Girona – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Atlético – Elche 2:0 (kon.)
konec
Real Betis
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Čtvrtek 29.12.2022, 19:15 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Athletic Bilbao

    Baskický celek zatím v letošním ročníku podává vynikající výkony. Po čtrnácti odehraných duelech má Bilbao na kontě dvacet čtyři bodů a zatím drží skvělou čtvrtou příčku ligové tabulky. Na třetí Real Sociedad navíc ztrácí pouhé dva body. Ze zadních pozic se na něj ale tlačí další vlčáci. V posledním duelu před přestávkou zvítězilo Bilbao 3:0 nad Realem Valladolid. Během šampionátu odehrálo Bilbao šest zápasů a ve všech případech se radovalo z výhry.
     
    Real Betis

    Celek ze Sevilly už tradičně patří mezi lepší španělské týmy. Letos zatím ve čtrnácti duelech vybojoval dvacet čtyři bodů a drží se na šesté pozici o skóre za svým dnešním soupeřem a Atléticem Madrid. V posledním duelu před šampionátem ale Betis padl 0:3 na hřišti Valencie. Poté odehrál šest přípravných duelů, ale přehrál jen Manchester United. Naopak padl třeba s Atalantou, Colo Colo nebo River Plate.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: R. Silva – Sabaly, L. Felipe, Garreta, Á. Moreno – Guardado, Carvalho – Henrique, Fékir, Canales – B. Iglesias.
    Náhradníci: Bravo – Rodri, Loren, Montoya, Joaquín, Juanmi, Ruiz, José, Miranda, Ruibal.

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche – D. García, Vesga – I. Williams, Sancet, N. Williams – Guruzeta.
    Náhradníci: Agirrezabala – Berenguer, I. Martínez, Villalibre, Lekue, Paredes, Vencedor, Zarraga, Capa, R. García, Balenziaga, Muniain.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Bilbao obstaralo výkop do dnešního souboje. Baskický celek dnes bude chtít navázat na povedené výkony z přípravných duelů během světového šampionátu.
     
    2
    Nákop za obranu domácího celku si skvěle pohlídal dobře postavený Sabaly, který míč hlavou přizvedl mimo hrací plochu. Hosté budou vhazovat.
     
    3
    Domácí Real Betis se poprvé v dnešním souboji podíval na polovinu soupeře, ale kombinace domácích vedla k nepřesné přihrávce.
     
    4
    Po nedovoleném zákroku Carvalha zahrávali hosté přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhla domácí obrana.
     
    6
    Domácí brankář si bez problémů pohlídal centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Bilbao ale vstoupilo do utkání aktivně.
     
    7
    Domácí stopeři kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině a nikam se neženou. Real Betis vstoupil do utkání opatrně.
     
    8
    Hosté zahrávali rohový kop, po kterém se k zakončení hlavou probil Berchiche. Jeho pokus ale směřoval přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    9
    Aktivní Berchihe pro změnu přitvrdil v souboji na vlastní polovině a fauloval. Real Betis má k dispozici další přímý kop.
     
    10
    Iňaki Williams se přešlapovačkou uvolnil na křídle a odcentroval do pokutového území. Jeho centr ale skončil na hlavě připraveného obránce.
     
    11
    Po sporném momentu před brankou domácího celku reklamují hosté pokutový kop. Rozhodčí zatím nechává pokračovat ve hře.
     
    13
    Na stadionu od úvodních minut panuje fantastická atmosféra. Příznivci Betisu se během měsíční přestávky nemohli dočkat dalšího ligového souboje.
     
    14
    Poprvé v utkání se do zakončení dostali také domácí. Moreno pálil zpoza velkého vápna, ale odražený míč poslal do rukavic brankáře.
     
    16
    Domácí zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal Canales, nicméně stříleným centrem trefil hlavu připraveného obránce.
     
    17
    Domácí nyní zvýšili aktivitu a dokázali soupeře zatlačit před jeho brankou. Další střílený centr ale ve skluzu odvrátil Vesga.
     
