
     
    45:47
    Nástřel Rasmuse Anderssona zamířil mimo dosah spoluhráčů. Puk skončil u Trevora Moorea, jenž jej vyvezl do středního pásma.
     
    46:21
    Sám proti dvěma Jaret Anderson-Dolan neměl moc šancí na úspěch. Doplatil na nulovou podporu od spoluhráčů, kteří zrovna střídali.
     
    46:39
    Přečíslení tří proti dvěma zazdil slovenský forvard Adam Ružička. Příliš dlouho avizoval pas na Tylera Toffoliho, bránící Alexander Edler nasměroval puk mezi diváky.
     
    47:16
    Sean Walker poslal puk za bránu soupeře, kde se nacházel Gabriel Vilardi, ten přes Zadorova neprotlačil hrací předmět až ke Kempemu.
     
    47:45
    Přes protihráče střílel ze zápěstí Viktor Arvidsson. Trefil jeho brusli, Phillip Danault za hracím předmětem natahoval hokejku marně.
     
    48:17
    Ránu Edlera schoval Jacob Markström ve výstroji. Následně došlo k potyčce mezi Nikitou Zadorovem a Phillipem Danaultem, oba vyfasovali dvouminutový trest za hrubost.
     
    48:31
    Na útočný výlet se vydal Rasmus Andersson. Jeho cesta skončila v mezikruží, odkud vyprodukoval střelu zápěstím, mezeru mezi betony brankáře hledal bez úspěchu.
     
    48:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové střílí gól naděje. Jmenovitě kapitán ANŽE KOPITAR, jenž do pravého kruhu dostal pas od Doughtyho, načež skóroval křižnou střelou, ta zapadla do brány s přispěním tyčky. Asistence: Drew Doughty a Sean Walker.
    48:57 Anže KOPITAR - 6:4
     
    49:55
    K asistenci chtěl Drew Doughty přidat i vstřelený gól. Od pravého mantinelu střílel na přední tyč, Jacob Markström zaznamenal zákrok lapačkou.
     
    50:14
    V momentě, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, Noah Hanifin podrazil Arthura Kaliyeva. Los Angeles má jednu z posledních šancí, jak se ještě přiblížit bodovému zisku.
     
    50:42
    Zpoza levého kruhu střílel Sean Durzi. Jacob Markström se přesouval k pravé tyči pomalu, naštěstí pro něj zamířila střela beka vedle brány.
     
    51:16
    Arthur Kaliyev z ostrého úhlu neprocpal kus černé gumy za brankovou čáru. Domácí gólman měl tentokráte situaci pod kontrolou, puk přikryl lapačkou.
     
    51:45
    Potlesk fanoušků si vysloužil Christopher Tanev. Nejenže zachytil Kempeho nahrávku na Kopitara, ale i zvládl po pravém mantinelu vyhodit.
     
    52:20
    Přesilovka Kings je minulostí. Hosté zůstávají ve ztrátě dvou gólů a nyní už zase mu útočit do plných, přičemž času už tolik nezbývá.
     
    52:53
    Přes obránce střílel Gabriel Vilardi. Nick DeSimone splnil povinnosti a kotouč posunul hokejkou až do ochranné sítě.
     
    53:18
    Jak je vidět, tak Rasmus Andersson rád podporuje ofenzivu. Nastartoval po pravém mantinelu a mezi kruhy nabil Jonathanu Huberdeauovi, jeho svižný projektil skončil na vyrážečce Quicka.
     
    53:45
    Spoluhráčům se rozhodl pomoci Jonathan Quick. Zastavil prudké nahození Weegara a nehal hrát blížícího se Roye.
     
    54:14
    Skrytou ránou od modré se prezentoval Mikey Anderson. Kotouč zamířil o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    54:52
    Po levém mantinelu se rozjel Nazem Kadri. Jeho cesta skončila v útočném pásmu, křižné zakončení ze zápěstí na zadní tyč Quick vyrazil ramenem.
     
    55:20
    Adam Ružička posunul puk za bránu na Eliase Lindholma. Pas Švéda doputoval k Hanifinovi, jehož rána neprošla až ke Quickovi.
     
