NHL
New Jersey – Boston 3:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 0:0 (odl.) | Carolina – Philadelphia 6:5 (kon.)
Buffalo – Tampa 0:0 (odl.) | Washington – Winnipeg 4:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 5:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (po pr.) | Chicago – Columbus 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:1 (1:0 po s.n.) | Vegas – St. Louis 5:4 (2:1 po s.n.)
Anaheim – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Sobota 24.12.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:07
    Síly na ledě se po vysoké holi Andrease Athanasioua srovnají.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Boris Katchouk – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Erik Gudbranson – 2+2, hrubost + 5 min., bitka, odpyká Kirill Marčenko.
    52:16 Jonathan TOEWS - 5:2
     
    52:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Zatímco Columbus dlouhou přesilovku pět na tři nevyužil a nezužitkoval ani pokračující klasickou výhodu, domácí jsou na tom lépe. Ačkoliv se Berni už stihl vrátit na led, mohl jen přihlížet tomu, jak Kane našel před brankou volného JONATHANA TOEWSE a ten neměl problém zasunout puk do volné části branky. Eric Robinson se jej snažil zablokovat marně. Asistence: Jonathan Toews, Max Domi.
     
    51:35
    Domiho dělovku z levého kruhu lapí Joonas Korpisalo. Tohle byla pořádná pumelice po přihrávce od Setha Jonese.
     
    51:20
    Možná i troška smůly pro Blue Jackets. Markus Bjork při snaze odpálit puk ven z pásma jej vyhodil do hlediště a je zde 46 sekund dlouhá přesilovka Chicaga pět na tři.
     
    51:13
    Domi narýsoval kolmičku na pravý kruh pro Patricka Kanea, kterému kotouč při zakončení sjel z hole. Podruhé už to lídrovi Blackhawks vyšlo lépe, avšak Korpisala nepřekvapil.
     
    50:06
    S koncem přesilovky Tim Berni zahákoval Jasona Dickinsona a bere svému týmu další čas nutný ke vstřelení alespoň kontaktní branky.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Boris Katchouk – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., krosček + 2 min., hrubost.
     
    46:42
    Jake McCabe před brankou výborně zblokoval střelu Patricka Laineho. Vzápětí se neprosadil ani Kent Johnson, který si před brankou udělal prostor, ale trefil pouze pravou tyčku! Domácí již hrají ve čtyřech.
     
    45:41
    Hosté budou hrát 59 sekund přesilovku pět na tři po tom, co Boris Katchouk tvrdě vrazil na hrazení Marcuse Bjorka a jde na dvě minuty ven.
     
    44:40
    Hra byla rychle přerušená a Jason Dickinson usedá zcela jasně za podražení na dvě minuty na trestnou. Při minulém vyloučení Dickinsona se hosté radovali. Bude tomu tak i nyní?
    43:21 Marcus BJORK - 4:2
     
    43:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Že by bylo ještě zaděláno na drama? Roslovic zavezl puk po pravé straně do pásma, na kruhu ho předal pro Nyquista, jenž poslal zadovku na MARKUSE BJORKA a jeho rána do šibenice překvapila Alexe Stalocka. Asistence: Gustav Nyquist, Jack Roslovic.
     
    38:28
    Možná nyní? Bývalý hráč Columbusu Jack Johnson dostává dvě minuty za držení.
    33:48 Kirill MARČENKO - 4:1
     
    33:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets v přesilové hře snižují průběh zápasu. Těžko říct, kolik toho Alex Stalock viděl přes bránícího Setha Jonese. Bjork adresoval přihrávku na levý kruh pro KIRILLA MARČENKA, který vystřelil a ránou na teploměr prošel puk do sítě. Asistence: Marcus Bjork, Jack Roslovic.
     
    32:20
    Ačkoliv se to nyní Jasonu Dickinsonovi nelíbí, u mantinelu nedovoleně zastavil Kirilla Marčenka a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:47
    Obrovská šance Chicaga. Athanasiou výbornou akcí projel mezi kruhy přes dva hráče soupeře, na Korpisala však nevyzrál. K odraženému puku se před brankou dostal Jujhar Khaira, jenž měl dostatek času na zamíření, ale volnou část branky přes hráčský val netrefil.
     
    29:53
    Hosté se v oslabení dostali do největší šance druhé třetiny. Eric Robinson v situaci jeden na jednoho neváhal a vyslal z levé strany tvrdý pokus, který Alex Stalock ztlumil na betonech.
     