    19
    Ińaki Williams dostal krásnou přihrávku mezi obránce, ale nakonec prováhal ideální moment k zakončení.
     
    20
    Domácí obrana má zatím velké problémy s křídelníky baskického celku. Zejména Iňaki Williams svými náběhy pořádně větrá defenzivu Betisu.
     
    21
    Asistent rozhodčího odmával ofsajd Guruzetovi. Hostující útočník si své postavení nepohlídal o několik metrů.
     
    22
    Domácí celek se pokusil přenést hru nákopem na pravou stranu, ale dobře postavený obránce Berchiche nechal míč propadnout do autu.
     
    23
    Hosté zahrávali rohový kop, jenže domácí defenziva si nákop bez problémů pohlídala. Sabaly míč vyhlavičkoval ven z vápna.
     
    24
    Álex Moreno si v souboji na polovině hřiště pomohl zatažením za dres soupeře. Sudí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro hosty.
     
    25
    Sancet si naběhl na přihrávku z pravé strany, jenže místo zakončení si míč chtěl zpracovat, což se mu vůbec nepovedlo.
     
    26
    Nico Williams se uvolnil na levém křídle a dokázal odcentrovat kolem Sabalyho. Jeho přízemní centr ale odkopl Luiz Henrique.
     
    27
    Na levé straně spěchal za odraženým míčem Moreno, ale pod tlakem jej nakopl jen za obranu Bilbaa, kde nebyl nikdo v zelenobílém dresu.
     
    28
    Sabaly si dal pozor na nákop za obranu a hlavou odehrál míč mimo nebezpečí. Zatím sledujeme velmi bojovné utkání mezi šestnáctkami.
     
    29
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit také brankář Silva. Ten si dal pozor na napadajícího rivala a rozehrál do strany.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím čekáme na úvodní příležitost. Oba týmy se v první půli koncentrují na obranu.
     
    31
    Oihan Sancet dostal přihrávku na polovinu soupeře, skvěle sklepl míč pod sebe, jenže další hráči Bilbaa zatím nehýří pohybem. Defenziva Betisu se s přehledem přesunula.
     
    32
    Yuri Berchiche se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho projektil levačkou zablokoval obětavý Luiz Felipe.
     
    33
    Sergio Canales počkal s odcentrováním a následně hledal Iglesiase. Druhý jmenovaný už ale nedokázal obejít důrazného obránce.
     
    35
    Bilbao se usadilo na polovině domácího celku a postupně se snaží dostat do střelecké pozice. Baskickému celku se ale nedaří otevírat prostor.
     
    36
    Mikel Vesga se hnal za dloubákem do pokutového území, ale dobře postavený Luiz Felipe míč hlavou přizvedl mimo nebezpečné území.
     
    37
    Álex Moreno ve skluzu dokázal vrátit míč před branku hostujícího celku, ale nikdo v zelenobílém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    38
    Nabil Fékir si naběhl na krásnou přihrávku a zpoza velkého vápna zakončil levačkou. Jeho skákavou ránu Unai Simón udržel v rukavicích.
     
    39
    Další akce Bilbaa končí odmávaným ofsajdem. Své postavení si tentokrát nedokázal pohlídat Sancet.
     
    40
    William Carvalho našel volného spoluhráče, nicméně ten mu nedokázal vrátit adresnou přihrávku.
     
    41
    První obrovská šance hostů! Vesga našel Iňakiho Williamse, který prošel do vápna, jenže místo zakončení přihrával na malé vápno, kde před soupeřem na poslední chvíli odehrál jeden ze zadáků míč na roh.
     
    42
    Po následném rohovém kopu se do zakončení opřel Dani García, jehož rána z voleje skončila vysoko nad břevnem.
     
    43
    Sancet si vynikajícím zpracováním připravil míč k zakončení, ale jeho následnou ránu přizvedl obětavý obránce na rohový kop.
     
    44
    Domácímu Realu Betis se nepovedla rozehrávka z vlastní poloviny. Pravý obránce Sabaly pod tlakem poslal míč jen do autu.
     