    55:55
    Na doplnění si počkal Trevor Moore, načež přenesl hru do levého kruhu na Phillipa Danaulta, jehož střela měla k úspěchu hodně daleko.
     
    56:27
    V útočné pásmu pošetřil čas MacKenzie Weegar. Nakonec proti trojici protihráčů přeci jen o hrací předmět přišel.
     
    56:51
    Za Los Angeles zahrozil Adrian Kempe. Měl před sebou krajana Rasmuse Anderssona, jehož při snaze o zakončení trefil do pravé nohy.
     
    57:22
    Přechod domácích hokejistů přes útočné pásmo nebyl v pořádku, Milan Lucic si ještě s Blakem Colemanem celou situaci vyříkává.
     
    57:48
    Bez přípravy střílel z mezikruží Mikael Backlund. Bránící Sean Druzi hokejkou zblokoval kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    58:16
    Vyloučení na obou stranách. Jonathan Huberdeau zcela jasně podrazil Moorea, těsně před tím Phillip Danault zahákoval právě Huberdeaua.
     
    58:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Při probíhající powerplay Drew Doughty nabil do pravého kruhu ADRIANOVI KEMPEMU, forhendová dělovka z první zamířila do bližší šibenice, Markström se přesunul pozdě. Asistence: Drew Doughty a Kevin Fiala.
    58:41 Adrian KEMPE - 6:5
     
    59:39
    Fantastický Jacob Markström! Vyrovnávací trefu měl na hokejce kapitán Kings Anže Kopitar, avšak švédský brankář se fantasticky natáhl k pravé tyči a rukou dost možná zabránil prodloužení.
    59:39 Skvělý zákrok Markströma proti Kopitarovi
     
    59:51
    Anže Kopitar ještě udržel puk v útočném pásmu a nahrál do levého kruhu Kempemu, jenže tomu v důležitý okamžik sjel puk z čepele hole. Je to jasné, Calgary zvítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Gólově bohaté utkání mezi Calgary a Los Angeles skončilo těsným vítězstvím domácího celku 6:5.

    Hokejisté Flames vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s tříbrankovým vedením v zádech, ovšem Králové nesložili zbraně předčasně a zásluhou útočníků z první formace Kopitara s Kempem se dostali na dostřel. Anže Kopitar měl v posledních vteřinách klání na hokejce vyrovnávací trefu, ovšem Markström se proti jeho pokusu skvěle přemístil k pravé tyči a zakročil rukou.

    Svěřenci kouče Suttera navzdory vítězství zůstávají v tabulce Pacifické divize na pátém místě, nicméně ztrátu na Edmonton stáhli na dva body. Los Angeles je nadále druhé s mankem pěti bodů na Vegas.
     
    Utkání přihlíželo 17 308 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 29 – 29 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8%, odchytal 59:55
    Jonathan Quick (LAK) – 23 zákroků, 6 OG, úspěšnost 79,3%, odchytal 58:24

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Adam Ružička (CGY) – 1+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:05

    Tři hvězdy utkání

    1. Elias Lindholm (CGY) – 1+2
    2. Tyler Toffoli (CGY) – 1+2
    3. Adam Ružička (CGY) – 1+1
    Calgary ovládlo divokou přestřelku nad Los Angeles
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:26:56)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Huberdeau (Andersson, Hanifin), 11. Mangiapane (Lucic, Kadri), 12. B. Ritchie (Coleman), 17. Toffoli (E. Lindholm, Ružička), 22. E. Lindholm (Toffoli, Kadri), 37. Ružička (E. Lindholm, Toffoli) – 5. Kaliyev (Arvidsson, Moore), 7. Kaliyev (Lizotte, M. Roy), 35. Fiala (Edler, Kupari), 49. Kopitar (Doughty, S. Walker), 59. Kempe (Doughty, Fiala)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, DeSimone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Ružička – Mangiapane, Kadri, Lucic – Lewis, Backlund (A), Huberdeau – B. Ritchie, Dubé, Coleman.
    Trenér: Darryl Sutter

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Alphonso, Flemington

    Diváci: 17 308
    bahis siteleri