    28:51
    Korpisalo měl co dělat, aby lapil tvrdý pokus Patricka Kanea z pravého kruhu. Nakonec se v brance zorientoval včas.
     
    28:27
    Jack Roslovic v souboji o puk přidržel Setha Jonese a jde zaslouženě ven. Domácí čeká přesilovka čtyři na tři.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Connor Murphy – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Mathieu Olivier – 2 min., nesportovní chování.
    27:33 Olivier poslal na mantinel kapitána domácích Toewse
     
    27:33
    Konečně se také děje něco, co vybudilo fanoušky v ochozech. Mathieu Olivier ve snaze trošku nabudit svůj tým trefil na mantinel Jonathana Toewse, což se samozřejmě nelíbilo nikomu z domácích. Nutno říct, že Toews nebyl na zákrok úplně připraven a hned ho přišel mstít Connor Murphy. Následovala poměrně velká potyčka, ve které měli sudí plné ruce práce.
     
    23:24
    Střídání v týmu Columbus Blue Jackets:
    ze hřiště odchází Daniil Tarasov, přichází Joonas Korpisalo.
    23:24 Taylor RADDYSH - 4:0
     
    23:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vstup Blue Jackets do druhé třetiny je katastrofální. Kurashev přejel s pukem do útočného pásma a na pravém kruhu přenechal kotouč pro Toewse. Zkušený forvard našel bekhendovým pasem mezi kruhy TAYLORA RADDISHE, který se lehce prosadil a trefil prostor kolem přesouvajícího se Tarasova, jehož touto trefou vyhnal z branky. Asistence: Jonathan Toews, Philipp Kurashev.
    22:31 Andreas ATHANASIOU - 3:0
     
    22:31
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostům se prostě vůbec nedaří a je to znát. Chicago dělá další krok za přerušením osmizápasové série bez vítězství, když Mitchell našel na modré Laffertyho, který prodloužil puk na levý kruh pro ANDREASE ATHANASIOUA a ten se trefil přesně na bližší tyčku. Asistence: Sam Lafferty, Ian Mitchell.
     
    18:33
    Eric Robinson na levém kruhu stahovačkou obelstil protihráče a následně bleskově vystřelil, nicméně Alexe Stalocka nepřekvapil.
    16:00 Max DOMI - 2:0
     
    16:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí rázem vedou o dvě branky. Johnson na modré viděl najíždějícího Kanea, jenž rychle přejel s kotoučem na osu hřiště. Na pravé straně viděl zcela volného MAXE DOMIHO, kterému adresoval kotouč. Bývalý útočník Blue Jackets se opřel do puku a i když po něm Tarasov lehce sáhl lapačkou, střela byla tak tvrdá, že tak jako tak prošla do sítě. Asistence: Patrick Kane, Jack Johnson.
    13:29 Patrick KANE - 1:0
     
    13:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv bylo doposud Chicago horším týmem, jde do vedení. Patrik Laine před modrou po dobrém napadání domácích ztratil puk, který mu vypíchl Jonathan Toews. Kotouč se dostal k PATRICKU KANEOVI, jenž si najel na levý kruh a střelou na bližší tyč nad vyrážečku nedal Daniilu Tarasovovi šanci. Asistence: Jonathan Toews.
     
    08:23
    První střela na branku v podání Chicaga přichází po osmi a půl minutách, navíc jen kvůli špatné rozehrávce Columbusu. Jason Dickinson se ujal puku a mezi kruhy na nic nečekal. Udělal dva rychlé kroky a vypálil na lapačku Tarasova, jenž puk chytá.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. P. Kane (J. Toews), 16. Domi (P. Kane, J. Johnson), 23. Athanasiou (Lafferty, Mitchell), 24. Raddysh (J. Toews, Kurashev), 53. J. Toews (J. Toews, Domi) – 34. Marčenko (M. Bjork, Roslovic), 44. M. Bjork (Nyquist, Roslovic)


    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – McCabe, S. Jones (A), I. Phillips, Murphy, J. Johnson, Mitchell – T. Johnson, Domi, P. Kane (A) – Kurashev, J. Toews (C), Raddysh – Athanasiou, Dickinson, Lafferty – Katchouk, Khaira, Entwistle.
    Trenér: Luke Richardson

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (24. Korpisalo) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, A. Boqvist, Peeke – J. Gaudreau (A), K. Johnson, Laine – Marčenko, Roslovic, Nyquist (A) – E. Robinson, Kuraly, Olivier – L. Foudy, Dunne, Meyer.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Brandon Schrader, Jon McIsaac – Joe Mahon, Shandor Alphonso
    bahis siteleri