    45
    Bilbao je v závěru prvního poločasu aktivnějším týmem. Nico Williams se znovu dostal k odcentrování, ale Moreno jeho pobídku srazil na další roh.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Fékir v závěru nastavení táhl akci Realu Betis, ale Iňaki Williams se k němu stačil rychle vrátit a posunul míč do autu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje jsme branku neviděli. O něco aktivnější bylo hostující Bilbao, ale jen těžko se dostávalo za obranu domácího mužstva. V závěru poločasu mohl zahrozit Nico Williams, ale místo střely z jasné pozice přihrával.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal.
     
    47
    Dani García schytal tvrdý zásah do obličeje. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    48
    Yuri Berchiche si dal pozor na nákop na levou stranu a hlavou bez problémů přizvedl míč do zámezí. Vhazovat bude domácí Real Betis.
     
    49
    Iñaki Williams dostal přihrávku na pravou stranu a dral se do pokutového území. Domácí obránce Moreno jej ale nenechal odcentrovat.
     
    50
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit brankář Rui Silva. Jeho nákop směřoval na levou stranu, kde nebyl nikdo v zelenobílém dresu.
     
    51
    Yuri Berchiche si při zpracování odraženého míče podle rozhodčího pomohl rukou. Rozehrávat bude domácí Real Betis.
     
    52
    Sabaly si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    53
    Nabil Fékir byl faulován v blízkosti velkého vápna a získal pro Real Betis přímý kop z vynikající pozice.
     
    54
    Právě faulovaný Nabil Fékir se sám ujal rozehrávky přímého kopu. Jeho ránu levačkou ale tečoval spoluhráč daleko od branky.
     
    55
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Mikel Vesga).
     
    56
    Nico Williams se stáhl na hranici vlastní šestnáctky a hrudí sklepl míč do rukavic hostujícího gólmana. Bilbao ale v úvodu druhého poločasu hraje hodně ospale.
     
    57
    Hosté se hnali vpřed vysokým nákopem, jenže obrana domácího celku si nákop pohlídala a nechala míč propadnout do autu.
     
    58
    Gorka Guruzeta se snažil otočit v blízkosti velkého vápna, nicméně důrazný obránce mu míč skvěle vypíchl špičkou kopačky.
     
    59
    Luiz Henrique se z ostrého úhlu pokusil překvapit hostujícího brankáře, nicméně Unai Simón přízemní střelu na přední tyč bez problémů vyrazil.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Po změně stran je o něco aktivnější domácí Betis.
     
    61
    Probudili se také domácí fanoušci, kteří hlasitým skandováním ženou Betis vpřed.
     
    62
    Nabil Fékir se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak bude Bilbao.
     
    63
    Hosté kombinují v zadních řadách a mají velké problémy s přechodem na polovinu domácích. Hráčům Bilbaa míč pořádně odskakuje.
     
    64
    Yuri Berchiche se na levé straně dostal k odraženému míči, jenže levačkou odcentroval jen vysoko na tribunu.
     
    65
    Sergio Canales přihrávkou z levé strany hledal v pokutovém území Iglesiase, jenže ten byl v pohybu a míč zapomněl za sebou.
     
    66
    Luiz Henrique se po rychlém zpracování levačkou položil do skákavého míče, jenže jeho pohotovou ránu hostující brankář vyrazil!
     
    67
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Willian José.
     
    68
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Iker Muniain.
     
    69
    Sabaly dlouhým vhazováním našel Josého, jenže tomu míč okamžitě odkopl do autu Yeray. Real Betis může pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    70
    Nabil Fékir sice dohnal nákop na levou stranu, ale v těžké pozici jej sklepl jen nad sebe. Pro vysoký míč si poté dokráčel Unai Simón.
     
    71
    Hosté se po delší době usadili na polovině Betisu, nicméně jejich akce nyní skončila jen nepřesným nákopem za obranu.
     
    72
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Dani García, přichází Oier Zarraga,
    ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Raúl García,
    ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Álex Berenguer.
     
    73
    Álex Moreno na levé straně udržel míč ve hře, nicméně při přihrávce podklouzl a daroval míč jen zadákům baskického celku.
     
    74
    Nico Williams na pravém křídle prokázal svou rychlost a dostal se k odcentrování. Před Garcíou na poslední chvíli zasáhl Luiz Felipe.
     
    75
    Střídajíí Álex Bérenguer se z levé strany dostal k odcentrování, nicméně jeho pobídka přiletěla jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    76
    Rui Silva prokázal fantastické čtení hry, vystartoval ven z branky a před rozběhnutým soupeřem schoval míč do rukavic.
     
    77
    Hra je přerušena! Jeden z hostů zůstává ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    78
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Juanmi.
     
    79
    Iker Muniaín si skvěle pokryl míč před velkým vápnem a Félix Garreta jej poslal k zemi. Také hostující celek tak dostává k dobru přímý kop z vynikající pozice.
     
    80
    Po centru z přímého kopu poskakoval míč na malém vápně, ale Álex Berenguer jej nedokázal usměrnit do sítě. Obrana Betisu přestála těžkou chvíli.
     
    81
    Nico Williams z pravého křídla přihrál na hranici velkého vápna, jenže Iker Muniain na jeho pobídku dlouho čekal a nestačil zakončit.
     
    82
    Bilbao v posledních minutách zvýšilo svou aktivitu a častěji se dostává do útoku. Betis má naopak problémy v kombinaci.
     
    83
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Oier Zarraga).
     
    84
    Sabaly má zdravotní problémy a rovněž potřebuje ošetření.
     
    85
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Luiz Henrique, přichází Joaquín,
    ze hřiště odchází Youssouf Sabaly, přichází Aitor Ruibal.
     
    86
    Joaquín se otáčel na pravé straně, ale nevybojoval nedovolený zákrok na svou osobu. Betis bude pouze vhazovat.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Real Betis (Joaquín).

    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Yuri Berchiche).
     
    88
    Joaquín z pravé strany narýsoval skákavý centr na malé vápno, ale na jeho pobídku nikdo v zelenobílém dresu Realu Betis nedosáhl.
     
    89
    Rui Silva nakopl míč na levou stranu, ale Juanmiho uhlídal důrazný zadák Bilbaa. Domácí celek získal pouze vhazování.
     
    90
    Fékir se chtěl individuálně prosmýknout do pokutového území, ale důrazný zadák Yeray mu míč ukopl do zámezí.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Raúl García se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení, jenže jeho nůžky minuly míč.
     
    90+3
    Další ofenzivní snažení hostujícího Athleticu Bilbao zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Athletic Bilbao (Daniel Vivian).
     
    90+5
    Felipe v závěru neudržel nervy a v potyčce na polovině hřiště si vysloužil červenou kartu.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Betis nakonec uhrál s Athleticem Bilbao bezbrankovou remízu. O něco aktivnější bylo hostující Bilbao, ale jen těžko se dostávalo za obranu domácího mužstva. V závěru poločasu mohl zahrozit Nico Williams, ale místo střely z jasné pozice přihrával. Po hodině hry měli šanci i domácí, ale Luiz Henrique nechal vyniknout brankáře Simóna.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:17. (21:14:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   87. Joaquín (RBE) – 55. Vesga (ATB), 83. Zarraga (ATB), 87. Berchiche (ATB), 90+4. Vivian (ATB)   90+5. L. Felipe (RBE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:17.
    Real Betis: R. Silva – Sabaly (85. Ruibal), L. Felipe, Garreta, Á. Moreno – Guardado, Carvalho – Henrique (85. Joaquín), Fékir, Canales (78. Juanmi) – B. Iglesias (67. José).
    Náhradníci: Bravo – Rodri, Loren, Montoya, Ruiz, Miranda.

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche – D. García (72. Zarraga), Vesga – I. Williams (72. Berenguer), Sancet (68. Muniain), N. Williams – Guruzeta (72. R. García).
    Náhradníci: Agirrezabala – I. Martínez, Villalibre, Lekue, Paredes, Vencedor, Capa, Balenziaga.
    bahis siteleri